- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oxy.kiraly
tag
Szia!
Az alaplapomon (MSI P35 Neo) beállítható legkisebb fesz 1.225V, ami szürkével van jelőlve Biosban !!!!Ha AUTO-ban hagyom mint pl most, akkor 1.256V állítja, viszont látom hogy sok gépen így van állítva: 1.0xx vagy 1.1xx , amit én nem tudok beállítani, és nem tudom hogy miért?A másik gond viszont hogy csak 4 feszültségi érték között választhatok : 1.225V, 1.250V, 1.275V, 1.285v (ha nem csal az emlékezetem). Ezek az értékek főlé tudok állítani, viszont már PIROS, de állítható.Természetesen nem merem. Ami még fura, hogy pl beállítom az 1.250V és a Hardv.Monitor is és a legtöbb mérő progi (everest, CPUZ és még egy néhány)lényegesen más értéket mutat 1.27V! Más párosítás: 1.250V----1.29 vagy 1.31V!!!! Van progi ami állandó feszt ír ki bárhogy állítom CoreTemp, RealTemp 2.70 !
Oxy -
puttputt
őstag
Köszi a tippeket, azóta az ajánlott kereső-párost használom!
Sokkal stabilabb, gyorsabb boot, stb.
Leirtott jó csomó trojant, vírus nem volt, igaz erre azért jól szakosodott a NOD is, még ha kicsit terheltebben...
A BSOD nem szűnt teljesen, szerintem azért, mert a RAM-ok egyszerűen ennyit tudnak... mióta vissza lettek téve alap V-re, alap órajelhez (FSB-hez), azóta nem volt BSOD, főleg nem mem. panaszok. -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Hát... nem tudom. Az Everest tényleges értéket mutatott, de mindegy is.
A lényeg, hogy már vagy 1,5 órája stabil, most 45 fokos, de már túl van több telepítésen, 1 komolyabb videókonvertáláson (65 fok fölé ott sem ment, pedig rendesen megdolgoztatta), hiba nélkül.
A fórumon belül voltak "pixelesedések", meg elfeketedett a böngésző képernyője a fórumba írás közben..., de ez lehet vírus, stb. is. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Á!Nem a ház(bár csupa lyuk..
)
3venti a fő ok.Engem nem zavar ha nem csendes.Az 1ik olyan hangos maxon,de nyomja mint az állat.5200-nél nemtom,de az se kevés alapon.
Nálam 14-kupak-27 és 35 a magok(27 szarul kezd de terhelésre belejön s nagyjából 1ütt futnak.)Kupak meg nem izgat,Egy kis IHS senkinek se árt..-bár ha szar lenne,s polírraéredt,akkor nem 35°-on kezdene..Nem?
Na aluszok,fáradt vagyok..Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
Az tök rendben is van!!!
PPSH:
Bocs,h beleszólok,de engedj meg pár észrevételt.
Ki nem szarja le,h mennyin megy a ramod?Ne azt nézd!!!Kezd a legnagyobb szorzón,h ne terheld a hidakat,tápot.(Félre ne értsd én is 1300-on járattam ha tudtam,s a 800-as Patriotot is 1200-on,mert kíváncsi voltam,h mit tudnak,de..)SuperPI s egyéb szintetikus teszteken kívűl(ami tök jó,én is heteket áldoztam neki),nem nagy jelentősége van(magyarul:kvra nem veszed észre)hogy 900-on vagy 1066-on megy a ramod.
Másik:Intel oldaláról nézed a VID-et?valami nagyon nem kerek Te!
A VID"egyedi"!!Jó párszor leírtam asszem itt is,de gyorsan,tömören,még 1x-konyhanyelven-VID:Az a feszültség amin az adott proci(esetedben az ami a gépedben van!!!-nem ám intel kütyük!!!)a gyártó(Intel)szerint hibátlanul tudja a a gyári órajelet.(esetedben 9,5*333-at).Ez egyedi!Amit a core Temp(stb..)kiolvas az vonatkozik a TE procidra.Az alaplapok ez alapján(kiolvasás után)lövik be a biosban a NORMAL-AUTO(laptól függ)feszt.Kivételt képez az pl.az Abit,mert Abit lapoknál automatikusan ez lesz a legkisebb adható fesz.(Ezért nem tudsz Abittal nagy alulfeszes tuningokat elérni,csak annyit amennyit drooppol a lap.)(esik a fesz)2VID van.Van a normál-nevezzük így(erről volt szó eddig)meg a takarékos módhoz tartozó.Ezt takarékos üzemmódban kapja (jobb esetben)a proci.Szoftveresen még állíthatod a VID-et e 2 tartomány között,nem sok értelme van.
-
TazLeacher
nagyúr
Elviekben az ilyen procik VID-je max. 1.3625 lehet gyárilag. Ergo ez a biztonságos, amit még elbír a cucc TUTI, hiszen van ilyen VID-es prockó. Azt hiszem még hivatalosan is belefér a +0.01v, tehát az 1.37v még jó. Küld meg 1.44v-el, azt hajrá...egyszer csak majd rájössz, hogy a proci füsttel működik. Miért? Mert, ha köjön belőle a füst, onnantól már nem működik...
-
Sk8erPeter
nagyúr
A tápokról érdemes elolvasni a tápos topic első hozzászólását, ott értelmesen, nem mellébeszélve szolgáltatnak infót az ajánlott tápokról és a hozzátartozó tudnivalókról.
Ha tápos kérdésed van, ott tedd fel, mert ott konkrét és hozzáértő választ tudnak mondani.Egyébként hogy hány W-os tápot vegyél, attól függ, mennyit fogyasztanak a gépedben lévő cuccok, de általában ha nincs benne csillivilli neonfény, vízhűtés, X2-es videokártya, agyonhúzott proci, RAM, meg egyéb anyámkínja, akkor elég szokott lenni a 350-400W-os is.
Az FSP 350 v. 400PNF az olcsóbb ajánlott tápok közé tartozik, a megbízhatóságához nem férhet kétség (ld. adatlapom), egyetlen hátulütője, hogy nem a leghalkabb táp (nem is hangos, de halknak nem nevezhető).
-
lipi67
nagyúr
"akkor bizony ajánlott erős 12V-os körrel rendelkező tápot választanunk. További pozitívum a Corsair mellett.." Vs "Corsair vx 450-mint minden Corsair(kivéve az 550-est!)tuningra,mindenre szuper.Fontos ám tuningnál is,mert egy nagyobb tuning leszívja rendesen..A 12v-os ágat figyeld,a hatásfokot és ne az 1000W-katEbben a Corsair kvajó."
Asszem kb ezt mondtam én is..
Betettem az új 8500-öst.Ilyen szar szenzort,el is ment tőle a kedvem!
[]
puttputt: Elég is lesz!(mennyi volt?)
-
maxrad1580
aktív tag
Hali
segítséget szeretnék kérni egy kis tuninghoz
Gigabyte p35c-ds3r lap E8200 proci geil ultra 800 ddr2 ram msi nx 8800 gt
a gta4 szinte alapbeállításoknál úgy hogy csak a proci van 3.0-a felhúzva 41.5 fps
sajnos nem tudom a többi beállítást hogy mennyire merjem állíani ram stb
ha tudnátok leírni egy bios beállítást melyik paramétert mennyire állítsam azt megköszönném
ha van valakinek ideje soban leírni ide hogy mit mennyire állítsak hogy jobban szaladjon a gép az szuper lenne
a végtelenségig azért nem akarom húzni csak hogy még gond nélkül fusson stabilan
köszi -
gabipaci
őstag
Szerintem nekem ez segített:
tRRD...........................................4
tWTR..........................................4
tWR............................................8
tRFC...........................................54
tRTP...........................................4
Command Rate (CMD) ..............2Static tRead Value.........................:11
Ámbár, lehet hogy tévedek
-
lipi67
nagyúr
-Nem ,nem!
Azt meg se mondom(nem is hinnéd)hogy a d930-as mennyit kapott a 4,9GHz-hez.A 2xxx(65) 1,78-bios(1,74 valós)a 8400 meg 1,725 -öt.
KULERR: Én prájmoltam 1,5v felett,s ne volt hidegablakos.Most 1,6 felett is simán,s ha végre minusz lenne..-Á! Nem ok,nincs ram alatta(elfelejtettem) -
rolixyz
tag
Értem, köszi. Egyébként néztem, hogy még 1,7V is van, azt tul.képp csak tesztelésre használják akkor meg ilyen rekordokhoz?
Mert gondolom sokat úgy nem menne el. Másik pedig, hogy ha normális alaplapom lenne akkor tudnám mhz-re pontosan állítani a memóriákat? Mert jelenleg például 760on mennek, mert ha meg eggyel többre viszem akkor már 900vmennyi, azt meg nem bírja.
-
Kispósi
aktív tag
Na a következőre jutottam:
Ez volt az alap:És ez lett:
Aztán próbáltam 266-ra felvinni az FSB-t és a memórit visszaállítani 800-ra de ekkor nem indult a Vista. Mennyi feszt állítsak be? Mert amikor elkezdem adni neki akkor 0.8V-ról indul ha jól emlékszem. Illetve a memóriával jól csinálom hogy visszarakom 800-ra vagy közel 800-hoz? Annak mikor kell feszt adni?
-
turbocfh
csendes tag
hello!
köszi majd megnézem a videokari letiltását az alaplapon, egy hd3850eset használok amugy. ja minden beállítást megcsináltam. ja már én is rájöttem hogy ezt a kártyát se lehet nagyon tuningolni. a saját kárából tanul az ember. majd pénteken tudom csak nyuzni a gépet legközelebb.
köszi a segítséget. -
turbocfh
csendes tag
hello!
Nos a beállítások amiket javasoltál nem segítettek. tök mindegy hogy a pcie 100on, 105ön vagy 115ön van nem indul el már 150x20on sem. a többit is átállítottam.
a ramokat megnéztem most 4db 1gb ram van bennem kingmax 667Mhzes. az everest az spd nél látja mind a 4db 1024et, míg a memóriánál csak 2814et lát. kivettem beőle 2őt akkor látta rendesen a 2048at. nem tom mi baja lehet. -
turbocfh
csendes tag
hello.
Ok megnézem a beállításokat. Most egy ideig nem lesz pénzem egy c2dre. a memória nekem is érdekes mert elvileg 4x1Gb ram van benne, az everest azt mutatja hogy 2814MB van benne de amikor az SPD re megyek ott azt muattja hogy 4 1GBos van benne.
jelentkezem hogy mire jutottam. -
turbocfh
csendes tag
hello!
köszi a választ. Közben cseréltem alaplapot, most egy asus p5b-vm-em van. majd megmodosítom a forumos beállítást.
szoval ennek az alaplapnak sztem mennie kéne. ha esetleg ezt az alaplapot is meg tudnád nézni. szóval a képek amiket küldtem az az asus p5b-vm biosa és beállítása. -
kulerr
őstag
nem tudom mi kerestek a lappal kapcsolatban de van infó azért róla
-
turbocfh
csendes tag
hello!
Nos én nem tom mit csinálhatok már rosszul. Ezzel az új asus p5b-vm asus alaplappal se akar menni a tuning. Ha felveszem 133 ról 140re az fsbt 20as szorzónál akkor még elindul de elég furán. ugye amikor lépek ki a biosból f10el kilépek mentéssel, és úgy indul újra hogy megáll kb 2-3 mp-re és utána felpörögnek a ventik pár mpre és leáll teljesen, majd pár másodperc múlva elindul és bebootol és megy minden gond nélkül.
iszont ha fentebb veszem mondjuk 150re /3Ghz/ akkor csak ki be kapcsolget mint ahogy fent írtam de nem bootol be.
Nem tom melyik eszközzel lehet baj vagy beállítással.
Gondolom már egy kicsit unod hogy mindig van valami bajom, de te mindig tudtál idáig jó ötletet adni. Egyébként a Gigabyteban nem a proci ciripelt hanem a kondik a cpu körül.
Már arra is gondoltam hogy a procinak van baja, de az meg elment a gigabyteban 3,5Ghzen is, csak ugye ott melegedett a northbridge meg ciripelt.
Ha esetleg van vmi ötleted pls. help. -
turbocfh
csendes tag
-
turbocfh
csendes tag
Hello!
Na csináltam pár képet a biosról.A lényeg a lényeg hogy a bios teljesen random szerűen visszadobja a szorzót 20 ról 14re, pl volt hogy 3,4Ghzen ment tök jól, aztán még 2,9Ghzes beállításnál is visszatette 14es szorzóre ez a szutyok. Sajna mást már nem tok rá mndani. Direkt ezért cseréltem le a p5ld2-mq-t mert az nem volt tuningbarát, erre ez is itt szarakodik. ráadásul ha felveszem mondjum 3.3Ghzre akkor a mem írás olvasás everest szerint visszaesik 1400/2000re 2850/4200ról/2,66Ghzen ezt tudja 133x20/. és a játékok is jobban szaggatnak mint a 2,66Ghzes beállításon. Tehát most ott tartok hogy kidobtam 11ropit a nyg semmire
ráadásul ha felveszem 3,4-3,5Ghzre /ha nem dobja éppen vissza 14es szorzóra/ akkoe elgezd ciceregni az alaplapon vmi, valszín a szilárdtest kondi ami a proci körül van. Annak lehet vmit csinálni?
Nagyon örülnék ha valahogy meg lehetne oldani ezeket a problémákat. Kicsit kezdek belefáradniA képeket átküldtem az nbl2es emailedre
-
Valty
aktív tag
-
turbocfh
csendes tag
hello!
Köszi a gyors választ!
Az F5ös bios van fenn. Most már annyi történt, hogy kivettem a foglalatból a procit, meg visszavettem plusz raktam rá új hűtőpasztát, mert a régivel olyan 70 fok körül ment a proci most meg csak 45 fok, Ami a lényeg hogy kivettem meg betettem újra a procit és most meg a biosban alapból 133x20!!!as szorzó van. Kiváncsi lennék hogy mi a fene történhetett amitől felment 20ra 14ről.
Köszi a segítséget. -
turbocfh
csendes tag
Hello!
Köszi a választ. Nos visszavetem 120ról a pci-e-t 107re ahogy mondtad, de így csak 3,2Ghz-re Bios órajel:160, ra tudom felvenni utána ugyanúgy overclocking failure hibával jelentkezik . Ugye 120as PCIEvel már 3,5Ghzre is felment.
Ha esetleg tudod hogx ki az a "guru" aki jobban jobban tudja hogy meddig szabad emelni a PCIE-t vagy hogy mi köze ennek a CPU hoz akkor légyszi ird meg hogy it kéne keresnem.
Előre is köszönöm -
Lacpac
őstag
Azért a B2 stepping tud ám fűteni! Akkora fesszel reális.
PH-User
Próbáld ki, hogy a szorzót leveszed 6×-ra, és úgy próbálsz 360 fölé menni.
Én így kezdem a tuningot:
Memóriáknak rögtön adok 2V-ot, és az összes többi feszt manuálra rakom, semmit nem hagyok auton a tuning elején figyelek arra, hogy a memóriafreki, ha lehet ne menjen 800 fölé, ha elérem visszábbveszem az osztót.
PCI-e frekit fixálni 100MHz-ra
Elsőnek indítok 300-ról, (találkoztam már olyan lappal, hogy ha rögtön 350-re raktam az fsb-t akkor nem sikerült a boot, de ha apránként emeltem az fsb-t, még 450-en is stabil volt.)
15-ös lépcsőkben haladok, minden lépcső után indítom a gépet. Ha fölállt a rendszer, már indítom is újra, és +15MHz-t adok neki. Ha észreveszem, hogy lassab lesz a boot, vagy kifagy közben, akkor az utolsó jó FSB-n már futtatok egy 30 perces Orthost.
Utánna már lehet + feszt adni a procinak, és mehet a további lépegetés.
965 chipsetnél az MHC szereti 350 fölött a + feszt! -
Dikk
tag
asszem a proci 1,45v-on van meg a fsb meg az mch kap +0,1-et.. ram vissza osztva hogy 840-en menjen.. elég jól megy már így 2,8-on is.. azt viszont nem értem hogy a 3d mark 06 meg orthos meg 1-2 progi mért 3,2-nek látja.. úgy látja mint ha 8x400 lenne.. pedig csak 7x400.. hmm mind1.. gta 4 tökéletesen fut high-high 15-20-20-20-3-on benchmark 34fps.. 3dmark 06-ba meg 10887pont.. az nem tudom mennyire jó.. tavalyi 88GT topic-ba ha jól emélkszem ez egy átlag eredmény volt..
-
PH-User
addikt
Na akkor itt van pár kép:
JumpFree
CPU Config
CPU-Z
Everest CPU Queen
További ötletek? -
turbocfh
csendes tag
Hello!
Ezer hála
ez volt a baja ennek a SZ*nak. Egy hetet szívtam vele. Mi köze a PCI frekinek a procihoz? Nem vagyok valami expert ebben a témában. Most felvettem a PCI-E frekit 115 re és most szépen megy 3,4Ghz-n. Tényleg a PCI-E órajelét meddig szabad emelni?
Mégegyszer köszi.
-
Dikk
tag
7*400-ba megy 2,8-at ramokat vissza osztva 1:1-es arányba.. 1,45V-ra dobva a proci így még jó. orthossal 100%-os terhelés alatt 5 perc alatt nem hibázott everest stress résszével se hibázott 2 perc alat.. tovább nem volt türelmem várni.. gta 4-be úgyis kék halál lesz ha hiba van
az eléggé terheli a procit.. meg is nézem..
-
PH-User
addikt
Overclocking failed!
Most már kezdek megijedni, hogy nem lesz meg a 3.2GHz.
Még valami ötlet
-
Dikk
tag
jó hogy P35-ös chipset van a lapon.. amúgy nem jó sehogy.. 2,66 fölött nem indul már el se.. azaz elindul de a bootnál vége van mindennek.. akár mit akár hogy állítok.. de nem értem.. hát 3-as p4-et is 3,6-on 24/7 vitte.. 3,75-ön is ment 1-1 test erejéig.. de 2 óra után kifagyott az is.. de ennél még egy órát se megy akár 2,8-on..
-
Dikk
tag
cmos resettel jó lett.. viszont 2,66 fölé nem tudom húzni.. mindig kék halál lesz.. van mikor win betöltésnél.. adtam neki annyi feszt hogy 1,4-en a proci meg +1-et fsb-re.. 2,8-on már nem jó.. játéknál kifagy kb fél perc után.. úgy hogy a ramokat is leosztottam hogy 800-hoz közel legyen.. peresze + -al.. azaz 840 körül mentek.. meg az időzítést is raktam az alapra hogy 5-5-5-18.. de lehet az a cink.. vagy nem tudom.. egy kis help jól jönne
thx
-
PH-User
addikt
ASUS P5B Premium alaplapom van, legfrissebb BIOS-sal. Egy Intel Xeon 3040, E6300 magos proci csücsül benne. A problémám az, hogy 365-ös FSB-től az istenért sem tudok többet elérni. Ilyenkor a proci 2,6GHz-en fut, a memóriák pedig 740MHz-en. (800-as kingmaxok, de 900-on betonstabilak). Azt mondták, hogy simán el fogom tudni érni azt a számomra bűvös határt jelentő 3.2GHz-et. Sajnos ez valahogyan nem jön össze... Nos, mit tehetnék
Üdv.
-
Dikk
tag
mint mondtam tök mind1 mire állítom.. a biosba átírva van ahol kiírja adatokat semmit se ír ki.. ill alapon csak.. meg winbe is néztem ott is alapot ír.. cpu-zvel is meg everestel is meg 3d mark-al is meg stb stb.. valaki azt mondta hogy a bios chipet szedjem le alaplapról aztán dobjam vissza.. hát véleményem szerint ez nem csak olyan egyszerű hogy kiszedem meg vissza rakom.. de kisebb mozgatásra csak lejön ha lejövös.. xD kivéve ha nem töröm le egyből..
-
Dikk
tag
és mégis hogy??.. normálisan F10-el mentek.. az meg menti ahogy kell.. biosba ahol állítom normálisan írja hogy mittom én 3,4-en megy.. viszont ahol írja hogy mi van a gépekbe.. ott meg eredeti orajelet ír.. egyedül amit megjegyez normálisan az a ram vissza osztás.. mivel azt tesztbe látom hogy a 800-as ram 640-en megy.. szóval valami nem okés.. lapra tippelek.. de hogy mi vagy hogy nem értem ?!..
-
zsolt1129
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo 3
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- BMW topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged