- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
MATEO6600 #40082 üzenetére
Nem azért nem megy a 9X333 mert régi a proci, hanem mert alap feszen vagy. Ez volt a kérés.
.Alap feszen olyan 50-60%-os túlhajtás nem rossz azért.
E8XXX széria alá kevés az a lap. G31, P31 chipes lapok ritkán mennek 400 FSB-t. Enyém már 340-nél wallos volt. Keveset biztosan tudnál tuningolni rajta.A proci hőfok rendben van? Jó lenne ha nem menne 60 fokig a mag hőfok terhelés alatt.
-
enemy107
senior tag
válasz
MATEO6600 #40076 üzenetére
Ha feszültséget nem akarsz emelni, akkor fixáld a feszeket normalon, és emeld az fsb-t, a procit tedd 8-as szorzóra, 8X333 talán menni fog. A ramokat oszd vissza úgy hogy inkább 800 MHz alatt menjenek kicsivel.Nem emlékszem már rá, de azt hiszem 333-as FSB hez van olyan ram szorzó hogy 779 en menjenek.
(G) MCH Frequency Latch legyen auton. PCI expressz freki 100-on ! -
törölt tag
válasz
MATEO6600 #30927 üzenetére
A BIOS retesz egyszerűbb verziója, ha kihúzod a tápegységből a tápkábelt, és kiveszed a gombelemet az alap lapról. Másik vezió, hogy megkeresed a jumpert (clear cmos) az alaplapon, teszel rá jumpert és 5-10 másodpercig beindítod a gépet. Mindkét esetben a BIOS-ba beégetett alap verzió fog visszatérni (a dátum, boot beállítások, stb). Akkor célszerű alkalmazni ezt a megoldást, ha nem indul be a géped, vagy "hülyeségeket" csinál, mint esetedben is és előtte a BIOS-t állítgattad.
Üdv! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
MATEO6600 #10412 üzenetére
nekem is jóideig kínai volt, nincs azzal semmi baj.
az a helyzet, hogy a Biosban vannak a default értékek. a ramoknak pl 1.80-1.90 feszt kell gyárilag kapniuk (enyém nem tud kevesebbet adni 1.85nél)... és ahogy ismét megnéztem az általad linkelt képet, azon a ram biztosan 1.800on van, az MCH alapfeszét pedig nem tudom (az én lapommal csak túlfeszelni lehet), de valszeg az is jól áll.
ideális érték CPUnál a legkisebb fesz amin még nem hal le a smallFFT (több fesszel többet fogyaszt, kevesebbel meg már instabil). az idle érték problémásabb, inteleknél idleben a feszt visszaveszi 1.16körülre (ez egy fix érték, de mivel folyamatosan alulfeszelem a sajátomat igy nem emlékszem sajnos rá
), hacsak nem alacsonyabb a VCPU (tehát nagyon alul van feszelve), olyankor értelemszerűen nem emeli meg. az idle feszt pedig általában nem lehet állítani (talán egy maroknyi lapról olvastam, hogy tudnak ilyet is), szóval sajnos ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MATEO6600 #10381 üzenetére
hm, az a 60fok tx3al soknak tűnik picit (bár a 4300asok fűtöttek rendesen), az idle érték meg főleg. rendesen rá van szorítva a procra? és mindkét oldalról egyformán? nehéz hűtő, tehát ha a két mag között nagy a különbség, akkor meg kell igazítani.
windowsban örülj neki, hogy a szorzót leveszi 6ra, tehát az órajele 6x333 lesz, míg terhelve 9x333. kevesebbet is fog fogyasztani, ha meg kell az erő, akkor gyakorlatilag azonnal (az a pár órajelciklus a másodperc törtrésze) visszaáll 9x333ra.
igen, arról beszélek, hogy automatán a bios 1.400át ad neki, viszont 1.325 is elég lenne. szóval csökketsd az NB és ram feszt is +0.00 vagy +0.05ig.
kevesebb fesszel nem stabil a proci? próbáld ki VBIos 1.3125ön is, ha ott megy, akkor 1.300án, egész addig, amig a prime 15perces runban SmallFFTvel nem hibázik.
5 perc orthos helyett használj smallFFT beállítást, minimum 15 percig.
házhútésed milyen?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MATEO6600 #10378 üzenetére
azok az auto értékek azok default értékek, vagy ad még a lap kakaót az egységekre? ha nem default, állítsd vissza arra. lehet sírni fog piros színnel, hogy a feszek nem optimalizáltak (pl a gigák folyamatosan sírnak
), de egyébként meg feleslegesen növeli a feszeket, ami meg ugye nem jó.
az a 1325 a VBios érték. üresen a windowsban ennél kevesebb feszt fog a proc kapni (tippre 1.280at), ez lesz a Vidle. És lesz még a VLoad amit prime közben mértél, ez 1.280. Tehát terhelés hatására a fesz esni fog, ezt nvezik dropnak, és ezért nem 1.325ön, hanem csak 1.264en megy. Ennek az árammal és jelterjedéssel kapcsolatos okai vannak, gyakorlatilag arra való, hogy terhelésváltásnál egy feszültségingadozás nehogy kinyirja egy rövid de nagy túlfesz tüskével a procit.
a lap melegedhet ha sok feszt kap, próbáld meg default feszen. házszellőzés jó? 945ös chipset mondjuk nem tudom mennyire melegszik, p35nél viszont az üzemhőmérséglet 42-45 körül mozog ref hűtésekkel, szóval 45-50 nekem még normálisnak tűnik.
-
KaraDani
addikt
válasz
MATEO6600 #10327 üzenetére
Alapvetően de. csak így fsb növeléssel, húzod a procit, a memot, az északi hidat. 800 as memókkal lehet előbb ütközöl a memo korlátjaiba, mint a prociéba. Ezért miközben húzod az fsb-t, a memok szorzóját mindíg állítsd úgy hogy a memok 800 alatt legyenek, de ne sokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest