Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FixY67
üzenetére
"Az utolsó mondatodra csak azt tudom mondani: ilyen mentalitású embert tutira nem engednék rendszergazdai vagy fejlesztői munkára... pardon: utolsó előtti...">miért is? mert a saját magad által telepített OS kommunikál sw frissítéseket KERESVE a disztribútor által karbantartott sw-tárolókkal? különben kis elcsúszás, hogy te szerverről beszélsz, én meg nem. pontosabban te egyszer szerverről beszélsz, másszor te sem.
a mentalitásomról pedig pont semmit nem tudsz.
de ha már itt tartunk: te mennyire tartod magad kompetens rg-nek, ha utólag veszed észre, hogy az általad telepített szerver OS olyat tesz, amit te nem engednél? vagy mikor az is csak utólag derül ki, hogy csak azt hitted, mert utólag megnézve kiderült, hogy mégsem azt csinálta, amit először gondoltál róla. miért nem előre nézed meg, mit használsz éles környezetben? ha már ennyire parázol. de "Egyelőre nem foglalkozom a dologgal, a linuxon semmi éles anyagom nincs". különben azt el tudod képzelni, hogy a desktop és a szerver verziónak eltérő beállításai lehetnek? nyilván az előbbiben a júzerfrendliségen nagyobb hangsúly van, és ebbe talán az is beletartozik, hogy a rendszer maga keresi a frissítéseket, és figyelmeztet. utóbbiban meg valszeg nem így van, sosem használtam. de desktop (hívjuk inkább otthoni rendszer) frissítésekkel is megcsinálhatod ugyan azt, mint a pénzkereső környezeten használttal: külön gépre töltöd csak a frissítéseket, és csak hoszabb-rövidebb tesztelés után frissíted a normál használatú gépedet. mi ebben a baj? mondjuk legalább 2 gép (vagy 2 rendszer) kell hozzá.
ha nem grafikus, akkor is: a statisztikai adatok küldését te engedélyezed, külön. de szerintem ilyen szolgáltatás nincs is szerveren, mert ez a "felhasználói élmény fokozás"ához tartozik.

egy windowson az av vagy a fw vagy bármi antimalware automatikus adatbázis frissítése, a vírusstatisztikák elküldése is ennyire kiakaszt? vagy az windows automatikus frissítése? bár ez utóbbinál is elválik a desktop és a szerver világ, és persze a desktopon belül is a pénztermelő és az otthoni használat.
Aktív témák
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest