Hirdetés

Aktív témák

• Pano

addikt

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni, akik már jártasabbak az Ubuntu és amúgy a linux világában.
    Egyenlőre még próbálgatás szinten tettem fel anno Linux Mint-et, de nem igen használtam sokat, mert nem mélyedtem bele, nem volt rá időm, most viszont szeretnék nekivágni a dolognak.

Számtalan kérdésem lenne, de a fontosabbakat tenném fel, amikre még telepítés előtt tudnom kell a választ.
    Első körben akkor az #1 hsz-ben megkövetelt alap információk:

Gép típusa (Desktop PC, laptop,...)

Desktop. Konfig:
    AMD Athlon II X4 Quad-Core 640 3.0 GHz
    4 GB Kingston DDR3 Kit
    Ati Radeon HD 4250 (integrált alaplapi)

Telepített Ubuntu típusa (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu)

Sima ubuntu-ban gondolkozom, de ha más javasolt, az sem gond.

Kérdéseim:

1.- Mennyire gyors az Ubuntu? Gondolok itt az ablakok és a programok felállására. Régen próbáltam, de akkor lomha volt az ablak megjelenés és a programok felállása Windowshoz képest. Stabilan futott a rendszer ez tény, de nekem fontos az, hogy -mivel sok ablakot és programot fogok kezelni, megnyitni- az villámgyorsan megjelenjen.
    A hivatalos honlapon van egy túra, ha sebesség ilyen lenne berosálnék, mint ezen, de azért ennyire naív nem vagyok :D Meg ez egy honlap.

2.- Ehhez a konfighoz melyiket érdemesebb feltenni linux esetében: 32 vagy 64 bit? (Windowsból 64-es használok, linux esetében nem tudom mennyire kiforrott a dolog).

3.- Mennyi az ideális partíció méret neki, amin jól érzi magát? A windowst azért szeretném megtartani mellette, abból csípnék le.

4.- Hallottam régebben, hogy az integrált -meg amúgy- ATI kártyákkal akadhatnak teljesítmény gondok, ez a jelenség még mindig meg van?

Egyenlőre ennyi lenne a kérdésem, hálásan köszönöm annak, aki időt és energiát szán kérdéseim megválaszolására!

Üdv,
    Pano

Aktív témák