Hirdetés
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
body007
üzenetére
No közben elkezdtem feltelepíteni az XP-t, hát persze hogy nem is bootol be.
Lehet azzal is gond, hogy a telepítés elején az egyik fájlt nem tudta másolni, ezt most pótoltam, de szerintem ez sem oldja meg. Ugyanis "Disk Boot Error, Insert System Disk..." van, azaz el sem indul semmi az XP bootolásából.
Egy SIL3114R chipes Sata kártyám van.
Lehetséges, hogy nem tudok róla bootolni, mivel ezt még sosem próbáltam, mióta megvan ?
Az alaplap egy Intel 845PE chipes Shuttle AB48N.
Biosban a boot sorrendben SCSI-t raktam elsőnek.Milyen módszert tudtok (pl. valami linuxos megoldás), amivel ki tudnám próbálni biztosra, hogy tudok-e Sata-ról bootolni ?
Tehát olyan megoldás kell, amivel biztosan nincs driveres gond, biztosan jól támogatja ezt a kártyát.Ha kiderülne, hogy nem lehet, akkor egy mini-Linuxos Grub-os pendrivera-ra rakható rendszerválasztóban bízok, hogy tudtok ilyet mondani nekem.

Persze ha az USB-boot működik, ha nem, akkor meg egy CF-IDE átalakító + egy CF kártya.
És akkor az ezen lévő Grub elindítja a Sata vinyón lévő Linuxot is, és a Windowst is.
Aktív témák
Hirdetés
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung kuponkunyeráló
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megkérdeztük az AI-t: milyen érzés, amikor megreguláznak?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Újszerű, frissen pasztázott PlayStation 4 Pro, GoldHEN + 20db játék (Cyberpunk, God of War, stb.)
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest