- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
toxin2
tag
Összevadásztam az OpenVPN leíráshoz szükséges tudnivalókat.
Ami nálam eddig sikerült az megnézhető itt.A magyarítás is készül hozzá, ha Jamye befejezi, majd jelzi.
Megjegyzés: Ez életem 1. sikeres OpenVPN összeállítása, minden más, ettől
eltérő építő jellegű javaslatot, észrevételt szivesen veszek. -
tomi7711
aktív tag
Érdekes dologgal találkoztam.
wgettel töltök egy NTFS-es hdd-re. Rar fileok. Samba share-en keresztül elkezdem kicsomagolni a fileokat és hibásnak írja. Átmásolom samba share-en szintén nem tudok kicsomagolni, crc error.... Volt olyat amit ki tudtam tömöríteni amúgy (10-ből 1)
De! Ha a hdd-t lehúzom és átdugom a pc-re, hiba nélkül kitömöríthető... ötlet? -
Pribi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1271 üzenetére
A gondom az, hogy a putty ssh részére mindig azt mondja, hogy "Connection failed". Így [link] van belállítva. Telnettel be tudok jelentkezni, de ssh-val nem. MI lehet szerinted a baj?
Pribi
-
Pribi
senior tag
válasz
Speeedfire #1263 üzenetére
Van, mert azt írja ki a topra, hogy a szabad az 12M.
-
maci25
aktív tag
Win xp rol szeretnek a routeremre csatlakoztatott file serveremen adatokat elérni internetröl vpn en keresztül.
Azt már kideritettem ,hogy az xp hogyan kell beállitani a vpn kapcsolatot,de gondolom vagy a routere vagy a serverre kell megvpn server is.
infot plz -
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #1284 üzenetére
Nekem 256mb... nem használtam még 6 megánál többet belőle
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tibe0309 #1254 üzenetére
Hi!
Van több windows-os ext3 olvasó (író) proggi.
-
válasz
tibe0309 #1278 üzenetére
Szerintem a verzió tök mindegy, viszi a 2-est is. A mennyiségről annyit, hogy nekem jelenleg 512 van, de őszintén megmondom, még sosem láttam, hogy 40-50 MB-nál többet használna. Tehát az 1 GB nagyon sok... Én azt mondom, hogy a 256 MB egy jó választásnak tűnik. Az mindenre elég lesz. De max. 512 :-)
A swap-ről szóló leírások szerint 2.4-es kernel esetében a meglévő fizikai memória kétszerese, 2.6-os kernelnél pedig a fizikai memóriával megegyező méretű swap használata célszerű. Persze ezt itt annyira nem lenne jó szigorúan alkalmazni, mert ugye 2.6-os a kernel, 32 MB a RAM, így a swap-nek is 32 MB-nak kellene lenni, de ez meg egy kicsit kevés.
Nálam így néz most ki, 512 swap-el:
-
tibe0309
tag
válasz
Intruder2k5 #1276 üzenetére
Nekem úgy is ntfs particióm van, szóval majd kivágok belőle egy kicsit a swapnak (1 gb elég, nem?). De ez már a holnap zenéje lesz
Szerk: Két féle swap is van (paragon partion manager): swap, swap2. Gondolom az alap swap jó lesz...
-
sto1911
veterán
Forditottam magamnak egy sajat fw-t, amiben a dropbeart kicsereltem opensshra, meg meg par valtoztatast eszkozoltem.
A make kimeneteben van egy rakat error, meg warning, de rengeteg skipped van (talan mind). Fel merjem rakni a kapott fwt?
Ha mondjuk ssh-n nem enged be, akkor marad a telnet, ha egyaltalan nem brickelem el... Mennyi erre az esely? Elvenni egyedul a dropbeart vettem... -
válasz
Intruder2k5 #1275 üzenetére
Ha minden igaz, valahogy így néz ki a swapfile beüzemelése:
dd if=/dev/zero of=/mnt/swapfile bs=1024 count=131072
mkswap /mnt/swapfile
swapon /mnt/swapfileEz az /mnt mappa alatt csinál egy 128MB-os swapfile-t, majd azt fel is csatolja. Természetesen mindenki oda hozza létre, ahova a winyója mountolva van.
Ez értelemszerű ugye...?! :-)
Ellenőrizni afree
paranccsal tudod.
-
Amúgy nem feltétlen szükséges a particionálás, mert elvileg a Linux is tud file-ba swap-elni, azt pedig megteheti az ext3 partición is.
-
-
tibe0309
tag
válasz
Intruder2k5 #1272 üzenetére
és az a swap-os partició milyen fájlrendszerű kell legyen?
-
válasz
tibe0309 #1270 üzenetére
Vagy beállítod a webes felületen (WebIf vagy LuCI) a mount részben, hogy melyik particiót használja swap-nek, vagy egy fapadosabb megoldás, hogy beteszed a "user startup script"-be ezt a sort:
swapon /dev/sda2
Természetesen Te azt a particiót add meg a parancsban, ami nálad valójában a swap.
-
Firmware csere DD-WRT alatt:
Be kell másolni a kívánt firmware-t valahova, ahol eléred SSH alól... Pl.: a /tmp-be... Tehát bemásolod a file-t, majd SSH-ban, belépsz abba a mappába, ahol a file van (cd parancs... pl. cd /tmp), és ott kiadod ezt a parancsot:
mtd -r write filename linux
A filename rész értelemszerűen cserélendő a firmware file nevére. A művelet 1-2 percet vesz igénybe, a végén a router újraindul.
-
cimp
senior tag
update után a listre azt írja, hogy:
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/whiterussian
You probably want to run `ipkg update'
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/non-free
You probably want to run `ipkg update'
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/backports
You probably want to run `ipkg update' -
tibe0309
tag
válasz
Speeedfire #1261 üzenetére
és ezt a swap-ot hogyan lehet beállitani?
-
Speeedfire
félisten
h érted h meg se mukkan?
frissítetted a csomag listát? milyen hibát ír ki?
az is lehet h nincs is olyan csomag dd-wrt alá
lehet h csak másik tárolóról tudod leszednihttp://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/USB
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/USB_storage -
cimp
senior tag
Én IFS-t használok régóta.
ír olvas kávét főz.de dd-wrt alatt, hogy kell felrakni az ntfs drivert?
az ipkg meg se mukkan.
?? -
Speeedfire
félisten
válasz
tibe0309 #1254 üzenetére
swap=virtuális ram
windows alatt is van ilyen, csak ott lapozófájl a neve
c:\pagefile.sysnem elég leállítani a torrenteket, a hdd-t is le kell csatolni
/etc/init.d/usbdrive stoputána már le lehet húzni
tomi7711: nálam is jó a sebességesztem a linux topicokban kérdezősködj felőle
-
Pribi
senior tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem. Felraktam a dd-wrt-s firmwaret, de nagyon nem akar müködni semmi sem, ezért szeretném legariztatni. Vissza kéne tennem az eredeti firmwaret. Csak az a baj, hogy hiába szedtem le a vágott firmwaret, amit itt már ajánlottatok néhány embernek, amikor elkeztem frissíteni, akkor update fail üzettel megáll. Mit kéne tennem, hogy a gyári firmwaret vissza tudjam tenni.
Köszönöm a segítséget: Pribi
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1257 üzenetére
Egy időben én is nézegettem ezeket. Valaki használ ext filerendszer olvasót win alatt? Melyik az, amelyik megbízható?
-
tibe0309
tag
válasz
Speeedfire #1255 üzenetére
szerkesztek egyet, és már 2en irtok
kicsit pörög a topic
mindegyikben van kompromisszum, és nekem eddig egyik se működött...
másrészt úgyse fogom leformázni, mert nincs hova backup-oljak... -
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #1252 üzenetére
Nekem még komoly gondom nem volt az NTFS hdd-vel, azon kívül, hogy ha rádugom pc-re és másolás után csak úgy lehúzom a gépről akkor a routeren nem tudom felmountolni. Akkor vissza pc és chkdsk
A Samba sebességem is teljesen jó (8-9mb/sec, TC szerint) -
tibe0309
tag
válasz
Speeedfire #1252 üzenetére
az a baj, hogy a windows nem ismeri fel az ext2-t vagy 3-t, és rendszerint azokkal használnám a winchestert...
szerk: swap? az mire jó?
ha előbb leállitom a torrentklienst, és utána csak úgy kihúzom a vinyót, akor is ellenőrizni fog?
-
Speeedfire
félisten
válasz
tibe0309 #1251 üzenetére
igen, a proci miatt van
az ntfs-t amúgy sem szereti az openwrt, sőt semelyik linux sem szereti
én is hetente ellenőrzőm a gépen a hdd-t, mert ha véletlenül rosszul állítom le akkor ....
velem is előfordult már h sokáig tesztelte a torrentet, egy 400 mhz-es pocitól nem kell túl sokat várni
ha ilyen van h megáll akkor újra kell ellenőrízni az elejétől, ami sokáig tart de legalább tovább megy
ha meg nagyon nagy torrentet akarsz leszedni akkor érdemes kb 10gb-os darabokban szednia szabályos leállítás meg amit te is írsz, de ugyan azt csinálja a qss gomb is
-
-
-
tibe0309
tag
válasz
Intruder2k5 #1248 üzenetére
Jó, most nem tudom tesztelni, mert még fél óráig verifying local data
-
válasz
tibe0309 #1246 üzenetére
Nem a "'QoS reakcióidejével" van baj, ez azért van így, mert a wget letöltés az 1db letöltés, a torrent pedig esetenként 100-200, vagy még több letöltés lehet egy időben. Amíg ezeket lelassítja, az sajnos idő... Talán azzal próbálkozhatsz, hogy lejjebb veszed a kapcsolatok maximális számát.
szerk.:
Tudom, hogy nem úgy néz ki. :-) Nekem jelenleg ASUS routerem van, Tomato firmware-rel, mint látszik is az aláírásomból, de a QoS elve mindenhol ugyanaz. Természetesen ha neked kbit, akkor abban adod meg. -
cimp
senior tag
kösz Intruder2k5
de ez most nem mondott sokat.
kicsit szájbarágósabban? -
tibe0309
tag
Nem lehetne vhogy leröviditeni a transmission esetében a "verifying local data" dolgot? Mert ezt minden alkalommal meg akarja csinálni, amikor leállitom majd elinditom a transmission-t, és nagyon hosszú...
Intruder2k5: Nekem nem igy néz ki a QoS kezelőfelületem... Ennyi mindent be sem tudok állitani
Másrészt ez ugye itt kilobit/s nem pedig kbyte/s (b-bit,B-byte az én infoim szerint) -
QoS
Azért a QoS használatánál tudomásul kell venni, hogy a sávszélességed egy részét elbukod, mert ez sajnos csak így működik jól. Az ajánlás szerint a feltöltési sebességet pl. úgy kell megadni, hogy többször egymás után le kell mérni tesztoldalon a sebességet, majd a legrosszabb eredmény 90%-át kell megadni a maximum sebességnek.
Tomato QoS leírás Nekem ez van kéznél, de az OpenWrt-re is érvényes ilyen szempontból.
Nálam úgy néz ki a QoS beállítás, hogy az elméletileg 512-es feltöltésű ADSL-em gyakorlatilag 450-et tud. A QoS-be 400-at adtam meg.
A torrentet, illetve a http / ftp letöléseket is "Lowest" prioritásba tettem, tehát ha van más forgalom, ha nincs, 320 kbit/sec-nél többet akkor sem fog kapni. Így minden körülmények között jól lehet böngészni.
Illetve van még egy olyan is, hogyha nagy sávszélességed van (mondjuk 40-50 Mbit fölött), akkor nem biztos, hogy célszerű a QoS használata, mert könnyen előfordul, hogy a router CPU erőforrása kevés lesz hozzá, és ennek következtében mégha van is felesleges sávszélességed, a net akkor is akadozni fog a router túlterhelése miatt. Ebben az esetben jobban jársz egy sima "speed limit" beállításával a torrent kliensbe.
-
Be kell tölteni az NTFS-hez való kernel modult...
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/USB -
cimp
senior tag
Skacok!!
DD-WRT. Eszméletlenül jó.
Csak!
NTFS file system
Volume size 931.5 GiB (1000202042880 bytes, 1953519615 sectors)
Status: Not mounted - Unsupported file system or disk not formatedBiztos le volt már írva csak elkerülte a figyelmem.
Mit kell csinálni, h a dd-wrt mountolja az ntfs-t???
Előre is kösz.
-
tomi7711
aktív tag
válasz
tibe0309 #1239 üzenetére
Na ez engem is érdekelne. Nagyon érdekes, hogy ha wget-tel töltök a routeren (maximális sávszéllel) és a gépen elkezdek böngészni, szinte azonnal leveszi a wget-től és nem is veszem észre, hogy megy a letöltés.
Viszont ha megy a transmission, szinte használhatatlan a net... -
szabjan
tag
válasz
rionpulya #1238 üzenetére
Világított hogy rohadjon meg. 2 ledes csak az alaplapi csati. egy folyamatos sárgát és egy villogó zöldet kaptam. A 642-esen villogó zöld volt csak amikor ment rendesen.
Egyszerűen nem komázzák egymást a routerrel. Xp alatt se indult el. Visszapakoltam a régi 642-es routert, azzal hibátlanul ment megint. Elpöcsöltem még egy darabig, aztán mérgemben vettem itt egy gigabites hálókártyát. Most jó minden.
Komolyan mondom nem éri meg idegeskedni néha ilyen sz@rokkal. -
tibe0309
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet lecsökkenteni a QoS reakcióidejét. Értem ezalatt, hogy amikor mondjuk töltök transmission-nel, akkor ha elkezdek böngészni, akkor olyan 10 mp mire végre megkapja a böngésző a transmission-től a netet. Ez rossz, mikor csak igy böngészek, mert ha sokat állok vhol, akkor újra 10 mp.
Szóval valahogy a QoS reakcióidejét szeretném lecsökkenteni.
Köszi, Ábel
-
-
szabjan
tag
Gondom van srácok!
Beruháztam egy TP 1043 ra, /ha már ugye 80/25 digi net.../ mert a TP 642 es csak szenvedett.
Nem tudom a rohadt Nforce alaplapi gigabites kártyámat működésre bírni vele.
Szerencsére találtam itthon egy PCI realtek kártyát. Ezt beraktam és minden hibátlanul megy. Az alaplapi-n semmi élet. Sárga háromszög oszt jónapot. Win 7 es a gép, driver, firmware frissítve de semmi. Gyakorlatilag nem tud csatlakozni a routerre. Már mindent újra indítottam.
Nem kap IP-t a routertől. Van valami ötletetek? A deszka egy Gigabyte M56S-S3 -
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #1228 üzenetére
Mi a szűk keresztmetszet? A routerben lévő CPU? Vagy maga a Transmission?
-
LazzL
tag
Nektek milyen sebességgel jönnek le a torrentek transmission alatt? nekem 1 MByte/sec fölé nem akar menni, és nem látom, hogy lenne speed limitem bárhol is a configban...
Meg a webui-n folyton változik, hogy mennyit töltött le a torrentből. Egyszer 13MB, aztán 3, aztán 7, aztán 10.... nem értem...
-
rionpulya
tag
válasz
redlingg #1222 üzenetére
Gyári firmware? Gondolom.
A legrészletesebb leírást rögtön ott találod a jobb oldali help sávban, amelyik menüben a rádugott eszköz látszik. "Network Sharing Help" címszó alatt.Ha nem tudsz angolul, a google translate lefordítja.
Ha ezt követve sem megy, akkor próbálj meg más eszközt is, pl egy pendrive-ot, mert volt már másnak is inkompatibilitási problémája pl külső wd merevlemezekkel. -
tibe0309
tag
válasz
Intruder2k5 #1220 üzenetére
Jah, TC-ből tényleg jó. Alapból a temp-et nyitja meg de át lehet navigálni a hdd-hez.
Na, akkor már tényleg minden megvan, köszi
-
redlingg
tag
hello
már kérdeztem de nem kaptam választ arra,hogy hogyan lehet az usbre dugott háttértárat értelmesen használni?Kelenleg rajta van egy ami a router menüjében látszik de ennyi.Nem jutok elöbbre.Le tudná vki írni,h mit csináljak,h ennek a csatlakozásnak legyen vmi értelme.Mint a dedóban ha kérhetném. ( passwordok és loginek megadva a router menüjében)köszönöm -
válasz
Intruder2k5 #1220 üzenetére
-
-
tibe0309
tag
anon_mkdir_write_enable=YES
anon_upload_enable=YES
no_anon_password=YES
anon_world_readable_only=NO
# leave this as / needs to be nonwritable
anon_root=/mnt/hdd/ # you might have to make this dir
#secure_chroot_dir=/mnt/hdd/
ftp_username=nobody
nopriv_user=root
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=YES
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=022
check_shell=NO
dirmessage_enable=YES
ftpd_banner=ROUTERebből még mit lehet módositani, hogy tényleg a /mnt/hdd-t nyissa meg?
-
tibe0309
tag
válasz
Intruder2k5 #1216 üzenetére
SIKER!!!!!
most ezt kell beirni a böngészőbe és megy: ftp://root@balog.dyndns.org/
király
köszi mindenkinek a segitséget
Még a torrent jelszó beállitása nem sikerült ezért leszedtem, de ez most eltörpül a siker mellett
-
tibe0309
tag
válasz
Speeedfire #1214 üzenetére
Sftp-n kell vmit állitani?
-
válasz
Speeedfire #1214 üzenetére
Esetleg az sftp?
-
-
tibe0309
tag
a vsftp-n kivül nem ismertek más ftp-s csomagot?
-
tibe0309
tag
válasz
Intruder2k5 #1209 üzenetére
Persze a root-tal.
A nobody ugyanazt csinálja, bár azt értem, hogy miért (hiszen ez tényleg nem jó fnév)
Addig még 1 kérdés: a transmission torrentklienst nem lehet jelszóval levédeni? Mert elég zavaró, hogy a neten akárki módosithatja a letöltéseimet, nézegetheti azokat.
Szerk: Ja, hogy a conf-ba tegyem bele... Máris megnézem
Szerk2: Semmi javulás
-
-
tibe0309
tag
Leszedtem a vsftpd-t, kitöröltem a conf fájlt, feltettem a vsftpd-t, módositottam a conf fájlt, de semmi.
Aztán végigcsináltam úgy hogy a conf fájlt hagytam eredetiben, de az eredmény ugyanaz.
Pedig emiatt akartam igazán OpenWRT-t. A fájlok távoli elérése gép nélkül . De nem megy
Általában nekem mindig sikerül kifognom valami nagyon peches helyzetet. Eddig akármibe belekezdtem nekem mindig kerülőutakon kellett mennem, mert vmi nem volt jó, kezdek hozzászokni
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #1206 üzenetére
igen, emlékeztem rá, de a mai napig nem tudom mi volt a gond
-
tibe0309
tag
válasz
Speeedfire #1204 üzenetére
Nálam is, és nálam nem jó...
Szerk: Az normális, hogy ha beirom a /etc/init.d/vsftpd start parancsot, akkor nem csinál semmit... mármint nem kéne kiirja, hogy elrajtolt? Amikor leállitom akkor kiirja, hogy Terminated.
-
Speeedfire
félisten
válasz
tibe0309 #1203 üzenetére
nálam ez a fájl tartalma:
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=022
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
#userlist_enable=YES
#userlist_deny=NO
#userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES -
tibe0309
tag
Hello!
A következő problémába ütköztem:
Nyitva van a 80-as port, fel van telepitve a vsftpd, és a /etc/vsftpd.conf-ot is elrendeztem.
Mi lehet a baj? Előre is köszi, Ábel
-
vargalex
Topikgazda
Állj! Most kábelen, vagy WiFi-n próbálod? Ha WiFi-n, akkor biztos, hogy n-en kapcsolódik a kliens? Ugyanis g-n érthető, mert ott a jellemző átviteli sebesség 19 Mbit/s.
A régi routeren kábellel mérted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest