- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Végre rávettem magam, hogy feltornásszam I5 3570K-mat 4.2Ghz-re, azt mondtátok, ha feszhez nem nyúlok, alapon még bírni fogja. Hát ilyen értékeket adott:
Kicsit magasnak érzem a hőfokokat, úgy, hogy még feszt nem is emeltem. Mennyi a gyári fesz, amit ad a procinak? Mert látom, hogy terhelés közbe olyan 1.15-1.2v körül eszik, de tudom-e valahogy csökkenteni, vagy ha fix beírom, hogy 1.2v-ot adjon neki, az úgy jó-e?
Illetve, szerintetek érdemes ezt még feljebb tornászni? Olyan 4.4Ghz-ig gondoltam, de az már kétlem, hogy gyári fesz-el menne, viszont én meg nem tudom, hogy mennyi kéne neki. (meg igazából azt se, hogy mi van akkor, ha túl kevés feszt adok neki, és esetleg nem indulna a gép, akkor hogy jutok vissza a bioszba, van-e valami védelmi opció)
Hűtés szempontjából annyira nem állok jól, viszont később a nagyobb radiátor/jobb ventik miatt meg lesz oldva a hűtése, szóval ezért gondoltam, hogy mehetne még fejjebb -
válasz
takacsbotond #44440 üzenetére
Az lehet, de a ramtól szerintem akkor se fér be.
Ha úgy gondolja, vegye meg a 240-est, próbálja ki berakni, ha nem megy, 3 napig elállhat a terméktől, és megveheti a 120-ast. Próba cseresznye -
válasz
takacsbotond #44438 üzenetére
Jobb lenne, de nem fér el. Felülre tuti nem mert az alaplaptól nem fér el, előre meg csak akkor, ha kiveszi a hdd-ket tartó keretet.
-
válasz
secular #44435 üzenetére
Ha csak nem használtan, vagy valakitől kapod a H55-őt, akkor az, de ha nem, akkor inkább ezt, olcsóbb és vastagabb radiátorral rendelkezik, illetve 2 jobb minőségű ventit is adnak hozzá, mint a
korszarhoz.
Nem kell hozzá semmi különleges paszta, de általába az mx4-et szokták ajánlani. -
válasz
secular #44430 üzenetére
Tritont felejtsd el! Először is, sok a hibás darab, eláztathatod vele a géped. 2, szerintem abba a gépházba nem fog elférni a 30mm-es radiátorja miatt. Volt anno ilyen házam, szerintem felülre egy dupla radi sem fér el, mert a ház teteje és az alaplap túl közel van egymáshoz, és ha fel akarnád felülre tenni, a ventik más nem férnének el. Előre esélyesen beférne egy nagyobb 240-es radi is, ha nem használsz hdd-t, és a tartóját kiveszed. Egyébként ha már kompakt vizek is érdekelnek, gyere át oda, Arctic-ot szoktak inkább ajánlani, pár ezerrel drágább csak a Tritonnál, de jobb.
-
válasz
kriszbon #44257 üzenetére
A videóban főként azt, hogy a 40-es szorzót nem engedi beírni, illetve, ha átállítom, hogy manuálisan tudjam variálni akkor a turbo boost visszakapcsol és nem tudom kikapcsolni.
Nem is próbáltam ott semmit elmenteni, és nem is állítottam be semmit, mert amit beakartam volna, azt nem engedte.
A 42-őt engedte volna, és kérdeztem, hogy azt be merjem-e állítani és elmenteni, de erre nem kaptam választ, gondoltam, hogy akkor inkább ne. -
válasz
Kean_Sorbo #44250 üzenetére
Na ezaz, ez a baj
Na de várjál, akkor most vagy a lap, vagy a proci szar? Na de vajon melyik? Ha lapot cserélnék, megoldódna vajon a gond? Mitől lehet ez? Gariztatni nem lehet ilyen miatt?!Még jó, hogy 2-3 év után rájövök erre...Bár eddig gyári hűtés miatt eszembe se jutott ilyen, és most se a teljesítménnyel van a gond, csak ha már adott a lehetőség, kipróbáltam volna...
-
-
válasz
Kean_Sorbo #44244 üzenetére
Fentebb linkeltem egy mappát amibe több kép van, K-s ként érzékeli, win alatt is. Közben eljutottam odáig, hogy ma már 41×-es szorzó is megy neki, de 40-es még mindig nem. Próbálkozzak 41-el?
-
-
válasz
korion #44238 üzenetére
Tökmindegy hogy megpróbálom-e kikapcsolni, vagy sem, mert akkor is visszakapcsolódik. Így sem engedi. 40-re próbálgattam, azt még bírnia kéne, de 38 felett nem engedi. (javítva, lőttem egy videót, 38-42 között semmit, azon kívül bármit beírhatok). Magonként lebontva sem jobb. Itt az egészről egy videó.
Azokat hagytam is, visszaállítottam ahogy eredetileg volt. Csak fura, mert gyárilag 1866-os darabok, tehát semmi gondnak nem kellett volna lennie.
Arról beszéltem én is, pontosan Intel Turbo Boost Technology, ezt kapcsolnám ki.
(Azért erőltetem most a 40×-et, mert gondoltam lépésekben haladok felfele, először 40×, ha stabil akkor 42×. Fura, hogy nem engedi, valami itt nem kóser)
-
válasz
korion #44234 üzenetére
Hát ezt pedig az istenért nem akarja átállítani. Itt lenne pár kép, meg tudnád nézni mit kéne átállítani? Illetve, ha itt kiválasztom a Turbo 4ghz-t mondjuk, az is jó? Mert ha jól látom így is csak a szorzót változtatja 40-re, és nem nyúl semmi máshoz. A turbo-t pedig nem engedi kikapcsolni, amint átváltok hogy babrálhassam a szorzót, nem engedi kikapcsolni.
A ramokat pedig átállítottam 1866-ra, így viszont a gép ki-be kapcsolt vagy 4×, majd feketeképernyő valami biosszal kapcsolatos szöveg, aztán bebootolt a win, ott nem volt baja, de kétlem, hogy maradt volna 1866-on, ma pedig már a win se bootolt be, rögtön berakott a bioszba, ahol amint visszaállítottam auto-ra, bootolt rendesen.
-
válasz
korion #44234 üzenetére
Na odáig jutottam, hogy a ramokat átállítottam 1866mhz-ra. Viszont, a cpu-t az istenért nem engedi állítani. Kikapcsolom a turbot, majd amint átváltok hogy manuálisan állítsam a szorzót 42-re akkor visszakapcsol a turbo és nem enged 38-nál nagyobb értéket írni. Hogyan tovább, mit kéne még állítanom, hogy működjön?
-
válasz
korion #44232 üzenetére
Elégnek elég, csak, gondoltam nem hajtja meg eléggé a cpu. De, igazad van, feleslegesen nem szeretnék belemenni a finomhangolásba, ha megy stabilan a 4.2 annak is örülök.
Azért az vicces, hogy annak idején direkt azért vettem ilyen alaplapot, mert Z77-es, és elméletileg, ha tuningolni akarok, akkor ne legyen semmi gondomJó persze, gondolom az extreme 4, vagy a Z77 mpower, ami kifejezetten erre a célra jobb, de nem gondoltam volna, hogy ennyit számít egy alaplap.
Viszont, akkor a ramokat is simán felhúzhatom 1866-ra? -
-
-
Üdv.
Van egy i5 3570K-s procim egy Asrock Z77 Pro 3 alaplapban. A célom minimum 4.2ghz lenne. Viszont nem nagyon értek az egészhez, azt se nagyon tudom hogy álljak neki. Először is, melyik a jobb, a fix vagy az offset voltage? Ha fix voltage-t választom, akkor 1.2v 4.2ghz mellett jó? Vagy, ha offset akkor -0,080V jó lesz? Ezen kívül gondolom a turbo módot ki kell kapcsolni meg a power save-t ha be lenne, mást kell még állítanom?
Illetve van még 2×4gb Patriot Viper 3 Black Mamba ramom, ami gyárilag most 1600mhz-en fut, de simán mennie kell 1866mhz-en is. Ha átállítom, kell ennél feszültséget is állítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest