Új hozzászólás Aktív témák

• Neil Watts

veterán

Sziasztok!

En ilyet meg nem lattam, pedig nem eloszor Linuxozom. :)

Ma telepitettem egy Ubuntu 16.04.3-at egy SSD-re.

Tokeletesen fel is ment, a LUKS es az LVM beallitasa kb. 2 perc volt a telepitoben a checkboxokkal, minden tok jo volt, bootnal bekerte a feloldashoz szukseges jelszot, orom-boldogsag. Mondom jo, legyunk biztonsagtudatosak, rakjuk fel a kiadas ota megjelent frissiteseket. OK, ez is megvan, reboot, minden tokeletes. Menjunk tovabb:

Rakjuk fel a zart nVidia drivert: OK
    Reboot: a titkositast feloldo kod bekeresenel megall, se elore, se hatra (4.13.0-26 volt a szama ha jol remlik), megall. Neztem a konzolok kimenetet is, sehol semmi erdemleges.

No, akkor bootoljunk regebbi kernelt (4.10.x): azzal mukodott, am az nvidia control panel nem tartalmazta a megszokott beallitasokat, gondolom azert, mert a legfrisebb kernelhez fordult a modul.

Ahogy nezem a meltdown/spectre miatti kavarasok szivattak meg.
    Most vissza kellett allnom Windows rendszerem mentesere, am lenne egy kerdesem:

Ez a tapasztalt hibajelenseg valami Ubuntu specifikus cucc, vagy mas disztrokat is erint a gond? Ezt talaltam, de ez meg (https://hothardware.com/…/ubuntu-update-meltdown-spectre-le…) 4.4.x-re szolt.

Az nVidia foruman meg azt olvastam valahol, hogy kuzdenek a 4.1x kernelekkel, mar van patch is, de meg nem kerult be a driverekbe.

FX-8320 mellett hasznalnek egy GTX960-t, rendszerszinten pedig LUKS illetve LVM menne.

Igazabol tudja a fene minek a hibaja ez. Lehet kernel is illetve driver is vegulis.

Valtsak masik disztribuciora esetleg hatha megoldottak?

Koszi!

Udv. core2

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés