- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Oks, tehát
TV kimenet VLC-vel
Az egésznek a feltétele természetesen, hogy a zárt meghajtóknál engedélyezve legyen az nvidia, nem kell a "gyári" verzió. Először is átkapcsoltam root felhasználóra. Aztán konzolban nvidia-settings, amit így állítottam be. Fontos! Kell a Xinerama, enélkül nem működött. Nyomtam egy Apply-t, majd mentés Xorg-ba. Ez a mentés felhasználóként nem megy, ezért kell a root. A VLC beállításai meg a következők: 1 2 3
A lényeg a teljes képernyős videkimenet pipa, az XVideo kimenet használata, valamint a screen for fullscreen mode 1-re állítása. Ekkor, ha videót indítottam, szépen kirakta a tévére, a kezelőfelület meg maradt a monitoron. 2x klikk a tévén a videóra és visszaugrik a monitorra és vice versa.A legszebb az egészben, ha nincs összekötve a tv a géppel és úgy indul az Ubuntu, akkor a VLC a monitort használja. Ha ismét össze van kötve és úgy indul a gép, akkor változatlanul működik a tv-out!
Bizonyára ATi kártyával is működik, de ott nem biztos, hogy az nvidia-settings használni fog
Segítségként annyit tudok mondani, hogy a /dev könyvtáramban lett egy video0 és egy video1 eszköz. Ha ez megvan, lehet reménykedni :-)
Aktív témák
- Wuthering Waves
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Feje tetejére állt a felskálázóverseny a Resident Evil Requiemben
- AI, GitHub Copilot, Claude, Gemini
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Arc Raiders
- Le Mans Ultimate
- A megszokottól eltérő képaránnyal jön a JapanNext monitora
- Háztartási gépek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Book 3 Amoled 360 i5 13.gen, 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelzős kedvező áron!
- Dahua 22" FULL HD IPS LED monitor 100Hz
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Segítségként annyit tudok mondani, hogy a /dev könyvtáramban lett egy video0 és egy video1 eszköz. Ha ez megvan, lehet reménykedni :-)