- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts #999 üzenetére
Érdekes. Nincs valami bandwidth management (QOS) beállítva a routeren?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts #997 üzenetére
Hi!
Megpróbálhatod router nélkül is, bár ha a sebességmérő oldalakról megfelelő az átvitel, akkor nem tudom, hogy miért változna a helyzet. Persze akkor célszerű ugyan akkor (közvetlenül előtte/utána) routerrel is mérni egyet, hogy nagyjából ugyan olyan fsn szerver terheltség esetén tudj viszonyítani.
-
válasz
Intruder2k5 #996 üzenetére
Szia!
Erdekes!
Mashol azt latom folyamatosan, hogy full savszellel jon az anyag.
Ilyen routerem van jelenleg.
30 Mbit le es 3 fel a kapcsolat, es 2 asztali gep + 1 laptop van a haloban.
ooo... ideiglenes megoldaskent /hogy kiszurjem a routert/ megerne direktbe csatlakoznom, csak a modemmel?Udv. core2
-
válasz
Neil Watts #994 üzenetére
Esetleg nem lehetséges, hogy az fsn szervere ennyit bír? Talán ennyire terhelt... Ha sebességmérésre megvan a sávszélességed, akkor miből gondolod, hogy a letöltést nem bírja a router? A sebességmérés egy teszt-file le, illetve feltöltése, és ennek a file-nak a méretéből, illetve a folyamat idejéből állapítja meg a sebességedet.
Ettől eltekintve könnyen lehetséges, hogy egy "hagyományos", olcsó kategóriás router teljesítőképességének ez a felső határa, vagy legalábbis annak a közelében van. Tehát 30 Mbit környékén már meggondolandó egy komolyabb router használata, főleg, ha több gép van a hálón, és így még a kapcsolatszám is magasabb.
-
válasz
tomi7711 #992 üzenetére
Milyen ADSL-ed van neked? :-)
Legjobb tudomásom szerint az ADSL, a szabványból kifolyólag, a csatlakozást követő 24 óra műlva automatikusan bontja a kapcsolatot, és reconnect-ál. Ez nálam így is van (Invitel ADSL), ezért beállítottam a scheduler-ben, hogy minden nap pontban éjfélkor nyomjon egy reconnect-et. Így legalább tudom, hogy mapközben nem szakad a net... -
Erre otlet?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tomi7711 #992 üzenetére
Hi!
Persze, ezt is lehet. Közben kicsit javítottam is a scripten:
#!/bin/sh
tnow=`date +%s`
tfile=`date +%s -r $1`
agesecs=$(($tnow-$tfile))
ageminutes=$(($agesecs/60))
agehours=$(($ageminutes/60))
agedays=$(($agehours/24))
agehours=$(($agehours % 24))
ageminutes=$(($ageminutes % 60))
agesecs=$(($agesecs % 60))
if [ $agehours -lt 10 ]; then
agehours=`echo 0$agehours`
fi
if [ $ageminutes -lt 10 ]; then
ageminutes=`echo 0$ageminutes`
fi
if [ $agesecs -lt 10 ]; then
agesecs=`echo 0$agesecs`
fi
echo $1 file age: $agedays days $agehours:$ageminutes:$agesecs -
vargalex
Topikgazda
válasz
tomi7711 #987 üzenetére
Hi!
Óra:perc:másodperc formátumban ilyesmi:
#!/bin/sh
tnow=`date +%s`
tfile=`date +%s -r $1`
agesecs=$(($tnow-$tfile))
ageminutes=$(($agesecs/60))
agehours=$(($ageminutes/60))
ageminutes=`expr $ageminutes % 60`
agesecs=`expr $agesecs % 60 % 60`
if [ $agehours -lt 10 ]; then
agehours=`echo 0$agehours`
fi
if [ $ageminutes -lt 10 ]; then
ageminutes=`echo 0$ageminutes`
fi
if [ $agesecs -lt 10 ]; then
agesecs=`echo 0$agesecs`
fi
echo $1 file age: $agehours:$ageminutes:$agesecsPersze futtatási jogot kell adni a scriptre. Híváskor az első paraméter lesz a file, aminek a módosítása óta eltelt időt fogja kiírni.
-
Sziasztok!
A problemam a kovetkezo:
Van nekem egy UPC Fiber Power 30/3-as netem.
A speedtest szerint megvan a le és feltoltes is igazabol, () de (!) ha leszedek valamit az FSN-rol akkor max 800 kb/s -mal szed, pedig szedhetne tobbel is. Ez lehet, hjogy router problema?
Sokaknal azt hallom, hogy ezzel a gigabites routerrel viszi nagyon jol a router a sebesseget letoltes teren is.
Ha tenyleg a router a gond, akkor hamarosan TP-Link+OpenWRT tulaj leszek, hehe.Udv. core2
-
JarrekStar
tag
Na kb 5 óra szenvedés után sikerült összeeszekábálni a DD-WRT-t
. Az lenne a kérdésem, hogy van értelme piszkálni a TX Powert és az Antenna Gaint?
-
tomi7711
aktív tag
Valaki tudna segíteni egy bash scriptben?
Egy olyat szeretnék, hogy egy megadott file létrehozásának dátumát/idejét kivonja az aktuálisból és kiírja a képernyőre, hogy pl: a létrehozása óta eltelt x év x hónap x nap x óra x perc. Az ADSL uptime-ot szeretném kiíratni és nem találtam rá jobb megoldást... és persze ilyen scriptet sem találtam
-
vargalex
Topikgazda
-
ljungberg
tag
Gyári firmware-el tapasztalt valaki olyat, hogy nem hajlandó csatlakozni a router-hez a gép wifi-n?
Látja a hálózatot, security kikapcsolva.
Csatlakozás folyamatban........ aztán semmi, nem lehet kapcsolódni.
A laptop-ban g-s kártya van, router meg alapbeállításokon megy.
Ötlet valakinek? -
Beri
addikt
válasz
Speeedfire #982 üzenetére
Nem a router megvásárlásáról akartalak lebeszélni, csak nem akartam a topicban azt sugallani, hogy torrentklienst futtatni helyes egy ilyenen. Ha leírom, hogy persze, oké, csináld csak nyugodtan, király lesz, akkor majd jönnek a népek hőbörögni, hogy a fájberrel alig tölt a tápélink, mér'ajánlgatom. Ha annyira gagyi lenne a vas, szerinted vettem volna egyet?
-
válasz
Speeedfire #982 üzenetére
Nem akarok én vitába szállni senkivel, és meggyőzni sem akarok senkit semmiről, természetesen úgyis mindenki olyat vesz amilyet szeretne, de azért ez "már akkor is mondtam h dupla annyi zsetonért az ánusz szerintem nem éri meg, csak azért mert ánusz" nem teljesen fedi a valóságot. Ne felejtsd el, hogy az ASUS-ban gyorsabb proci (480/533MHz) van, több RAM (128MB) van, és több flash (32MB) van. És csak ezek mellé jön, hogy "neves" cég gyártja.
-
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #977 üzenetére
mikor megvettem még nem tudtam h mibe vágok bele, de azóta egyszer sem bántam meg h ezt a routert vettem meg és nem egy másikat, pedig már az ára is esett jócskán
pedig Beri nagyon el akart ettől a routertől tántorítani, de szerencsére nem hagytam magam és ezt vettem meg, aztán hála a segítségednek mostmár több ember is használja
szerintem best buy ez a router ennyi pénzértmár akkor is mondtam h dupla annyi zsetonért az ánusz szerintem nem éri meg, csak azért mert ánusz
kicsit olyan effekt mint a puma, 10 éve még senki sem vette és az áraik is jók voltak, most meg "mindenki" azt veszi és dupla áron
divatmárka -
Speeedfire
félisten
ha ennyire szeretsz matatni, kutatni akkor rakj fel egy openwrt-t, nem kell nagy linux tudás hozzá, sokmindent megtudhatsz róla ha elolvasod a blog bejegyzéseimet
telepítés, használat sőt a mostani fw-ken benne van a lucid is már, nem kell ssh-ni sem
de amit már fent is írtak ott van a legyen srác fw-je abban elég sok minden benne van
vagy ha jobban tettszik az xwrt akkor van olyan csomag is, extákkal
minden a felhasználó miatt
és ahogy írták írj, ha valamit nem tudsz, sokan pl csak úgy felrakják a régi fw-t holott a cikkemben kihangsúlyoztam h az nem annyira egyszerű
az openwrt-t tudod tesztelni virtuális gép alatt is, így bele tudsz jönni mire mindent megcsinálsz (wmvare, virtualbox)nekem mire elöszőr rendesen betudtam állítani, segítséggel kb 1 hétig tartott, most meg lb 10 perc
-
Brogyi
őstag
válasz
zsolt501 #974 üzenetére
Ups! Valami remlik mar.A D-Link-nel volt valami DNS relay mizeria. Ha kikapcsoltak akkor jo lett.Azt hiszem a 655-nel.Nalad van ilyen opcio vagy volt a kiprobalt routerekben?
"When DNS Relay is enabled, the router will play a role as DNS server that send request to ISP DNS server and cache the information for later access"
He-he, memo megint. Azert csak volt valami igazam. -
vargalex
Topikgazda
válasz
ecaddict #978 üzenetére
Hi!
Nekem meg pont a letölthető bináris dobta ugyan ezt a hibát, ezért fordítottam én is egyet. Ez ugye AR71xx procira készült verzió.
De azt továbbra sem értem, hogy milyen "linux guruságról" beszélsz. Pont, hogy még annyit sem kell konzoloznod, mint a többi firmware-on, ha nem akarsz. Mondjuk pont tőled egyébként is felettéb fura ez a hozzáállás!
-
ecaddict
senior tag
válasz
vargalex #976 üzenetére
Én is újra megcsináltam a tesztet RT-N16-on. Az, hogy valami fut vagy sem, nemhogy nemsokat, de egyenesen semmit sem változtatott.
Amit feltettél a datára nem tudtam futtatni, mert ezt dobta:
/usr/local/sbin/openwrt_cpu_bench: line 1: syntax error: unexpected "("
Így kénytelen voltam fordítani.
Eredmények:
RT-N16@480MHz|| 2010-05-13 || ''Author'' || 2.5s || 6.5s || 5.6s || 2.7s || v0.6 |
RT-N16@533MHz|| 2010-05-13 || ''Author'' || 2.3s || 5.9s || 5.1s || 2.4s || v0.6 |Kicsit jobb lett mint korábban, gondolom az évek alatt azért jobb lett a gcc fordító (legutóbb valami binárist googliztam).
Részletek az RT-N16 fórumban: Link
Ami még érdekes, hogy nekem 11K-ban elfért a bináris.
Szerk: A float teszt emulátorból megy (gondolom minden belefér a cache-be). Egyébként meg nem ugranék konkluzókba, az Olegen minden WL-500-as progi fut, csak gyorsabban mint a WL-500-on. Azaz jóval kevesebbet kell bütykölni.
Ja és Linux gurunak sem kell lenni. Érdemes megnézni a fórumot. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #962 üzenetére
Viszont még így is az RT-N16 közelében van a router,memória sebességben egyeznek, sőt a float tesztben alaposan el is veri azt. Szóval, nagyon megéri a pénzét! (Az Asus meg nagyon nem. Még a DIR-825-től is drágább 7-8000 Ft-al.)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #962 üzenetére
Hazafelé eszembe jutott, hogy ezt lehet, hogy úgy kellene mérni, hogy közben nem futnak bizonyos szolgáltatások. Ezért most mértem még egyet úgy, hogy leállítottam az rTorrentet, a lighttpd-t, a vsftpd-t, az nfsd-t, a portmap-ot és a samba-t. Viszont sokat nem változott az eredmény:
|| 2010-05-13 || ''Author'' || 1.8s || 4.8s || 4.7s || 0.3s || v0.6 || ''OS'' || ''DeviceModel'' || ''CPU model'' || ''CPU Frequency'' || ''LinkToHwPage'' ||
-
zsolt501
nagyúr
Megsúgom neked ismerem a DD-WRT-t és a beállításait is, szóval a probléma nem ott van hogy be volt e állítva vagy sem hanem még rendes beállítások mellet és minimális kapcsoltat számmal is képes volt pár nap után lassulást produkálni, még olyan esetben is amikor nem volt a készüléken nagy kapcsolat számú adatátvitel produkálva, hanem csak FTP használat volt.
Szóval nem igazán jöttünk rá a problémára, már csak azért sem mert volt ahol a készülék produkálta ezt a hibát és volt ahol nem (megjegyzem több router is megfordult már a kezem közt és általában ezt a hibát valami ok miatt 20 bolt 6 router esetén volt képes produkálni ugyanolyan körülmények közt). -
yoleeka
tag
válasz
Intruder2k5 #970 üzenetére
Köszi, valami hasonlo "web"-es felületre gondoltam, ezzel már elboldogulok, hanem akkor kérdezek!
-
Brogyi
őstag
válasz
zsolt501 #957 üzenetére
Francba mar fiuk,oly gyszeru mint a pofon.A regi linksysnek keves memoja,es keves kapcsolatszamot tud kezelni. Ennyi ,es nem tobb. Az teny ,hogy a tomato jobban megirt firmware ebbol a szempontbol de nem javit sokat a hardware-den.Nezzunk a 1043-ast. Ket ut van. Teszel bele nagyobb RAM-ot. Meg DDWRT se kell. Nem fog belassulni.A masik vonal ami szimpatikusabb. Feltolsz ra DDWRT v.Openwrt-t. A DDWRT-ben elballagsz a kovetkezo helyre:Administration/managment/IPfilter settings. Itt a kulcsa a dolognak.TCP timeout. Ezt szepen leveszed egeszen akar 120-ra.Van ahol 3600 vagy megtobb.Oriasi memoria nyereseged lesz megha 16000 kacsolat max van beallitva.Ezek a trukkok nem segitenek a verszegeny,regi linksys routeren.Na,ezert jobb a tomatod.
-
reseteletem az egészet, csak a netet állítottam be és semmi mást.
így is csak 60Mb/s a lanos másolás. ez nem valami jó.
lehet, hogy visszarakom a gyárit.
azt hogy kell? -
Akkor addig ismerkedhetsz vele.
DD-WRT Demo -
yoleeka
tag
Hát a wi-fit nem is akarom a holdig ellőni, de legalább a födémen és 2 válaszfalon keresztül nehogymár alig akarjon csak elmenni, mert szíven szúrom magam. Az azért elég gyenge lenne egy ilyen kaliberű routertől. Az adapterrel sem lehet gond, hisz tp-link wn721n-es adapter van hozzá.
Igazad van lehet megpróbálom ezt a dd-wrt-s fw-t. Lehet az lesz az egyszerűbb. Ha valami nem sikerülne akkor jelentkezem, bár csak 1 hét mulva fogom szetbuzerni, mivel akkor kb egyedül leszek itthon, és senki nem fog sikongatni, hogy "IZÉ NINCS NET!"
-
Ez a linux minden lesz, csak szép nem... Lehet, hogy a haveré szép, de neki biztos van KDE, vagy Gnome... Na az itt nem lesz. Ez csak egy picike linux, ahol csak parancssor van, persze mellé egy webes felülettel, ahol eléred a hagyományos routeres funkciókat, néhány dologgal kibővítve. A WebIf-ről talán itt többet látsz. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, neked talán a lengyel build kellene, az már egy kész rendszer.
szerk.:
Viszont nagyon korrekt a magyar nyelvű leírás, amit speedfire készített, szóval nem kell parázni. Az alapján szerintem bármikor meg tudja csinálni bárki, illetve a gyári fw-t is vissza tudja tenni, ha mégis meggondolná magát. Ami fontos:HA ELAKADSZ, ÉS NEM ÉRTESZ HOZZÁ, SOSE IMPROVIZÁLJ, HANEM KÉRDEZZ!
Így nem lehet gond :-)
-
yoleeka
tag
válasz
Speeedfire #964 üzenetére
Hát először is, mert imádok buzerni mindent, szétszedni, összerakni, tesztelgetni, próbálgatni. Másodszor néha-néha bontja a kapcsolatot magától, ami nem túl jó pont. Legújabb gyári fw van rajta. Harmadszor jó lenne ha a rádugott külső vinyót netről is eltudnám érni. Negyedszer a wifi erősségén is jó lenne állítani, mivel a családi házunkban nem nagyon akar úgy menni a wi-fi ahogy én szeretném. Ötödszer... van olyan is, de most nem ugrik be.
De mivel abszolút semmi fogalmam nincs a linuxról, azonkívül, hogy szép meg jó. Haveréknak az van, engem spec nem vonz a dolog. Tehát azért kérdezem mennyire bonyolult a dolog, úgy hogy az egyszerű par@sztgyerek is mint én, megtudja csinálni.
-
Speeedfire
félisten
a luci maga a webfelülete, de van még xwrt webfelület is
van még a dd-wrt fw ott is van webfelületmi miatt akarod lecserélni, mi az a funkció ami miatt új fw akarsz rá rakni?
egyik verziónál sem kell puttyozni, csak putty alatt könnyebb és gyorsabbtermészetesen vissza lehet rá rakni a gyári fw-t, erre több megoldás is van (winscp, web, putty)
-
yoleeka
tag
Sziasztok
3 hónapja vettem egy ilyen routert és lenne pár kérdésem. Azután érdeklődnék, hogy ha felrakom rá az open-wrt-s fw-t, akkor is kapok olyan webes kezelőfelületet mint ami a gyári fw-n van a könnyebb beállítás miatt (mindenféle luci, putty, meg mittoménminélkül)? Csak azért kérdezem, mert alapból nagyon "sík" hülye vagyok ehhez a linuxhoz, soha nem is használtam és nagyon nem is érdekel. Jelenleg win7-et használok. Ha felrakom rá akkor ugye alapból bukó a gyári gari, nos ha gond lenne vele vissza tudom rakni rá a gyári fw-t hogy tovább éljen a garancia?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #946 üzenetére
Hali!
Az igazi a bináris OpenWrt CPU bench lenne (most fordítottam). Nálam ez az eredmény:
|| 2010-05-13 || ''Author'' || 1.9s || 4.9s || 4.8s || 0.3s || v0.6 || ''OS'' || "DeviceModel'' || ''CPU model'' || ''CPU Frequency'' || ''LinkToHwPage'' ||
Míg ecaddict-nak Asus RT-N16-on:
|| 1970-01-01 || ''Author'' || 2.8s || 7.3s || 6.6s || 3.0s || v0.6 || ''OS'' || ''DeviceModel'' || ''CPU model'' || ''CPU Frequency'' || ''LinkToHwPage'' ||
Látszik, hogy DIR-825-ön jobbak az eredmények.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #955 üzenetére
Nekem nem is az egyidejű kapcsolattal volt gond a DD-WRT esetén és ürült is a kapcsolat tábla, hanem egyszerűen valami ok miatt belassult. Most Tomato van a ketyerén és tökéletes nincs lassulás. Szóval valami ok miatt nem szerette a DD-WRT-t ami már nem fog kiderűlni, mert a tomato sokkal jobb számomra.
-
tomi7711
aktív tag
Olyat lehet csinálni, hogy az SSH bejelentkezés után bizonyos parancsokat a router végrehajtson? Ilyen login script féleségre gondoltam.
Mondjuk hogy fut-e a transmission és pl az uptime-okat (pppoe, router...) -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Egyszerűen annyit jelent, hogy a gyári firmware-ban le van limitálva a kapcsolatok száma. Ha a WRT54G fórumban olvasgatsz, többeknek az a gondjuk, hogy gyári firmware alatt torrentezés esetén (PC-ről) hamar betelik az egyidejű kapcsolat tábla, míg DD-Wrt/OpenWrt/Tomato alatt ez állítható. Ha te kisebbre veszed az értékét, akkor DD-Wrt alatt sem lesz annyi connection.
-
válasz
Speeedfire #951 üzenetére
két gép van dróton a cuccon, mindkettő gigabites. a gyári fw-vel jóval gyorsabb volt a két gép között az adatátvitel.
az egyik gép egy phenom 9500, 4 GB ram, win7 prof., a másik egy atom n330, 1GB ram és freenas.
az atomos gépnek fix ip-je van (kell a külső ftp eléréshez) ezen kívűl semmi extra beállítás nincs.
az a furcsa, hogyha újraindítom a routert, vagy valamelyik gépet, akkor egy időre felpörög a dolog, de utána visszalassul.
a gyári fw-vel ilyet nem csinált.... -
felraktam a dd-wrt-t, és a következőket tapasztaltam.
a helyi hálózatom nagyon belassult a gyárihoz képest, ép hogy túllépi a 100Mbit-est.
wlan szintén lassú csak g.
a wlan annyira nem zavar, de dróton szeretném a gyorsabb elérést.
nem nagyon állítgattam rajta, csak a netet, és statikus ip-t, meg a wlan dolgait.
elbasztam valamit? -
Clay
senior tag
válasz
sellerbuyer #936 üzenetére
Először be kell állítani a maximálisan elérhető sávszélességet, majd utána ki tudod osztani akár IP, vagy IP tartomány szerint.
-
válasz
JarrekStar #945 üzenetére
csak jók!
-
Speeedfire
félisten
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #941 üzenetére
Tulajdonosok ismertetőjele: világítanak a sötétben
-
válasz
JarrekStar #938 üzenetére
nagyon rossz a hatósugara? aha... aki ezt mondta, az elég sok sugarat kaphatott...
-
Speeedfire
félisten
válasz
JarrekStar #938 üzenetére
aki szerint ez a router rossz vétel 12k-ért az ...
-
JarrekStar
tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok és nézegetem a TP-Link TL-WR1043ND-t, csak azt olvastam, hogy nagyon rossz a hatósugara. Erről tudtok valami infót mondani nekem? Ti akik ezt használjátok, ajánlanátok nekem ezt a routert?
-
footy
addikt
válasz
sellerbuyer #936 üzenetére
Engem az érdekelne hogy a lapcsolatok számát lehet-e korlátozni a portra, vagy IPre?
-
sellerbuyer
őstag
Tudnátok segíteni? Gyári firmware-el, webes felületen konkrétan hogyan kell beállítani azt, hogy a LAN-on lévő gépekre egyenként mennyi sávszél jusson? Tehát ha pl. korlátozni szeretném a sávszélt mondjuk a 3-ból 2 gépen, azt hogyan állíthatom be pontosan?
-
Brogyi
őstag
Bocsi, csak 1 kepet probaltam berakni ami nem sikerult.
[link]
Na aze csak osszejott. A regi routerekkel ez nehezen menne a magas kapcsolatszam miatt.
A sebesseg eppen nem is volt nagy. ilyen pillanatokba indulnak ujra a regiek.Jo esetben belassul. -
oliver7777
tag
Felraktam 1043ND routeremre dd-wrt firmware-t, de nem nagyon boldogulok a beállításokkal. Netet beállítottam meg a wifit, de nem tudom hol lehet növelni a jelerősséget, meg a QoS beállításhoz sem értek, hogy tökéletes legyen.
Tudna vki segíteni, aki ezt használja?Köszi!
-
maci25
aktív tag
Ugy néz ki nálam a "csiga"tempot a környezetemben lévő routerek okozzák/"okozták".
Automatán a csatorna választo vagy az 1 re vagy a 11 re pozicionált,most a 4 re van állítva igy 2,5 es 3 mb/s.
Amit még egyszer sem irtam:
- a tp link oldalárol a gyári fw van telepitve
- a notiba egy atheros 5005 os beépitett wifi van
-fw frissités után volt egy reset és egy default alapra,ezután beállitotam a netet és a titkositást vpa2-psk ra .
Van valakinek tipp ,hogy mit kellene még allitani ? -
Fifi
őstag
válasz
vargalex #920 üzenetére
Lehet, hogy ez kernelenként változik, így érdemes megjegyezni, hogyan deríthetjük ki a gomb nevét:
1. Hozz létre egy filet a /etc/hotplug.d/button/ alatt mondjuk test néven az alábbi tartalommal:
logger "Ez a gomb neve: $BUTTON"
logger "Ez a gombnyomáskor bekövetkezett esemény: $ACTION"2. Nyomd be a gombot
3. Nézd meg a logot a logread paranccsal (vagy azt a logfile-t a tail -f paranccsal ahova irányítottad a routered logját)
4. Használd egészséggel a változók által adott értékeket
5. Természetesen töröld vagy írd át kedved szerint a test file, mert ez minden gombnyomáskor lefut majd. -
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #918 üzenetére
Azért egy nagy különbség mégis van:
Az rdate 37-es portot használ, míg az ntpd 123-as portot. Azaz te egy ntp szervert hiába fogsz szólongatni a 37-es porton.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #917 üzenetére
Hi!
A wifi helyére nem kell írni semmit. Viszont a ps így lehet, hogy a saját grep processzedet is meg fogja találni, azaz mindig azt fogja mondani, hogy fut a transmission. Egyébként a Wiki szerint QSS a gomb neve, de ha fifinek működik, akkor biztos jó a BTN_1.
Valami ilyen lenne:
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "BTN_1" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
TRANSMISSION=`ps aux | grep -v "grep -c transmission" | grep -c transmission`
if [ $TRANSMISSION -eq 0 ]; then
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
/etc/init.d/transmission start
logger "A transmission fut!"
else
echo 0 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
/etc/init.d/transmission stop
logger "A transmission nem fut!"
fi
fi
fi -
Fifi
őstag
válasz
Speeedfire #917 üzenetére
Próbál meg ezt:
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness && \
/etc/init.d/transmission start && \
logger "Torrent is running."
else
echo 0 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness && \
/etc/init.d/transmission stop && \
logger "Torrent is stopping."
fi
fi
fiPersze ez feltételezi, hogy van transmission nevű folyamat és annak indítása leállítása az /etc/init.d/transmission-nel történik. Nálam nincs torrent a routeren.
-
Speeedfire
félisten
hát akkor rám szánhatnál 2 percet
nem akar összejönni, valamit nem jól csinálok#!/bin/sh
TRANSMISSION=`ps aux | grep transmission`
if [ $TRANSMISSION == '0' ]; then
/etc/init.d/transmission start && \
logger "A transmission fut!"
else
/etc/init.d/transmission stop && \
logger "A transmission nem fut!"
fi
wifi //<=ide mit kellene írni?
fi
fi -
Fifi
őstag
válasz
vargalex #914 üzenetére
Tényleg, ott a pont.
wwenigma:Használj ntpclientet, úgyis az való a szinkronizáláshoz, az rdate csak a bootkori időberántáshoz kell.
Amúgy példa rdate szerverekhez:
ac-ntp0.net.cmu.edu
ptbtime1.ptb.de
ac-ntp1.net.cmu.edu
ntp.xs4all.nl
ptbtime2.ptb.de
cudns.cit.cornell.edu
ptbtime3.ptb.de -
Fifi
őstag
válasz
vargalex #911 üzenetére
Én azt tudom, hogy az rdate az /etc/config/system-ben, az ntpclient meg az /etc/config/ntpclient-ben szabályozható, csak azt nem, hogy az adott web interface melyiket akarja birizgálni lévén nálam nem fut web server és nincs fent egyetlen webif, luci csomag sem.
Ezért gondoltam, hogy lehet, hogy az /etc/config/ntpclient-et akarja macerálni, de a html kódban meg hibásan rdate szerepel.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Fifi
őstag
válasz
Speeedfire #904 üzenetére
Hali én qss gombbal a wifi-t kapcsolgatom ki/be vele:
root@OpenWrt-Home-TP-Link:~# cat /etc/hotplug.d/button/qss
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.@wifi-device[0].disabled`
if [ $WIFI_RADIOSTATUS == '1' ]; then
uci set wireless.@wifi-device[0].disabled=0 && \
logger "Wi-Fi radio is on."
else
uci set wireless.@wifi-device[0].disabled=1 && \
logger "Wi-Fi radio is off."
fi
wifi
fi
fiEnnek mintájára könnyen át lehet írni, de ha nem megy, akkor szánok rá 2 percet ..
-
tomi7711
aktív tag
Egy érdekes dolgot vettem észre.
A wget-tel elkezdek tölteni egy filet és van, hogy csak 40-50k-val jön. Ugyanaz a file pc-n 400-500k között mozog (ez a max)
Délután/este a wget is megy 400 körül, bár eléggé ingadozik, de megfelelő sebességet produkál. Ez mitől lehet? Próbáltam, hogy a QOS kikapcsoltam, de nem lett jobb.
Transmission le van állítva teljesen, tehát az sem kavarhat be. Nézegettem a wget kapcsolóit, hátha rátalálok valamire, de nem jutottam sokkal előrébb. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #904 üzenetére
Hi!
Hasonlóan kell, mint a WiFi bekapcsolását. Nyilván esetedben a hotplug scriptben a BUTTON értéke qss lesz, illetve a scriptben a /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss-be kell írni, valamint ott a transmissiont kell indítani, leállítani, illetve a case-ban a futását figyelni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #897 üzenetére
Intruder2k5 & tomi7711: nah akkor csak az az egy volt ilyen, vagy én nem tudom, másikkal tényleg nem megy
látom a lengyel srác buildjében a qss gombra be van állítva h megállítja meg elindítja a transmission-t, illetve a qss gomb azt jelzi h megy-e a transmission, ezt h lehet beállítani alap openwrt alatt?
nagyon érdekelne -
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #899 üzenetére
Hi!
A /etc/config/system-ben tudod a ledeket konfigurálni. Van hozzá LuCi felület is (igaz, nekem D-Link DIR-825 van):
-
Fifi
őstag
válasz
tomi7711 #862 üzenetére
Hali!
Az a baj, ha az url nincs a cachfile-ban, akkor a $(grep -i $(basename $url) "$CACHEFILE") tartalma üres, így nem lesz a második feltételnél string, amit vizsgáljon és ennek hiányában a test elhasal.
Legegyszerűbb megoldás, hogy a feltétel előtt beleteszed egy változóba és a váltózó tartalmát vizsgálod majd:
marmegvan="$(grep -i $(basename $url) "$CACHEFILE")"
if [ -f "$CACHEFILE" -a -n "$marmegvan" ] ; then
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged