Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scobbyka
tag
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A /etc/vsftpd.conf-ba a következő kell neked:
anonymous_enable=YES
anon_root=/mntTermészetesen az anon_root-ot változtasd meg a megfelelő értékre.
Ha szeretnéd, berakhatod még azanon_max_rate=2048000
sort is, amivel az anonymous kapcsolatok maximális sebességét limitálhatod (0 esetén nincs limit). Az értéket byte-ben kell megadni, a fenti példa 2000 KB/s-et jelent.
Valamint létre kell hoznod egy ftp nevű felhasználót. Pl.:
echo ftp:*:65534:65534:ftp:/var:/bin/false >> /etc/passwd
Majd a config változás miatt újra is kell indítani a vsftpd-t:
/etc/init.d/vsftpd stop
/etc/init.d/vsftpd start[ Szerkesztve ]
Alex
-
peter76bp
aktív tag
válasz Scobbyka #1647 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a tippeket. Na igen, van duplázás, mert a végén már mindenhonnan másolgattam mindent, hátha életre tudom kelteni, de nem sikerült. Így persze nem is csoda, ha egyik beállítással ütöttem a másikat
A usernél a 0-t már tegnap átírtam 1000-re, csak nem tudtam módosítani már a hozzászólásomon.
Viszont a javaslatoknak megfelelően az alábbiakra javítottam a konfig fájlokat.
/etc/config/samba:
config 'samba'
option 'name' 'router'
option 'workgroup' 'workgroup'
option 'description' 'media'
option 'unix charset' 'utf-8'config 'sambashare'
option 'name' 'usb'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'read_only' 'no'
option 'browseable' 'yes'
option 'guest_ok' 'no'
option 'create_mask' '0777'
option 'dir_mask' '0777'
option 'users' 'peter'/etc/samba/smb.conf.template:
[global]
netbios name = |NAME|
workgroup = |WORKGROUP|
server string = |DESCRIPTION|
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = UTF-8
preferred master = yes
os level = 20
security = users
guest account = nobody
invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswdAz eredmény ugyanaz. Látom a routert látom a megosztást, de nem fogadja el a usernév/jelszó párost.
Viszont átállítva úgy, hogy ne kérjen jelszót működik, úgyhogy ezzel itt meg is állok, mivel a másolás oda is vissza is max 350 kbyte/sec volt, úgyhogy ez esetleg a vinyó tartalmának böngészésére elegendő.
Ennek örömére nekirugaszkodok megint a vsftpd felrakásának, mert ez a múltkor nem jött össze, mindig újraindult a router és nem volt semmi hibaüzenet, de lehet, hogy ez is a swap hiánya miatt volt.
Üdv: Péter
-
szrobi66
aktív tag
Sziasztok! Még mindig küzdök a régi problémával (1385-ik hozzászólás) A telefon, és a router között hogy tudok statikus ip-t beállítani?? Van olyan a router menöjében, hogy "Static Routing", ez mire jó?? Hogyan tudom beállítani? Bármilyen ip, dns, mask-ot írok: Error code: 4009 Destination IP address can not be in the same subnet with WAN or LAN IP address, please input another one. hibaüzenetet kapok. Esetleg valami jófajta custom firmware nincs, ami jobb mint a gyári, de nem open, vagy dd wrt??? Segítsetek pls!! Köszi!!
-
rionpulya
tag
2 módon "kaphat" a telefonod statikus ip-t a routeredtől.
1. A telefonodon!! beírod a kívánt ip-t az adott wlan ap beállításai között. Nekem symbianos mobilon ez minden külön ssid-jű routernél külön megadható, valószínűleg így lesz ez más oprendszerű telefon esetén is. Pl.: 192.168.1.2, mask 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1 . (Feltéve hogy a routert az alap 192.168.1.0 subnetben hagytad)
2. A routeren dhcp/address reservation menüpont alatt megadod a telefonod mac címét, így a router dhcp-je mindig ugyanazt az ip-t fogja kiosztani a telefonodnak.Static routingot ne állítgasd ehhez, az másra jó.
[ Szerkesztve ]
-
wAfu
tag
Sziasztok!
Nem tudom felmountolni a külső usb meghajtómat valamiért.
kmod-usb2 kmod-usb-storage kmod-usb-core kmod-scsi-core ntfs-3g fdiskEzeket a csomagokat tettem fel.
nyomtam egy fdisk -l -t, kilistázza
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 121602 976759808 7 HPFS/NTFSMost próbálnám mountolni, a leírás alapján, hogy
mount /dev/sda1 /home/hdd
root@OpenWrt:~# mount /dev/sda1 /home/hdd
mount: mounting /dev/sda1 on /home/hdd failed: No such file or directoryMit rontok el?:S
Köszönöm!
wafu
-
szrobi66
aktív tag
válasz rionpulya #1659 üzenetére
Köszi szépen!! most értem haza, és tanulmányozom, amit írtál Az 1-es pont nem teljesen világos, szóval a telefonon beállítom, hogy használjon statikus ip-t. A telefonom ip címe jelenleg 192.168.1.103, statikus ip esetén az ip adresshez is ugyanezt írjam? Gateway: 192.168.1.1 (gondolom a router elérése, netmask: 255.255.255.0, dns1-2-höz nem kell semmi?
Köszi szépen a segítdégedet!!!!!
ui: ez a 192.168.1.0 subnet nem igazán világos[ Szerkesztve ]
-
rionpulya
tag
válasz szrobi66 #1665 üzenetére
Igen, jól érted, telefonon kell állítgatni. Ipaddresshez írni lehet 192.168.1.103-t is, ennek az az egyetlen veszélye, hogy beleesik a router dhcp által kiosztott ip cím tartományába és később esetleg ütközésed lehet emiatt ha már másnak kiosztja.
Valóban kellene beállítanod dns-t is, mert így már nem kapja meg azt a dhcptől. Az lehet szintén a router ip címe, másodlagos dns meg lehet mondjuk az opdns szervere: 208.67.222.222
A subnet csak annyit jelent hogy a routered lan része 192.168.1.1-254 es ip tartományban kommunikál. Ezt jelölik 192.168.1.0-el (+ mask).
-
-
Des23
csendes tag
Sziasztok!
Átköltöztem egy 4GB-os pendrivera, az eddig használt 128MB-ról, és most 16megával több a használt memória mint eddig.
Gondolom azért mert nem egy 80megás partíció a home könyvtár, hanem 3.4GB.
Lehet ezzel csinálni valamit?Illetve a feltöltésem ftp-n 400k/s és 5000k-s között ugrál egy file feltöltése közben.
Tehát elindul 4500-5000 között, majd megtorpan, 2000k/s utánna 5000 ismét majd 1000....
De a torrent is így jön lefelé, bár az is 300-1000k/s között ugrál állandóan.A top meg kb így nézki:
Mem: 28384K used, 1100K free, 0K shrd, 340K buff, 14820K cached
CPU: 0% usr 0% sys 0% nic 0% idle 96% io 0% irq 3% sirq -
micro
addikt
Sziasztok!
SD kártyát szeretnék felmountolni FSTAB-bal, de ezt kapom:
# /etc/init.d/fstab start
mount: mounting /dev/sdb1 on /mnt/hdd failed: Invalid argument
swapon: /dev/sdb1: Invalid argumentMit ronthatok el?
Így van particionálva:
Disk identifier: 0xefdb90b8Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 1 1791 214912+ 83 Linux
/dev/sdb2 1792 16384 1751160 82 Linux swap / SolarisKlaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
rionpulya
tag
válasz szrobi66 #1667 üzenetére
Há csak a wifi problémák miatt cserélnél firmware-t, és nincs szükséged más extra feature-ra, ne válts. Állítgasd a wifi beállításokat, hátha valamelyikkel kibékél a telfonod is.
Ha csak 11g-s wifi eszközeid vannak, akkor állítsd 11g, vagy 11bg-re a routeren, állítsd át a csatornát manuálisan pá értékre (lehet hogy a telefonod nem jól kezeli a szélső csatornákat), wireless/wireless advanced alatt kivenni a pipát a "WMM" és "short GI" mellől, stb.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nem hinném, hogy a nagyobb root partíció miatt nagyobb a memória használat. A top-ban az látszik, hogy nagyon vár valami disk hozzáférésre (96%-ban IO-ra vár.) Valószínűleg ezért ugrál a torrent/ftp sebessége is.
Telepítsd fel a hdparm csomagot, és nézd meg a disk sebességeket.
Alex
-
Des23
csendes tag
válasz vargalex #1673 üzenetére
Megnéztem, és szerintem ezek teljesen rendben vannak, bár lehet ezzel write-ot is nézni?
root@OpenWrt:~# hdparm -tT /dev/sdb
/dev/sdb:
Timing cached reads: 216 MB in 2.00 seconds = 107.96 MB/sec
Timing buffered disk reads: 72 MB in 3.02 seconds = 23.83 MB/secOlvasással nincs baj egyébként, mert ftp-vel jön 10-12MB/s-el az adat, csak az írás megy nagyon keservesen.
Elképzelhető, hogy azért mert pendrivenál a proci dolgozik, míg hdd-nél a saját elektronika?A memória használat, most normalizálódott, mint később láttam csak a cached ugrott meg valamiért nagyon.
Jelenleg így fest, bár nem is fut rajta semmi, csak egy ftp szerver, illetve nincs használva a net.
Mem: 9056K used, 20428K free, 0K shrd, 572K buff, 1836K cached -
micro
addikt
Mitol lehet, az, gogy nem indul automatikusan az FSTAB?
Ha kezzel inditom (/etc.init.d/fstab start) akkor mindem ok, de reboot utan nem fut le.
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
Des23
csendes tag
válasz vargalex #1680 üzenetére
Kipróbáltam, kicsit jobb lett a torrent 800-1000K/s, de az io még mindig 80-90%
Ha ftp-n töltök le az jön 2-2.5M/s-el és közben igy néz ki a top
Mem: 28380K used, 1104K free, 0K shrd, 392K buff, 18596K cached
CPU: 1% usr 9% sys 0% nic 18% idle 47% io 0% irq 22% sirqTehát a torrentel van valami, csak nem tudom, hogy mi :S
Most transmission van fönt, esetleg másik torrent kliens jobb lenne?
-
tomi7711
aktív tag
Amióta átálltam NTFS-ről ext3-ra, nem kellett a routert újraindítani. Ez alapján arra következtetek, hogy nálam a Transmission leakadásoknak (pl a transmission stop paranccsal nem állította le a taszkot) és az örökös elenőrzéseknek az ntfs v. az ntfs-3g modul volt az oka. Ja és találtam egy jól működő ext2/3 olvasó/író drivert is win7 x64 alá
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Hi,
vettem én is ma egy ilyen kütyüt. Első nekifutásra azonnal feltoltam rá az Openwrt firmet (Backfire). Minden ok is volt egészen addig, míg a wifit be nem akartam röffenteni, merthogy amikor aktiváltam, a router megmakkant, a Luci nem válaszolt, majd restart után már ssh-val sem tudtam belépni... az első pánik után sikerült visszaállítanom az itt is leírt debrick trükközéssel telnetről. Újra nekifutottam, ugyanaz a jelenség. Mivel elég hosszú (28 karakter) wpa kulcsot használok (tényleg, miétr nem lehet beállítani, h tkip vagy aes kódolást akarok-e?), azt hittem, azzal van a gond ... de bármit próbáltam, mindig ugyanaz történt. Végül megpróbáltam alap wifi beállításokkal, így nem fagy ki, viszont a wifi nem is aktiválódik, tehát sem a lámpa nem világít, sem nem lehet csatlakozni a routerhez. Érdekes módon most ha beállítom a wpa2-t meg a hosszú kódot, akkor már nem fagy ki, de működni azzal sem műxik. Tudok még vmi tükköt csinálni, vagy tegyem vissza a gyári firmet és próbáljam meg, h azzal van-e wifi?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
Közben gondoltam, belövöm az usb hdd-met:
opkg update
opkg install ntfs-3geddig ok, szépen települt.
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
Válasz:
ntfs-3g: Failed to access volume '/dev/sda1': No such file or directory
Mit csinálok rosszul vajon?
-
micro
addikt
Abban kérnék segítsséget, hogy mit kell ahhoz beállítani, hogy az FTP-t ne csak LAN-ról, hanem bárhonnan el lehessen érni.
LUCI-ben próbáltam a 21-es portot a 192.168.1.1-re forwardolni, de úgy nem működött.Ugyanezt szeretném a 22-es porttal is, hogy be tudjak ssh-zni kintről.
[ Szerkesztve ]
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
Magnat
veterán
Nos, ki akartam próbálni, de most úgy tűnik, álmában végleg összefost@ magát ez a remek technika: a tegnapi többszöri restart után mindig magához térő kütyüt ma reggel bekapcsolva azt tapasztaltam, h a sys lámpa szerint tökéletesen bebootol (tehát némi villogás után folyamatosan világít), csak éppen semmire nem reagál: sem a Luci, sem az ssh, de még csak a sima ping sem működik. Az 1etlen életjel, h a dhcp ad címet, de érdekes módon a 192.168.1.143-at, holott emlékeim szerint 100-tól van beállítva a kiosztás... de sokra nem megyek vele, mert sem így, sem fix ip-vel semmire sem reagál, még a qss-es telnetes debrick trükkre sem.
Na erre varrjon vki gombot.
-
MODERÁTOR
Próbálgasd csak azt a "debrick trükköt", van mikor már "gyakorlott" embernek is csak sokadikra sikerül. A tapasztalatom az, hogy jobban jársz ha boot-olás közben nyomkodod a QSS gombot, és nem pedig csak lenyomod, vagy nyomva tartod, vagy nem is tudom hogyan fogalmaz a leírás. De valahogy így... Ha ad IP címet, akkor egész biztosan él a router, és az fw is. Tehát nyomkodd a gombot mindaddig, amíg a sys led nem kezd kb. 2x-es tempóban villogni. Ha ezt eltalálod, akkor mehet a telnet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest