Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz kokopo #64142 üzenetére
1043 alkalmas rá, még az usb-s hálókártya sem létszükséglet. Persze a sebesség csökken így valamelyest, de sima böngészésre elegendő. Az usb-s wifivel is megoldható így valamelyest jobb sebességet érhetsz el elméletileg. Viszont semelyiket sem tudod megcsinálni gyári rendszerrel. Ehhez repeater üzemmód kell openwrt-vel megoldható. V2-re suste fw, módosítatlan openwrt. Mindkettőhöz találsz leírást suste logout blogjában.
Tamas88: Wds pont nem megoldás, mert akkor a főroutertől kap ip-t ami ügye fizetős, és ezért egy NAT-olt alhálóra van szüksége, amihez openwrt, gargoyle stb fw kell.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz kokopo #64142 üzenetére
simán megoldható, csak nem a gyári fw-vel!
és még az USB wifi adapter sem kell, hanem a router feljelentkezik a fő wifire és tovább is osztja a netet wifin
ezt hívjuk "repeater"-nek
egyébként mindegyik olyan mai routerrel megoldható ez, amelyikre felrakható az openwrt
vagyis ha csak ehhez a megosztáshoz kell, és nem kell a gigabites lan, akkor megúszhatod 3-4000Ft-ból is (TpLinkWR841) -
Headless
őstag
válasz kokopo #64146 üzenetére
Én inkább kerülném az adapteres megoldást. Csak bonyolítja, és csak elvi síkon jobb, gyakorlatiban nem próbáltam még, de simán lehet, hogy a szarabb antennával, gyenge cpu-val elveszted amit nyersz a második adapterrel, de ezek csak fikciók tényekkel nem tudom alátámasztani. Link, összefoglalóban, valamint, ahogy írtam suste kolléga logout blogjaban.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz kokopo #64151 üzenetére
frissíts!!!
logout: [link]0.8.1-repair, majd utána 0.8.2-repair
persze a MAC szűrés miatt csak akkor fog felengedni, ha kértél engedélyt a router wifi MAC-jére (is)
elsőnek frissíts, majd a 9092/wifi-extra/client-off-old oldalon enabée/crontab, crontab-ra ugrik, ott beállítod az időzítést (*/5 a percnél, a többi marad every -n) aztán SET gomb
utána jöhet a 9092/wifi-extra/repeater
így ha nem jön létre a kapcsolat a fő routerrel, akkor is elérhető lesz a te routered 5 perc múlva[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz kokopo #64154 üzenetére
Még várj a MAC cím megadással.
Elvileg át lehet írni a routerben, és akkor maradhat az is ami most van megadva a főbérlőnél.
Szóval most addig juss el, hogy lefittatod a repeater beállítást, de úgy hogy adj meg valami 2. Ssid -t (szóköz és speciális karakter nélkül!), ne hagyd üresen a helyét.
A crontab oldalon a SET gomb után nyomj egy CrontabRestart gombot is!
És elvileg 5 perc múlva eléred wifin a megadott ssid-t. -
suste
veterán
válasz kokopo #64169 üzenetére
a wifi ssid amit megadtál 2.-nak, az elérhető lett 5 perc múlva?
felcsatlakoztál erre az ssid-re wifin, vagy kábellel a routerre?
ha felcsatlakoztál, akkor milyen IP-t kaptál, és mi az átjáró?valamit elkonfigolsz szerintem
kéne egy pontos leírás arról, amikor csinálod a repeatert -
suste
veterán
válasz kokopo #64171 üzenetére
ne a relayd-et próbáld, az neked nem jó!
az utolsó linkelt képeknek semmi haszna, mert a beállításokat nem tudjuk!
olyan képet még nem küldtél, amiből legalább az kiderülne, hogy jól frissítetted a 9092-t
kezd előről:1: resetgomb 20mp (factory reset)
2: fellépsz kábellel, ilyenkor ugye a router 192.168.1.1, a pc meg 12.168.1.1xx
3: ha jelszóbeállítást kér a luci, akkor tényleg teljesen alapra állt
4: luciban feltolod a 2 frissítő mentést (elsőnek a 0.8.1-repair.tar.gz, másodiknak a 0.8.2-repair-2016-08-29.tar.gz)
5: 9092/wifi-extra/repeater,
-kiválasztod a fő wifit,
-Router2 WWan protokol "dhcp",
-Router2 SSID: proba,
-Router 2 subnet: 192.168.30.x
-Create Repeater gomb
-megadod a fő wifi jelszavát, és megadsz egyet a "proba" hálózatnak is
-indítod a létrehozást
6: vársz egy kicsit, ethernet kábel a routernél kihúz majd visszadug
7: pc-n megnézed van-e már vezetékes hálózat, és mi az ip+ átjáró (a jó ip=192.168.30.1xx, átjáró=192.168.30.1)
8: ha jók az ip-k, akkor meghívod böngészőben a "192.168.30.1:9092"-t, és be kell jöjjön az extra oldal[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz kokopo #64173 üzenetére
Frissítés csak a 9092 fejlécben látszik!
A wifi nem fog így megjelenni, ezért kell a clientoff -ot beüzemelni, amit előzőleg írtam, amikor a wifis beüzemelése írtam. Most ugye egyszerűsítettünk, mert a wifinél elrontottál valamit.....
Most már ne csinálj teljes visszaállítást, kábelen mindenkeppen eléred!
Szóval most:
-9092/wifiextra/clientoff old, Enable, crontab.....ahogy már írtam
-9092/setup/basic/wifi alatt leellenőrzöd, hogy jó-e kliens (sta) wifi beállitásaiHa ez meg van, akkor Megpróbáljuk a MAC átállítást.
-
suste
veterán
válasz kokopo #64192 üzenetére
klónozás (de pontosan azt csináld amit írok!):
1: 9092/setup/basic/configs, kiválasztod a "wireless" configot és "view" gomb, majd miután megjelent, a textbox alatt "edit" gomb
2: a kliens wif beállításaihoz beszúrod az engedélyezett MAC-edet
valami ilyesmi:config wifi-iface
option device 'radio0'
option wds '0'
option mode 'sta'
option encryption 'fő wifi titkosítás'
option key 'fő wifi jelszó'
option ssid 'fő wifi ssid'
option bssid 'fő wifi MAC'
option network 'wwan'
option macaddr 'xx:xx:xx:xx:xx:xx'az xx:xx:xx:xx:xx:xx helyére jön az a MAC cím, amit leadtál a főbérlőnél (usb-s wifikártya MAC?)
3: a textbox alatt "save" gomb
4: router restart (pl: 9092/system/reboot-shutdowns/reboot gomb)Amikor újraindult a router, akkor elvileg már el kell érjed wifin is a routert. De kábelesen is ránézhetsz.
A 9092/setup/basic/wifi oldal tetején pirossal kiemelve mutatnia kell az "ONLINE" állapotot az ip-vel együtt.
Ha megvagy akkor már csak a clientoff-ot kéne rendberakni. -
suste
veterán
válasz kokopo #64194 üzenetére
jesszus!
ezt hogy sikerült beillesztened a crontabba????
abban biztos voltam, hogy valamit nagyon elrontottál, de erre nem gondoltamszóval:
1: 9092/system/crontab, textbox alatt "edit" gomb, kitörlöd azt a teljes első sort (üres legyen a textbox!), "save" gomb
2: 9092/wifi-extra/clientoff-old, "Enable&Crontab" gomb, átdob a crontab oldalra
3: a percnél lenyitod és beállítod a "*/5" -öt, a többit nem bántod, és "Set" gomb.
4: a textboxnak így kéne kinéznie:*/5 * * * * /bin/autoclientoff_old
Az etherneten már lennie kell netnek most is.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz kokopo #64292 üzenetére
Valamennyire el szokott találni az adat egy NAT-on, de most 2 mögött vagy (főbérlő router + saját router).
Forwardot egyébként tudsz csinálni a sajátodon, csak azt kell megnézned milyen zónában van a "wwan" interfész (wan vagy wwan?) Nem emlékszem, és telefonról írok....
Luciban viszonylag egyértelmű: luci/halozat/tuzfal/atiranyitas -
suste
veterán
válasz kokopo #64297 üzenetére
sajnos te csak ennyit tudsz tenni
a te routered megteszi amit kell, továbbítja a 65500-as portra érkezett csomagokat a 192.168.30.112:65500-ra
viszont a fő router nem teszi ezt meg magától
lehet az upnp segítene (ha a fő routerben engedélyezve van), de nem ismerem a működését, inkább magam nyitom a portokat
megpróbálhatod telepíteni a luci-app-upnp-t, ha felfér, és aztán elindítani -
vargalex
Topikgazda
válasz kokopo #64313 üzenetére
Én úgy csinálnám, ahogy írtam. Azaz a routeren fix port forward-ok a kliensed felé.
A routeren pedig a miniupnpc telepítése után wan up-ra ezt futtatnám:upnpc -r 65500 tcp
természetesen a 65500 helyére a szükséges portot kell helyettesíteni.
Illetve elképzelhető, hogy kicsit jobban kell majd specifikálni a portokat/ip-t:upnpc -a wan_ip 65500 65500 tcp
Itt megtalálod a lényeget. A különbség összesen annyi, hogy a linkelt leírásban egy PC-n futtatja az
upnpc
-t, ami egy OpenWrt-n futó miniupnpd-nek küldi a nyitást.A
miniupnpd
, illetve aluci-app-upnp
akár le is szedhető, arra nincs szükséged.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz kokopo #64325 üzenetére
A WAN interface milyen IP-t kap? Ha 192.168.x.x, vagy 172.16.x.x-172.31.x.x, vagy 10.x.x.x, akkor úgy próbáld meg, ahogy korábban írtam:
upnpc -a wan_ip 65500 65500 tcp
Valószínűleg kell ugyan ez udp-re is.
Esetleg mit mond vissza az
upnpc -m wan_ip -P
parancs?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
woodworm
veterán
válasz kokopo #66420 üzenetére
Ha nincs hozzáférésed, akkor ez nehéz lesz. Valószínűleg be van kapcsolva az upnp, ami hálózaton belül adapterrel működik, de a routeren keresztül nem. De ne hagyatkozz a kliens tesztjére, egy online teszt mutatja a tutit.
Ha a fő routeren be van kapcsolva az upnp esetleg megpróbálhatod suste leírása alapján relayd-vel. Mondjuk úgy emlékszem gond volt a dlna-val, de talán pont kábelen jó volt.[ Szerkesztve ]
-
-
suste
veterán
válasz kokopo #66433 üzenetére
A képeken sok hiba van.....
Ha ki akarod próbálni a mi beállításunkat, akkor factory reset, hogy tiszta lappal indulj.
Aztán wifiextra felrak.
Aztán leírásnak megfelelően elmész a 9092-es portra, és a 9092/wifiextra/repeater alatt beállítod.
A kliensek legyenek automata dhcp-n, szóval a fix ip-zest felejtsd el első körben, mert csak belekeveredsz. -
suste
veterán
válasz kokopo #66435 üzenetére
routernek nem kéne újraindulnia, szerintem nem is indul, csak életbelépteti a beállításokat
melyik gombot nyomtad? ha a relayd-eset, akkor előtte feltelepíteted a relayd-et?a normál repeater felületen csak kiválasztod a listából a Router1-et és nyomhatod a gombot!
szóval miket és hol állítottál pontosan?
beállítás után rá tudsz csatlakozni wifin az új hálózatra? (repeater SSID)
kábellel csatlakozva kapsz ip-t, ha igen milyet? (esetleg fix ip megadással?)ha mindent jól csinálsz és mégsem megy, akkor próbáld ki a "manula-repeater" -t, ahol te adsz meg mindent kézzel
a fő router ip (R1) -nek mit állítottál? tényleg ez a fő router ip-je (kliensen átjáró cím)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs