- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
Aktív témák
-
Pano
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, akik már jártasabbak az Ubuntu és amúgy a linux világában.
Egyenlőre még próbálgatás szinten tettem fel anno Linux Mint-et, de nem igen használtam sokat, mert nem mélyedtem bele, nem volt rá időm, most viszont szeretnék nekivágni a dolognak.Számtalan kérdésem lenne, de a fontosabbakat tenném fel, amikre még telepítés előtt tudnom kell a választ.
Első körben akkor az #1 hsz-ben megkövetelt alap információk:Gép típusa (Desktop PC, laptop,...)
Desktop. Konfig:
AMD Athlon II X4 Quad-Core 640 3.0 GHz
4 GB Kingston DDR3 Kit
Ati Radeon HD 4250 (integrált alaplapi)Telepített Ubuntu típusa (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu)
Sima ubuntu-ban gondolkozom, de ha más javasolt, az sem gond.
Kérdéseim:
1.- Mennyire gyors az Ubuntu? Gondolok itt az ablakok és a programok felállására. Régen próbáltam, de akkor lomha volt az ablak megjelenés és a programok felállása Windowshoz képest. Stabilan futott a rendszer ez tény, de nekem fontos az, hogy -mivel sok ablakot és programot fogok kezelni, megnyitni- az villámgyorsan megjelenjen.
A hivatalos honlapon van egy túra, ha sebesség ilyen lenne berosálnék, mint ezen, de azért ennyire naív nem vagyokMeg ez egy honlap.
2.- Ehhez a konfighoz melyiket érdemesebb feltenni linux esetében: 32 vagy 64 bit? (Windowsból 64-es használok, linux esetében nem tudom mennyire kiforrott a dolog).
3.- Mennyi az ideális partíció méret neki, amin jól érzi magát? A windowst azért szeretném megtartani mellette, abból csípnék le.
4.- Hallottam régebben, hogy az integrált -meg amúgy- ATI kártyákkal akadhatnak teljesítmény gondok, ez a jelenség még mindig meg van?
Egyenlőre ennyi lenne a kérdésem, hálásan köszönöm annak, aki időt és energiát szán kérdéseim megválaszolására!
Üdv,
Pano
Aktív témák
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest