Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Aktív témák
-
Pano
veterán
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, akik már jártasabbak az Ubuntu és amúgy a linux világában.
Egyenlőre még próbálgatás szinten tettem fel anno Linux Mint-et, de nem igen használtam sokat, mert nem mélyedtem bele, nem volt rá időm, most viszont szeretnék nekivágni a dolognak.Számtalan kérdésem lenne, de a fontosabbakat tenném fel, amikre még telepítés előtt tudnom kell a választ.
Első körben akkor az #1 hsz-ben megkövetelt alap információk:Gép típusa (Desktop PC, laptop,...)
Desktop. Konfig:
AMD Athlon II X4 Quad-Core 640 3.0 GHz
4 GB Kingston DDR3 Kit
Ati Radeon HD 4250 (integrált alaplapi)Telepített Ubuntu típusa (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu)
Sima ubuntu-ban gondolkozom, de ha más javasolt, az sem gond.
Kérdéseim:
1.- Mennyire gyors az Ubuntu? Gondolok itt az ablakok és a programok felállására. Régen próbáltam, de akkor lomha volt az ablak megjelenés és a programok felállása Windowshoz képest. Stabilan futott a rendszer ez tény, de nekem fontos az, hogy -mivel sok ablakot és programot fogok kezelni, megnyitni- az villámgyorsan megjelenjen.
A hivatalos honlapon van egy túra, ha sebesség ilyen lenne berosálnék, mint ezen, de azért ennyire naív nem vagyok
Meg ez egy honlap.2.- Ehhez a konfighoz melyiket érdemesebb feltenni linux esetében: 32 vagy 64 bit? (Windowsból 64-es használok, linux esetében nem tudom mennyire kiforrott a dolog).
3.- Mennyi az ideális partíció méret neki, amin jól érzi magát? A windowst azért szeretném megtartani mellette, abból csípnék le.
4.- Hallottam régebben, hogy az integrált -meg amúgy- ATI kártyákkal akadhatnak teljesítmény gondok, ez a jelenség még mindig meg van?
Egyenlőre ennyi lenne a kérdésem, hálásan köszönöm annak, aki időt és energiát szán kérdéseim megválaszolására!
Üdv,
Pano
Aktív témák
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Diablo IV
- Powerbank topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Meg ez egy honlap.