- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
boxos23
aktív tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
madarasz92 #29895 üzenetére
Az E8400-eshez jó nagy pénzkidobás volt új lapot és DDR3-as ramokat venni. Az előző lap milyen volt?
-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Vettem nemrég egy új lapot és hozzá DDR3-as ramokat de sehogy nem birom tuningolni pedig az előző lappal simán tudtam 4.00ghz tolni neki .
Örűlnék ha le irnátok hogy mit hogy kell .
Ez lenne a konfig :
Gigabyte EP45T-UD3P
Intel Core 2 Duo E8400
vizhűtés
2x2GB CSX CEC 1600Mhz DDR3
Enermax 495W táp .
stb
Itt vannak képek a BIOS-ról :
Kép1
Kép2 -
Alister71
nagyúr
Ki akarom próbálni az E4500-ösön ezt a pin modot. Milyen vezető ragasztót, vagy festéket ajánlotok hozzá? Az alaplap amibe van (G41) nem túl tuningszerető, hátha ezzel a módszerrel jobban menne.
Egyik haverom pont most próbálta ki a Q6600 pin modját, a lábkiragasztósat, neki működik, MSI alaplapban. 333x9 lett az alap, autó feszen VID-en viszi neki, IBT alatt 1.216 voltot kapott. Ez elég jó eredmény szerintem, mert nekem biosból tuningolva 1.35 volt kellett a Q6600-nak a 333x9-hez, és neki is ennyin ment ha biosból tuningolta.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Highground #29890 üzenetére
töltsd ki az adatlapot...minden szükséges alkatrésszel és tolj pár biosképet...ugy nem lehet hibázni.
4ghz is lehet benne...
-
Highground
aktív tag
válasz
darál0w #29889 üzenetére
Én nem merek hozzányúlni
Csak max ha valaki megmondja mit, mire állítsak pontosan és megígéri hogy abból baj nem lehetMost egyenlőre minden AUTO-n van,épp az előbb néztem a biosban... Amúgy körülbelül mennyit lehetne egy ilyen procin tartósan emelni? Úgy értem,hogy maradhasson is azon az órajelen. Elég jókat hallottam olvastam a Core 2 Duo-król tuning szempontjából. Főleg erről az E8400-asról,éppen ezért is akartam megpróbálni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Highground #29888 üzenetére
vagy a bios.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Highground #29885 üzenetére
utilitisnél lezs.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Highground #29881 üzenetére
asus ai suite.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Highground #29879 üzenetére
biosnak hívják.
-
Highground
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne: Van egy ASUS P5K/EPU alaplapom és egy Core 2 Duo E8400-as procim. Van valamilyen program amivel egy magamfajta laikus is tud húzni a CPU-n? Olyanra gondolok mint az "Intel Desktop Control Center".
Válaszotokat előre is köszönöm!
Highground -
PH-User
addikt
Halihó, Mesterek!
Egy AM2-es Athlon64 X2 3800+ procinak mennyi a max., amit oda lehet adni? (VCORE)
T.Y. előre is!
-
Matiax90
csendes tag
kikapcsoltam, de úgy sem jó. Ugyan úgy 3.3-nak látják a játékok.
-
AtHoS
nagyúr
-
Matiax90
csendes tag
Sziasztok, egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Lenne egy Core i5 2500K-m ami 4.8ghz-n üzemel jelenleg.(tuningos). Az lenne a gondom hogy, a mai "top" játékok alatt, Pl: Crysis 2, Starcraft 2 , stb, "csak" 3,3ghz-n megy a cpu, magyarán a játék csak 3.3ghz-nek látja a 4,8ghz-n futó procit. (nem tudom miért de minden játék csak 3.3ghz-nek ismeri fel) de a Windows 7 , Everest, Cpu-z , pedig 4.8ghznek látja alapból. Kérdésem, ez miért van? Valami ötlet? Thx előre is.
-
boxos23
aktív tag
Ha valaki kipróbálta ezt a ragasztós témát E8xxx/Q9xx0 konkrétan E8400-es procival akkor irjon.
-
boxos23
aktív tag
válasz
donjohnson #29814 üzenetére
szia.
Ez a ragasztós téma E8400-al is működik szerinted????
Mert akkor kiváncsi vagyok én is leragsztom azt a két lábat. -
domdavid
csendes tag
Üdv!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a procimat (Core 2 Duo E5400 2,7Ghz 800Mhz FSB)
mennyire lehetne felhúzni. Sokan mondják, hogy 3,4 Ghz-en is simán elfut, nekem viszont néha fagy a Windows.
Ram: 2GB KINGMAX 800Mhz
Alaplap: Asrock G41C-VS
Köszönöm a segítségeteket -
-
Sziasztok!
Egy alap kérdés:
CPU maximálisan megengedhető hőértékét felületi hőmérsékletre értjük, vagy a magokra? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
northmahri #29843 üzenetére
nincsmit.
-
robick5
tag
válasz
darál0w #29828 üzenetére
A napokban gondolkodtam váltanom kellene platformot,de semmi kép nem újban gondolkodom!
Milyen lap,proci,ram párosítást ajánlanál amit azért lehetne majd húzni?
50k környékén gondolkodom!
Ha esetleg ajánlani tudnál valamit amd vagy intel az majd hogy nem mindegy bár jobban favorizálom az intelt,de semmi elfogultság csak úgy...!
Előre is köszönöm! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
northmahri #29827 üzenetére
ez jo
ennyit is akartál emlékeim szerint...
-
robick5
tag
válasz
darál0w #29824 üzenetére
Csak azért mert valami oknál fogva nekem tuning-al
nem stabil vagy az alaplap nem bírja vagy a proci,és ezekkel a fesz értékekkel meg sem indul:kék halál c000021ahibakóddal,esetleg ha erre lenne valami tanácsod meghallgatnám.
Egyszerüen kifogytam az ötletekböl,csak azt nem értem akkor így miért stabil,akkor is ha a feszeket auton hagyom.Azért a biztonság kedvéért lefixáltam!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Fr@nkieWilde #29822 üzenetére
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, elsősorban a guruké, de persze mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
Kezdő tuningos vagyok, vagyis eddig a pillanatig nem tuningoltam, de most megpróbálkoztam vele.
Van egy Asrock 880GMH/USB3 lapom, egy AMD am3 445-ös procim és egy Cooler Master Hyper TX3-as hűtőm.
A következő beállításokat végeztem a BIOS-ban:
FSB-t emeltem gyári 200 Mhz-ről 220 Mhz-re, szorzó maradt a gyári 15,5, feszültséghez nem nyúltam maradt a gyári 1,325 V.
Így a gyári 3,1 Ghz helyett most 3,4 Ghz-en fut.Nos ezek után készítettem egy 1 órás prime95 száraz tesztet.
Rajta van minden fontos adat úgy vélem, annyi difivel, hogy a magok száma terhelés alatt 37'C-osak voltak csak mire elkészült a kép leestek a képen látható 27'C-ra, maga a CPU az 50'C volt végig.
Minden tesztnél azt írta ki a teszt, hogy: PASS
Gondolom ez jót jelent igaz?Nos azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek erről, maradhat így a proci, vagy kell még tesztelnem, hőfokok jók-e, szóval bármilyen észrevételetek van kérem osszátok meg velem, mert tudni szeretném hibáztam-e valahol és hogy kell-e még valamilyen állításokat végeznem, vagy ez így használható-e?
Köszönöm.
Egy láma
-
reaper05
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek pls.
Van egy C2D E6320 procim. Eddig XP alatt 2,8 GHz-en futott. Most feltettem a Win7-et, Bios-ban 7-es szotzó, 400-as fsb van beállítva. A RAM-oknál is be van állítva a 2-es szorzó. CPU-Z viszont azt írja, h az FSB 266-on van a szorzó 7-es és így csak 1,8-GHz-en fut. A RAM-oknál szintúgy nem azt írja ki amit ki kellene. Ez miért van, mit csináljak?
-
darál0w
Jómunkásember
-
aAron_
őstag
Üdv!
Valakinek van tapasztalata, hogy lehet húzni a Phenom II x4 955-t egy ASUS AM3 M4N68T nForce 630A lappal? esetleg ötletek meddig lehetne ezzel a lappal biztonságosan? nem épp egy tuning bajnok megoldás. (cpu cooler CM 212+)
Kösz! aAron
-
robick5
tag
válasz
donjohnson #29814 üzenetére
Ez is jó lehet de itt már két lábat ragasztanak le ha jól látom.
BRIKLY: Vagy az egészet és nem kell i7 -
BRIKLY
veterán
válasz
donjohnson #29809 üzenetére
az csak dísz
-
robick5
tag
Szia !
Ezt találtam 5 perce megcsináltam és mükszik
Mi a véleményed erről a módszerről? -
rostiron
őstag
válasz
darál0w #29798 üzenetére
Nagyon szépen köszönök minden segítséget
, de egy kérdésem még maradt. Azok a feszültségek amelyeken emeltem BIOS -ba
CPU Vcore 1.28125v ami a cpu-z szerint csak 1.200v ( VID 1.1750 )
MHC Core 1.3v
Dram voltage 1.980vEzek nagy emelésnek számítanak ? Hosszú távon lehet-e negatív hatása ?
Illetve a Load Line Calibration maradjon tiltva?
Na jó ez 3
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy Buds FE - rajongok és jajongok
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- 6.-7. gen-es processzorok Több féle ár! Beszámitok!
- Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- i5 12400F dobozában, még 2 hónap Aqua garanciával
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest