- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- aquark: KGST processzorok 1984-ig
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Lacces
őstag
Ez a root jog egy érdekes kérdés.
Szóval vagyok én, aki nem root, hanem felhasználó. Ha frissíteni akarok, akkor meg kell adnom a belépési jelszót (vagy amit telepítésnél) és akkor már megy is minden.
Viszont egy linux fan, mondta, hogy hozzak létre root jelszót, valami sudo passwd root, aztszem ez volt a parancs és terminálban írta, hogy adjam meg az új UNIX jelszót.
Csakhát most ennek mi értelme volt? (ő csak annyit felelt, hogy tudni akarta van-e root jelszó)Tom, hogy terminálban van az lacces@ubuntu és van a root@ubuntu.
Én csak annyit tok, hogy a lacces@ubunut-val tudok frissíteni, de ha driver fájlokat kell másolgatni, módosítani akkor azt már csak root@ubuntu-val tudom megtenni.Kernel: 2.6.32.39 memória, 2.4GB (régen is ennyi volt.) Igazából megint ugyanaz van, hogy ami alkalmazást megnyitottam és bezártam, az a futó folyamatok között ott van, az az gyűjti őket.... Csak hát én azért lusta vagyok, hogy mindig mennyek terminálba kill-ezni mindent...
Persze jó dolog mindent a memóriában tárolni, mert akkor gyorsabb elérés meg minden... de a rendszert lassítja és az már nem jó...Viszont lehet tényleg én használom már rosszul a linuxot
régen még foglalkoztam vele, van egy alaptudásom, de úgy tűnik ez kevés 
Windows vonalon is egyszer kitanultam a win98-at azóta a többit is úgy használtam, persze az újdonság felé nyitott voltam, de mélyebben a rendszerben sosem mentem bele, mert jól elvoltam így is csak, ha kellett, de az ritkán.
Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- szinteÚJ Nubia REDMAGIC 11 Air (NX799J) 1év gar
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
régen még foglalkoztam vele, van egy alaptudásom, de úgy tűnik ez kevés