Hirdetés

Aktív témák

• petya80

tag

válasz Dark Archon #16925 üzenetére

Tisztánlátás végett:

Az én gépem routeren keresztül kapja a netet és remekül működik és semmit nem kellett állítani egyből megy a net.

Ez egy másik gép amiről most szó van egy olyan ismerőstől akinek ADSL net-je van.
    Ezzel vannak a gondok.

Ezt a gépet hoztam el magamhoz és dugtam rá a routeres netkapcsolatomat és a 8.04-es Live CD-k egyikével se volt automatikusan net. De miután beraktam egy Xubuntu 8.10 vagy 9.04 vagy a MInt 7 Live-ot egyből volt net ezen a gépen is. Ezután telepítettem rá a Mint 7-et és raktam fel rá pár alap dolgot és vittem vissza tegnap az ADSL-netes ismerőshöz.

Ahol első belépésre pppoeconf-ra nem jött fel az '"egy másik pppoe folymat is fut ami lefoglalja a modemet" hiba hanem simán bevette a nevet jelszót de ennek ellenére nem volt net.

Jött az újraindítás grafikus net állítás (fentebb írtam róla bővebben) újra pppoeconf az említett hibaüzenettel. Utána Win indítás simán csatlakozik

Nem lehetséges, hogy a TV-Tuner kártya kavarhat be ugyanis ha jól tudom van benn.

Egyébként itt az lspci kimenete :
    02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev ff)

Köszi

Aktív témák