Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
válasz
Mickey5
üzenetére
Én már hosszú évek óta x86 vonalon tolom ezt, csak annyi különbséggel, hogy nekem nem "csak" NAS kellett, hanem komplett PC (filmnézés, böngészés is), ezért először még XP, Win7, 10 és most éppen a 11 ketyeg az aktuális gépen.
Kövezzetek meg, hogy nem Linux alapon tolom, nekem ez jött be. Stabilitási gondokkal sem találkoztam (van hogy a Windows Update indítja újra a frissítések miatt és észre sem veszem).
Transmission, Servio, "fájl szerver" funkciók. Illetve amikor meg bekapcsolom a TV-t is, akkor gyakorlatilag egy "munkaállomás" lesz belőle. (Egy drótnélküli Logitech K400-szal vezérlem.)
szerk: OFF-ba tettem. Bocsi.
-
kokopo
aktív tag
-
prsq
aktív tag
válasz
Mickey5
üzenetére
Annak idején csináltam többet is. A Devil Linux -ot követően (CD-ről fut, a konfig írásvédett floppyn, a vinyón csak az adatok) a FreeNAS jött (7-es verzióig), majd ez két irányba ment, akkor NAS4Free-re váltottam. Ma már egyiket sem így hívják, előbbi TrueNAS, utóbbi XigmaNAS.
Ezek FreeBSD alapúak, de ha Linux nem probléma, ezek sem lesznek, én elég kezdőként vágtam bele. (Linux alapon ott a már említett OMV.)
Ha van egy PC-d a célra, nyugodtan játssz velük, hátha megtetszik valamelyik. Vagy próbálhatsz saját felhőt, ahhoz is vannak modulok, lehet, hogy az jobban bejön, pl. a Nextcloud.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Mickey5
üzenetére
Az RPi-re is egy linuxot teszel, sőt ott még a partícionáláson sem kell gondolkodni, hiszen egy lemezképet kell a microSD kártyára írni.
Leírást nem tudok adni, én Arch linuxozom (desktopon, szerveren és RPi-n is), de azt nem igazán ajánlják kezdőnek, mert még grafikus telepítője sincs. Viszont arra valóban az kerül fel, amit te szeretnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Sony is belépett a 200 megapixeles klubba
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vargalex