- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Azért tippeltem USB HUB-ra, mert azt írtad, hogy a mellé akarsz rakni egy ntfs vinyót. Így viszont simán lehet, hogy kevés áramot kap. Én pont ilyenek miatt használok aktív HUB-ot. Igaz, nekem egyébként is kell, mert rajta van még a vinyón kívül egy pendrive és egy nyomtató.
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Mehet mellé nyugodtan az ntfs vinyó. De a leírt hibajelenség alapján én inkább HUB hibára gondolok. Ezt megerősítendő nézd meg a következőt: ha reboot-olt a rooter, és ugye nem ismerte fel a vinyót, akkor a HUB-ból húzd ki a HDD-t, majd csatlakoztasd újra. Tippem szerint fel fogja ismerni. Egyébként aktív HUB-od van?
-
ankaz
tag
Több beállítást is kipróbálva, még mindig meg van az a problémám, hogy winyó lekapcsolódik a routerről. Kérdésem egyszerű:
ext3 fájlrendszer van telepítve a routerre, winyó ext3-as. Ki szeretném próbálni egy másik winyóval is ami ntfs. Mellé telepíthetem az ntfs fájlrendszerű másik winyót? Persze fstab meg a többi ide vonatkozó fájlt átírva.Egyébként tegnap este az történt, hogy beraktam egyszerre 4-5 torrentet, és elkezdte hasalni, majd kb 2 perc múlva látom, hogy a router újraindult, és persze a winyót ilyenkor nem hozta fel (ami érdekes mert áramtalanítás után felcsatolja) és a torrent fájlok is eltüntek a kliensből.
Szóval ext3 mellé mehet az ntfs, vagy kezdjek megint mindent előröl?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3180 üzenetére
Köszönöm, hogy írtál!
Próbáltam persze ezt a megoldást is, de nem segített (az angollal szerencsére semmi gondom, így értettem, hogy mi a gyár javaslatal)
A megoldás egészen triviális volt. Ki kellett üríteni az összes sütit a bongészőből, mert a Luci dolgai még ott voltak és így megjavult.
Most felment rá újra a leutólsó backfire és úgy tűnik, minden klappol.
Már csak a HDD támogatás van visza. Itt egy kicsit talán bonyolultabb megoldást választottam, mert egy 3 felé partícionált vinyót állítottam szolgálatba, de így kicsit variálni kellene speedfire leírásán... No majd ha nem sikerül, úgy is kérdezek.
Még egyszer köszi a választ!
-
válasz
hesszan #3191 üzenetére
Szia!
Ez sajnos minden bizonnyal igaz... A helyzet az, hogy alapesetben az utólag feltett csomagokat a router flash memóriájába telepíti az OpenWrt, és abból ~4MB marad szabadon a flashelés után. Ez van akinek elég, de van akinek nem. Minden esetre sokkal kényelmesebb, ha mondjuk 1GB helyet kell beosztanod erre a célra. Erre két lehetőséged van, amit vargalex kolléga pont tegnap linkelt valakinek. A jobb megoldás mindenképpen az extroot verzió, de sajnos ez a nehezebben kivitelezhető. Természetesen a jelen problémádat a másik megoldás is elhárítja, de az egyéb előnyök elmaradnak.
-
hesszan
aktív tag
ja igen ez mennyire gáz? Free space: 4% (204.00 KB)
és miért, és mitől lesz jobb ha van több szabad helyem? ha szükséges akkor a csomagjaim közül mit töröljek?
aktuális csomagjaim .itt. -
hesszan
aktív tag
válasz
vargalex #2622 üzenetére
köszönöm a segítséget. Én most jutottam el olyan szintre hogy volt időm. beállítottam és adtam neki chmod a+x et is mert szórakozott. remélem működni is fog, nincs kedvem re bootokkal szórakozni
hijj több mint ezerrel ezelőtt volt..mai napon sokra haladtam a cuccossal. (volt rá 3 szabad órám de megérte)
A tegnapi napon folyamatosan hibát generáló usb házat lekapcsoltam (messzi távolban majd kitalálom mi legyen vele, egyedül rá sem próbáltam) rádugtam a WD my bookot 500gb, NTFS rendszerű, és most már Sambán keresztül látom is.
Kérdés: mit kell állítani, hogy Windows gépen total commanderen keresztül jó legyen a karakter kódolás. pl: Az ErdÅ� Kapitánya és eléggé csúnya is. A samba config fájlban TóthSzabi weboldal szerint beállítottam, de nem akar működni. option 'unix charset' 'utf-8'
nano /etc/config/samba
config 'samba'
option 'name' 'X'
option 'description' 'X'
option 'workgroup' 'workgroup'
option 'unix charset' 'utf-8'config 'sambashare'
option 'read_only' 'no'
option 'name' 'V'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'browseable' 'yes'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'unix charset' 'utf-8'Biztosan jövök még erre, hiszen a transmission-nal még nem foglalkoztam, pedig már net van, vinyó van, és igény lenne.
-
Veron
addikt
válasz
Speeedfire #3185 üzenetére
summa summarum: elvileg működik, nem a routeren múlik.
köszönöm mindkettőtöknek! -
-
hesszan
aktív tag
nagyon durva.
bedugtam az usb hub-ba a másik vinyómat, és a reboot nélkül a router felismerte... nagyon komoly.
[OFF]Aug 31 22:31:52 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1.2: new high speed USB device using ar71xx-ehci and address 110
Aug 31 22:31:53 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1.2: configuration #1 chosen from 1 choice
Aug 31 22:31:53 OpenWrt user.info kernel: scsi4 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Aug 31 22:31:53 OpenWrt user.debug kernel: usb-storage: device found at 110
Aug 31 22:31:53 OpenWrt user.debug kernel: usb-storage: waiting for device to settle before scanning
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.notice kernel: scsi 4:0:0:0: Direct-Access WD My Book 1110 1032 PQ: 0 ANSI: 4
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.notice kernel: scsi 4:0:0:1: Enclosure WD SES Device 1032 PQ: 0 ANSI: 4
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.debug kernel: usb-storage: device scan complete
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.notice kernel: sd 4:0:0:0: [sdb] 975400960 512-byte logical blocks: (499 GB/465 GiB)
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.notice kernel: sd 4:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.debug kernel: sd 4:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 23 00 10 00
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.err kernel: sd 4:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.err kernel: sd 4:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.info kernel: sdb: sdb1
Aug 31 22:31:58 OpenWrt user.notice kernel: sd 4:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
[/OFF] -
Nem szorosan a TP-LINK routerhez, hanem a transmission-hoz tartozik, de hátha érdekel valakit... Torrent-Fu – torrent vezérlés Android alatt
-
-
Veron
addikt
sziasztok!
nekem is van egy ilyen routerem (és az öccse, a 941-es szolgál AP-ként). ezen ugye van egy USB csatlakozási lehetőség. azt szeretném megoldani, hogy a routerre USB-n egy külső 1.5 TB-os HDD kötök, egy LAN interfészes médikijátszót pedig a TV-re HDMI. a terv az, hogy a filmeket a HDD-ról érem el és onnan játszom ki azokat a TV-re. ez így működni fog szerintetek? el fogja érni a kijátszó a LAN-on az routerre kötött külső HDD? hogy fogja azt megcímezni pl? tudja kezelni jól a router? egyelőre nem látom át a rendszert, kérlek okosítsatok egy kicsit!
kösz!
Veron -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Megkérdezem a tisztán látás érdekében:
- A hivatalosan kiadott legutolsó fw (TP-Link oldalán 08.20-án) már vágott? Mert itt valaki azt írta, hogy az új gyáriak már alapban vágottak.
Köszönöm! -
válasz
Keresztapper #3179 üzenetére
Nem tudom, hogy honnan ered ez a 30/30/30, de a képen láthatod, hogyan kell a gyári beállításokat visszaállítani. Reset Button 5 sec, reboot, és kész.
Na de mindegy is... Kérdés: IP címet ad a router?
-
Keresztapper
senior tag
Nos:
Feltettem az openwr-t
Nem ment a luci, így mivel nem segített a firstboot-os megoldás sem, gondoltam talán nem sikerült jól a flash-elés, visszarakom a gyárit és kezdem előröl.
Letöltöttem az itt a linkelt vágott verziót, felmásoltam a /tmp mappába és kiadtam az mtd -r write /tmp/tl-wr1043nd-openwrt-2-original.bin firmware parancsot.
A frissítés hibaüzenet nélkül lefutott és a végén ki is írta, hogy rebooting...
Aztán ez a kép fogadott a 192.168.1.1-en
Volt már reset, 30/30/30 reset, speedfire leírása szerinti visszaállítós móka, de semmi eredmény.
A router pedig él szerintem, ha ezt a wrb interface még közli velem nem?
Amúgy sem telne, sem ssh elérés nem megy, a putty terminal ablak megnyílik, majd be is zár.
Valaki tudna olyat mondani, amitől boldog lenék, persze a gariztatáson kívül?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Keresztapper #3176 üzenetére
Hi!
Érdemes a vinyó elejére rakni, mert ott a leggyorsabb a seek-elés. Illetve be kell kapcsolni!
swapon /dev/sda1
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Keresztapper #3172 üzenetére
Illetve én a telepített proggiknak, valamint a letöltésnek inkább külön partíciót készítenék. Azaz a vinyón 2 ext3 és egy swap.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Hi!
Még egyszer leírom, hogy Optware (még) nem létezik Atheros CPU-ra. Ami a leírásban van, az OpenWrt csomagokat tesz fel DD-Wrt alá.
A csomagok HDD-re történő telepítésére 2 lehetőséged van:
1. Extroot firmware (jffs2 verziójú firmware-t nem tudsz letölteni, szóval ehhez a megoldáshoz saját firmware-t kell fordítani. De akkor már lehet squashfs is, a szükséges csomagokkal. Vagy a lengyel build-ben ez alapból benne van.)
2. Csomag telepítése külső meghajtóraHajrá!
-
neverless
tag
válasz
a bíztatást bevállalom én : hajrá
-
Keresztapper
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem feladom a dd-wrt optware támogatásával kapcsolatos vesszőfutást és visszatérek openwrt-re.
A kérdésem csak az lenne, hogy speedfire leírását mennyiben nem kell követni, illetve mit kell csinálnom ahhoz, hogy az utólag telepített csomagjaim az mnt-re mountolt hdd-re kerüljenek és ne a belső flash-ben foglalják a helyet?
Van egy hdd-m, amire csináltam két partíciót: ext3 elsődleges és linux swap
Ja igen, swapot is szeretnék használni, hogy a hardcore
p2p ne fektesse meg a cuccot.
Tanácsok, segítség, bíztatás?
Előre is, de tényleg nagyon köszi!
Egy linux noob
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Valószínűleg az lesz a gondod, hogy a 2.6-os kernelű Atheros-ra build-elt DD-Wrt-nek PPTP VPN pass-through bug-ja van (legalábbis májusban még úgy látszik élt ez a bug).
Az Administration->Commands fülön a Startup-ba illeszd be:/sbin/insmod xt_connmark
/sbin/insmod xt_mark
/sbin/insmod nf_conntrack_proto_gre
/sbin/insmod nf_conntrack_pptp
/sbin/insmod nf_nat_proto_gre
/sbin/insmod nf_nat_pptpMajd nyomd meg a Save Startup gombot, és restart.
-
válasz
wwenigma #3151 üzenetére
Ezt pontosan mire érted? Az 500 kbyte/sec-re? Tekintve, hogy mekkora netem van, és néha azért mást is szeretnék csinálni a torrent mellett, ez reálisnak tűnik. Na meg nem vagyok egy ideges típus, szóval ráérnek lejönni a cuccok.
Hozzáteszem, hogy soha semmilyen beállítás nem okozott még sem lefagyást, sem újraindulgatást a routeren, és ez nem csak a torrent beállításokra vonatkozik. Még a proci és a memória sebességének megnövelése (overclock) sem (merthogy a WL-500GP-n ezt is lehet). csupán azért van ennyire korlátozva, hogy a 8M/512K-s ADSL-ből maradjon másra is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
hesszan #3157 üzenetére
Hi!
Akkor lehet, hogy mégis külső ház inkompatibilitás lesz. Persze HUB nélkül még megér egy próbát. Vagy egy másik táppal.
Természetesen a HUB-ra annyi HDD-t csatlakoztathatsz, amennyit csak tudsz. Típusuk, méretük, sebességük mindegy. Nekem jelenleg egy pendrive, egy HDD és egy nyomtató van rajta. De volt már a 4. porton egy második HDD is. Gond nélkül ment.A g-s WiFi jellemző sebessége inkább 19 Mbit/s, ami 2432 kB/s. Tehát ezek alapján a sebességedre azt lehet mondani, hogy rendben van.
-
maci25
aktív tag
Lehet nem ide kellett vona hanem a hálozatos topikba .
Bár valaki már panaszkodot ,hugy a port áttirányitással volt gondja ,és késöbb kiderült a boltba ,hogy nem az elsöt hzzák vissza ezért. Amikor ezt olvastam valahol még eszembe sem jutot ,hogy lehet nálam is ez a gubanc./már mindenre gyanakszom/
Mert ugyebár ha dmz vel ok ,port átirányitással meg nem akkor már nem tudok mire gondolni -
hesszan
aktív tag
válasz
vargalex #3154 üzenetére
hmm.
1. passz. "régi" sangoo usb 2.0 +pata Vinyó - maxtor 80gb, eredetileg egy samu400as volt benne csak az földreesés közben meghalt.. (ehhez nem kéne valami alap csomag ami lehet hogy nekem nincs felrakva?) Van egy másik külső 500gb SATAII WD mybook meghajtóm, de azon sok adat van még, nem akartam mozgatni. de lehet azt is bepróbálom majd.
2. win alatt ment pár hete utoljára ez a konfig. este ismét megnézem. (de ledek a vinyón szépen világítanak ugy ahogy kell)
3. tegnap vettem, valami 2,5 pénzért. jelenleg a következőképpen üzemel.
Router
hub
- usb modem (neten van, osztja a netet a router, tehát ez hubon keresztül perfekt működik)
- vinyó
Jah csak a vinyót el is felejtettem (csakhát addig nincs net nem bizots hogy kibirom pár percig net nélkül)
tehát azt gondolom a HUB rendben van, hiszen a modem megy rajta keresztül (akár rajta van a vinyó akár nincs.)
jah még annyi hogy ilyen loggal van tele, és mint fentebb átszik pár sec alatt dobálja a sorokat. Folymatosan. Tehát olyan mintha valami beakadt volnaA terv hogy használjam a routert + külső vinyót torrentezésre. Kérdés vettem ezt a passziv USB hub-ot (bár lehet hozzá venni külső tápot). Ezen van 4 db hely. Ebbe fixen 1 a vodanetmodem. a maradék 3at lehet külső vinyókkal megtölteni? Ezek lehetnek eltérőek márkában, méretben sebességben típusban? próbálta már vki egyszerre több külső vinyóval?
Egyébkérdés: gép - gigalan - router -54Mbit wifi 1-2m távolságból, 1200-2500 között másol ez normális? az 54Mbit az papiron ~6700 körül van. Ezen lehet faragni valahol az open wrt menüjében? N-s hálókarit nem akarok venni az abg-es be van épitve a laptopba
(giga lan - router - giga lan 20.000 szóval a wifi részével van a lassulás) -
maci25
aktív tag
Mint már irtam probálok vpn rakni a hálozatomra.
Router 1 osztja a netet az asztali gépemnek és a laptopomnak + a router2 nek.
Router 2 engedélyeztem a vpn servert. Ha probálok kapcsolodni a vpn serverhez a router 2 ip cimén akkor rendben kapcsolodik is. Ha az internet cimemet megnézem router1 -en és ezt irom a vpn kapcsolatnál ip cimnek akkor csak 1 esetben sikerül a kapcsolodás.
-ha a router 1 en dnz állitok be a router2 re/ebben az esetben kapcsolodik/
-ha router 1 en "Port továbbítás (Forwarding)" állitok be a router2 re a 1723 as portot akkor a felhasználonév és jelszonál elakad/619 hiba/
/probáltam már azt is ,hogy továbbitom 1-65000 ig a portokat.619 az eredménye/
/ha nem továbbitok semmit akkor meg 800 as hiba/
Nem értem mi lehet a hiba -
vargalex
Topikgazda
válasz
hesszan #3150 üzenetére
Hi!
Felismerésnél még teljesen mindegy a filerendszer, tehát azzal nem fogsz előrébb jutni. Három lehetőséget látok:
1. Nem kompatibilis a külső ház az OpenWrt-vel (bár én személyesen még nem láttam ilyet)
2. Hibás a vinyó tápja
3. Hibás a HUBElső körben megpróbálnám csak a vinyót közvetlenül a routerra kötni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #3148 üzenetére
Csak azt tudnám, hogy miért Optware-t írnak, mikor OpenWrt csomagokat tesznek fel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #3131 üzenetére
azert neled elegge be van limitalva a routeren a torrented
igy nem csoda
-
hesszan
aktív tag
Sziasztok. pár nap megfelelőmüködés (operwrt+huaveik3520, wifi wlan pazarul) úgy gondoltam "fejlesztek" vettem egy usb hub-ot.
Modem továbbra is meg, de a hub-ba dugott külső tápos 80gb vinyó sajnos nem.
ilyen szép üzit dob nekem a system log. Tippet tudna valaki adni?
A 80as vinyó ntfs, de egyenlőre tök üres, formázzam vmi másik tipusra?. win látjaAug 31 00:23:50 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1.3: new high speed USB device using ar71xx-ehci and address 122
Aug 31 00:23:50 OpenWrt user.err kernel: hub 1-1:1.0: unable to enumerate USB device on port 3
Aug 31 00:23:51 OpenWrt user.err kernel: hub 1-1:1.0: unable to enumerate USB device on port 3
Aug 31 00:23:51 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1.3: new high speed USB device using ar71xx-ehci and address 124
Aug 31 00:23:51 OpenWrt user.err kernel: hub 1-1:1.0: unable to enumerate USB device on port 3
Aug 31 00:23:52 OpenWrt user.err kernel: hub 1-1:1.0: unable to enumerate USB device on port 3
Aug 31 00:23:52 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1.3: new high speed USB device using ar71xx-ehci and address 3
u.i. de jó lenne spoiler gomb, és akkor a közé tömnytelen infót berakhatnák. pl logrészlet, package-ek akit érdekel kinyithatná, akit meg nem nem zavarna a hosszú hozzászólás -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3148 üzenetére
és akkor sokan az openwrt-re mondják h nehéz
-
"The setup of Optware on TP-Link TL-WR1043ND is not user friendly."
Ez sem titkolja a véleményét :-)
+ még 1 LINK
Csak tudnám, mi az a "juz jest" ???
-
válasz
Speeedfire #3146 üzenetére
Igen, és becslésem szerint körülbelül ez a 15 Mbit/sec lehet az a határ, ahol még érdemes használni, ettől gyorsabb (pl. 30 Mbit-es) net esetében már kevés lesz a proci hozzá.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3127 üzenetére
Akkor nem tudom mi lehet az oka ennek.
Tapasztalok szerint jobb a transmission, vargalex is azt írta.
QOS téma:
Az kbit/s és nálam megfelelően működik, bár ő is eszi a routert mint minden más program.
Keresztapper: esetleg így próbáld meg:ipkg update && ipkg install wget http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packag
es/opkg_513-2_ar71xx.ipk -
Keresztapper
senior tag
Sziasztok!
Kérlek benneteket, segítsetek a következő probléma megoldásában.
devpernull 2639-es hsz-e szerint próbáltam megoldani a transmission telepítését dd-wrt alá.
A leírás 9-es pontjánál elakadtam az alábbi hibaüzenettel:root@PDROOT:/mnt# cd /tmp
root@PDROOT:/tmp# wget http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packag
es/opkg_513-2_ar71xx.ipk
Connecting to downloads.openwrt.org (78.24.191.177:80)
opkg_513-2_ar71xx.ip 100% |*******************************| 63098 --:--:-- ETA
root@PDROOT:/tmp# ipkg install /tmp/opkg_513-2_ar71xx.ipk
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/whiterussian
You probably want to run `ipkg update'
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/non-free
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/backports
/bin/ipkg: line 1184: sort: not found
Unpacking opkg...Done.
Configuring opkg...Done.Mit rontok el?
Már nagyon el vagyok keseredve, mert napok óta próbálom az opkg támogatást meghackelni, de nem jön össze.
Tudom, openwrt-t kellene nyomatni, de gondoltam, teszek még itt egy próbát, hátha kihúz valaki a kakából és akkor megspórolhatok némi időt, meg ősz hajszálakat...
Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv -
Igen, QoS szempontjából mindig alá kell becsülni, hiszen ha túlméretezed, akkor több sávszélességet fog kiosztani, mint amennyi valójában rendelkezésre áll. Tehát, a jó QoS beállítással elveszítesz némi sávszélességet, tehát soha nem fogod 100%-ban kihasználni a rendelkezésre álló kapacitást, de csak így lehet elkerülni a csomagok torlódását, és ezáltal a net drasztikus lassulását. Nekem pl. 8M/512-es ADSL-em van, amiből a valós, mért sebesség kilobit/sec-ben 7000 / 430 körül van. Én ebből 6500 / 400 -at írtam be a QoS-be, és így sosem okoz problémát a böngészés vagy egy email elküldése a torrent mellett.
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3142 üzenetére
Szóval ne főlé, hanem inkább alá becsüljem a sebességet. Mert nálunk a szolgáltató felnyomja a sebességet, kicsivel többet ad mint kellene. Bár csak 3-4 napja van 15megás net, eddig a 8assal így volt.
A korábbi netes problémám egyébként a mac szűrés miatt volt. Nem volt elegendő a 2 órás áramtalanítás, mire melóból megjöttem (8óra) addigra javult meg.QoS most nem merem beírni (winyó szakadás) de holnap meglesz. Kiváncsi vagyok rá, hogyha nem piszkálom reggelig bírja-e a winyó szakadás nélkül.
-
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3140 üzenetére
A beviteli mező alatt ez áll: kb/s
Itt egy screen -
-
ankaz
tag
Most megint ledobta a router a winyót. A dyndns-t állítottam be, de nem volt reboot, csak save and apply.
Persze a torrent fájlok megint eltűntek, megint mehet a hash. Nem nem szakadt meg, router üzemelt.
Holnap teszek rá egy másik winyót, hátha az a baj. -
válasz
dede.gaspar #3129 üzenetére
Esetleg ha valaki bedobná ezeknek a változóknak a gyári értékeit, viszonyításképpen... Gondolom, hogy a nagy többség még nem nyúlt bele, és úgy használja, ahogy feltelepült.
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3132 üzenetére
QoS-t használ valaki? Működik rendesen? Mert 15 megás netnél beállítok neki 2000kb/s és a letöltés nem meg 200k fölé. Persze, ha ki van kapcsolva akkor 1600 körül van a max, függöen, hogy mi jön. QoS-ben alacsony prioritású a torrent, http pedig nagy.
Csak ha nem megy a gépen lassú a http.
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #3120 üzenetére
Ezt az Y kábeles dolgot hogy érted? USB "y" kábel?
-
-
válasz
Igen, mindenképpen érdemes ezekkel a limitálásokkal is játszani. Tól sok nyitott file, vagy http kapcsolat is probléma lehet. Nálam ezek valahogy így néznek ki:
max peer = 50
max upload slot / torrent = 5
max download rate = 500 kbyte/sec
max open file = 64
max open sockets = 256
max memory usage = 128 MB
max open http connection = 64Hogy ezeknek mindnek megvan-e a megfelelője transmission alatt is, azt nem tudom, de gondolom, hogy valahogy be lehet állítani. Ha másképp nem, akkor iptables-el lehetne limitálni a kapcsolatok számát is.
Ahogy nézem, azért közelítenek egymáshoz a használt értékeink
-
ankaz
tag
válasz
Ok, köszi szépen, próbálgatom még egy kicsit, azt majd jelzek, hogy nálam mi jött be.
Jól sejtem, hogy reboot esetén, a torrentek nem maradnak meg? Vagyis, hogy a torrentfájlokat újra fel kell tölteni? A letöltések persze megvannak, meg hash után el is érhetőek, de kellenek a torrent fájlok.
Figyelgettem a TOP adatait. mem 20-24% között proci 18-30% de hsh közben stabilan 70% körüli értékre megy fel.
Folyamatosan, 20-30 percenként egy-egy új torrentet hozzá adok, hogy lássam mi változik. Eddig 4, most megy az 5-dik. -
dede.gaspar
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3127 üzenetére
Nálam a transmisison általi véletlenszerű rebootolásokat a következő beállítás oldotta meg:
/etc/config/transmission
config transmission
option 'enable' '1'
option 'config_dir' '/mnt/sda/config'
option 'download_dir' '/mnt/sda/downloads'
option 'rpc_whitelist' '127.0.0.1,192.168.1.*'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'true'
option 'preallocation' '1'option 'open_file_limit' '32'
option 'peer_limit_global' '240'
option 'peer_limit_per_torrent' '60' -
Tényleg nem tudom, hogy mi okozhatja ezt az újraindulgatást, de, hogy nem egészen normális dolog, az biztos. vargalex múltkor az ASUS topikban említette, hogy a 4-es php jól működik az Atheros platformos OpenWrt-n is. Ha valakinek lenne energiája rá, szerintem ki kellene próbálni rtorrent-el is a TP-LINK-et. Hátha... Ha a 4-es valóban jó, akkor elvileg azzal be lehet izzítani a rutorrent-et.
-
válasz
Speeedfire #3126 üzenetére
Sebességben a TP-LINK jobb, és az ASUS-nak is 32 MB memóriája van.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers cached
Mem: 30620 29792 828 0 924 6884
-/+ buffers/cache: 21984 8636
Swap: 530136 24872 505264
Total: 560756 54664 506092
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#A 75 db torrentem mérete 65 GB, és 5348 file van benne :-)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3125 üzenetére
számít a sebesség is, illetve a torrentek mérete is szerintem
a wl-500-nak nem 64mb memóriája van?
-
Azért ez szerintem nem magyarázat... Illetve ha valóban e-miatt van, akkor ott valami nagyon el van rontva, vagy kernel szinten, vagy nem tudom... Ehhez már nem értek.
Ami viszont biztos, hogy nekem a WL-500G Premium, ugyanennyi memóriával, és egy kisebb, 264 MHz-es procival jelenleg 75 torrentet futtat gond nélkül, amiből esetenként 25-30 db is aktív egy időben. Igaz, nem OpenWrt van rajta.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Lipigab #3112 üzenetére
Miután felraktad a minidlna-t utána felraktad azt a libffmpeg-et amit írtam (0.5.2-4cj)?Az ami alapból felrak abban nincs video támogatás.Ennek a felrakása előtt nekem is csak a képeket és a zenéket játszotta le).Aki s a sony tv-hez írt fórumba az azt írta még, hogy akkor volt neki tuti ha a configba a media_dir= -nél nem használta a A, P, V, beállításokat (én se használom). A minidlna.log -ba mit ír?
-
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3118 üzenetére
160-as Samsung. 1db usb-vel használtam mindenhol eddig. 1.1 usb-vel sem volt gond, de persze öregszik, lehet az is a gondja. Ezért most egyesével mennek rajta a torrentek, próbálom tesztelni, hátha nagyon meg lett hajtva először.
Esetleg aki használja tudna valami tapasztalatot megosztani? Mennyire lehet, érdemes leterhelni, mit bír el. Egyidejűleg futtatott torrentek esetén.
-
-
ankaz
tag
válasz
Speeedfire #3116 üzenetére
A probléma az volt, hogy az fstab fájl mindig kiürült rebootkor. Elraktam máshova, és sriptel oda másoltattam és elindítottam az usb és az fstab indulása után.
De ezt a hirtelen, véletlenszerű lecsatolást nem értem...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3114 üzenetére
én is a scriptet javaslom, egyszerű megoldani
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3114 üzenetére
Valami hasonlóval csináltam én is, mert alapból nem akarta felrakni, azt egy srciptel megoldódott.
Legalább 5-10 restart volt, mindig feljön (felcsatolja), most menet közben tűnt el. -
Az OpenWrt-s fstab-bal nekem is akadt problémám, de egy huszáros vágással megoldottam a dolgot, és betettem a mount parancsokat a user startup scriptbe.
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /opt -o rw,noatime
mount -t ext3 /dev/sda3 /mnt -o rw,noatimeValami ilyesmi volt... Na ezzel így már nem volt gond, mountolt ahogy kell.
-
ankaz
tag
válasz
Speeedfire #3110 üzenetére
Kicsit jobban körbenéztem, a winyót csatolta le valamiért, de nem tudom miért. Egyébként kb 5-6 órám volt mire sikerült megcsinálni a felcsatolást. Fstabbal voltak gondok.
Az elképzelhető, hogy nagyobb igénybevétel gondot okoz?
Mert amikor töltöttem le, a router érezhetően lassabb volt (ssh és erben)
Most 1 task megy, és nincs gond. Eddig. -
-
gyugyo79
addikt
Az az az oldal amire gondoltam amit 3102-ben rankesz -írt.Szerintem az alapján szinte 0 tudással is meglehet csinálni.
Amit én használok az annyiban más, hogy rögtön benne van a block-extroot így ha már meg van formázva és particionálva a hdd akkor rögtön az /etc/config/fstab szerkesztésével lehet kezdeni és miután abba beírom ezt:
config mount
option target /mnt
option device /dev/sda1
option fstype ext3
option options rw,sync
option enabled 1
option enabled_fsck 1
option is_rootfs 1
már megy is a reboot(Nálam az 1 partició egy 1gb-os ext3 amiről a rendszer fog futni újraindítás után ezért sda1).
Ezek után már mindent a hdd-ről induló rendszeren lehet beállítani és telepíteni.
Így ha bármilyen más beállítás után elérhetetlen lesz a router a hdd lehúzása után még ott az érintetlen alap rendszer amibe vissza dugva a hdd-t a /mnt mappában ott lesz a másik rendszer lehet szerkeszteni / javítani a hibákat vi-vel és újraindítás után megint ott az éles rendszer. -
ankaz
tag
Az normális, hogy openwrt alatt, transmission kliensnél, weben nézve, ha ráfrissítek az oldalra, akkor az összes torrentet kiüríti? Tehát csak az üres ablakot látom.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Lipigab #3100 üzenetére
A minidlna nem nyúl bele szóval ugyan olyan mintha usb-ről néznéd.
Persze, hogy nem olyan a minősége mint amit egy bdlejátszó ad vagy akár egy videókártya hdmi-n át amikben sokkal komolyabb dekóderek vannak mint a tv-ben.
Viszont arra baromi jó, hogy amit a transmisson leszed azt minden macera nélkül rögtön lehet nézni tv-n. -
csizo
aktív tag
Sziasztok!
Keresek valakit Budapesten,aki beállítáná és elmagyarázná,hogy miként kell ezt tenni és az usb-s torrentezést is érthetővé tenni egy laikus számára.Természetesen honorálnám ezt a segítséget.Kontárok kíméljenek!
-
milszab
senior tag
Hatótávolságban többet tud min pl. a WR941ND? Vagy csak annyi hogy van rajta usb bemenet? Csak mer 5000ft van köztü és azér az nemmind1!
Új hozzászólás Aktív témák
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest