Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• IstvánLászló

őstag

válasz Kean_Sorbo #44212 üzenetére

Kedves kolléga és fórum társaim, kommentemböl véletlenül lemaradt a configom leírása de most pótolom.

A lényeg megoldás megvan. :C :C
    Alaplapom egy Gigabyte GA-MA69VM-S2 és bios-f2 verzió val működik jelenleg is.
    CPU típusa: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+
    A ramok 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -as 2,1-voltosak mind, dim1 és dim2 -ben vannak jelenleg.
    A dim3 és dim4 -be tettem még rammot 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -ast, hogy 4Gb rammom legyen, de gépem bekapcsolása után, meglepődtem hogy kifütyüli és bios postig nem jut el.
    A rammokat külön párban teszteltem 24-órán át és semmi hibát nem írt ki a memtest.
    A lényeg gépem stabilan működik külön külön mid a két 2Gb ram modullal, de 4 modullal egyszerre nem??
    A biost idáig sosem kellet macerálnom mert csak 2Gb rammot használtam, Win Xp-m hez de váltanom kellet w 7-e gyereknek a kívánságára mert ő játszani is szeretne kedvenc játékával....................

A lényeg megoldás a következő volt, hátha más is belefutna a ram mizériába mint én is.
    A rammokkal sakkoztam és siker a vége, nem kifütyüli alaplapom és bios postig simán működik is. :C
    Ezután gondoltam egyet a sok macera után, mert 24-óra próbálkozás után elegem lett, hogy biost frissítek.
    A bios upgrade F2 -röl F9 -re és bios defaultra állítása és újrainditása a gépnek..
    A megoldás ez-és nem is kell a 2,1-volton elakadni mert 1.8 -volton is üzemel, gond és probléma nélkül is a ram, mind a 4Gb.

A win7 végre seper a gépemen és a gyerek is örül ennek.

Üdvözlettel: István László

Új hozzászólás Aktív témák