Aktív témák

törölt tag

lehet, hogy valamit én csinálok rosszul, de ez a xubuntu hihetetlenül nehézkes rendszer egy alap gnome-hoz képest :(
    feltettem a szüleim gépére, mert gondoltam, hogy a régebbi atomos cuccon talán jobban fut majd, mint a gnome, de egyrészt nem igazán érezhető a különbség, másrészt meg olyan alap dolgok alig mentek, hogy mondjuk egy skype-ot vagy chrome-ot feltenni. letöltöm a deb fájlt, de a szoftverközpont azt mondja rá, hogy "hiba, a fájlt ne mlehet megnyitni". oké, próbáljuk gdebi-vel, de azzal is ugyanez. akkor terminálban dpkg-val. na, ott végre kinyögte, hogy függőségi problémái vannak. oké, akkor előbb apt-get függőségek, aztán dpkg -i... nade ez tényleg így kell menjen? kb 2 éve nincs semmilyen problémám, mert fájlból telepítéskor is simán megnézi és leszedi a függőségeket az ubuntu.
    az alső launcherre nem tudok rendesen indítót hozzáadni, mert ilyenkor létrehoz egy üres parancsikont, aztán írjam be kézzel, hogy mi a program indítóparancsa.
    a legutóbbi jóság, hogy anyukám Canon fényképezőjét rádugva nem csinál semmit. sem mass storage, se kép, se hang. érdekes, hogy 10.10 alatt simán felcsatolta és felkínálta a megnyitást shotwell-ben.

szóval remek, hogy kisebb erőforrásigény, meg hasonlók, de ezt így hogy hagyjam ott a szüleimnek, akik nem fogják tudni kezelni, ha minden apróságért (amik eddig tökéletesen mentek) hegeszteni kell...? :( nagy csalódás.

Aktív témák