Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Intruder2k5 #53750 üzenetére
Igen áram alatt, de áramtalanítás után is megnyomtam.
Mindjárt megnézem amit írtál. megnézve: Nincs válasz.
Jelenleg ez van:[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
MODERÁTOR
válasz Silent77 #53752 üzenetére
Véletlenül nem volt lenyomva a reset gomb, amikor visszakapcsoltad a routert? Próbáltad már azóta megint újraindítani? Ez olyan, mintha failsafe módban lenne a router!
Ha megint csak ugyanígy megy, akkor állíts be fix IP címet a gépeden, a helyi kapcsolatnak!
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0Más egyebet megadni nem szükséges! Aztán a PuTTY programmal próbálj meg telnet-en csatlakozni a 192.168.1.1 IP címre! Ha sikerült, akkor írd be ezeket a parancsokat sorban egymás után...
mount_root
firstbootMajd indítsd újra egy reboot paranccsal!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Intruder2k5 #53753 üzenetére
Nem volt. Már sokszor volt ki-bekapcs.
Nem jött össze, de nem tudom jól csináltam-e.
Letöltöttem innen a For Windows on Intel x86 PuTTY: putty.exe-t[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz Intruder2k5 #53755 üzenetére
Úgy nézem a pingelés most jó: [link]
Ha visszaállítom automatikusra, akkor nem érem el.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz Intruder2k5 #53757 üzenetére
Nincs szolgáltatós router, csak a modem+ router.
Routerbe van még a TV kábelen bedugva.
Próbálom!Ugyanúgy network error.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Silent77 #53759 üzenetére
Hát ez így érdekes, nem nagyon van több ötletem, mert gondolom azt hiába is írnám, hogy nézz rá soros kábelen... Elvileg a gyorsan villogó power led a failsafe mód visszajelzése, mégsem éred el semmilyen módon, egyetlen életjel a pingre kapott válasz! Reset nem hozott megoldást, ezt így látatlanban én passzolom!
-
Witya
tag
Üdv fórumlakok!
Történetem eme remek rúterről (1043ND V2.1) szólna. A mai nap hozzájutottam egy ilyen kütyühöz (nem boltból) és elvileg eredeti firmware lett volna rajta. De egy OpenWrt-ét találtam helyette. Bárhogy próbáltam konfigurálni a 'vi etc/config/network' fájlt sehogy se akart net lenni. Digis netem van, és segítségül ezt a cikket választottam
Nos van-e lehetőség net nélkül felrakni egy olyan OpenWrt-ét, amin alapból van webes felület vagy elmondjátok, hogy mit csinálhattam rosszul.
Várom a válaszaitokat.
Aki nem csal, az nem is próbálkozik!
-
veterán
válasz Intruder2k5 #53760 üzenetére
Olvastam a soros kábeles dolgot, de arra nincs lehetőség.
Több mint valószínű én rontottam el, nem gondoltam, hogy ártalmatlanítás után rögtön szolgálató hiba lesz, és nyomkodtam mindent.
Remélem mindent úgy csináltam ahogy kell, mert ehhez tényleg analfabéta vagyok.
Azért nagyon köszönöm! Remélem lesz még vkinek ötlete.
A failsafe módot miért nem lehet simán eltüntetni...Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
MODERÁTOR
Szia!
Igen van lehetőség! Először is letöltöd a szükséges fw-t, majd WinSCP-vel bemásolod a router /tmp mappájába, és onnan már mehet az md5sum ellenőrzés, majd a flashelés!
cd /tmp
md5sum /tmp/firmware_neve.binHa minden rendben, akkor mehetsz tovább...
mtd -r write /tmp/firmware_neve.bin firmware
A képen látható második lépés kimarad, mivel nincs neted, így WinSCP-t használsz!
[ Szerkesztve ]
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #53763 üzenetére
Királyság. Köszönöm a válaszod. Te melyiket ajánlod, vargalex vagy openwrt? Linkelsz nekem egy tökéletes verziót? Előre is köszönöm.
-
MODERÁTOR
válasz Silent77 #53762 üzenetére
Hát ez az, hogy a failsafe módnak nem kellene önállóan indulni, csak akkor, ha valamelyik gombot nyomva tartva indítod a routert! Sima áramtalanítás, majd visszakapcsolás után nem indulhatna failsafe-ben! Ha meg mégis valami miatt úgy indul, akkor illendő lenne elérhetőnek lennie telnet-en...
-
MODERÁTOR
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #53766 üzenetére
Hopp, linuxban nem vagyok valami otthonos, ciki. Szóval kellene torrent kliens, ftp, apache, tűzfal es ennyi, semmi több.
-
veterán
válasz Intruder2k5 #53765 üzenetére
Lehet rögtön bekapcs után nyomtam a qss-t, nem tudom, ideges voltam.
Igazából azt se tudom az mire jó.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
MODERÁTOR
Legjobb tudomásom szerint vargalex build nem készült még a 1043NDv2 típusra, Gargoyle-ban viszont nincsen sem Apache, sem pedig torrent kliens, így marad a suste féle fw, de Apache abban sincs, azt magadnak kell feltenni!
-
siddis
őstag
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #53769 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Viszont utolsó kérdésem. Melyik fájlra lesz nekem szükségem a factory.bin vagy a sysupgrade.bin?
-
mumtaz
senior tag
Újabb baromság, ami nem is annyira tűnhet hülyeségnek.
Korábban írtam, hogy windows osztotta a netet a router felé, illetve azon keresztül a lakásban. Mivel a netem is wifin érkezik és a netre egy jelszóval csak egy eszköz csatlakozhat, ezért volt az, hogy a gépemben lévő wifi kártya vette a netet és a routeren keresztül osztottam meg az itthoni más eszközök között, mint pl laptop, telefon.
Az itteni infók és suste leírása alapján repeater módban összejött, hogy a router vegye a netet és szintén wifin ossza is tovább. Viszont nem volt valami stabil. Amiről a netet kapom, annak a 'routernek' eléggé a hatótávjának a peremén vagyok.
Viszont adódott még valami. Van egy másik szolgáltatói router is.Jelenleg a következő a felállás. Beüzemeltem a régi WA901ND-met is és kiderült, hogy az még mezei antennával is erősebben veszi a jelet a szolgáltató routeréről, mint a 1043-as irányított antennával. Viszont a WA901-es eléggé gyengécske pl memória és egyebek terén, ezért alap luci-n meg néhány apróbb dolgon kívül sok mindent már nem lehet rápakolni. Ezért most úgy kötöttem be a dolgokat, hogy a WA901 veszi wifin a netet. LAN-on csatlakozik kábellel a WR1043 WAN csatijára és utóbbin van beállítva az itthoni wifi hálózat.
Mivel a szolgáltatónak van egy gyengébb jelű, de stabilabb routere is, így a következőt kellene valahogyan megoldanom a WA901-en. Be lenne állítva rajta mindkét szolgáltatói router és attól függően, hogy melyik elérhető, arra váltana. Meg lehet ezt oldani valahogy OpenWRT alatt? A multiwan-t úgy néztem, hogy az főleg fizikai kábeles kapcsolatokra van. Nomeg ahogy néztem a routerem, ha be van állítva mindkét szolgáltatói AP, akkor mindkettőre felkapcsolódik és a csatornát az egyikre állítja be. De az is gond, hogy nem is egy csatornán vannak.
Magyarán mondva valami olyat kellene megvalósítani, mint a wifi kezelése windows alatt:
Van több előnyben részesített elmentett wifi hálózat és az egyik elérhetetlensége esetén csatlakozna fel a másikra.Hogyan lehetne ezt megoldani?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
siddis
őstag
válasz Intruder2k5 #53773 üzenetére
A legújabb Suste-félében van Transmission a 9091-es porton.. [Link]
-- Aux armes, citoyens --
-
MODERÁTOR
-
siddis
őstag
válasz Intruder2k5 #53777 üzenetére
Valamikor az Életben nem írtál ilyet sosem.? Emlékezz vissza
-
Headless
őstag
Sziasztok a probléma adott a kérdés, hogy meglehet-e csinálni, van egy digi-s ZTE modem router ebben beállítani kb semmit nem lehet port forward az megy enny. ezután van kötve a 1043 V2 Suste BB firmware-el kívülről szeretném elérni az FTP-t dyn dns-t még csak csak beállítóm, de miket kéne beállítani, vagy egyáltalán így második routerként nem is lehet?
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
MODERÁTOR
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #53774 üzenetére
Köszönöm.
Egyébként a képen, ami a hozzászólásodban volt, abban OpenWrt alól factory-val flashelnek, akkor az is hibás?
-
siddis
őstag
válasz Intruder2k5 #53780 üzenetére
Nehéz napom volt, na.. De az is lehet hogy dikleksziás vagyok..
-
Headless
őstag
válasz Intruder2k5 #53781 üzenetére
Nincs nagyon le van butítva a digis... csak port forward van...
a pontos típusa ZTE ZXHN H218N
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz siddis #53775 üzenetére
A watchcat maximum abban segíthetne, hogy újraindítja a routert. De ettől a router még nem fogja tudni, hogy mire csatlakozzon.
Ha meg felveszem mindkét kapcsolatot, akkor kiütik egymást.
Itt valahogyan be kellene állítani a preferált hálózatokat, valahogyan meg kellene adni a prioritást, hogy melyik az elsődleges kapcsolat. Ha jelen van, akkor az elsődlegesre kapcsolódna, ha ahhoz nem tud kapcsolódni, akkor csatlakozna a másikhoz. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Headless
őstag
válasz Intruder2k5 #53789 üzenetére
A Digis routerben Wan felől a második router ip-jére? aztán a tplinkben szintén "wan"--> digi önmagára?
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #53791 üzenetére
1: nálam nincsen + átirányítás a 22xx portokra
2: az alap átirányítások fel vannak véve, de a biztonság kedvéért nem aktívak
aktiválni kell amit használni szeretnénk a hálózat/tűzfal/forgalmi szabályoknál (SSH-WAN, FTP-WAN ->pipa, mentés alkalmazás) -
veterán
válasz Intruder2k5 #53753 üzenetére
Nem volt failsafe módban, most raktam abba.
Megcsináltam amit írtál, de vmi nem jó:[link]Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Headless
őstag
-
haliho0
tag
Sziasztok!
1043ND V2-es routert használok suste-OpenWrt-vel.
Hol, hogyan tudom beállítani az ftp csatolási ponto(ka)t?
Az ftp elérés működik, de csak egy üres könyvtárat látok, ami nem tudom, hova csatlakozik. -
CloZee
aktív tag
Melyik OpenWRT build-ot ajánljátok feltenni egy otthoni v2-es routerra? A cél az lenne, hogy stabil legyen és tudjam távolról menedzselni, ha valami gond lenne. (3000 kilométerre leszek otthonról, a szüleim routerje lenne, akik digitális analfabéták).
-
veterán
-
veterán
válasz siddis #53798 üzenetére
Eddig se volt abban, most villog a sys, de nem olyan gyorsan mint failsafe módban, este előhoztam azt, fentebb írtam is.
Felhívtam a szolgáltatóm hátha tudnak vmit mondani, de semmi.
Most ezt a ip-t osztja ki, de ha bedugom a routerbe sem vált át, 192.168... pedig akkor át kéne, ha jól értettem az ügyfélszolgálatost.szerk: Közben kipróbáltam másik gépről is, de ott is ugyanez. Gondoltam egy win reinstall megoldja, de így nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- PlayStation 3
- LEGO klub
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elektromos autók - motorok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs