Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Az a helyzet, amit leírt, az az állapot, ahonnan az eszköz megbontása nélkül nincs visszaút. Legalábbis eddig még senkinek nem sikerült (3-4sec-enként 1-et villan az összes led egyszerre, a hálókártya ledje még csak fel sem villan).
Ha még a safe mód aktiválható, akkor van egy kis időtartam, amikor pingelhető a router (fixIP-t beállítva), ahogy siva is írta. Ilyenkor böködöd a qss-t veszettül, aztán lesz telnet. Tudom, próbáltam. -
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi, megnézem! Látom kell még mást is telepíteni hozzá... jelenteg már csak 1.5 mega helyem van, szerintem ezek nem fognak felmenni...
-
Speeedfire
félisten
válasz
tomi7711
üzenetére
ez nem win, itt minden portot manuálisan kell megnyitni, ezért is biztonságosabb mint a win

fentebb írták h van egy soho kütyükre tervezett "getright klón" [link]
[link]
de pl ez is jó lehet => [link]
ljungberg: villog és amikor megnyomod a qss-t gyorsabban kezd el villogni
ha full sötét akkor lehet h hw hiba

Beri: ha összeomlott a rendszer akkor semerre sincs jel, csak ha már megcsinálta az illető a safe modot utána lesz net -
siva
aktív tag
válasz
ljungberg
üzenetére
Ne add fel, nekem sem ment csak sokadikra, a lényeg, csak 1 UTP legyen bedugva 1 LAN portba. Ha elindítasz egy végtelen pinget a routerra a sz. gépről, majd bedugod a powert a routernak és boot folyamat alatt kapsz válasz egy rövid ideig, 100% hogy visszahozható, ez a rövid idő alatt még safe módban van a router. Akkor nyomod meg jókor ha a sys led nagyon gyorsan kezd el villogni.
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi. Azt hittem, hogy a routerre telepített programok autómatikusan nyitnak portot maguknak
A portot tudtam, csak a preferences-ben incoming portnak van írva, de ezek szerint ez a kimenő is.
Már csak egy download managert kéne szereznem...
-
ljungberg
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
openwrt
Próbáltam qos gomb nyomkodást, ha arra gondolsz, de semmi reakció.
-
Speeedfire
félisten
válasz
tomi7711
üzenetére
a config fájlban benne van de szerintem te is az alapértelmezett portot használod ami az 51413
ezt kell belemásolni a /etc/config/firewall fájlba:config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '51413'
option '_name' 'torrent-port'vagy a webfelületen írod be, mind1
amúgy a ping.eu oldalon tudod is tesztelni h kívülről nyitva van-e
vagy sok torrent oldal kiírja a peer listában h milyen az állapodot, aktív vagy passzív
aktív a megfelelőa teljes firewall fájl tartalma, hátha kell még valami belőle:
config 'defaults'
option 'syn_flood' '1'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'
config 'zone'
option 'name' 'lan'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'ACCEPT'
config 'zone'
option 'name' 'wan'
option 'input' 'REJECT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'masq' '1'
option 'mtu_fix' '1'
option 'forward' 'REJECT'
config 'forwarding'
option 'src' 'lan'
option 'dest' 'wan'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'udp'
option 'dest_port' '68'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'icmp'
option 'icmp_type' 'echo-request'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'include'
option 'path' '/etc/firewall.user'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option '_name' 'torrent-web'
option 'dest_port' '9091'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '51413'
option '_name' 'torrent-port'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'ssh'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '21'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'ftp'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '22'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'web'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '80'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'mpd'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '8000'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'mpd2'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '6600'
ljungberg: gyári vagy moddolt fw?
openwrt alatt van rá mód h visszaállítsd ha valamit elrontottálgyári alatt nem tudom h mit kell csinálni, esetleg fw frissítés ha működik, vagy gari
-
ljungberg
tag
Valaki találkozott már olyannal, hogy:
power, lan 1-4, wan ledek egyszerre villognak?
Ezen kívül semmi.
Nem reagál semmire.Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Na azt hogyan tudom megnézni? Szerintem is az lehet a gond, csak azt nem tudom melyik portot használja...

-
Speeedfire
félisten
olvasd el a blog bejegyzéseimet, sok hasznos infót találhatsz benne
ha valami speciális igényed van akkor írd ide és megpróbálunk segíteni
az openwrt nem tudja gallyra vágni a routert maga a rendszer össze tud omlani de azt is vissza lehet állítani, mindenre van megoldás
inkább sebesség növekedés lehet, romlás nem
tomi7711: nekem tölt felfelé is, nyitva van a port amit a transmission használ? ha nincs akkor lehet h az a baj -
marcias
őstag
+Hati: Sajnos 0 Linux ismeretem van, de néhány extra feature miatt mégis nagyon érdekelne ez az openwrt. Olvasgattam a topicot már korábban is, de pár mondatban össze tudnátok foglalni, hogyan kezdjek hozzá? Ami így első körben kéne, az a szabályozható idejű wifi sugárzás, nyomtatókezelés. Ezekkel szeretném kezdeni, aztán majd úgyis látni fogom, hogy még miket lehet csinálni ezzel.
Egyébként van esély arra, hogy a sebesség romlani fog? Mert a gyári firmware sebességével nagyon elégedett vagyok, 60MB/s-et is sikerült elérnem vezetékes, és 6MB/s-et vezeték nélküli irányba.
Azt már sikerült kiderítenem, hogy van lehetőség a gyári firmware visszaállítására, így a garivesztéstől nem igazán félek. De ettől függetlenül lehetséges gallyra vágni a cuccot openwrt-vel? -
tomi7711
aktív tag
A Transmission torrentezőnek kell valami speckó beállítás, mert nekem csak lefelé tölt, felfelé nem...

-
Beri
addikt
Van alapból usb support (nyomtató is) FAT, ext2/3-mal, proftpd, meg még sok egyéb: [link]
A 14144-es build (amit a kereső listáz) nálam hibátlanul működött, ugyanúgy, ahogy az új 14289 is. QoS, FTP, https webui... Terheléses tesztről tettem már fel screenshotot, Brogyi 158Mbit throughputot mért: [link]. -
Geree
senior tag
a dd-wrt-s firmwarebe milyen feature-ök vannak beleforgatva?
aki használ ilyet, leírhatná..illetve, hogy az új verzió (2010.04.14.) hogy működik bugok, teljesítmény terén...
most már ide is bekerült hivatalosan a támogatása.. -
Beri
addikt
Gyári szoftverrel sima filesharing van, csak LAN-on belül elérhető és elég lassú is (3-4MBps írás, 7-8MBps olvasás). DD-wrt-vel és proftpd-vel nálam 11MBps olvasás is összejött FAT-ról (ext2-vel gyorsabbnak kéne lennie még egy csöppet).
Szintén alt. fw-re lesz szükség az időzített korlátozáshoz. Hogy melyik megoldást választod, csak rajtad áll. -
marcias
őstag
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen routert, eddig nagyon elégedett vagyok vele. A kérdésem, hogyha USB-n rákötök egy vinyót, akkor milyen sebességgel lehet rá írni, illetve olvasni?
A másik kérdésem, hogy lehet-e valahogyan szabályozni a wifi sugárzást? Mondjuk úgy, hogy 17-24 óráig sugározzon csak.
Köszi -
tomi7711
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sajna a külső házzal van a gond. Van egy másik usb2ide adapterem ami nem cage-es csak egy adapter és azzal látja a vinyóimat. Mondjuk igy eléggé countrys az összeállítás de majd veszek egy másik külső házat ami működik is.

Pedig gyorsba gyártottam hozzá egy külső tápot is, hogy hátha kevés a nafta, de nem
Ami még eszembe jutott.
Létezik-e olyan http letöltő mint a Transmission. Tehát webes elérhetőséggel, belepakolom a linkeket és megy a letöltés. Rapidshare-hez kellene tehát l/p megadási lehetőséggel
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tomi7711
üzenetére
Hi!
Éppen írni akartam, hogy FAT32 a partíció.
De látom, észrevetted.LuCi remote management alatt azt érted, hogy WAN irányból elérhető-e? Ha igen, akkor a válasz az, hogy természetesen. Elég engedélyezned a 80-as portot a Network->Firewall->Traffic Control menüpont alatt. Persze nem érdemes mindenki számára nyitottnak hagyni, igaz jelszó nélkül nem sokra mennének. Nálam csak a cég IP-címéről engedélyezett a http, ssh, ftp port:

-
tomi7711
aktív tag
te jó ég, micsoda láma vagyok
itt a megoldás: /dev/sda1 * 1 251 2015200+ b W95 FAT32FAT32!
megformáztam NTFS-re és természetesen jó lett 
-
tomi7711
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta én is tulajdonosa vagyok egy ilyen routernek. A kezdeti nehézségeken túl vagyok de egy valamivel nem boldogulok... Meghajtó felcsatolása. Néztem a leírást és az NTFS résznél amikor elkészítjük a /etc/init.d/usbdrive filet, nekem nem engedte futtatni, jogosultsági problémára hivatkozott. Közben valahol megtaláltam, hogy futtathatóvá kell tenni a filet.
Próbáltam pendrive-ot, ott fdisk -l paranccsal látta a meghajtót:Disk /dev/sda: 2063 MB, 2063597568 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 250 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x01092f7dDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 251 2015200+ b W95 FAT32
Partition 1 has different physical/logical endings:
phys=(249, 254, 63) logical=(250, 225, 39)Amikor próbálom mountolni ezt az üzit kapom:
Mounting USB drive: NTFS signature is missing.
Failed to mount '/dev/sda1': Invalid argument
The device '/dev/sda1' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
Done.Van egy 2.5"-os külső HDD-m is. Azt az fdisk egyáltalán nem látja. Vinyó felpörög és semmi. Itt arra gondoltam, hogy a probléma az lehet, hogy a port nem tudja rendesen meghajtani a meghajtót? (külső táplálás nem lehetséges sajna)
Az OpenWrt-t webes felületének (LuCI) nincs remote management lehetősége?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Brogyi
őstag
A kovetkezo heten egy nagy sebessegu vonalra lesz rakva, es rajta egy torrent szero.
24h-an keresztul kb 50Mbps up irany, neha nagyobb.A szeron kb. 100 torrent van. Mindig full-on lesz az up irany.Akie a vonal O is latni szeretne hogy muzsikal az uj jelolt. Hetvegen pedig megmerem a plafont. Gyanitom kozel leszek a smallnetbuilder eredmenyehez.
Mas. Uj ddwrt van font az ftp-n.Az is a hetvegen tolom fel a 1043-ra. -
orbano
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
köszönöm, közben én is megtaláltam, a googleben előkelő helyen szerepelsz
azt hiszem beruházok egyre, aztán majd jövök segítségért 
-
orbano
félisten
sziasztok! router topikból ide irányítottak, hogy ilyen cuccot vegyek, ha szeretnék torrent + FTP + USB-s hálózati meghajtó + USBs hálózati nyomtató feature-ökkel felvértezett routert magamnak olcsón. jó helyen járok?

-
hati
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
az ftp-hez kellett vmi spéci beállítás?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hi!
Még az jutott eszembe, hogy ugye nem a Total Commander másolási buffer beállításai viccelnek meg? (Mondjuk gondolom ugyan azon a gépen próbálod, így vélhetően az Asus-ról is rossz eredmények lennének.)
-
Brogyi
őstag
Na, megmertem a cucc sebesseget.Nekem 158Mbps ddwrt firmware-vel.
Persze megmertem egy dlink, es egy uj speedking-et. Sajnos az ujat nem tudtam pontosan megmerni, mert az egyik gep atomos volt es hat mar nem birta a tempot. Igy is 530Mbps-t mertem.Ezt ujra merem erosebb pc-vel.Az uj az [ez].
Kemeny 17 000 magyar forint, magyar garanciaval.Az uj meresi eredmenyek melle foto is lesz a masik routeros forumba.
-
hati
addikt
Speeedfire!
Megy már az ékezetes karakter megjelenítése ftp-n? Nekem csak samban keresztűl jó.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hehhh... Csakhogy (már) ott, az x-wrt oldalán is fent vannak a 10-es cuccok. Tegnap leszedtem a kernel modulokat, meg azt az 1-2 file-t ami függőségük, ma délután nekiesek, és miután kihúztam a netet belőle, felteszem pendrive-ról a kmod cuccokat.
Azért ez is milyen módi, hogy az oldalon fennlévő legfrissebb fw-t nem lehet életre kelteni, mert nem hozzá való cuccok vannak a repo-n...?!
-
hati
addikt
válasz
Pufokaboka
üzenetére
Nekem a webif pl. csak a WOL miatt kell.
-
Pufokaboka
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bizony, kinek a pap, kinek a papné
. WebIf tényleg szörnyen bugos, wireless beállítások sem mentek nekem rendesen.
Mondjuk én tök jól megvagyok webfelület nélkül is, szóval ez nálam nem sokat számít. -
Speeedfire
félisten
mpd-t ha init.d alatt alakrom elindítani sír h nincs amixer, ezzel mit lehet kezdni?

-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
én is megszívtam a 10-es végződésű kernellel, de az opkg-ban ki lett cserélve a src letöltési link és már jó is volt
az xwrt oldaláról töltötte le a programokat -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
De én WebIf-et szeretnék, ha már választani lehet... :-) Sokkal barátságosabb szerintem. Úgy döntöttem várok még, majdcsak kidobják azt is hamarosan. Nem sürgős, amíg nem lesz tökéletes, addig marad az ASUS éles üzemben. A TP-LINK jelenleg csak az ASUS LAN portján lóg, és kísérletezek vele. Ha meg nem jön hamar, akkor felteszem a Kamikaze alapú WebIf-et, csak ott kicsit nyűgös a kernel modulok telepítése, mert a repo-n már fent vannak a 10-es végű kernel modulok, és azt pakolja fel, holott abban csak 9-es kernel van, így nem tudja betölteni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a luci teljesen jól működik

ha rá van kötve egy külső tároló akkor meg teljesen mind1 h mekkora helyet foglal el -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Pufokaboka
üzenetére
Igen... Közben tegnap este feltoltam próbára. A WebIf ebben sem tökéletes. Az "Access Controll" oldal ebben sem jól jelenik meg, ahogy van ez bármely más Backfire verziónál sem, amire utólag tettem opkg-val WebIf-et. Ráadásul ott még belépési adatokat sem kér a WebIf, csak úgy beenged login nélkül. A Samba konfig oldal szintén nem működik. Nem reagált sem az "Add New Share", sem az "Add New Samba" gombokra. Lehet, hogy nem pont ez volt odaírva, most fejből írtam, mert nincs előttem a router, és nem is látok rá. A lényeg, hogy meg kell várni a "hivatalos" X-Wrt verziót, amit már megígértek az oldalon. Remélem, hogy abban már korrektül fog működni a WebIf, és gyanítom, hogy akkor majd ez a srác is csinál egy új build-et, ami arra épül.
Na az lesz majd az én fw-m, ha lesz ilyen. :-)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
az mpd log fájlja alapján a zeroconfigot hiányolja, a config fájlban már engedélyeztem, de még mindig emiatt sír, valószínű ezért lép ki
-
Speeedfire
félisten
válasz
Pufokaboka
üzenetére
valószínű h nőtt az opkg linkelés miatt a memóriába került fájlok miatt
viszont az mpd-re még nem tudtam rájönni h miért nem indul el más kódolással illetve ha elindítóm a lejátszást akkor miért áll le a program, ubi alatt nagyon jól működik
remélem megtudom oldani a routeren is, jó kis dolog lenne
-
Pufokaboka
tag
válasz
Pufokaboka
üzenetére
Upsz, lehet hülyeséget írtam:
gui version - added extra webif px5g webif-theme-xwrt uhttpd-mod-tlsSzóval igen a _GUI-s verziókban már van webif.
-
Pufokaboka
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ezt én is tapasztaltam amikor még nem külső tár volt a root. Szerintem olyasmi lehet, hogy bizonyos függőségek olyan erősek, hogy megkötik a telepítés helyét. Más értelmes módját nem láttam, miért telepít néhány csomagot mégis a belső memóriára, ellenben teljesen determinisztikusan teszi.
-
Pufokaboka
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem ez a fw pont az amit keresel. Mint írtam már, nálam ez van fennt. Van egy angol read_me is, de eöviden kb az alap OpenWRT + wifi, USB, e2fsprogs, fdisk, Samba3, block-mount, ellenben nincs benne webfelület. Telepítés után még kb 1,9 MB szabad hely van, mint írtam ide egy p910nd és egy Luci vagy webif szépen elfér. Ami előny, hogy ebben benn van a extroot csomag, aminek segítségéven a root filerendszer automatikusan csatolható külső tárra, tehát a belső táron egy olyan rendszert alakítasz ki, ami minden esetben kell fusson, ezt file szinten másolod a külső tárra, beállítod az fstab-ban, hogy mostantól az legyen a root rebootolsz, és van annyi helyed csomagokat telepíteni, amennyit csak akarsz...
A factory_gui a gyári fw-ről GUI-n keresztül való frissítéshez kell.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
kevés volt a hely a memórián

ez h lehetett? semmit sem telepítettem a memóriára, mindent a külső tárra raktamha a kódolásnál az ffmpeg vagy mad van beállítva nem indul el a program
holott telepítve vannak a programok és az mpd is támogatja őketsry a sok post miatt

-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
ez miért lehet?
root@server:~# opkg update
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/Packages.gz.
Inflating http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/packages.
Collected errors:
* pkg_parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file!
* pkg_hash_add_from_file: Package version (null) has no valid architecture, ignoring. -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hát ezért is olcsóbb mint az asus, bár szerintem ez funkció openwrt alatt felesleges mert van fail safe mód, ha meg olyan a gond akkor úgyis gari
mpd-vel sikerült előre lépni fent linkeltem a config fájlt, szedtem le ff alá egy mpd plugint amivel tudom irányítani és szerkeszteni a listát
ubuntu alatt működik rendesen minden, de ha openwrt alatt elindítom a lejátszást akkor kilép az mpd, nem tudom miért lehet ez
log fájl nem ad semmi infót -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Na igen... Ezt olvastam én is, de ehhez már forrasztani kell, kábel kell, stb... Az ASUS-on ilyen gond nincs. Azért ezt a funkciót hiányolom ebből kicsit.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
elvileg pedig jó, én még nem próbáltam ki
az openwrt-ben is van recovery mód, meg lehet mókolni vele rs232 porton is, bár megbontani nem szeretnémelvileg megy az mpd, http-t állítottam be neki, de ha beírom a zenelejátszóba az url-t akkor azt írja ki h nem tudja betölteni a fájlt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Igen, azt tudom, de én inkább kihagynám azt az fw-t, amit én forgatok :-)
Az ASUS-on még csak-csak, de ott van "beépített" recovery mód, meg PIN9, és ha véletlenül sz@r az fw amit ráteszek, akkor sincs gond. Ennek a routernek viszont annyi, ha valami nem kerek az image-el.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem tudom, ez van a wikiben h biztonsági okokból van kikapcsolva
azt az oldalt egy legyen srác csinálja, saját fw-t forgat, amiben van 1-2 plusz dolog
amúgy a személyes blog bejegyzéseim között van egy cikk amiben le van írva h kell fordítani saját fw-t
ott kitudod választani h mi kerüljön bele -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Biztonsági okok? Ezt hogy érted? Nehogy valaki bekapcsolva felejtse? :-)
más..
Erről mit lehet tudni? Jól értem, hogy bele van forgatva a samba3 meg a transmission is? Sőt, a factory_gui.bin-ben talán még a WebIf is? -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a wifi biztonsági okok miatt nincs benne
az usb-t meg mindenki másra használja, nyomtató, hdd, 3g modem, hangkártya stb -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
elvileg sikerült, http-t adtam meg neki
elkezdett darálni a hdd, hibát sem jelzett ki, szóval alakul
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Csak azt nem értem az OpenWrt-ben, hogy ha egyszer külön felteszik a build-eket architektura szerint szépen mappákba rendezve, azon belül a file-ok nevében ott van a router típusa, ahogy ez van a TL-WR1043ND esetében is, de könyörgöm... akkor miért nem forgatták bele az image-be az USB és WiFi drivereket is?
-
Geree
senior tag
válasz
Pufokaboka
üzenetére
köszi, tökéletes.
asszem lassan cserére érett a DI-254 + SMC 7004ABR kombó
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
elkezdtem konfigurálni, de elakadtam külön van olyan h alsa kimenet, oss kimenet és van olyan is h icecast kimenet, http, pulsaudio, pipe, null audio
elég sok minden van itt

-
Speeedfire
félisten
válasz
xDenielx
üzenetére
közben sikerült feltenni

ezeket raktam fel hozzá:
Configuring libiconv.
Configuring libintl.
Configuring glib2.
Configuring libvorbisidec.
Configuring libogg.
Configuring libmms.
Configuring libflac.
Configuring libid3tag.
Configuring libmad.
Configuring libvorbis.
Configuring libshout.
Configuring mpd.
Configuring mdnsresponder.
Configuring libfaad2.
Configuring libffmpeg.
Configuring libdlna.
Configuring alsa-lib.
Configuring libsndfile.
Configuring libsamplerate.
Configuring libspeex.lassan összejön

root@server:/# mpd
output: No "audio_output" defined in config file
output: Attempt to detect audio output device
output: Attempting to detect a alsa audio device
ALSA lib confmisc.c:768:(parse_card) cannot find card '0'
ALSA lib conf.c:4154:(_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such file or directory
ALSA lib confmisc.c:392:(snd_func_concat) error evaluating strings
ALSA lib conf.c:4154:(_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: No such file or directory
ALSA lib confmisc.c:1251:(snd_func_refer) error evaluating name
ALSA lib conf.c:4154:(_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: No such file or directory
ALSA lib conf.c:4633:(snd_config_expand) Evaluate error: No such file or directory
ALSA lib pcm.c:2211:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
alsa: Error opening default ALSA device: No such file or directory
output: Attempting to detect a oss audio device
oss: Error opening OSS device "/dev/dsp": No such file or directory
oss: Error opening OSS device "/dev/sound/dsp": No such file or directory
output: Unable to detect an audio device
Aborted -
Pufokaboka
tag
Igen, nálam pont ezek vannak fent. Igazából csak a kmod-usb-printer-t és a p910nd-t kell telepítened, meg persze a választott webfelületet. Nálam most ugyan web nincs (helyette van 1,8MB hely) csak külső tárolón, de a printert megosztást úgy csináltam meg, hogy akkor is menjen, ha valamiért a külső tároló elromlik, a nyomtatás ugyanis elég fontos
. A linklet firmware egyébként már tartalmaz SAMBA-t is, tehát a megosztáshoz is pont elég ennyi hely, memória pedig bőven, még pár 100kb/s torrent is belefér szerintem ebbe a 32 MB-os keretbe.QOS-sel nekem nem volt szerencsém, de olyan sokat nem is játszottam vele.
-
xDenielx
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha feltelepítetted és fut is az mpd, akkor nano val vagy valamivel csinalnod kell egy config filet. Elvileg már van is neked nem tudom hogy openwrt-n hogy s mint csinálja de elvileg /etc/ n belűl kell lennie egy mpd mappának vagy /etc/mpd.conf.
http://mpd.wikia.com/wiki/Music_Player_Daemon_Wiki itt minden levan írva lényegében. Ja és kell egy gui is hozzá ajaxmp-t ajánlom szoval kell valami webszerver is de az meg van felrakva ugye valahogy kikell szolgállni a router webes felületét. Nem tudom hogy az a minimal HTTP szerver program ami van rajta mit tud. -
Speeedfire
félisten
válasz
xDenielx
üzenetére
szia
igen arra gondoltam h a routerre kötött hdd-ről játssza le a zenéket az internet felé, amit bárhonnan eltudok érni

egy mini-how-to-nak örülnék
milyen csomagok és beállítások kellenek stb
LazzL: jaja, nem árt ha fel van csatolva a hddörülök h ennyi ember kipróbálta az openwrt-t :K
-
LazzL
tag
Tudtok abban segíteni, hogy mi lehet ennek az oka?
root@OpenWrt:~# opkg install -dest kulso samba3
Installing samba3 (3.0.24-5) to kulso...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 0kb available on filesystem /mnt/progs/, pkg samba3 needs 1561
* opkg_install_cmd: Cannot install package samba3.
Semmi, web felületen Disable volt a mount point sorok...

-
xDenielx
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hey!
Nem kell hang kártya. null audio. Sőt még icecast se kell. Mpd tud http stream-et.
lame t vagy ogg-t. Segítek belőni ha gondolod:.
usb-s hangkártya. Nem láttam még szerverbe hangkártyát (szerver szerver). Router be meg pláne. -
Geree
senior tag
valaki azt meg tudná mondani, hogy elfér-e ez a firmware x-wrt vagy Luci + usb printer támogatás (p910nd+kmod-usb-printerkmod usb-core kell?) mellett külső tároló nélkül.
Elég-e a rendelkezésre álló mem. neki...torrent nem kell, egyelőre usb storage sem. Esetleg QoS ha működik....
-
onkyjoc
csendes tag
-
LEON-T
aktív tag
Szevasztok.
Eme csodalatos routerrol tudna valaki nyilatkozni, aki mondjuk alap firmware-el hasznalja?
Mennyire turi a kapcsolatok szamat, torrent, gondok, problemak stb. Foleg a wired resze erdekel.
Elore is koszonom! -
ToBeY
nagyúr
Hello
Meg lehet oldani ennél a routernél, hogy rákötök egy usb vinyót és egyfajta seedszervert csinálok magamnak? -
hati
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
usb-s hangkártya?

-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
de most esik le h nem is tudnám megoldani szerintem amit csinálni szeretnék
arra gondoltam h mpd-vel nyomatom a zenét icecaston keresztül, csak valószínű kellene hangkártya is
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire
üzenetére
A php5-ben is van olyan csomag, aminél a függőség nem jól van definiálva, így nem rakja fel automatikusan. Szóval, ha tudod, hogy ez melyik csomagban található, akkor tedd fel a csomagot. Ha jól tévedek, akkor az mdnsresponder csomag lesz az, és nincs is elvileg a függőségi listában.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Pufokaboka
üzenetére
Hi!
Én anno, míg 32 MB RAM volt a WL-500gP-mben, használtam a xinetd-s indítást a sambahoz. Az smbd-t szépen indította, leállította, de az nmbd-t csak elindította és onnantól kezdve az futott mindig. Mióta 128MB RAM van, azóta nem xinetd-zek.
Gondolom Intruder2k5 link sebessége rendben van, egyébként ftp-n sem lenne olyan sebessége.
-
Pufokaboka
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nálam ha visszaállítom az eredeti sriptet, akkor normál (0) nice-ot kap a process, így viszont jó, egészen pontosan 19-cel jó, nem 20-szal.
Most éppen Samba3-at probálom meg belőni, hogy az xinetd indítsa, amikor szükség van rán, indítani biztosan indítja, a leállítás még kérdéses.
Qos továbbra is "megöli" a kommunikációt, így kénytelen vagyok kikapcsolni, ha bárkinek van jó tapsztalata szívesen vennénk...
Intruder2k5: Nézted a link sebességét, biztos nem az a gond? Igaz nálam win7 van, de 8MB/s még wifin is megvan a samba...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
az már egész jó eredmény ftp alatt

samba3-at használok én isvalaki használ itt mpd-t?
el akarom indítani és hibát dob visszaroot@server:~# mpd
mpd: can't load library 'libdns_sd.so'pedig a függőségeket is felrakja egyből az opkg
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam semmi gond nincs a Samba3-al (WL-500gP-n).
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nálam sem sokkal jobb ubuntu alatt samba másolás, a sambát meg az ubi nem annyira csípi
pár a nálad lévő 1mb/s win xp alatt nagyon érdekes dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Parkside szerszám kibeszélő
- RAM topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Parfüm topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

itt a megoldás: /dev/sda1 * 1 251 2015200+ b W95 FAT32
azt hiszem beruházok egyre, aztán majd jövök segítségért