Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nyilván találtak bugokat, amiket gyorsan javítani tudtak. Máskor is volt példa ilyesmire, hogy pár nap eltéréssel jöttek ki buildek. Bár most tényleg megszaladt, nagyon ráérnek dd-ék.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szeptember óta csend volt, ne csodálkozz. Máskor sem jöttek ritkábban a buildek, csak nem ugrottak ekkorákat a verziószámokkal.
-
Beri
addikt
válasz
ErosenZold
üzenetére
Mert ezerévente egyszer frissítik azt, hogy mit köpjön ki a kereső.
-
Beri
addikt
válasz
ErosenZold
üzenetére
A webflash-t.
-
Beri
addikt
válasz
ErosenZold
üzenetére
Pedig látod, az egy 1043ND. Módosítatlan 15962-es dd-vel. Esetleg nézd meg a videót párszor és gyakorold a mozdulatot

-
Beri
addikt
válasz
ErosenZold
üzenetére
Gondoltam beírom ide is, láttam a milyen routert-ben, hogy nem bírtok a qss gombbal. Jelentem a funkció működik minden gond nélül a 14xxx óta, csak nem elég megbökni a gombot. A módszer az, hogy meg kell tartani a QSS gombot, míg fel nem villan a QSS LED, aztán el kell engedni. Nem szarják le a fejlesztők már három éve, meg blabla, csak rosszul használja a júzer. Feltettem egy 15962-t kipróbálni, gond nélkül működik bármilyen módosítás nélkül.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sokan írták dd fórumon, hogy ha nem így van belőve a titkosítás, akkor lassabb a háló valami miatt. Persze ha nem kell a júzernek titkosítás egyáltalán, akkor nem számít

-
Beri
addikt
válasz
Membrán
üzenetére
Tehát egy router szór wifit, arra csatlakozol egy AP-n át PC-vel? Mert ha ebben az esetben él a helyi háló, akkor netet is kapnod kell. Ha nem így van, a routerből nem jön ki a 'zinternet. Ellenőrizd a netkapcsolatod beállításait. Lehet még IP-ütközés is, de akkor valszeg a luci sem nyílna.
-
Beri
addikt
- A routernek jelenleg a köv. HW verziói léteznek v1.1 ... v1.7, tehát a legújabb az 1.7-es.
Van 1.0 is
- A verziószám egyébként a csomagoláson is fel van tüntetve, nem csak a készülékházon.
Igen, egy matricát keress a dobozon szériaszámmal, meg vonalkóddal. Ott lesz a hw verzió is. -
Beri
addikt
válasz
Szelekura85
üzenetére
Az a 108as cucc csak ugyanolyan 108as ellenoldallal megy sima g fölötti sebességet (bár 40Mbit fölött akkor sem, valószínűleg hibás mérésről van szó). 941ND-vel teljesen normális az a ~20Mbit, amit sikerült átvinned. Ha többet akarsz, n-es hálókártyára kell váltanod.
-
Beri
addikt
válasz
gabipaci
üzenetére
Akkor legalább ne a dir-655öt válaszd. Sokkal több a panasz rá, mint a 1043ND-re, aminek a gyári szoftverével semmi gond nincs. Az, hogy neked nem jött be az openwrt, egy dolog, de ezért ne a vasat hibáztasd. Ha úgysem akarsz torrentezni a routerrel (mert 655öt akarsz, amivel tényleg nem megoldható), akkor nincs többre szükséged a 1043 gyári fw-énél. Tedd vissza, próbáld ki, hidd el, nem lesz semmi baj vele.
-
Beri
addikt
válasz
Pityesz78
üzenetére
Brute-force
Szerintem a mac szűrés nem sok pluszt ad. Ha már valaki a jelszavadat felnyomta, nem áll sokból szétnézni, milyen mac-címmel kapcsolódnak kliensek. Ha mondjuk kéthetente generáltatsz egy 32 karakter hosszú jelszót, a tag fel fogja adni.
A wep-et cirka 5 perc törni jelszó hosszától függetlenül, ha épp használatban van a háló. Ehhez képest nem lesz kedve még bele se fogni a wpa2-be...Intruder2k5: Wiki ftw

-
-
-
Beri
addikt
40MHz csak ng mixeddel meg n onlyval van. A beállításokat nemrég szúrtam be.
A SES a QSS, igen.
A dd-wrt nevet meg lehet változtatni. Az, hogy neked hogy tetszik a hálózati meghajtó, csal te tudod.Bernath: Mit jelent pontosan a "meghal a kapcsolat"?
dokee78: A dd és az open gyakorlatilag ugyanazokból a csomagokból építkezik, csak a dd-nek nincs alapból csomagkezelője, viszont rengeteg dolog készen megvan, ahogy felflasheled. Telepítési leírásra meg semmi szükség. Annyi az egész, hogy ráflasheled a factory-to-ddwrt.bin-t a gyári szoftver grafikus felületéből, megvárod, míg feltelepül, újraindul, majd használod. Van magyar nyelv is a webuiban.
-
Beri
addikt
Eddig 1.0-tól 1.6-ig jutottak a verziószámokkal, mindegyikben ugyanaz a processzor, ugyanaz a wifi, ugyanaz a switch és ugyanannyi ugyanolyan memória van. Nem kell félned a "gyengített" verziótól, ugyanis nem létezik olyan. Mindegyikre felmegy a dd gond nélkül.
ALI_G: Dobozon megtalálod a verziószámot természetesen. Más kérdés, hogy semmi előnyt vagy hátrányt nem jelent az egyik verzió a másikkal szemben

-
Beri
addikt
Rég volt már, amikor gyári szoftverrel használtam a 1043amat, de első körben azt mondanám, hogy frissíts fw-t, már van újabb verzió, aztán a security-ben lődd le az SPI firewall-t, az advanced security-ben meg a DoS protection-t, meg mindegyik filtering-et. Ha ez kész, mérj újra.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jajjmár... poénnak indult...
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy tűnik, az egykattintásos dd a végére mégiscsak az marad

-
Beri
addikt
válasz
direwolf
üzenetére
Nem állítottam be úgy. A dd-wrt a lusta ember szoftvere. Azé, aki letojja, mi van feltelepítve a routerére, csak osszon netet úgy, ahogy az ember szeretné. Kellenek a plusz lehetőségek a gyári megoldással szemben, de nem veszi a fáradtságot arra, hogy csomagokat telepítsen. Nem jobb/rosszabb az opennél, csak más.
viralmind: Az a baj, hogy a nyomtatómegosztás támogatva van, viszont maga a nyomtatóSZERVER nincs benne a fw-ben alapból, azt kell feltenned utólag kézzel. Van egy valag tutorial, régebben ebbe a topicba is írt valaki, akinek sikerül nyomtatót megosztania dd-vel, használd a keresőt.
-
Beri
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Így van. Alapvető router funkciók ellátásához openwrt-vel sem kell parancssorban tökölni. Viszont a dd megkímél a csomagok telepítgetésétől is. Leszeded, felrakod, bekapcsolod a funkciót a gui-ban és kész. Igaz, nincs meg a választás szabadsága, de hát más a koncepció.
OK, vannak mindenféle buildek openwrt-ből is, szintén készen az adott routerhez, kinek mi tetszik ugyebár. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem olvastam vissza ezek szerint eléggé, nem láttam, hogy torrentezni akart volna a tag, mea culpa.
wwenigma: Nekem elszálltak a pingek nagyon durván (300-500ms), ha nem volt visszakorlátozva a sebesség. Egy torrentet futtattam mindössze.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tudom, olyan 1.5MBps körül megy a 1043 is, kipróbáltam én is (igaz, hogy ilyenkor 100%on pörög a proci). Akinek ennyi elég, meg tud barátkozni azzal, hogy sokkal kevesebb szálon torrentezhet, valamint korlátoznia kell a sebességet gyorsabb kapcsolat esetén, csinálja csak. Viszont nekem ennyi nem elég, így nem erre használom az eszközt. DD-t is azért használok, mert nincs szükségem többre az alapból elérhető szolgáltatásain kívül.
A "milyen routert" topicba írtak már többen, akik a megváltót látták ebben a tp-linkben, hogy majd seedel nekik töretlenül 25megával 0-24. Ezért írom le sűrűn, hogy ez így erre kevés. -
Beri
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem azt sulykolom, hogy szar, csak hogy nem lehet vele kiváltani egy asztali pc-t. Te is nagyon jól ismered az egységsugarú felhasználót, aki ha elolvassa, hogy ezzel a rúterrel lehet tőőőtni a zinternetrű', akkor megveszi, rászúrja a fájberpajjert, aztán idejön picsogni, hogy mért száll el a cucc, meg mért állítunk marhaságot. Na, az ilyen esetek kivédésére írom le mindig az apróbetűs részt

-
Beri
addikt
válasz
direwolf
üzenetére
Mindkét oldalra rá lehet sütni a demagóg jelzőt, de ez nem ebbe a topicba való.
A lényeg az, hogy amíg nem lesz legalább 256MB memó, meg legalább egy egymagos atom-szintű processzor egy routerben, addig számomra az letöltőgépnek nem alternatíva.
Intruder2k5: Ja, hát ha torrentkliens kell, akkor kb. mindegy mit használsz. Viszont ha csak routert akarsz, nagyságrendekkel kevesebb a szopószorzó dd-vel. Mondom, kinek mire van igénye.
-
Beri
addikt
válasz
direwolf
üzenetére
Környezettudatos élet, meg 45eurós router letöltőgépnek... elhiszem, hogy van létjogosultsága, de nekem nem erre van igényem.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
741ND AR7240-re épül, nem 9132-re, igaz, hogy az órajel ugyanaz. 80/25-öt maradéktalanul nyugodt szívvel csak egy 1043-on tekersz át, hidd el nekem. Eleve az a 80Mbit nagyon közel van egy 100as ethernet gyakorlati maximumához...
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is csak a leírást láttam, nem telepítettem még optware-t, mivel nincs rá szükségem.
Nézd, nekem egy letöltőgép nem azt jeletni, hogy 400MHz AR9132, meg 32MB memó, de lehet, hogy csak nekem vannak nagy igényeim. Az asus meg írt már nagyobb marhaságot is dobozokra, nem lepődök meg. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy hülyeség routerrel torrentezni, de csak egy érdekesség, amit "because we can" alapon kipróbál az ember és kész. Persze ADSL-el szüttyögni jó az, de nálam még úgy sem tudna kiváltani egy tisztességes asztali pc-t (sajnos).
A 1043 meg nem hiszem, hogy azok játékszere, akik letöltőgépet keresnek. 5 rugós routerrel nem osztasz meg 80/25-öt.
Egyszer utánaszámoltam, hogy mennyivel esne vissza a villanyszámlám, ha minden nap 8 órára (míg alszom) kikapcsolnám az asztalimat. Cirka 2000-2500 HUF havonta. Ez azt jelenti, hogy két év alatt visszahozná egy tisztességes kisfogyasztású letöltőgép az árát, ha nem vesszük, hogy az is fogyaszt áramot (meg nap közben menne az asztali gépemmel párhuzamosan, ami még plusz többletfogyasztás). Nekem ez nem éri meg a cécót, viszont van, akinek igen. Az élet egy ilyen játék, mindenki máshogy játssza.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Alapból FTP van, FAT és EXT2/3 támogatással, nyomtatómegosztás, meg 3G modem kezelés (hogy csak az USB-vel összefüggő dolgokat említsem). Minden máshoz optware kell, akkor meg már kb. mindegy, hogy open vagy dd.
Szerintem egy router nem fájlmegosztásra, meg torrentkliens futtatására való, de hát kinek mire van igénye ugyebár... -
Beri
addikt
válasz
Sorenze
üzenetére
Ne hajtogassuk már ezt a szarawifidédével dolgot. Az első 1043ra szánt buildben nem volt még 100%-os a wifi drivere, de aztán megoldották, ugyanabban a topicban, ahol a hibáról olvastál, leírták, hogy bőven 80Mbit felett mértek vele. Az meg nem megy át g-n, vagy lite-n-en.
-
Beri
addikt
válasz
geebacsi
üzenetére
Tehát megvennéd kb. ugyanazt a vasat még egyszer, csak gigabit nélkül és több pénzért, hogy aztán rápakold ugyanazt a szoftvert és brickeld ugyanúgy? Csak mert linksys. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz hülye.
Megsúgom előre, a 160NL nem lesz gyorsabb. Sehol, semmilyen módon. -
Beri
addikt
válasz
JockeyEwing
üzenetére
Hol olvastad pontosan? Segítek, én írtam be ide. Ha gondolod, olvasd el még egyszer a hozzászólást, majd próbáld értelmezni. Köszönöm.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogy 160NL-t?? Nanemár... Egy 100as ethernettel szerelt routert 20k felett?
A 1043ND-vel meg csak annak volt baja, aki a bal kezét sem tudja segítség nélkül megkülönböztetni a jobbtól... Szépen lassan mindegyik ilyen esetről kiderült, hogy user error. -
Beri
addikt
Tudja a fene, hogy mire gondolt, de majd ő megmagyarázza

DD-re egyébként ugyanúgy telepíthetsz bármit, mint openre, csak nincs opkg. Leszeded kézzel a csomagokat az adott kernelverzióhoz, aztán feltelepíted. Viszont alapvetően ha olyan szolgáltatásra van szükséged, amit alapból nem kínál a dd, inkább húzz fel egy opent. Az igazi az lesz, ha majd kapunk optware támogatást a 1043-hoz.Egyébként nem ide tartozik, de most olvastam csak a dd fórumban, hogy a 3G támogatáshoz nem kell semmi hókuszpókusz, csak engedélyezni kell az usb-t és ott lesz a kapcsolat típusánál a 3G. A 220-as huawei modemmel (ami errefelé is gyakori) hibátlan.
1. Use 30/30/30 hard reset before upgrade.
2. Upgrade with latest FW.
3. Use 30/30/30 hard reset after upgrade.
4. Administration -> Management -> JFFS2 Support -> JFFS2 -> ENABLE.
5. Services -> USB -> Core USB Support -> ENABLE
Services -> USB -> USB 1.1 Support (UHCI) -> ENABLE
Services -> USB -> USB 1.1 Support (OHCI) -> ENABLE
Services -> USB -> USB 2.0 Support -> ENABLE
Services -> USB -> USB Printer Support -> ENABLE6. Setup -> Basic Setup -> WAN Setup -> WAN Connection Type -> Connection Type -> 3G/UMTS
Setup -> Basic Setup -> WAN Setup -> WAN Connection Type -> User Name -> vodafone
Setup -> Basic Setup -> WAN Setup -> WAN Connection Type -> Password -> vodafone
Setup -> Basic Setup -> WAN Setup -> WAN Connection Type -> Dial String -> *99#(3G/UMTS)
Setup -> Basic Setup -> WAN Setup -> WAN Connection Type -> APN -> internet.vodafone.pt
Setup -> Basic Setup -> WAN Setup -> WAN Connection Type -> PIN -> [PIN of your card]These options are for Vodafone Portugal.
-
Beri
addikt
válasz
Janaboy
üzenetére
Ahogy dbius írta, az egy régebbi build, a következőkkel rendben működött az n is. Nemrég linkeltem (vagy idéztem) részletet dd fórumból, ahol azt írták, gond nélkül kapcsolódik 300on.
A legfrissebb build: factory-to-ddwrt.bin 06-12-10-r14594 -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Semmilyen kliens-függő priorizálás nem múködik. Az egyetlen dolog, amit a kliensek figyelembe vesznek seedeléskor az, hogy melyik peer-től kaptak csomagot, majd annak nagyobb prioritást osztanak ki (így biztosítják azt, hogy ha többet adsz, jobban kapsz is). A trenszmissön-ös lassúságot csak a rendelkezésre álló erőforrások okozzák... Próbáld ki egy sima pc-n...
Az rtorrent pedig a legjobb linuxos megoldás szvsz, csak szintén vas kell alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Horgász topik
- Vicces képek
- Suzuki topik
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest