- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
200 - 101
24620 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-02-08 12:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Ha van 100 egységnyi szemeted, akkor azt valahogy ki kell lapátolni.
A gyors kidobálás nem opció, mert a volatilitás még több kárt okoz.
A szemétdombon átnézés sem opció, mert elveszíti a fed a hitelességét.
Marad az, hogy lassan dobálják ki.Emeled a kamatot, ha kiesett egy csontváz, akkor összetakarítod. Az sem baj, ha kontrolláltan lefelé tart egy ideig az index. Csak ne legyen rendszerszintű összeomlás. Nem lesz könnyű dolga a fednek.
-
julius666
addikt
-
Ringman
félisten
igazából a rubel már 1 éve de facto nem is konvertibilis valuta, így nehéz megítélni a jegybanki teljesítményt.
---
a szankciók is okoznak átlagpolgárnak érdekes helyzeteket, évek óta használok egy korábban ingyenes szoftvert (smath - mathcad klón), amit egy orosz srác fejleszt, kb fél éve rárakja az ingyenes verizóra a watermarkot, ami nem lenne baj, mert kifizetném a szoftverlicencet, de nem tudom, mert orosz bankon keresztül menne a fizetés. a pdf-re rakott vízjellel meg hogy adok le munkát? -
OPiiPO
veterán
-
Ixion77
Topikgazda
#183 Domináns Hím: "érdemes megnézni Oroszországot"
#188 j0k3r!: "azt hittem Oroszországot írtad. Félreolvastam"Biztos én vagyok öreg, lassú, és sötét, de... Mi van?
#189 Domináns Hím: "elismerésnek örvend ott is"
Ki?
Elvira Nabiullina-ról van szó? -
HussarF
addikt
-
Segal
veterán
-
törölt tag
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
-
törölt tag
-
j0k3r!
őstag
-
törölt tag
-
PredatorZoli
senior tag
Ma nincs esés a tőzsdén érdemben, a forint ennek ellenére gyengül mint a katonatiszt
-
j0k3r!
őstag
A boszorkányLagarde egyelőre héja, azt mondja nem adják fel az infláció elleni harcot. -
Catman
aktív tag
-
julius666
addikt
Az éveken át elhúzódó lassú, egyre fojtogatóbb recesszió sehol nem soft landing. A soft landing alatt azt szokták érteni, hogy kicsit visszaveszünk a növekedés üteméből, esetleg pár negyedévig akár stagnál is a gazdaság. Soft vs hard landing vitában leginkább arról van szó, hogy földhöz lesz-e verve a gazdaság vagy sem. A hosszú döglődés az térképen sincs, azt tényleg senki se szeretné.
-
Segal
veterán
-
Ixion77
Topikgazda
Megjött az EU kamatdöntés is, be merték húzni a +0.5%-ot. Mondjuk szerintem ilyen inflációs adatokkal nem is lehetett más választásuk, de a piac egy része máshogy gondolta.
Amit viszont kihagytál, és engem igazán meglepett, az a US építési engedélyek száma. Abszolút nem gondoltam, hogy masszívan emelkedő alapkamat és egyre pocsékabb ipari adatok közepette nekiállnak tömegesen építkezni.
-
j0k3r!
őstag
-
Ixion77
Topikgazda
Hmm. Igazad lehet. Akkor lehet, hogy mégsem lesz hard landing. Csak nagyon hosszú soft landing

Az elméletem azon alapul, hogy úgy látom, hogy a jegybankok sokkal gyorsabban reagálnak mint valaha. Amint megjelenik egy repedés, már tekerik is rá a ragasztószalagot. Hogy ez meddig fog így működni azt nem tudom, de egyelőre működni látszik.
Eddig mindig a munkanélküliség megugrása volt a döntő tényező. Azon kívül még ingatlanpiaci megingásból tudok elképzelni kezelhetetlen krízist.
-
Ixion77
Topikgazda
Ez annyira így van, hogy ez kifejezetten fájhat minden forintban megtakarítónak. Forintból nézve 2021 november óta semmiféle visszaesés nem történt, egy aránylag szűk zónában mászkálunk.
Ami bizonyos szemszögből tök jó dolog. Ha viszont reálértéken nézzük ugyanezt, levonva az azóta volt kb. 30% inflációt, akkor válik katasztrofálissá. Az ugyanis már nem fog visszajönni, az végleges veszteség.
-
bandus
veterán
-
Ixion77
Topikgazda
Egyrészt az árfolyamspekuláció ebben a topicban nem off sem neked, sem #162 emvy-nek

Másrészt az intelligens és helyes válaszokat megkaptad, én viszont adnék egyet, ami számodra talán kielégítőbb lesz: az én makrovárakozásomat.
Szerintem az USA-ban szinte biztosan recesszió lesz, és a hard landingra számítok. De ez nem úgy történik hogy egyszer csak bezuhanunk aztán megoldódik és pattanunk vissza mint a Covid para elején, hanem hullámokban haladunk lefelé akár éveken keresztül. Közben hónapokig tartó masszív emelkedésekkel. A forinttal is ugyanez lesz: hullámokban fog gyengülni. (Merthogy hosszú távon gyengülni fog, ebben biztos vagyok.) Az örök kérdés az, hogy mikor vagyunk fent mikor lent, és merre megyünk épp
.
Múlt október óta az egyre javuló nemzetközi hangulat és a 18%-os kamat erősítette a forintot. A hangulat az elmúlt másfél hétben megromlott, a forint azonnal reagált. A gond az, hogy én sem tudom hogy jövő héten mire számítsak. Alapvetően lefelé trendben vagyunk, de fontos indikátorok jelzik már hogy a mostani eső kör közeledhet a végéhez.
Ha mégis nagyon erőltetem magam hogy valamit jósoljak, ránézek az EURHUF grafikonra, és azt mondom, hogy lehet még benne egy gyengülés 406-408 körülre, aztán lehet hogy jön forduló le 385 köré. De hangsúlyozom, hogy ez egy tipp, ami alig jobb mintha te tippelnél. Lehet hogy már holnap máshogy fogom gondolni. -
j0k3r!
őstag
Initial Jobless Claims erősebb lett a vártnál, Philadelphia Fed Manufacturing Index meg gyengébb. Feszes a munkaerőpiac, de közben meg recessziós szinten az index.
-
PredatorZoli
senior tag
-
Stanlee
őstag
-
Segal
veterán
-
bandus
veterán
-
j0k3r!
őstag
-
Catman
aktív tag
-
emvy
félisten
-
Catman
aktív tag
Szerintetek van esély, hogy valamennyire visszaerősödik a forint? Váltogattam az elmúlt napokban viszonylag jó árfolyamokon, de még szeretnék némi forintot átváltani, és nem tudom eldönteni, hogy a jelenlegi gyengülés csak a pánik miatt van, és érdemes várni pár napot, hetet, vagy inkább a 380 körüli árfolyam volt túl optimista, és már nem fog odáig visszaerősödni? Persze tudom, hogy ez eléggé jóslás, de ti mire számítotok?
-
avl
senior tag
-
emvy
félisten
Nagyon gyakori (kriptopiacon is), hogy azt feltetelezik az emberek, hogy a 'balnak' szivatasbol/jokedvukbol 'rangatjak' a piacot, ami szerintem alapvetoen hibas. Aki mozgatja a piacot, az alapvetoen maga ellen dolgozik, kiveve egeszen ritka esetekben, ami egyekbent inkabb a HFT-re jellemzo. A piacot rangatni iszonyatosan kockazatos strategia, barki lehivjatja a bloffot, es akkor oriasi vesztesegeket lehet csinalni.
En azt lattam, h a stabilan nyereseges szuperintelligens cegek a kovetkezoket csinaljak, strategiatol/profioltol fuggoen:
- alacsony kockazattal pl. arbitrazst keresnek, tehat mondjuk talalnak egy olyan kereskedesi 'kort', ahol sok (akar tobb tucatnyi) trade-et tolnak el a vilag kulonbozo tozsdein ugy, hogy vegul nekik kb. garantalt profitjuk van, mert van valami hatekonytalansag a rendszerben (ezek az algotrading cegek, mint pl. Reneissance, Jane Street, stb.); ebbol mi, kisbufik semmi nem veszunk eszre, es nem is lehet versenyezni veluk
- market makerek, akik minden evben kitermelnek X dollar nyereseget abbol, h szep nyugodtan ketiranyban kereskednek; ez nekunk kisbufiknek jo, mert van likviditas a piacon; ok nagyon szeretnek elkerulni, hogy rangassak a piacot
- befektetok (alapok), akik szeretnek nem mozgatni a piacot, de elkerulhetetlenul megteszik amiatt, h oriasi penzeket mozgatnak, nekik van valamifele VWAP celaruk, tehat tudjak, h ok 150 dollaron szeretnenek Tesla reszvenyt venni 1 mrd dollar ertekben, megsaccoljak, h ezt ugy tudjak megtenni, ha megvarjak, amig lemegy kb. 110-re, es onnantol elkezdik venni, es siman lehet, feltoljak 200-ig, de az atlagaruk az 150, es utana benne ulnek evekig - kisbufik szempontjabol ok a legerdekesebbek, mert ezek dontik el, hogy hosszutavon merre megy a piac
- high-frequency traderek, akik lenyegeben egymastol nyerik el a penzt, csak azoknak a kisbufiknek erdekesek, akik daytradelni akarnak -
j0k3r!
őstag
-
emvy
félisten
Mindent meg kell, hogy az overnight poziciok merete ne legyen tul nagy. Tehat az a cel pl. egy FTSE MM-nel, hogy 4:55-kor mar ne legyen X-nel nagyobb a kitettseg (ez valosagban eleg bonyolult, mert az X nem feltetlen egy abszolut szam, hanem valtozik a piaci volatilitassal, stb.). Lenyeg, mar napkozben nezik az algok, hogy alakulnak a poziciok, milyen a volatilitas, es probaljak becelozni, hogy 1) piaczarasra ne legyen tul nagy a pozi 2) a pozik zarasa ne keruljon tul sokba. Ha a vegen igy megrantod a piacot valamelyik iranyba, az abszolut sajat magad szivatasa, mert egy jo MM nem mozgatja a piacot szinte semennyire, hiszen ha mozgatja a piacot, akkor vegulis valamifele 'velemenye' lesz arrol, hogy merre kene mennie az araknak, ahhoz meg egy MM nem ert. Az MM-ek abbol keresik a penzt, hogy ketiranyu likviditast biztositanak, es csipegetik a spread-et. Minden mas csak extra kockazat. A MM-ek celja, hogy minimalis kockazat mellett minel nagyobb forgalmat generaljanak, a poziciok felhalmozasa szopas, hiszen poziciot csak a piaccal szembemenve tudsz felhalmozni valojaban, tehat minden poziciofelveteli kockazatot kompenzalni kell spread-del.
Tehat nem ertek egyet j0k3r!-rel, mert a 'szivatas' az onszivatast jelent ebben az esetben (is).
-
Ringman
félisten
lakásépítési témakörben:
Jöhet az építkezésstop, az Orbán-kormány lenullázná Budapest vonzáskörzetében a zöldmezős projekteket
Utak, közművek, óvoda és iskola meglétéhez kötnék az új lakóterületek kijelölését.
A szigorítás az egész országra érvényes lenne, ám világosan látszik, hogy leginkább Budapest agglomerációjára „céloztak”: az új építkezések indításához olyan feltételeket szabnának, amelyeket a vonzáskörzet településein szinte lehetetlen lenne teljesíteni.
A törvény elfogadása után zöld- illetve erdőövezetből csak akkor hasíthatóak ki építési telkek, ha azzal megegyező méretű és biológiai aktivitású területet jelöl ki csereként az önkormányzat, amely köztulajdonban is marad. Nem csökkenhet a zöldterület nagysága a település közigazgatási területén belül és aránya nem lehet kisebb, mint 3 százalék. Mezőgazdasági területek csak akkor sorolhatóak át építési övezetté, ha ezzel egyidejűleg legalább akkora, korábban beépítésre kijelölt területet visszasorolnak vagy új zöldterületet jelölnek ki.a megvalósítás érdekes lesz, a fűnyíróelv alkalmazásából nem sok jó szokott kisülni.
-
Ixion77
Topikgazda
Egyrészt lehet úgy kezelni mint plusz egy indikátort. Látod belőle, hogy ha nem történik rendkívüli esemény, akkor merre fog a piac tendálni. Mondanám hogy főleg a havi záró opciós napokon, de ahogy egyre inkább eluralkodnak az egynapos opciók, úgy lassan már minden nap.
Másrészt be kell állni opció kiírónak. Így gyakorlatilag egy hajóban evezel a nagyokkal, és állítólag nagyon kiszámítható és jelentős bevételt lehet vele szerezni. Ezt tanítja az Opcioguru és Felix is, de mindkettő annyira drága hogy sosem vitt rá a lélek hogy kipróbáljam. Túl szépen hangzanak hogy elhiggyem, és nem ismerek senkit akinek lenne gyakorlati tapasztalata velük.
-
Ixion77
Topikgazda
-
avl
senior tag
-
emvy
félisten
-
j0k3r!
őstag
Igen, ahhoz képest elég erősen zártak az indexek, hogy a VIX szemmel láthatóan emelkedett.
Kérdés, hogy lehet-e kezdeni valamit ezzel az információval. Nagyjából lehet tudni hol van a max pain, és azt is, hogy a market makerek erre törekednek. Vajon le lehet-e ezt kereskedni valahogy? Bár gondolom nem én vagyok az első, akinek ez eszébe jut
-
tobi''
tag
Mármint milyen irányban húzzon rajta? Csak mert emlékezzünk mit műveltek tavaly szept. 30. előtti napokban nyilatkozatok terén, tették ezt pont jókor kerestek az átváltáson 70-80 milliárdot , de a gazdák sok pénzt a mai napig nem kaptak meg, és már utóbb az van, hogy aszály sem volt a tavalyi évben, sorra lökik vissza a kártérítési igényeket is.
-
Eleba
csendes tag
-
Ixion77
Topikgazda
Sajnos nem. Gazdasági kérdésekben nem támaszkodok magyar nyelvű forrásokra. Neked sem javaslom. A felület úgyis angol lesz, csakúgy mint a jobb információforrások. El kell fogadni hogy a gazdasági élet nyelve az angol és semmi más.
Amúgy #144 pictigjis-nek igaza van, az alapszintű kérdések inkább a Mibe tegyem a megtakarításaimat? topicba tartoznak.
-
Ixion77
Topikgazda
Az első sornál tartva akartam válaszolni hogy tegnap is pontosan ugyanez volt, de már te is megírtad
Igen, szerintem is teljesen egyértelmű a manipuláció. Ezért is kicsi az esélye péntekig a nagy esésnek. Túl kell lenni a negyedéves opciózáráson.
Az egész piac teljesen máshogy mozog mint 10 éve. Jól érezhető a botok és az iszonyatos méretű eszközökkel rendelkező bankok, mint opciókiírók jelenléte. Anno egy ilyen bankpánikra VIX 45+ és 8%-os mozgások lettek volna az indexekben. Manapság meg mintha teljesen le lenne szedálva a piac. -
pictigjis
őstag
-
Eleba
csendes tag
-
j0k3r!
őstag
-
Ixion77
Topikgazda
Ha komolyan gondolod, akkor a legjobb az Interactive Brokers. Ott tudsz "paper trading"-et csinálni, azaz megjátszani az ötleteidet valós pénz nélkül. Ami kezdőként felettébb javasolt, mert bármilyen okos vagy is, eleinte jó eséllyel veszíteni fogsz.
A felülete ugyan jóval bonyolultabb, és sokkal több a lehetőség, de egyrészt vannak hozzá jó leírások, másrészt hosszabb távon egy olyan felülethez szoksz hozzá, amit még akkor is használni fogsz ha már ultra profi leszel.Az Erste, KBC csak akkor jön szóba ha a TBSZ-t ki akarod használni. Amivel lehet hogy jobban is járnál ha amit írtál az össz. megtakarításod és nem "játékpénz".
-
nort_on
senior tag
-
forceberg
veterán
Nekem is van most egy látható összeg, amit nem sikerült a múlt héten váltanom juróra.
Egy sajnálatos esemény miatt nem volt erőm/kedvem ezzel foglalkozni, most meg már jó néhány %-ot buktam a váltáson. Lehet holnap egy részén veszek is még PMÁP-ot, bár az ÁP állományom nem nagyon akartam már növelni, de ha úgy nézem, akkor az arány fenntartásához újabb adag PMÁP vétele is kell.Van még valammi eszköze ennek a tlovajbandának, hogy húzzon egyet a foringyón?
Jön esetleg még vmi dolcsikötvény a közeljövőben?De igazából a VWCE is épp 92,2-n van, hiába buktunk a foringyón, mert a VWCE is lentebb van épp, ha azonnal vennénk, nem várnánk ki váltás után.
Hehe, ez a hsz megpont a másik topikba kéne inkább.

-
DJMDJM
tag
Ami még a helyét keresi az addig miben van? Mire megjött a várt nagyobb összeg nagy része, amit reménykedtem, hogy 375 körül átváltok,már 400 is lett az euro.
Ezen meg nincs kedvem váltani, hogy feltegyem hullámvasútra. Nem látom, hogy mibe lenne érdemes, vwce, sp500 már van, sajnos semmi haszonnal eddig, nem ez zavar, csak ezeket már nincs kedvem bővíteni. -
Sisco2
tag
-
Ixion77
Topikgazda
Kicsit jobban megnézve egyébként a táblázatot nekem úgy tűnik, hogy ez nem olyan nagyon lelkes belevétel volt, inkább olyan tessék-lássék a piac nyugtatására. Nekünk horribilis pénzek, de nekik nem feltétlen. Tavaly voltak 100K meg 300K darabos eladások is. Ahhoz képest ez nem sok. Szóval csak emiatt ne cuppanjon rá az SCHW-re senki.
-
j0k3r!
őstag
-
törölt tag
Két éve lehetséges szülői ajándékként néztem az antracit színű kerítés utáni telket, amit szokatlanul olcsón, 75 millióért árultak. A hirdetésből nem derült ki, de a részletesebb tájékozódásból igen: nincs csatorna, márpedig a kerület építési szabályzata teljes közművesítettséget ír elő, házi szennyvíztisztító szóba sem jöhet. A szomszédok értelemszerűen nem akarták rajtuk keresztül vezettetni a csatornát, az út felől pedig a szolgáltató fúrta meg (amúgy is nehéz helyzet a természetvédelmi terület miatt). A feleségem összeütött volna egy viziközmű társulatot, de a törvény szerint abból is csak egy lehet az adott területen, úgyhogy ez sem jött össze. Az antracit színű ház amúgy egy ide nősült francia cégvezetőé, neki régen emésztővel jött össze az építkezés, de csatornája kb. az idők végezetéig nem lesz.
-
Ixion77
Topikgazda
Ez insider buy, nem eladás. Kifejezetten jó jel. Ráadásul nem csak ő vett, hanem az egész pereputty, egyszerre:
Kicsit elkéstek, előző nap kellett volna.Jim pedig nem mondta hogy ezt most azonnal venni kell, úgyhogy nincs veszély

-
axioma
veterán
-
j0k3r!
őstag
Nem tényleges előjel, azért a smiley. Mondjuk a vicc nem zárja ki, hogy akár igaz is legyen. A napokban jelentőset esett az SCHW, gondolom a bank pánikok miatt. Meg kell nézni a legutolsó pénzügyi beszámolóikat, hogy van-e alapja a parának. De a helyedben nem aggódnám túl, ha $250k alatt vagy, akkor az FDIC szerintem biztosít baj esetén. Nincs céges részvénnyel kapcsolatom, szóval rakj a mondatom végére sok kérdőjelet.
-
axioma
veterán
-
j0k3r!
őstag
Ugye senkinek sincs a Charles Schwab-nál számlája??!!
-
szabi__memo
nagyúr
Valószínűleg nem lenne az irreális, csak ahhoz nem kéne fullba tolni a kretént
-
PredatorZoli
senior tag
Rövidtávú spekulatív befektetésben gondolkodó külföldi tőkések vettek forintot, hogy 18%-on egy napos betétben fialtassák. Most, hogy megnőttek a kockázatok, inkább kivették a pénzt a betétből és visszaváltották eurora meg dollárra, így beesett most a forint mert eladási hullám indult meg, ez az elmélet.
-
bandus
veterán
ezt kifejtenéd? itt valami közgazdasági összefüggés nincs meg nekem, hogy értsem a gondolatot
"azok, akik 18%-ra hitelezték eddig a forintot és megtámogatták az árfolyamot, a kozkázatok növekedésével eldobták a szert, és a begyorsuló gyengülés miatt még többen."julius: igen, ez a kettőssé nekem sem fér a fejembe

-
julius666
addikt
Ha az esések nagyságát akarod összehasonlítani (%), logaritmikus skálával jobban jársz.
2008-ban 5-6 hónap alatt kevesebbet esett a részvény (arányokat tekintve), mint most jan. óta. Úgy, hogy tavaly is végig esett. Csőd szélén táncoló utolsó junk ez a részvény így ránézésre, közben a világ egyik legnagyobb pénzügyi intézetéről beszélünk.
-
PredatorZoli
senior tag
Lehet az van, amit Zsidai is mond, hogy azok, akik 18%-ra hitelezték eddig a forintot és megtámogatták az árfolyamot, a kozkázatok növekedésével eldobták a szert, és a begyorsuló gyengülés miatt még többen. Elég tré helyzet, mert már tényleg nem maradt sok tér küzdeni ellene a jegybanknak, mert ennél jobban már hova emeljenek, így is több mint a dupláját adják mint a környezőek. Lehet persze, hogy ez a 380 meg az alatti eleve csak egy vágyálom volt, amit ideglenesen ez a kiugróan magasnak számító kamat eddig megtámasztott, de ennyi volt.
-
j0k3r!
őstag
-
Ixion77
Topikgazda
EURHUF: +3%, USDHUF: +5%, PLNHUF: +3.3% egy nap alatt?!
Oké, hogy alacsony a likviditás, de akkor is... Részvényindexek nem mozognak ekkorát! Pedig nincs is igazán durva nemzetközi pánik. Esetleg a bölcseink mondtak már megint valami nagyon hasznosat? Abból hogy PLN-hez képest is ekkorát estünk, úgy tűnik. -
Ringman
félisten
-
Ixion77
Topikgazda
-
j0k3r!
őstag
-
Ixion77
Topikgazda
-
julius666
addikt
Különböző teljes piac értékeltség metrikák (bár ez rövidtávú spekázásra annyira nem jó, de a hosszabb távról adhat egy képet): [link]
FedWatch: [link]
Historikus USA kötvény (+FED kamat) hozamokra jó chart: [link]
Credit spread (ezt még lustaporttól loptam, nagyon jó ábra): [link]
Csomó minden, nagy előnye, hogy bazi régre visszanyúló adatok is elérhetők: [link]
Hosszú magyar államkötvény (ez extrém speka kategória szvsz, inkább van itt a helye): [link]Tickereket sztem szerencsésebb lenne eleve linkekként felsorolni.
-
Vesa
veterán
-
PredatorZoli
senior tag
-
Ixion77
Topikgazda
Elkezdtem összeállítani egy összefoglalót ehhez az új topichoz. Arra gondoltam, hogy megosztom azokat az infóforrásokat, amiket én összegyűjtöttem az évek alatt és használok a mai napig.
Nézzétek meg a vázlatot itt. Várok további ötleteket hogy milyen linkek kerüljenek még bele, illetve hogy mi az amit még érdemesnek találnátok az összefoglalóba beleírni. -
Vesa
veterán
Lehet, még optimista voltam tegnapelőtt azzal a várható 400-as EUR árfolyammal.
-
Vesa
veterán
-
julius666
addikt
-
Ringman
félisten
First Republic Bank, $FRC, cut to junk by S&P, on watch negative.
-
avl
senior tag
-
Ixion77
Topikgazda
-
Ixion77
Topikgazda
-
julius666
addikt
-
AMD Power
titán
-
j0k3r!
őstag
-
Ixion77
Topikgazda
Gondolom, hogy úgy érted, hogy a forint esett, azokhoz képest.
Leginkább a dollár erősödik, valószínűleg a reggeli pocsék francia inflációs adat miatt.Már kijött a mai US PPI is, -0.1% vs +0.3% forecast, Core PPI 0.0% vs. 0.4% fc. Árazódik is át a kamatpálya masszívan, már nyárra is US kamatvágást áraz a piac.
-
AMD Power
titán
Jézus milyet esett ma az euró meg a dollár.
Új hozzászólás Aktív témák
-
200 - 101
24620 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NBA és kosárlabda topic
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Jövedelem
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- PlayStation 4
- Házimozi belépő szinten
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen autót vegyek?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC drón szett 2 akkuval +extrák
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i5 13400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060Ti 8GB Sharkoon RGB Slider FSP 650W
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezen meg nincs kedvem váltani, hogy feltegyem hullámvasútra. Nem látom, hogy mibe lenne érdemes, vwce, sp500 már van, sajnos semmi haszonnal eddig, nem ez zavar, csak ezeket már nincs kedvem bővíteni.
Oké, hogy alacsony a likviditás, de akkor is... Részvényindexek nem mozognak ekkorát! Pedig nincs is igazán durva nemzetközi pánik. Esetleg a bölcseink mondtak már megint valami nagyon hasznosat? Abból hogy PLN-hez képest is ekkorát estünk, úgy tűnik.