Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
-
vodkaboy22
addikt
Ez igaz lehet sajnos nem tudom tapasztalatból csupán azt tudom, hogy egy jó ssd 1 max 2 nagyságrenddel tudja gyorsítani az elérést ha minden körülmény adott. Na már most sata 1 mellett mivel azok még nem server vagy ssd környezetre lettek ki találva és régebbi chip készletekkel vannak ellátva ezért lehet, hogy mondjuk a 10ms elérésről (normál winyo hdd) 1-2ms-re gyorsul (persze ssd függő is) na már most a sata 1 interface hardveri korlátja intel P945-os NB chipkészlettel (ami egy nagyon átlagos tudású ezért írtam) 1ms-nél van. Hogy miért? Direkt hardver lassítás miatt elvégre ennél gyorsabb akkoriban semmi sem volt tehát véletlen hibák tüskék tranziens változások elkerülése miatt ezt beépítették. Tehát elérés szempontjából lehet előre lépés viszont 1.5gbs max limit miatt a sebesség korlát kb 3dára lassítaná az ssd-t. És ezek elméleti korlátok. Sajnos a valóság azt mutatja, hogy egy normál 32gb ssd-nek az elérési sebessége (mivel a gyártok kevesebb de nagyobb chippet raknak bele ezért a "raid szerű" viselkedése romlik) nem a legrozsássabb.
Na de nem mondhatom egy ssd nagyon jó dolog. Viszont megéri elgondolkodni azon, hogy egy régi lassu gépbe vegyünk egy csúcs szupi sata3mas ssd-t? Szerény véleményem szerint nem éri meg. -
vodkaboy22
addikt
válasz
üzenetére
Én pont a hónapban váltottam ssd-re. Úgy hogy tudok pár tanácsot adni. Sajnos azt kell mondanom, ha őskövület akkor gondolom nem sata3 vagy sata2-es interface van a rendszerben ami baj, mert ezekkel lehet kihasználni az ssd-k előnyét. (Meg persze a megnövekedett adatkommunikációt is le kell tudnia reagálni a CPU-nak és ha az gyenge akkor...)
Tehát sajnos eltudom képzelni, hogy nem éreznél változást. Másrészről nem szabad 32gb ssd-t venni mer egy 64-es sokkal gyorsabb és nem sokkal drágább. Arról nem is beszélek, hogy ha van pénze valakinek akkor 128-ast vegyen és arra menjen minden softver is az opr mellé akár game is. Na az már téleg nagyon érezhető változás és ha kell csupán adatokra ott van egy winyo de csupán adatokra. Na ez lenne a lényege egy ssd-nek. De, hogy lényeges sebesség ugrás legyen ahhoz kell min sata2 illetve dualmagos cpu + valamilyen jobb chipkészlet.
Sajnálom, hogy rossz hírt hoztam de ez az igasság.
-
vodkaboy22
addikt
Feladtam
alsa-val eddig se tudtam megcsinalni (10.04-en) és most se, hogy default hangkártyát állítsak be. így maradnak azok a softverek amiknél tudom állítani a sink-et (vlc wine(foobar)). Van valakinek tippe? USBDAC + internal. Alsa
aplay -l kimenet
card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: ALC1200 Analog [ALC1200 Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: SB [HDA ATI SB], device 1: ALC1200 Digital [ALC1200 Digital]
card 0: SB [HDA ATI SB], device 6: Si3054 Modem [Si3054 Modem]
Subdevices: 0/1
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
card 2: Device [USB Advanced Audio Device], device 0: USB Audio [USB Audio]
Subdevices: 0/1
/home/usr/asoudnrc is csinaltam már de nem megy -
vodkaboy22
addikt
Én eddig ubuntubol csak 64bitest raktam a gépemre (másra raktam 32-est is de azokat nem én használom) mot már lassan 1 hónapja 12.04 lubi van fent nincs vele bajom rengeteg mindent gördülékenyebben megoldottam mint 10.04 xubi alatt. Gyors remek tudom mindenre használni persze nem hibátlan de ha véletlen feldob egy hiba ablakot akkor maximum egy softvert kell ujrainditanom fagyás vagy bármilyen komolyabb hiba mint egy program ujrainditasa soha nem volt (ez is ritkan kevés softverrel). Eddig itt tudtam legkönnyebben megcsinálni minden hardveres dolgot. Wine mégtöbb softverrel lett barátságosabb. Egyszeruen jo.
Upsz a softver center néha lefagy télleg de akkor restart orvosolja a dolgot. -
vodkaboy22
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
mindkét monitorra külön háttér képet tudok berakni így ha szétvágod a képet akkor egyik fele ide másik oda és kész

-
vodkaboy22
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Futottam bele én is ilyen gondba azt ajánlom a raid1-est xfs-re particionáld nekem úgy ment.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Fooler89
üzenetére
Huh ezzel nekem is volt gondom.
1. Rakd fel az amd ati softvert (Aditional drivers) restart
2. desktop-ra root.ként bejelentkezni
3. AMD catalyst control center
4 És megfognak jelenni a dual monitor beállítások
-Grafikus processor használata a méretezéshez alapdolog
- a többit meg kedved szerint a monitor beállítások között.
De fontos csak root-al tudod ezeket catalystban állítani. -
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Mármint a laptop monitor 17 lcd-je volt bekapcsolva látni akartam, hogy az mennyit számít még. Kűlső monitor nem volt. De télleg nem túl érthetően fogalmaztam. A műszerre pedig az van írva, hogy In range 25-500VA +-1,5% deviation. Kb a jó öreg DDR-es időszakból való legalábbis úgy néz ki

-
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22
üzenetére
javítottam kafa dpkg hiba volt man-db -re beakadt ? töröltem ujra felraktam és gond megoldva de így nem tudom valojában miért művelte?

-
vodkaboy22
addikt
Uj probléma lxde alatt nem müködik normálisan a lubuntu sofrware center befagy mindig install alatt ... Mindegy a címek ottvannak terminalba meg a apt-get beutése fél másodperc de akkor is

-
vodkaboy22
addikt
válasz
rybank
üzenetére
Én mivel "szeretem" a laptopom nyustolni : latex fordítas közben matlab szimuláció + wine foobar + külső monitor és laptoplcd + min 5-6 ablak chromium nagyon számít az, hogy a az lxde csupán 200-350 Mb ram között eszik és gyors nem terheli a gépet még +ba. csicsa meg kell a fenének így is megszoktam, hogy pár script + alt-f2 használatával mindent pikpak gyorsan megtudok nyitni, elérni, használni. Az androidos tablet meg otvan csicsának ha kell...
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Csupán a pontosság miatt írtam, hogy a mért érték nem teljesen közelíti a valóságot de igaz valójában 99% pontossággal jó az eredmény mivel a fi ~89.9 (azt mutatja). iddle-ket is monitor mellett mértem, hogy lássam mennyire eszi a csoda win7 aero többet a buta lxde-hez képest.
-
vodkaboy22
addikt
Na most találkoztam az első számora még nem megoldott problémával.
Chromium alatt cib.hu-n található java-runtime ti nektek fut? Ha igen hogy? -
vodkaboy22
addikt
Én is csináltam ilyet normál konnektoros kis mérővel. Mivel a műszer nem tud külön Q-t P-t mérni csak S-t ezért kicsit ne várjatok tiszta hatásos teljesítmény adatokat.

Laptop adatok:
4GB 800mhz ram
65nm AMD ultra turion 2magos 3 lépcsős menedzsment 550-1100-2200 MHz
mHD3850 2 lépcsős menedzsment 110-465 Mhz
SSD gyári adat szerint 0.5-2W
17" monitor
wifi Bt webcam offMInden mérés monitor on:
Win7 iddle 28-35 VA
Win7 winrar kitömörítés 55VA
Win7 Bolderlands game 115Va
-//- tunning mellett (2200MHz-ről 2600Mhz-re) 130Va
Autocad 85Va
Lubu 12.04 iddle 23-25Va
Lubu 12.04 winrar 40Va
Lubu 12.04 wine nem fullscreen Borderlands game 115Va
-//- tunning mellett 130VA
Lubu 12.04 Autocad wine 90VA
Lubu 12.04 Matlab 65VA
Lubu 12.04 Gimp 80VA
Lubu 12.04 Texmaker 60VA
Lubu 12.04 Eclipse 98VA
Lubu 12.04 EAGLE 70VA
A progik fordítás közbeni csúcsértékeit írtam le.
Sajnos win7 alatt nincsenek fent a munkasoftverek így azokat nem tudom megmutatni.
A fogyasztás lubu alatt hamar alátámasztotta az átlagosan 7-10 fokkal alacsonyabb CPU hőmérsékletet is. -
vodkaboy22
addikt
Tudod te mi az a dinamikus ellenállás? Vagy hogy egy IC-nek miért változik az ellenállása minden egyes orajel ciklusnál ??? Azért mer a pici kapuk nyitnak zárnak benne.
És olyan ha pontosak akaruk lenni nincsen hogy fix ellenállás ha veszel egy faék egyszerű vasdarabot és megméred 20.5 fokon mennyi az ellenállása aztán megméred mennyi 40 fokon akkor meglátod nem ugyanannyi no már most ha ráadásul 50Hz-es váltóárammal méred megint más mintha 3GHz-el. De mindegy mond csak hogy fix az ellenállás
rájöttem mi értelme itt szótcsépelni! Minden egyes kezdő hiteltelennek fogja találni ezt a forumot és máshol keres válaszokat remélem talál is és jó válaszokat. -
vodkaboy22
addikt
Ja és xubuntu live-al álltam neki javítgatni egy másik gépen. Illetve most szedem a legujjabb hirensboot cd-t
-
vodkaboy22
addikt
haller xfs filerendszeren data recoveryre milyen softvert ajánlatok? teljesmértékű adatvesztésem volt és testdisk-el és xfs_recovery-vel se tudom helyre állítani a partició táblát de adatot lekéne szednem.
Ms STORA NAS hallt meg és vele a particio tábla is automata firmware frissités közben...
tiszta murphy törvénye...

-
vodkaboy22
addikt
Akit érdekel egy tábla ssd sebességéről ubuntu benchmark-al.
http://logout.hu/bejegyzes/vodkaboy22/corsair_force_3_ssd_msi-gt735_lubuntu_12_04_window/hsz_1-50.html -
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Használj pulseaudio vagy Qasmixer-t nekem 2 hangkártyám van (USB DAC + realtec beépített) pikpak megtudom csinálni, hogy míg az egyik csak a skype-al foglalkozzon addig a másikról megy a zene. Hangal sosincs bajom még az is jól megy ha véletlen kihuzom az usb-t akkor miután visszadugom folytatja hiba nélkül.
-
vodkaboy22
addikt
Bocs de hogy precizek legyünk ez se igaz
A túláram azt jelentené, hogy pl. a proci 1.2V helyett 1.5V-ot kap
Ez a túlfeszelés
Egy normál mai cpu ilyenkor se vesz fel több áramot a TDP limitje miat..
A túl áram az lenne hogy 20A helyett 24A venne fel ami viszont nem lehetséges mert ezt az értéket mi nem tudjuk szabályozni se hardveresen se szoftveresen.
Mellesleg csak megemlítem egy kb 2005 utáni proci alapvetőleg 30% túlfeszelésig csak stabilabb stabilabb és stabilabb lesz.... csupán többet fogyaszt és jobban melegedik
-
vodkaboy22
addikt
Végre a 12.04-ben müködik rendesen az ATI CATALYST és benne 1 gombra tudom állítani a monitorokat. Otthon kiprobálom hdmi + vga + laptoplcd-t egyszerre. De eddig minden más linuxnál jobban van ez kezelve. SSD-vel meg röpít a rendszer hiba eddig nem volt. De mintha kezdenék processzor limitbe futni
ssdvel. -
vodkaboy22
addikt
Megjött a fizu megvan az uj 120-as ssd
(corsair force 3) sajna a laptop csak sata2-es de majd lehet csinálok pár tesztet hogyan viselkedik lubuntu12.04-el. -
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Látom félre beszélünk egymásnak .
Felül feszelés nem egyenlő felül áramozással... Igen felülfeszelni lehet de még, hogy ezt irtam is de azt is, hogy egy hardvernek a rendszerinformációt olvassa ki egy driver és attól (specifikáció) nem fog eltérni max nagyon useráltal megbuherált helyzetben és ugy unix kernel nem ilyen abban minden hardver gyári adatokkal van futtatva nem véletlen (unix driver nem akarja elvenni a gariját egy eszköznek...) frekiről nem is tudom mikor volt szó... De a freki is gyári adatokon marad unix kernel által.
Egy eszköz i(u) fgv-ré beszélsz én meg feszgenerátorrol... Egy eszköz i(u) fgv-t ugyanugy nem tudod változtatni (nem lesz egy dioda exponenciálisból hirtelen lineáris viselkedésű) mint egy feszgenerátoron a kimenő áram mennyiségét. Ezt is leírtam egy feszgenerátor mindig pont annyi áramot fog áthajtani egy cmos áramkörön ammenyi annak az áramkörnek az ellenállása. Ha sok akkor kevés áramot de a fesz ugyan akkora, ha kevés az ohm akkor nagyon sok áramot aminek maximum a tápegység áramkorláta szab korlátot.
Tehát az hogy softveresen én egy cmos áramkörnek megmondjam, hogy 1.2A vegyen fel 5V az szerény nézeteim szerint még mindig lehetetlen mer neki csak azt mondhatom meg hogy 5V vagy 4.5V legyen a feszültég ami essen rá (azt se neki mondom meg hanem a programozható tápellátó áramköreinek). Különben kb 4-5 hete kaptam 4-est egy mikroelektronika tervezés nevű fő szakirányos tárgyam ZH-jára tehát valamelyest értek ehhez a témához hidd el. -
vodkaboy22
addikt
De persze megfelelő matematikai levezetéssel meglehet győzni majd legfeljebb elviszem és megmutatom pár embernek az egyetemen és majd ök is röhögnek egy jót

-
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
2+2 nem lesz 5 ahogy feszgenerátoron se tudsz áramerősséget állítani maximum áramkorlátot megszabni. Az, hogy egy driverben milyen megfontolásból írhatják áramerősségnek és miért ezzel operálnak már csak valami érdekes user friendly logika miatt lehet (hardverhez értek driverhez kevésbé). De neked is mondom driver kernel... kettő nem ugyanaz. Ő kernelről beszélt az a linux része az függ attól, hogy 12.04 vagy 10.04 vga driver az nem a linux része abba már lehet érdekesség de ott sem hiszem, hogy gyártó specifikációktól eltérő dolog lenne a hardverre kényszerítve. A feszültség és áramerősség kapcsolatát meg hidd el úgy ismerem mint a tenyerem nem véletlen...
De hogy kicsit jobban kifejtsem egy chip-et egy dinamikus ellenállásnak tekinthetünk (ergo ha van benne sok sok kapu ha mind nyitva van akkor a chip rövidzárként viselkedik ha mind zárva van akkor meg szakadás) no már most erre az ellenállásra mi ráengedünk egy fix feszültséget ha a kapuk nyilnak csökken az ellenállás több áram fut át de a FESZ UGYANANNYI ha kapuk zárnak kevesebb áram fut át de a FESZ UGYANANNYI a CMOS rendszerek így müködnek... Az, hogy van benne áramkorlát az csupán annyit jelent, hogy amikor maxra nyilnak a kapuk akkor x A-nél több ne menjen át rajtuk slusz pasz.
Ergo ha létezik egy fejlett windosos VGA driver amiben valamilyen uton módon lehet buherálni az árammal akkor a buheráció max arról szólhat, hogy összesen mennyi áram menjen át a rendszeren és ne több... DE EZ CSAK EGY TELJESÍTMÉNY MAX LIMITET AD. Az hogy a rendszer mennyi teljesítményt vegyen fel azt a feszültséggel tudod szabályozni (core voltage).
Még nagyon friss a villamosmérnöki tudásom hidd el
-
vodkaboy22
addikt
De nincs ám! Mer lehet még egyszer le kell írnom de leírom a mai pc/laptopokban nem LEHET szabályozni az áramfelvételt csak a feszültséget... Olyat nem lehet softveresen egy számítógép komponensnek se mondani, hogy te biza barátom maximum 1.2 A -al érheted be... Mer ezek feszgenerátoros meghajtásuak az már más kérdés, hogy teljesítmény (áram) limit van bennük. Pl USB 5V és 2.5W ergo max 0.5A de ez nem azt jelenti, hogy 0.5 ampert le is ad! Hanem azt, hogy maximum ennyit ad le ergo rövidrezárva se ad le többet 0.5A-nél... Viszont egy eszköz majd "eldönti" , hogy állandó 5V mellett mennyi ampert is vesz fel... Mer a fesz állandó... Ugyanez van a procinál is csak ott kb 1.2V amitől utolagosan el lehet térni (tuning), de azt csakugy egy softver se fogja tenni a USER nélkül.
Viszont a proci terhelésmenedzsmentjét persze befolyásolja a kernel. Mondjuk 550Mhz 1100Mhz 2200Mhz 3 step-es hardver energiamenedzsment közül válogathat Ezekhez tartozik mondjuk 0.77V 0.95V 1.2V feszültség szintek (FIXEN MINDIG EBBE NEM PISZKÁL A KERNEL). És majd az a kernel dolga mikor melyik step legyen éppen a dinamikus terheléstől függően. Pl ha sok process (szál) fut és terhelve van a rendszer de a kernel 550Mhz step mellett stagnál akkor lassú lesz a gép mint az állat és esetleg fagyogathat... vagy ha nulla terhelés mellett mégis a 2200Mhz step mellett van akkor semmi gond nincs maximum többet fogyaszt a gép. Összvisz egy kernel ennyit tehet csak. Olyat, hogy több áramot vegyen fel ezt diktálná a szegény hardvernak OLYAT NEM TEHET.
Remélem így már érthető mekkora hülyeség az áramfelvétel állítgatása kernelből... -
vodkaboy22
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Pont ilyenekre voltam kiváncsi
Én is sebesség miatt akarom lecserélni a laptop winyot egy 120-as ssd-re Célom egy 1db 30Gb NTFS 1db 50GB NTFS + 1db 40GB ext4. Mer ha jól tudom ssd-re nem kell swap. (4 Gb ram van ráadásul lubuntu-t tervezek használni)
Tehát iráscsökkentő müveletek minimalizálása. -
vodkaboy22
addikt
És még valami amit nem is oly rég már kérdeztem egyszer.
Bárkinek bármilyen tapasztalata van arról, hogy viselkedik egy linux ssd-én? És mire figyeljek amiker ezt a merényletet elkövetem, hogy felrakom a 12lubut egy új friss ropogos ssd-re? -
vodkaboy22
addikt
Visszatérve a boldog szakmai témák vadász mezejére.
Nekem 10.04 xubu volt fen sokáig most 12.04 lubu van fent pár napja. A xubuval volt elég bajom amit a kelleténél több vacakolással tudtam megoldani (jól lehet messze az egyik legjobb rendszerem volt csak sokat kellett faragni rajta) A lubu meg mintha jó pár ugrással előtte lenne a régi rendszernek. Stabilitás szempontjából mind2 remek volt a lubu gyorsabb viszont. -
vodkaboy22
addikt
Nem azon akadtam mit csinál a 12.04-es miért csinál mi és hogyan ...
Hanem azon, hogy kb olyan szakmainak tűnő mondatot írtál ami megtéveszthet kezdőket esetleg. Amire nekem a prof csak annyit mondana, hogy irány a kőbánya ÖNNEK semmi keresnivalója bárhol ahol csupán 1+1=2-nél komplexxebb feladatot kell megoldani és soha többé ne lássam "mérnöki, technikusi, vagy programozói közegben"....Már megbocsáss de minek írsz ekkora badarságokat egy szakmai fórumon? És kérdem én hol egy moderátor aki ezt figyelné....

-
vodkaboy22
addikt
Egy feszültséggenerátoros meghajtású rendszer, hogy a fenébe tud túl sok áramot adni?

A kis sunyi pont annyit fog adni ammenyit át tud hajtani azzal a feszültséggel a fogyasztón.
Ergo nem mi szabályozzuk az áramot... Mi max csak feszültséget tudjuk állítani. Ergo egy eszköznek (laptop/pc) álltalában csak feszültség adatait tudjuk állítani, de azt se mindig. A linux kernel meg tudtommal külső segítség nélkül eszköz default adatokhoz nem piszkál csakúgy, mert azt a gyártó nem véletlen állítja fixre és attól eltérni specifikációban már nem garantálható működést eredményez amit csakúgy egy softver sem csinál. Vicces is lenne megveszem az új lapitopit rászuszakolom az új xubu 12.04-et és hoppá core fesz 1.3V helyett 1.4-ad neki (ami mellesleg inkább stabilabb müködést eredményez de masszívabb melegedést is !) csak mer így van lekodolva és mondjuk ez pont elég ahhoz, hogy ő elpatkoljön a gyártó mit fog mondani? Sorry specifikációtól eltérő müködés (tuning) sorry nincs gari...
NA EZT EGY UNIX kernel író manus se fogja lekódolniNo és még valami, ha a te elméleted szerint a kernel (ami a bios után van egy szintel) módosította az "áram adatokat" akkor te, hogy a sunyiba tudtad a biossal ezt befolyásolni mikor miután a kernel betölt az ÚGYIS felülírta volna...
ÉRTELMES hozzászólásokat vár szerintem az ember... aki meg baromságokat mond az inkább ne szóljon. Régóta vagyok regisztrálva a logout-on eltöltött időm 95% olvasásból állt mer sokáig nem mertem írni, de azért ilyen szamárságokat utálok olvasni. A kezdők/ még tudatlanok ilyet inkább ne lássanak...
-
vodkaboy22
addikt
Illetve van ember akinek sikerült HDMI kimenet mellett a normál VGA kimenetet is életre kelteni laptopon egyszerre? Tehát a laptop monitor mellett 2 másik monitort is egyszerre szeretnék extended-ben használni.
-
vodkaboy22
addikt
Haller van értelme 10.04-ről 12.04-re upgradelni? És ha igen hogyan? (fent van a másik is csak a régit jól belaktam mindennel)
Ha mégsincs értelme lubuntu vagy xubuntu-t ajánljátok? Célom penge gyors stabil gép kinézet levan tojva. Eddig xubuntut használtam 4GB ram dupla mag 2200mhz proci hd3850 videokari tehát a gép gyors hardveres szinten de softveres szinten is szeretném, hogy minden pöcre ugorjon. Illetve tervezek ssd-t venni aki linuxxal használ ilyet mit tud róla mondani? -
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22
üzenetére
xconf-ba is bele lehet nyulni de csak ovatosan mer hamar lehet belöle safe mod azt console

-
vodkaboy22
addikt
végreeee
10.04 alatt sikerült multiple screen funkciót aktiválni
Laptop :1680*1050
HDMI:1920*1080
EXPAND funkció
XUBUNTU alatt
-
vodkaboy22
addikt
Persze ha alaból unity-s rendszer akkor válthatsz LXDE-re attól még betöltögeti az összes gnome csomagot ... de ha kapásból lxde verziot raksz fel (LUBUNTU) raksz fel akkor 2-350 megából elvan mint a befőőőttt
nekem xubu ha csak filmet nézek pl és minden mást becsukok (asztali widgeteket nem) akkor 500mb-on el henyél a drága (pedig 4 giga ram van és 64 bit). 
-
vodkaboy22
addikt
válasz
leslieke
üzenetére
11.04-et xubuntut használok rendesen kiherélve műmellplasztikázva szegénykét és ha nem is mondanám, hogy tökéletes de megbízok benne és merem használni munkától elkezdve mindenre mer stabil jó és megvan benne majdnem minden ami csak kell (játékok wine alatt csak kisebb felbontáson futnak
pl borderlands wow heroes5 de futnak
) viszont rengeteg windows-os softvert tudok használni ami jól és stabilan működik wine-al (meglepően komoly softverek és mégis stabil pl már 2 napja gyilkolom autocadat és semmi fagyás wine alatt
). -
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22
üzenetére
senkise használ google calendar widgetet?
-
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
valaki tud xubu alá tényleg jó widgetet ami a google calendarral szinkronizál is? (vagy háttér is jó)
-
vodkaboy22
addikt
Haller már egy ideje winfos mellöző vagyok és most jutottam el arra a pontra, hogy már a fontos softverek miatt sem akarom bekapcsolni. Úgyhogy kérdés:
AutoCad wine-al probálta már valaki? futhat?
Illetve Mentor Graphicx Pads? Az elöbbi nem is annyira fontos, ha tudtok hasonszörű jó softvert ajánlani helyette.
Illetve már pár napja bújom a netet de még nem tudtam a dupla monitor megoldást megcsinálni xrandr , grandr -al egyaránt nem ezt írja ki : User set screen size to big than maximal.
Laptop monitor 1680*1050 külső monitor pedig 1920*1080 (ha lehajtom a fedelet ezt normálisan mükődésre tudom bírni de extendedben nem)
Maga a laptop : MSI GT735 HD3850-es radeon felraktam az AMD honlapjáról a catalyst hozzá. A rendszer Xubu 11.04-es. x86-64-es verzio Mivel (AMD Ultra Turion zm-82-es van a laptopban).
Ja és ha tud valaki ajánljon már valami everest szerű progit a hőmérséklet órajel adatok miatt.
Haller
Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

alsa-val eddig se tudtam megcsinalni (10.04-en) és most se, hogy default hangkártyát állítsak be. így maradnak azok a softverek amiknél tudom állítani a sink-et (vlc wine(foobar)). Van valakinek tippe? USBDAC + internal. Alsa