- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
beers
addikt
Ha felteszem az openwrt-t, net nélkül van lehetőség a különféle alkalmazások telepítésére (lehetőleg webes felületen)?
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
próbáltam, nem működött a javítás gomb, javasolta, h vegyem fel magammal a kapcsolatot. Amikor néztem az IP-t cmd-ben úgy tűnt mintha 2x kapna értéket, egyszer a 192.168.1.110, aztán vmi hexás kód.
Most megint csináltam, csatlakozás után valami teljesen irreleváns 169.xxx.xxx.xxx címet kapott az atheros wifi.Megcsináltam a route printeket is:
WIFI
UTP
Plusz infó: most egy panelben vagyunk albiban, a hatókörben van egynéhány wireless pont, nem tudom ez mennyire zavarhat be.
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam, egy 1043-t. Otthon ki is próbáltam, de a wifi vmiért nem ment, mindjárt leírom részletesebben is, képet is teszek fel.
Nostehát UTP kábelen minden szép és jó, jelenleg is innen írok, elérem az adminisztrációs felületet, beállítottam a titkosítást, jelszavát a wifi-nek, az engedélyezett mac címeket wifire, s bekapcsolva hagytam a DHCP-t. Az ISP-től kapott DNS-eket is feltüntettem a DHCP-ben. A wireless kapcsolatot BG mixxed-re tettem, de mindenféle permutációban próbáltam már az összes ilyen beállítási lehetőséget mérsékelt sikerrel.
Amikor akármelyik ismerősöm csatlakozott fel a wifijére a 1043-nak ment, csak és kizárólag nekem nem(biztos tulajdonos allergia (: ). Máshol mindenütt tudok wifi-re csatlakozni, csak ezen az egy modellen nem....
A Jelenség úgy történik, h:
- engedélyezem a wifim, érzékeli a broadcastolt SSID-t, csatlakozik automatikusan, majd az IP-cím kérésénél eltelik egy kis idő, csatlakozik, de a kapcsolat korlátozott marad, nincs semmi net, se belső hálózat.
- fellépek UTP-ről adminba, ott megjelenik a kliensek között a netbookom kiosztott IP-vel, s a wireless részben is látom wireless statisticsben .. 20 perc után, s böngészési próbálkozások után 276 fogadott, s 8 küldött csomaggal.A kindóz hálózati beállítások lapon az IP úgy látszik mintha ki volna osztva, jelenleg 192.168.1.110, de ha parancssorban lekérem akkor valami hexadecimális b@szás látszik IP cím néven...
egyszerAz atheros a wifi kártya. S megjelent még pár érdekesseég az ipconfig/all parancs hatására amiről gőzöm sincs, h mi az.
Remélem valaki tud vmi hasznosat mondani

-
kano
nagyúr
De külső meghajtóra tettem, mert annak a leírásnak az is volt a lényege.
Írnál részleteket a megoldásról?
Köszi!
Speedfire
"Szavazni csak regisztrált felhasználok, csak az írás topicjában szavazhatnak."
Ez szerintem félreérthető, mert ez azt jelenti, hogy az írás topicjában lehet szavazni, azaz a Te általad készített Logout topicjában. Nem? Vagy csak én nem értem a mondatot? -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ugye az írásod topicjában lehet szavazni, azaz itt?
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hú, ez érdekelne. Nem tudod véletlenül, hogy ez hol lelhető fel? Mondjuk, ha megint visszatenném az OpenWRT-t.
Ami hamarosan el is fog jönni. 
-
Speeedfire
félisten
Akinek tettszett/hasznosnak vélte a cikkemet szavazhat rá itt.

-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez egy WebIf oldal, persze a forrásból lehet ollózgatni.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Watercolour
üzenetére
-
kano
nagyúr
válasz
neverless
üzenetére
Hali!
Én az itt linkelt DD-WRT-t tettem fel (fájl neve: factory-to-ddwrt.bin) webes felületen keresztül és tökéletes lett. Türelemmel végig kell vári és kész. Amilyen flasheléseim azóta voltak: Gyári->DD->Lengyel OpenWRT->Eredeti OpenWRT->3x-4x DD-WRT. Az elsőt kivéve mind paracssorból és mind tökéletesen működött, akkor ilyedtem meg amikor nem tudtam hozzáférni egy "jól sikerült" beállítás után az Open LUCI felületéhet, de ekkor is segített a QSS-es módszer. CSAK SEMMI PARA, NAGY LEVEGŐ ÉS ENTER!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hoodlum
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy ilyen routert, hogy ki tudjam használni a T-home-os internetem adta 80 mbites sávszélességet. Quick Setuppal bekonfigoltam, van internetelérés, de messze nem max sebességgel, átlag 8 mbit körül mér a speedtest.net. Tudtok valamit javasolni, mi lehet a probléma?
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Amikor indítanám a transmissiont akkor a következő hibaüzenetet kapom:
"can' load library 'libcurl.so.5' "
Van valakiek ötlete, hogy miért nem tudja ezt betölteni? Mi is hiányozhat?
Köszi! -
viralmind
aktív tag
Hello,csakis a sajat routerem gyari -rol dd-wrt-re valo okositasat irom ;-) nem osztonozve ezzel arra hogy te is igy csinald,csak tenykent irom le ,foleg hogy egy routered mar odalett:-)
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/08-12-10-r14929/tplink_tl-wr1043nd/factory-to-ddwrt.bin
ezt letoltottem,webes feluletrol felraktam,mindezt ie -alatt regebben voltak problemak es javallott volt ie-alol csinalni mert firefox alatt voltak gondok,lehet mar nincs de nem szerettem volna probalgatni igy iexplorer alatt csak betalloztam es frissitettem,kb ennyi volt a manover.Ez a factory to ddwrt ,tehat gyarirol dd-re,ha mar dd lesz rajta akkor minden tovabbi uj verzio felrakasahoz a webflash.bin fog kelleni es szinten mehet webes feluletrol.
sok sikert ;-)
-
donci7
csendes tag
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Többen azt írták ezen a fórumon, hogy megy nekik a 2,5"-os külső ház a routerről, én mondjuk külön tápos külső házat vettem, hogy ne legyen a router terhelve az áramellátással. Több eszköznél is problémát jelenthet, nem minden bírja.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Hi!
A külső házzal saját tapasztalat nincs, de elvileg minden kérdésedre igen a válasz.
-
GML
őstag
Jóóóóreggelt Vietnám! Sajnos a routert amit leadtam kb 3 hete sem megjavítani, sem kicserélni nem tudták.
Cserébe levásárolhattam az árát.
Remélem holnap már meg is jön. Tud valaki segíteni majd DD-WRT-ben
Hátha most jobban sikerül
-
lakatosturbo
aktív tag
-
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
swap nem a HDDn van. a leírásodban lévő usbdrive-al mountolom fel, le, ntfs-3g csomag van fent, de itt a lista inkább a csomagokról:
nstalled packages
base-files
42-r20728
busybox
1.15.3-2
crda
1.1.0-2
ddns-scripts
1.0.0-6
dnsmasq
2.52-2
dropbear
0.52-4
etherwake
1.09-2
fdisk
2.13.0.1-4
firewall
1-10
glib1
1.2.10-1
hd-idle
20081006-1
hostapd
20100309-1
hotplug2
1.0-beta-1
iptables
1.4.6-2
iptables-mod-conntrack
1.4.6-2
iptables-mod-conntrack-extra
1.4.6-2
iptables-mod-filter
1.4.6-2
iptables-mod-imq
1.4.6-2
iptables-mod-ipopt
1.4.6-2
iptables-mod-nat
1.4.6-2
iw
0.9.19-1
kernel
2.6.32.10-1
kmod-ath
2.6.32.10+2010-03-24-5
kmod-ath9k
2.6.32.10+2010-03-24-5
kmod-button-hotplug
2.6.32.10-1
kmod-cfg80211
2.6.32.10+2010-03-24-5
kmod-crc-ccitt
2.6.32.10-1
kmod-crypto-aes
2.6.32.10-1
kmod-crypto-arc4
2.6.32.10-1
kmod-crypto-core
2.6.32.10-1
kmod-fuse
2.6.32.10-1
kmod-input-core
2.6.32.10-1
kmod-input-gpio-buttons
2.6.32.10-1
kmod-input-polldev
2.6.32.10-1
kmod-ipt-conntrack
2.6.32.10-1
kmod-ipt-conntrack-extra
2.6.32.10-1
kmod-ipt-core
2.6.32.10-1
kmod-ipt-filter
2.6.32.10-1
kmod-ipt-imq
2.6.32.10-1
kmod-ipt-ipopt
2.6.32.10-1
kmod-ipt-nat
2.6.32.10-1
kmod-ipt-nathelper
2.6.32.10-1
kmod-leds-gpio
2.6.32.10-1
kmod-mac80211
2.6.32.10+2010-03-24-5
kmod-nls-base
2.6.32.10-1
kmod-nls-utf8
2.6.32.10-1
kmod-ppp
2.6.32.10-1
kmod-pppoe
2.6.32.10-1
kmod-sched
2.6.32.10-1
kmod-scsi-core
2.6.32.10-1
kmod-textsearch
2.6.32.10-1
kmod-usb-core
2.6.32.10-1
kmod-usb-storage
2.6.32.10-1
kmod-usb2
2.6.32.10-1
libc
0.9.30.1-42
libcurl
7.19.6-1
libevent
1.4.13-2
libgcc
4.3.3+cs-42
libiptc
1.4.6-2
liblua
5.1.4-6
libncurses
5.7-2
libnl-tiny
0.1-1
libopenssl
0.9.8m-3
libpthread
0.9.30.1-42
librt
0.9.30.1-42
libuci
12012009.5-1
libuci-lua
12012009.5-1
libxtables
1.4.6-2
lua
5.1.4-6
luci
0.9.0-1
luci-admin-core
0.9.0-1
luci-admin-full
0.9.0-1
luci-admin-mini
0.9.0-1
luci-app-ddns
0.9.0-1
luci-app-firewall
0.9.0-1
luci-app-hd-idle
0.9.0-1
luci-app-initmgr
0.9.0-1
luci-app-ntpc
0.9.0-1
luci-app-qos
0.9.0-1
luci-app-samba
0.9.0-1
luci-cbi
0.9.0-1
luci-core
0.9.0-1
luci-fastindex
0.9.0-1
luci-http
0.9.0-1
luci-i18n-english
0.9.0-1
luci-ipkg
0.9.0-1
luci-lmo
0.9.0-1
luci-nixio
0.9.0-1
luci-sgi-cgi
0.9.0-1
luci-sys
0.9.0-1
luci-theme-base
0.9.0-1
luci-theme-openwrt
0.9.0-1
luci-uci
0.9.0-1
luci-uvl
0.9.0-1
luci-web
0.9.0-1
mc
4.6.2-1
mtd
12
nano
2.2.3-1
ntfs-3g
2010.1.16-3-fuseint
ntpclient
2007_365-4
opkg
513-2
ppp
2.4.4-5
ppp-mod-pppoe
2.4.4-5
qos-scripts
1.2.1-2
samba3
3.0.24-5
swconfig
5
tc
2.6.29-1-2
transmission-daemon
1.92-1
transmission-web
1.92-1
uci
12012009.5-1
udevtrigger
106-1
uhttpd
7
vsftpd
2.2.2-1
wireless-tools
29-4
zlib
1.2.3-5 -
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Lement egy scan. Volt mappa amit nem tudtam megnyitni, de a scan után igen. Visszaraktam a HDDt, felmountoltam, Transmission start, elkezdi letölteni, és újra indul a router. Azután már ha újra próbáltam, nem resetelt a router, csak ismét kiírta:
Sep 13 16:07:13 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Flashpoint Season 2 Starting DHT announce (poor, 16 nodes) (tr-dht.c:660)
Sep 13 16:07:22 OpenWrt user.info kernel: warning: `smbd' uses 32-bit capabilities (legacy support in use)
Sep 13 16:07:24 OpenWrt daemon.err transmission-daemon: Flashpoint Season 2 write failed for "Flashpoint Season 2/Flashpoint S01E10 Eagle Two.avi": Operation not supported (inout.c:166)Valami ötlet?
-
Watercolour
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Közben 99%-ban megoldottam, vnstati nevű program .png grafikonokat tud gyártani, cronjobba beraktam, hogy gyártsa le a képeket 5 percenként, és egy html-be beágyaztam a képeket, szóval van már webes grafikus vizuális őrületem is.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Watercolour
üzenetére
-
Watercolour
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi a cikket, időközben megtaláltam a vnstatot, ezzel jóval egyszerűbb lesz, azt hiszem.
Valaki említette a luci-app-statisticset. Azzal ilyet nem lehet, max sávszélesség grafikont.A problémám most csak az, hogy létezik már luci-app-vnstat csomag is, viszont ez nem található meg sem a backfire 10.03.1-rc3-ban, sem pedig a kamikaze csomagjai között.
A program megtalálható a luci svn szerverén, szóval létezik, nem igazán értem, hogy openwrtben miért nincs benne.
http://luci.subsignal.org/trac/changeset/6110Egyébként a vnstat daemon már fut, flashdrivera gyűjti az adatokat, már csak valahogy vizualizálni kéne.

Köszi mindenkinek a segítséget.
-
kano
nagyúr
És a Statistics milyen lehet? Mondjuk sok minden kell hozzá...
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A vnstat a hivatalos OpenWRT letöltő oldalon a csomagoknál megtalálható, úgyhogy elviekben működnie kellene.
Mi ez a cron? Ezt nem találom a csomagok között. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Watercolour
üzenetére
Szia!
És DD-ben egy évre visszamenőleg meg tudod nézni napi bontásban?
Nálam ASUS-on a Tomato firmware-ben van hasonló, de abban is csak annyi van, hogy egy valós idejű grafikon 10 percre visszamenőleg 2 mp-es bontásban, egy másik grafikon 24 órára visszamenőleg 2 perces bontásban, ezt követően pedig számadatok vannak grafikonok nélkül. Ezek, az utolsó 60 nap fel / le töltése, az utolsó 9 hét fel / le töltése, és az utolsó akárhány hónap... Ezt még nem tudom mennyi, mert amióta használom ezt a firmware-t, azóta még mind megvan. Természetesen verzióváltás volt, de akkor nincs adatvesztés. Ha esetleg értesz hozzá, akkor körülnézhetsz a Tomato forrásában is ötletek után, én azt már nem vágom sajnos. Így néz ki:
Aztán ami még szóba jöhet, sőt ez a valószínűbb, a szintén ASUS-on használt vnstat. Ehhez kell még egy cron, és akkor Te határozod meg, hogy milyen időközönként rögzítse az adatokat. Bár nem néztem utána, de feltételezem, hogy a csomag OpenWrt-n is rendelkezésre áll, vagy ha más nem, akkor lehet fordítani. Igény esetén egy webszerverrel megtoldva rendelkezésre áll hozzá php frontend is.
Szerintem ez utóbbi megoldás simán kivitelezhető OpenWrt alatt is, ha mégsem, akkor sorry!

-
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi, holnap megcsinálom a scandisk-et, aztán meglátjuk.
Nincs semmi a külső meghajtóra telepítve. Az Ext2 a gyorsabb elérés miatt gondolkodtat el, de az Ext3-mal nem lenne lényegesen nagyobb a másolási sebesség a HDD-ről, így nem tudom meg érné-e változtatni.
-
Speeedfire
félisten
Nem az ntfs miatt van, próbáld meg win alatt, hogy nyomsz egy scandisket, szerintem megoldja a gondodat.
Ext2 helyett inkább ext3/4 a javasolt a scandisk miatt. Ext2 alatt nincs log, így sokáig tart míg leellenőrzi.
A swapet nem kell átköltöztetni az csak egy ideiglenes memória, a csomagokat sem kell. Ha volt olyan amit a külső meghajtóra telepítettél akkor gondolom, hogy linux partíció volt, azzal nem kell semmit sem csinálni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Watercolour
üzenetére
itt van egy elég részletes cikk
-
donci7
csendes tag
a transmission-nel vannak problémáim. Olvasgattam itt a fórumot, le is szabályoztam a forgalmát, peer-ek számát, stb. de így sem megy a dolog. 1 torrentet indítottam volna csak el... és a logban ez áll:
Sep 13 00:54:09 OpenWrt daemon.err transmission-daemon: Flashpoint Season 2 write failed for "Flashpoint Season 2/Flashpoint S01E10 Eagle Two.avi": Operation not supported (inout.c:166)
memória:
root@OpenWrt:~# free
total used free shared buffers
Mem: 29484 27992 1492 0 3728
Swap: 0 0 0
Total: 29484 27992 1492Nálam ntfs HDD van. De a nagyobb sebesség kedvéért amint tudok váltok szerintem Ext2-re. Lehet azzal megoldódik?
Csomagokat, swapet hogy tudom átköltöztetni, hogy a HDD-n foglalják a helyet? (Esetleg anélkül, hogy újra kéne raknom a routert.)
-
Watercolour
aktív tag
OpenWRT-vel kapcsolatos kérdésem lenne.
Szeretnék forgalomstatisztikát készíteni a routeren. WAN interfész forgalmát szeretném "naplózni", a lényeg az lenne, hogy napi,heti,havi,évi bontásban el tudjam tárolni a forgalmat.Eddig a luci-app-statisticset használtam, azon belül a collectd-mod-interfacet, de így utólag belegondoltam, hogy lesz egy szép kis sávszélesség grafikonom mindenféle bontásban, de erről nem lehet leolvasni a valódi forgalmi adatokat.
Szóval, céljaimat leginkább példákkal tudnám pontosítani:
- Meg tudjam mondani, hogy X napon mennyi volt a teljes kimenő- és bejövő forgalom.
- Meg tudjam mondani, hogy 2010. szeptember hónapból eltelt 13 napból (mivel jelenleg 13. van) eddig mennyi volt a kimenő- és bejövő forgalom. (Értelemszerűen ez az adat frissülne a következő adatgyűjtéskor. Például 5 perces frissítési gyakoriságra gondoltam.)A stasztikát külső flashdriveon szeretném tárolni, ez már megoldott, jelenleg az rrdtool is oda gyűjti a sávszélesség statisztikát.
Grafikon nem kellene feltétlenül a forgalomról.(Ha jól emlékszem, ez a forgalomstatisztika dolog DD-WRT-ben elég jól meg van oldva. Én is hasonlót szeretnék, csak OpenWRT-re.)
Előre is köszönöm a tanácsokat, segítséget.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
sírvabevetőssmiley
-
kiss_gee
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
na végre sikerült

el se hiszem h végre összejött
köszi a segítséget és minden jót -
kiss_gee
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
tuti velem van a baj de még így se megy,
a hálózaton belül már nincs olyanom h Teljes hálózat,csak a számítógép neve van amivel a Users mappába ugrik egyből meg egy olyan amire ha rákattintok a windows media player indul el (egyébként win7 ultimate 64 bit oprendszerem van, nemtom ez befolyásol-e bármit...) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kiss_gee
üzenetére
Az igaz, hogy el lehet érni vele, de nem arra való....
Letölteni még csak-csak, de felfelé?
Total Commander-ben:
Hálózat -> Teljes hálózat -> Microsoft Windows hálózat -> Munkacsoport neve -> Router neve -> Megosztás neveEsetleg ezeket is nézd át... LINK1 LINK2 Vista/Win7-re.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Amelyik gépről nyomtatni szeretnél, arra MINDENKÉPPEN fel kell telepíteni a nyomtatót! Hogy az helyi porton lesz, vagy IP címen, vagy megosztott nyomtató az XP-s gépen, az már részletkérdés, de ha nyomtatni akarsz a WIN7-es gépről, akkor kell a WIN7-es nyomtató driver. Tehát nyugodtan kösd rá a routerre, üzemeld be a nyomtató szervert, és már használhatod is, az előző leírás szerint az XP-s gépen, és ha kerítesz drivert, akkor a WIN7-es gépen is.
-
kiss_gee
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi a segítséget de még így sem működik...
ha a windowsintézőbe írom be akkor automatikusan ugrik a böngészőre...
total commanderben nem találja sehol vagy csak én vagyok nagyon béna és nem tudom hova kéne beírni
amúgy meg azért írtam a böngészőbe mert ezt írja a router oldala a megosztásnál:Network Sharing Help
You can configure a USB disk drive attached to the Router on this page.
Follow the instructions below to set up your Router as a file server:
....
6. Now the Network Sharing users inside your local network can access files on the USB drive from Internet Explorer at its Share Name followed by the Router's LAN IP address, for example: \\192.168.1.1\MyShare.szóval még mindíg nem vagyok előrébb...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a nyomtató driverrel az a baj h WIN7 alatt nem megy.. :
na akkor melyik gépre tegyem.. a router lanon van a win7es géppel de van egy wifis XP a másik szobában.. akkor teendő?
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Igen, valószínű. Köszönöm!
Viszont: SIKERÜLT BEÜZEMELNEM AZ OPKG CSOMAGKEZELŐT!!!!!

Megy hibátlanul, de most a transmissionnal vannak problémák. De innen már az rtorrent is jó lehet.
Köszi mindenkinek a segítséget. Majd még megírom, ha sikerült minden! -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor viszont én szúrtam el valamit. FAT32-es USB stickkel működik?
mobal
Az USB-je tuti jó, mert a DD-WRT-vel felmountolja a megfelelő helyre, és látom is a tartalmát a pendrive-nak. -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ezt próbáltam. Konkrétan nem csinált semmit.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem sajnos. Elviekben fent van az opkg csomagkezelő, csak az opkg update parancsnál az opkg.conf-ot hiányolja a /etc könyvtárból, amire viszont nincs írási jogom.

Speeedfire
Az a helyzet, hogy az OpenWRT alatt valami miatt nem működött a pendrive-om mountolása.
Sehogyan sem tudtam felmountolni. -
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
legjobb észrevételem szerint a SAMBA miatt alapból csökkent az átviteli sebesség. legalábbis én így vettem észre. lehet hülyeség.
-
Akkor az auto mountra a megoldás a block-mount és block-hotplug csomagok (bátran kijelenthetem)
Én viszont az fstab -bal semmit nem csináltam. Luci alól konfiguráltam.
root@OpenWrt:~# cat /etc/fstab
# WARNING: this is an auto generated file, please use uci to set defined filesystems
/dev/sda1 /mnt/sda1 ext3 rw,noatime 0 0
/dev/sda2 /mnt/sda2 ext3 rw,noatime 0 0
/dev/sda3 none swap sw 0 0
root@OpenWrt:~# -
Speeedfire
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
a gyári os képes rá, de vedd figyelembe h wifi-n full hd és magas bitrate mellett nem garantált a biztos, állandó kapcsolat
kicsit fentebb linkeltek is 1-2 képet, leírást ahol lehet látni a megosztást
az alap fw 2 beállítást enged, read only, illetve teljes hozzáférés
moddolt fw-el már kicsit több lehetőséged nyílik, bővebben az aláírásomban található linken -
kano
nagyúr
Sziasztok!
DDWRT alá optware szerkesztése:
- azt itt linkelt leírás alapján nem sikerült, de egy másik leírás alapján már majdnem.
Hogy tudnám a /etc/-be betenni az opkf.cfg filet? Nincs rá írási jogom és nem is tudom rá megadni. Van valakinek ötlete? -
Alvin_ti4200
félisten
Az lenne a tervem, hogy 802.11n-es hálózaton szeretnék fájlokat megosztani egy routerre dugott vinyó segítségével. A lényeg az lenne, hogy SMB-szerű megosztást tudjak csinálni, ergo hálózati meghajtóként fel lehessen mappelni OSX és Windows alatt is, illetve a médialejátszók (Asus O!Play, WDTV Live) is lássák. Képes ez a router ilyesmire? Ha nem, akkor mit tudnátok ajánlani az USB-s routerek közül, ami gyárilag tud ilyet?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
valami rémlett

pedig már annyiszor volt linkelve -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
670 = 760

-
Udv!
Mar egy ideje rendelkezem TL-WR1043ND-vel, es nehany napja olvasgatom is topic-ot, de azert csak megkerdezem a biztonsag kedveert:
Tehat akkor INNEN vagy INNEN letoltom a bin file-t gepre, majd eredeti (gyari) firmware-ben betallozom firmware upgrade-be, majd Upgrade, majd miutan restartolt router LuCi webfelulet alapbol elerheto lesz, mindenfele SSH-zas nelkul..
Masik kerdes, hogy mennyire bonyolult visszarakni gyari firmware-t? (gondolom nem csak betallozom openwrt firmware upgrade-jebe a gyari fw-t ... tul egyszeru lenne
)A valaszt elore koszonom!
-
Szia!
Pár napja beszéltem erről Speedfire -rel és ő is mondta, hogy senkinek nem megy a "mountolás" és én ezt neki megcáfoltam!
Nálam így van és script nélkül megy a mount: az usb init legyen a mount előtt (ezt ő is írta) továbbá a block-mount és block-hotplug csomagok legyenek fenn. Nekem így működik. Ha esetleg valaki kipróbálja és nem akkor szóljon mert tovább kutatok, hogy mit raktam fel extrába mert arra emlékszem, hogy valamit, de hogy mit?
mobal,
-
kiss_gee
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen és ezeket meg is csináltam, int ahogy írtam is, viszont mikor be akarok lépni a böngészőn keresztül a http://192.168.1.1/HDD címen ( a HDD a neve az eszköznek a rouet beállítási oldalán) akkor kidob egy olyan oldalt h a jelszó nem megfelelő, viszont nem is kér előtte jelszót.
Ami oldalt linkeltél ott alul is így van h beugrik egy ablak ahol meg kell adni a felhasználó nevet és a jelszót, na nekem ez nem jelenik meg, csak rögtön az h nem megfelelő a jelszó vagy mi (most nemtudom pontosan mit ír mert nem vagyok otthon, de látszik rajta h maga a router dobja ki nem a böngésző, mert írja h mit csináljak h jó legyen de azokkal nem érek el semmit továbbra se)! -
Speeedfire
félisten
válasz
kiss_gee
üzenetére
annyival kiegészíteném Intruder2k5 hsz-ét hogy nyomtató a támogatást be kell azért üzemelni a routeren
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kiss_gee
üzenetére
Már pedig be lehet állítani jelszót a gyári fw-ben... Kettőt is, az egyiket olvasási, a másikat pedig írási jogra.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Igen, akkor rá tudsz tenni több eszközt! A nyomtató driver nem a routerre kell, hanem ugyanúgy a PC-re, mint eddig, csak nem LPT vagy USB portra kell állítani, hanem IP címre, és a 9100-as portra. Itt egy leírás hozzá, hátha ezen érthetőbb.

-
kiss_gee
csendes tag
Hali!
Egy két napja vettem egy ilyen routert és eddig tökéletesen működik, feltettem rá a legújabb gyári firmwaret azzal sincs semmi gond.
Viszont rákötöttem egy külső vinyót USB-n keresztül, be is állítottam hozzá mindent, viszont mikor az IP címmel és a a vinyó nevével akkor kiírja h rossz jelszót adtam meg pedig nem is kért jelszót egyáltalán és nem is tudom beállítani sehol h kérjen!
Biztos vagyok benne h vmi nagyon egyszerű megoldás van rá csak én nem értek hozzá egyáltalán!Köszi a válaszokért!
-
laolaj
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
és ha esetlegesen teszek az USBre egy elosztott akkor is megy
és akkor több eszközt rátudok tenni.. pl nyomtat és HDD..
jah még annyi h a nyomtató driverét a routere kell fel tenni?.
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Ok, köszi rátaláltam. Viszont inkább feltettem az eredeti OpenWRT-t. Valahogy sokkal jobban bejön mint a lengyel srác X-Wrt-s verziója.
Most pakolom fel hozzá a csomagokat Speeedfire leírása alapján. -
Speeedfire
félisten
ahogy Intruder2k5 ez egy "teljes értékű operációs rendszer", a csomag lista pontosan itt van leírásokkal, hogy mi mire való
viszont nem szab határt semmi, ugyanis akár te is tudsz magadnak csomagot készíteni, így ami elérhető linuxon azt a routeren is tudod futtatni, az meg h usb plusz egy nagy dolog ugyanis rá tudsz kötni nyomtatót, hangkártyát, hdd-t, volt aki webrádiót készített belőle, a cikkben van egy videó, szerintem érdemes meglesnihdd terén, én amit eddig rádugtam az egy 1.5 tb-os wd "el-e ments" volt

hibátlanul működött, de gondolom nem ez a vége, a végét valószínűleg a kernel határozza meg, ennyire nem vagyok otthon benne
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Az OpenWrt az amivel jobb lesz!
Ez egy Linux, amire (majdnemhogy) azt telepítesz, amit csak akarsz (na meg amit tudsz). ftp szervert, web szervert, média szervert, torrent klienst, dchub-ot, donkey klienst, samba-t, stb, stb, stb... A csomaglista nagyon hosszú. Bővebben itt. HDD kezelésben nem tudom, hol a határ, de egész biztosan több TB. Eddig még senki sem panaszkodott, hogy e-miatt akadt volna el.
-
laolaj
aktív tag
Üdv mindenkinek..
tegnap óta van egy ilyen szép kis kütyüm.. remélem jó vételt tettem ezzel
olvastam azt is h van egy ilyen okosításos dolog. és végig is olvastam..
csak egy kis pontosítást kérnék.. mi is az amivel nekem a jelenlegi álláshoz képest jobb lesz mik azok a lehetőségek amikkel több lesz..
mekkora az a HDD amit kezelni tud USBn?
-
Speeedfire
félisten
dd-wrt alatt ha jól tudom/sejtem ipkg van, külön kell feltenni az opkg-t és akkor elvileg lehet openwrt csomagokat is feltenni, ha vissza olvasol 1-2 oldalt akkor észreveheted h ez nem igazán járható út, ha ragaszkodsz a transmission-höz akkor kénytelen vagy feltenni az openwrt-t
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Végül is egyelőre visszatettem a DD-WRT-t, de majd még megpróbálkozom a nem lengyel OpenWRT-t, de annyi lenne a kérdésem, hogy a DD-WRT alatt nincs ez az "opkg" csomagkezelő? Ezt külön kell oda leszedni, vagy csak le lehet tiltva? Az a bajom, hogy ha próbálnám feltenni a transmissiont DD alá, akkor azt írja, hogy "opkg: not found".
Köszönöm! -
Speeedfire
félisten
válasz
boatkiller
üzenetére
Rég voltam már linuxon, jobban bejön desktopban a win7

nah meg az a nyavajás xorg még mindig nem támogatja a 100hz-et

Szerencsére elég sok how-to van linuxra és ha már elég jól elmerültél az openwrt-ben akkor nem annyira gázos a technikát egyikről átvinni a másikba

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
egyszer

Ami hamarosan el is fog jönni. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Cserébe levásárolhattam az árát.
Hátha most jobban sikerül
Esetleg a betűt is lehet állítani?
Mi ez a cron? Ezt nem találom a csomagok között.