Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
lenne egy kérdésem..
adott egy Gigabyte P35-DS3L laplap és egy Core2Quad Q9400 processzor, és amikor meghuzom a procit és a feszeket auton hagyom, akkor ugye biosban nem irja ki hogy mennyin járatja, de cpu-z 1.3-1.35 között mér. Namármost, ha én állítom manuálisan be a feszt pl 1.3-ra akkor a cpu-z ettől jóval kevesebbet mutat 1.24körül.. most akkor melyik a valós? ennyit hibázna a lap, hogy valójában csak ennyit ad neki? -
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #28497 üzenetére
ezt irtad nekem
illetve System memory Multiplier-legyen fix. amennyit az alaplap bír tuning nélkül.
Na de melyik a jó
van A B C D ezek 4x vagy 2x vagy 2.66x vagy 3.33xA többi beálitás be van álitva és bejött a gép rendesen.
csak ezt nem tudom mire kell álitani.
Me a gamokat nem kell beálitani most auton vannak 9-9-9-24 a cpuz szerint a 800mhz 9-9-9-28 vagy ez annyira nem fontos.Mindegy asz első kérdésem lenne a lények hogy had tudjak teszteli.
köszi -
Roland06
aktív tag
Üdv all!
Meg tudja valaki mondani, hogy az alul látható konfig.-nál hol lehet állítani a cpu VID feszt?
És azt is hogy tuningolásnál kell-e állítni? -
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #28486 üzenetére
szia
segitenél felhuzni az E8400 procim olyan 3600mhz-ra hogy a memóriáim is 1600mhz-n menyenek. Egyszer már próbáltam megy is csak a hűtésem volt gyenge de most lecseréltem egy ASUS SILENT NIGHT-ra remélem ez birja??
Bioskép viszább van feltöltve, ha kellene.Ja és azt mondták itt az oldalon hogy ez a proci röhögve viszi alapfeszen a 3600mhz-t.Ezekkel a beálitásokkal próbáltam elsőnek nézd meg jók-e:
Robust Graphics booster -AUTO
Cpu Clock Ratio-9
Cpu Host Controll-enabled
CPU Host freqency 400
PCI Express Freqency-100
System memory Multiplier-egyenlőre auto
CPU Vcore-1.2750
Az összes többi fesz-(norma)l
Dram Voltage: 1.6V -
sioaltar
csendes tag
válasz
darál0w #28462 üzenetére
Szia, miután elkezdtem tesztelni az emelt értékekkel és úgy felmelegedett, midnent visszaállítottam az eredeti értékekre a képek alapján, na most azóta 1983 mhz-en megy a proci folyamatosan. Csak nem ment tönkre ennyitől biztos én szúrtam el valamit a visszaállításnál, lehet valahogy default-ra rakni az egész alaplapi beállítást?
-
Vityapapa
tag
P5Q alaplap topikban ezt a választ kaptam a problémámra:
Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blogTúl sokat nem fogsz tudni rajta húzni, a szegényes tuning-opciók miatt.
320-330MHz-et mennek nagyjából, ehhez meg kell találnod a megfelelő RAM szorzót, és itt ki is merültek a lehetőségeid.CPU frequency: 320MHz
DRAM frequency: 800MHz (4:5-ös szorzóval)
PCI Express: 100MHz
Memory voltage: attól függően állítsd, hogy a RAM-okat milyen frekin hajtod a gyári értékekhez képest, ha 800MHz-en hajtod őket, akkor a gyári VDimm-et állítsd be (1,8V, gondolom)
NB voltage: célszerű megkeresni, mi az a legalacsonyabb fesz, amin még stabil
SB voltage: maradhat alapon, ami 1.5VHa AUTO-n van a VCore, akkor igen, a lap magának feszeli a CPU-t, és kicsit mindig többet ad, mint minimálisan elegendő lenne, ezért jobban fog melegedni a procid, úgyhogy tuningnál figyelj majd a maghőmérsékletekre!
-
boxos23
aktív tag
nem 3 és olyan mint a hipertréninges intel cpu?? és ugy lát hat magot .
-
boxos23
aktív tag
AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Boxed ez a proci hány magos??
Köszi -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Vityapapa #28467 üzenetére
huh...hát tul sok állítási lehetőség nincs.
és ami a fő probléma az az, hogy nem lehet állítani a procifeszt. az meg elég gáz.
és fogalmam nincs, hogy magát állítja, vagy egyszerűen csak alapon marad.
erre rá kellene kérdezned az alaplapod, vagy egy alaplapos topikban.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sioaltar #28456 üzenetére
remek.
1. és 2. kép kell nekünk.
amit nem mondok, azt ne állítsd.
ha beállítottad, akkor IBT teszt indul. max stress , 10 kör.
coretemp menjen mellette...70°C fölött kapcsold ki a tesztet.
és kell majd 2 kép teszt közben. 6. kör után és a végén. IBT és coretemp legyen rajta + cpu-z memory és cpu fül is.
tehát...
cpu host clock control enabled
cpu host frequency 400
pci express freq 100
system memory multiplier 2
dram timing selectable manual és első négy érték 5-5-5-15.
cpu Vcore 1.2375V
cpu termination 1.2V
cpu pll 1.55V
mch core 1.2V
dram voltage 1.9V
és ennyi. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sdavic01 #28449 üzenetére
mert régi, nagyon régi a VGAd...VGA limited van még 1024*768as felbontáson is bőven...
konyhanyelven hogy megértsd...
a proci + VGA kombo adja meg neked azt ami a képernyőn van. a proci még tudna menni, de a VGA már régen a végén van. szoval ha huzod a procit nem lesz jobb.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RootRulez #28435 üzenetére
pedig nem egy rossz lap...
ramokat is visszatoltad?
#28437) RootRulez 2 dolog....
csak az 1ik legyen bent, hogy megnézzük, h valoban az e a baj...
a másik...1333mhz feletti orajel tuningnak számít a memvezérlőnek...szoval vagy cpu-nbt kell megfeszelned, vagy jobban visszatolni a ramokat.
-
joker1220
őstag
válasz
RootRulez #28437 üzenetére
Akkor ez nehéz ügy lesz
Nekem 1 hetes mizériám volt 2 db 2gb os kingmax ddr2 ram al, mert
különböző helyen vásároltam őket!Csak a gyári számok nem egyeztek, méret, kivitel ugyanaz volt;
1 hétig mentek gond nélkül Dual ban aztán 1x csak elkezdett
kékhalálozni a gépem, nem tudtam rájönni hogy mi a baj mert
mindig újraindult, aztán pár nap után végre kifagyott a kéknél
és rájöttem hogy a ramok miatt van.Legjobb tudomásom szerint az Asus és Giga lapok nagyon
nem szeretnek egyszerre különböző márkájú ramokat futtatni,
a Biostar-t nem ismerem, de szerintem legjobb és legbiztosabb
a Ram Kit!Ha pedig az időzítések is eltérőek akkor elvileg a bios nak
a jobbat automatice le kellene szabállyozni a másik modul
sebességére.Ha ez a helyzet nálad akkor valószínű hogy az egyik ramnak
nem tetszik a túlhajtás.Két lehetőség van, vagy vedd lejebb a ramok órajelét bios ban,
vagy megpróbálhatod kivenni azt az 1gb os kingmaxot és úgy
megnézni hogy megy-e?!Esélyes hogy menni fog
Próba, cseresznye
-
sdavic01
tag
Üdv van egy intel core 2 duo e4500 2,2 ghz procim mennyire tudom felhúzni h ne süjjön meg és pontosan hol /hogyan ?
köszi -
Roland06
aktív tag
Üdv all.
Azt szeretném megkérdezni , hogy mi a CPU VDDA voltage? Húzni szeretném a procit
és azóta stabil mióta ezen állítottam.(csak jó volna tudni, hogy meddig lehet és hogy mit állítok) -
joker1220
őstag
-
RootRulez
félisten
Hát a végén csak a sima szorzóemelés lett a bevált, akármit csináltam a többiekkel, mindig kékhalál, vagy újraindulás.
Ilyen...
Így olyan 40 fok körül megy, szóval szerintem még adhatnék neki + feszt, csak nem tom,akkor menne-e még feljebb... Bár asszem, eleve 1550 a max, amit adhatok neki, szóval ennél sokkal több már nem lesz.
-
RootRulez
félisten
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RootRulez #28428 üzenetére
HTt told vissza 2ghzre, vagy alá.
csak akkor van jelentősége, ha int VGAval tolod.
és egyelőre még az NB orajelet is.
#28432) RootRulez igen.
de nem nehéz kiszámolni
200 az alap és az van felszorozva.
tehát ha te átállítod 1600mhzre, az azt jelenti, h 8as szorzo. és mivel állítod az FSBt, így 240nél ez 1920mhz.
-
RootRulez
félisten
Ez van most, de újraindulgat.
-
RootRulez
félisten
Na most 233MHz*8-on bejött a HT Linket 2330-ra állította. Most emelhetem a szorzót?
Azért még rápróbáltam a 250-re, azzal nem indul vmi hibát ír a POST-oláskor alul...
De 240-el indul.240MHz**=1920-on megy a proci és 28 fokos
Pedig most épp 1.488V van neki adva
-
RootRulez
félisten
BIOS resethez mindenképp szét kell szednem a gépet?
Mármint bele kell nyúlnom?
-
RootRulez
félisten
Amúgy FSB emeléssel megéri szórakozni egy Black Edition AMD-vel? Vagy elég, amit elérek a szorzó emeléssel? Többet fog bírni, több FSB-vel, kisebb szorzóval, vagy talán ugyanolyan szorzóval, több FSB-vel is menni fog? (akár 20x233)
-
sioaltar
csendes tag
válasz
darál0w #28416 üzenetére
procihűtő az gyári,
a fesz értékeket nemnagyon talaltam, everestbe kb ennyi volt:
CPU fizikai információk
Tokozás típusa 775 Contact LGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Tranzisztorok száma 456 millió
Gyártási technológia 45 nm, CMOS, Cu, High-K Gate
Processzormag mérete 164 mm2
Magfeszültség 1.150 - 1.238 V
I/O feszültség 1.150 - 1.238 V
Tipikus teljesítmény felvétel 95 W @ 2.33 GHzTáp: modecome feel 500w
ramokat elírtam az előbb: ezek a ramok vannak bent most ->
CompuStocx CompuStocx(CSX) 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) -
sioaltar
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, ma vásároltam egy Gigabyte Gtx 460 oc 1gb videókártyát, Gigabyte GA-EP43 DS3L alaplap 2x2gb kingmax 880mhz ram, és egy Intel Q8200 alaplap (2,33ghz)
Szerintetek ez a processzor elég ennek a kártyának ezen az órajelen? Többen mondták már , hogy valszeg nem lesz elég ez a proci, szeretném meghúzni , hogy ki tudjam hasznalni a kártyát rendesen. Mivel nem csináltam még ilyet, segítségeteket kérném, hogy mennyit húzhatok rajta, és hogyan tudom ezt megtenni?Üdv, sio
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #28408 üzenetére
Na most már azokkal a beállításokkal indul, de Win betöltésekor kékhalállal újraindul.
Eddig a 200*20,5-öt bírta, emígy nem indul 210x20-on.
Valamit még állítani kéne az "fsb"-n kívől? (1.400-ről a feszt is felvittem 1.450-ra) (illetve 1.2-ről vittem fel, mert eddig alul volt feszelve, egyébként 1.4 volt az alap fesze)
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Anno szorzózáras intelt tuningoltam, most nézegetném, mit megy a 955-öm, ahogy nézegetem, itt csak a szorzóval tudok játszogatni, ennyivel ki is merül a tuningolásom? Az "fsb"-t emelhetem, csökkenthetem, 200 marad...
-
Balulord
csendes tag
válasz
deathtania #28363 üzenetére
Oké de a hűtő úgy van rajta hogy nem tudom ki akasztani a kis kalanytyút (a processzornál)
-
kittan
tag
válasz
darál0w #28400 üzenetére
baszta....
semmi.
nb be van lőve vagyis be volt lőve 1,25-re.
kivettem a 2gigást, húztam egy kicsit, adtam neki 1,31 V-ot, betöltött prime alatt fagyott össze vissza, le is állt volna mert akkor csinálja ezt amikor nem bírja.
békénhagyom, ha lesz nomrális ram normális párosításban akkor folytatom, de nem kínylódok vele.
4Ghz-en megy stabilan. -
kungzi
veterán
sziasztok
az adatlapomon van a konfigom. a procit felvettem 4GHz-re és nem indult el a gép! csak bios reset segített! nem BE proci!
----------------------------------------------------------------
a kép elég nagy lett! bocsi
szerintetek ez milyen beállítás? mennyi fesz kell egy ilyen sebességhez? szerintetek még vehetném visszább?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest