Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Aktív témák
-
Pano
veterán
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, akik már jártasabbak az Ubuntu és amúgy a linux világában.
Egyenlőre még próbálgatás szinten tettem fel anno Linux Mint-et, de nem igen használtam sokat, mert nem mélyedtem bele, nem volt rá időm, most viszont szeretnék nekivágni a dolognak.Számtalan kérdésem lenne, de a fontosabbakat tenném fel, amikre még telepítés előtt tudnom kell a választ.
Első körben akkor az #1 hsz-ben megkövetelt alap információk:Gép típusa (Desktop PC, laptop,...)
Desktop. Konfig:
AMD Athlon II X4 Quad-Core 640 3.0 GHz
4 GB Kingston DDR3 Kit
Ati Radeon HD 4250 (integrált alaplapi)Telepített Ubuntu típusa (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu)
Sima ubuntu-ban gondolkozom, de ha más javasolt, az sem gond.
Kérdéseim:
1.- Mennyire gyors az Ubuntu? Gondolok itt az ablakok és a programok felállására. Régen próbáltam, de akkor lomha volt az ablak megjelenés és a programok felállása Windowshoz képest. Stabilan futott a rendszer ez tény, de nekem fontos az, hogy -mivel sok ablakot és programot fogok kezelni, megnyitni- az villámgyorsan megjelenjen.
A hivatalos honlapon van egy túra, ha sebesség ilyen lenne berosálnék, mint ezen, de azért ennyire naív nem vagyok
Meg ez egy honlap.2.- Ehhez a konfighoz melyiket érdemesebb feltenni linux esetében: 32 vagy 64 bit? (Windowsból 64-es használok, linux esetében nem tudom mennyire kiforrott a dolog).
3.- Mennyi az ideális partíció méret neki, amin jól érzi magát? A windowst azért szeretném megtartani mellette, abból csípnék le.
4.- Hallottam régebben, hogy az integrált -meg amúgy- ATI kártyákkal akadhatnak teljesítmény gondok, ez a jelenség még mindig meg van?
Egyenlőre ennyi lenne a kérdésem, hálásan köszönöm annak, aki időt és energiát szán kérdéseim megválaszolására!
Üdv,
Pano
Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Samsung kuponkunyeráló
- Horgász topik
- Bundle topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Meg ez egy honlap.