Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OCTAMD
őstag
válasz
Peter.70
üzenetére
Bármivel működik ,az eredeti a Yuasa S34B20R
De bármilyen akku jó ,ami ez a méret és bal+
https://www.emag.hu/auto-akkumulator-yuasa-12v-35ah-272a-197x129x227-hj-s34b20r/pd/DVB4QTYBM/?cmpid=87202&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=(HU:%20Without%20Whoop!)%20Shopping%20Ads%20-%203P%20No%20sales&utm_content=79377441729&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIzOzMu4rzhAMVip2DBx35mQIbEAQYBCABEgJX4PD_BwE
-
válasz
xEon1337
üzenetére
LBX-ről nekem is ezt mondták. Úgy bírnám ha Toyota/Lexus nem ezer évre előre közölné hogy itt az új model hanem mondjuk 3 hónapra, de ez hiú vágy
Corolla Cross-ra is ez volt már 21 végén mondták hogy mindjárt amikor Rav4-et rendeltem (aztán több mint egy év volt és drágább lett addigra mint a rav4 rendelési ára...). -
Megkérdeztem, hogy mikortól lehet az alábbi típusokat kipróbálni.
Lexus LBX tesztautó: április első hete
Lexus UX300h tesztautó: május első hete -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Az alany Auris hybrid Ts ( csomagtartóban van a 12V-os aksi ).
Milyen kis akkumulátor a javasolt? A Toyota féle optifitre nem szeretnék 87 ezret áldozni.
Kell az AGM? Vagy elég az EFB, esetleg sima savas aksi? -
Theodorci
tag
Sziasztok! A 22es corollára sikerül egy másik szett gyári felnit beszerezni , szenzorostúl. Az első alkalommal muszáj márkaszervízbe felrakatni, hogy feltanítsák a másik szett szenzort?
-
honeker
őstag
De minek a wifi hanem csinál semit
-
No.01
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Pont ma reggel vitatkoztunk a kollegammal, h mennyire jol fogyaszt az uj Jeep-je ami hybrid. (nem, 6.8l)
Nekem meg nem akarta elhinni, h a Corolla (2.0, kombi) most a kertek alatt kozlekedve mar beesett 5 ala igy kenytelen voltam megmutati neki a 4.9l a kijelzon.
Az a baj, h ha egyszer ezt megszoktad akkor utanna sem kezivaltot sem mas autot ai nem ilyen hybrid nem akarsz tobbet.
Jol ki van ez talalva na
-
galervin93
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Jó, nekem is van kétszáz méterre Penny, nekem se indul be a benzines ha nem akarom...
Annyi mindentől függ ez az egész hibridesdi, sokan csak addig jutnak el, hogy "mennyit megy villannyal?", pedig a lényege baromira nem ebben rejlik. Nekem egy jó öreg P3 van, nevetséges 4.5 literes fogyival egy ekkora járgányhoz, na ez az, amit tud a hibrid rendszer, és nem az a lényeg, hogy két kilométert villannyal gurulok. -
válasz
galervin93
üzenetére
az újakon nem feltétlenül. 10 fok felett simán elmegyek úgy a boltba, hogy be sem indul a motor. Nagy gázra, emelkedőre persze indul akkor is. DE arról volt szó, hogy beülsz, elindítod, és vársz 30 másodpercet, míg felépül az olajnyomás, és csak utána indulsz. Na, azért az újakon ez nem feltétlenül van így.

-
AXisBOLD
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
az olajat még leadnám valahol, de az egész vesződés így nem ér ennyit.
pár alkalom után biztos tök jól menne, de ennek elsőre jónak kell lennie, mert 115 km-re megy el a kocsi egy nap. ha csak ilyen helyi cirkáló lenne, akkor azt mondom még nagyobb bátorsággal nekivágnék.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
honeker
üzenetére
ezt most nem tudtam értelmezni
#19662OCTAMD: ok, akkor ez pipa
nem kell speckó szerszám legalább#19664ncc1701: szuper, köszi a tippet!
#19668No.01: ugyan így járok el és a feleségem is, mind a két autónál várunk kb 20 másodpercet indítás után és csak akkor indulunk, ha már megvan az olajnyomás, télen és még nyáron is.
nade az anyagiak, ah én csinálnám:
olaj 15k
olajszűrő kb 5k egy jobb
levegőszűrő kb 10k
pollenszűrő kb 4k
összesen 34k
ez reális lehet?mer ha megcsinálják 42k-ért, akkor nem állok neki a 8k különbség miatt.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Rakd fel az általad gondolt magasabb áron, aztán max csökkented, ha a kutyának sem kell annyiért. Gondolom nem sürgős az eladás, de, ha mégis, akkor eleve nyomott áron hírdesd meg. Bármennyiért rakod fel úgy is alkudni fognak, azt kalkuláld még bele.
-
No.01
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Pont ez a baj, pedig ha jol tudom ez a csere utani inditasnal sokat szamit.
Mar itt is sokszor irtam, h magunkon kivul senkit nem tudok aki beinditas utan ne indulna el azonnal. Nekunk meg mar legalabb 10 eve a rutin resze, h eloszor inditunk (ha nem indul a motor akkor poccintunk egy kicsit a gazon) majd ammig "brummog" addig elhelyezkedunk, ov becsatol, kedven radio/playlist elindit majd go.
Mindez nagyon-nagyon max 30 sec. A motornak biztosan jot tesz foleg hidegbe, de a tobbseg pont leszarja.
Sot talan mar irtam, h en azokat sem ertem akik nemcsak, hogy inditas utan azonnal indulnak, de ugy is kezdik, h egy nagyobb gazzal kiallnak a parkolobol.
Az eggadta egy vilagon semmi ertelme mert max 200meteren belul ugyis meg kell allni a kapunal, de nekik szamit az az 1 sec is. Erthetetlen. Sebaj ezt is irtam mar tobbszor: nem vagyunk egyformak -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, valakinek javaslata?
link -
AXisBOLD
addikt
ja csak olyanom meg végképp nincs...

40k körül mondtak most a kisszervizre (olaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő)
sok sajnos, de olcsó húsnak híg a leve, ha nekiesek célszerszám, meg tapasztalat nélkül, félek, hogy elbarmolunk valamit, mégha ez a világ legegyszerűbb dolga is.dilemmában vagyok

-
honeker
őstag
Kábelel megy a carplay android auto a wifi jel otvan a sarokban de nem aktiv a menüben be van kapcsolva de csak ott van 2020 rav4
-
g0dl
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Azt sem zárom ki, hogy az 5GHz is licensz kérdés, vagy csak ki van kapcsolva. Csómó hw-t árulnak úgy, hogy fizikailag sokkal több funkció/teljesítmény van benne, csak kikapcsolják, mert egyszerűen sokkal olcsóbb egyfélét gyártani.
Tudomásom szerint egy csomó régióban működik az AA zsineg nélkül. -
st6969
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Lehet, hogy félreérted. Azt tudom, hogy madzag nélkül nem megy az AA. De most nekem madzaggal sem ment.
Megkerestem az eszközök menüt: ha ott bekapcsolom az AA-t, akkor kábellel felmegy, de így a kábel nélküli sima BT kihangosítás nem megy. Ha viszont kikapcsolom az AA-t, akkor kábellel sem indul el az AA, viszont a sima BT kihangosítás működik. Ez eddig szerintem nem így volt, ennél intelligensebben kezelte: nem kellett a menüben semmit nyomkodni, kábellel indult az AA, de ha nem raktam kábelre, BT-n akkor is felkapcsolódott és működött a kihangosítás.
Nem tudom, mennyire érthető
-
ncc1701
veterán
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Sajnos az ablaknál ez a cucc feljött, tudok én valamit kezdeni ezzel, vagy inkább vigyem el valahova? (P2)
Köszi a segítséget előre is.

-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
2-es Yarisunk idén többet fog futni, éves 22.000 km-el kalkulálok és az éves kétszeri olaj+szűrőcserét elvégezném magam.
Mivel kellene készülnöm, milyen típusú és mennyi olaj kell bele?
Hol érdemes beszerezni a kisszervizhez szükséges alkatrészeket, olajat?típus: XP9F
1298cm3
64 kw
Motorkód: 2SZD682875
Alvázszám: VNKKL96300A116760
Gyártási év: 2006
Jelenlegi óraállás: 169.500 km + tekerés
elvileg nem a problémás motor és rendben is megy, most sincs vele semmi gond.
-
dragon1993
addikt
A következőben már benne lesz, majd veszel új kocsit hozzá
Viccet félretéve, a melóban beszélgettem egy fejlesztési mérnökkel, (ilyeneket is gyártunk rengeteg autógyárnak) hogyan is történnek ezek a módosítások. Ne feledjük, hogy a kocsi tervezése a covid/chip/alkatrész hiányos korszakban történet. Brutális összeg egy-egy request change a beszállító felé, lekötött megrendelések vannak, tesztelés, engedélyezés stb...
Persze minden megoldható, a Mercinél 2021-ben 8 magos 24+46GM ram-os infotainment volt Nvidia gpu-val.
-
-
válasz
polonic
üzenetére
Ez igaz, de ennyi erővel lehagyhatnák az üléshuzatot a hátsó ülésekről, azt úgyis alig használják. Pár milliót megspórolhatnának vele. Viszont százszor annyit buknának az emiatt el nem adott autókon (merthát néha azért mégiscsak használnák a hátsó ülést páran...).
Mondjuk csak 100 ügyfél vesz másik gyártótól autót emiatt, mert abban flottul megy az AA, akkor máris nem érte meg kihagyni... -
st6969
őstag
válasz
Theodorci
üzenetére
Nekem nem egyszerűbb kábellel, zsebben hordom a telefonom (de nem is tudom elképzelni, hogy bárkinek az legyen). Naponta 5-6x vannak városi kis utaim. Aztán, havonta 2-3x nagyobb, ahol esetleg kellhet az AA. Ha minden alkalommal elő kellene vennem és kábelen kellene csatlakoztatnom, meg is őrülnék
-
válasz
st6969
üzenetére
néha van ilyen nagy frissítés. Nekem ha bejelentkezek, utána visszakrakja a számlap-beállításaimat, legalábbis úgy emlékszem.
a telefonos kapcsolat többféle lehet, legalábbis úgy rémlik.
töröld a telefont, és dugd rá újra, végig fog futni a telepítés. Amígy az az egy van hozzáadva, és az az alap, addig vegyes módban van, azaz ha nem dugod rá, akkor bluetooth, ha rádugod, akkor pedig AA.
Nekem pl. két telefonom van, és a kettőt egyszerre csak úgy látja, ha cserélgetem a menüben a pipákat, hogy az ájfón az carplay (akkor a bluetooth-ot kikapcsolja), a pixel meg bluetooth (ekkor az AA nem aktív). Sajnos ez ilyen.
De mondom, úgy emlékszem, amíg csak egy telefon van hozzááadva a varázsló utána, addig ezt okosan kezeli. -
st6969
őstag
válasz
Tom1939
üzenetére
Volt már ilyen nekem is, de most teljesen kidobott. Kompletten hozzá kellett adni újra... Sőt, angol nyelvű lett. Plusz, a műszerfalat is visszaállította alapra
(újra ki kellett választanom, hogy fordulatszám mérős legyen a számlap, és mi legyen látható a 3 blokkban).
Facebookon olvastam, hogy szoftverfrissítés volt (hangvezérlés ill. navi), talán ez okozhatta, bár nekem frissítést egyelőre nem írt, szóval nem tudom...Más:
A napokban észrevettem, hogy hiába csatlakoztatom kábellel a telefont, nem indítja el az Android Auto-t. Eddig még nem használtam, de kipróbáltam egyszer és gond nélkül működött. De most egy másik kábellel kísérleteztem, és azzal nem ment, mondom, akkor a kábel a baj. De nem, mert visszatettem az előzőt, és most azzal sem ment.
Most, hogy újra kellett csatlakoztatnom a telefont, megtaláltam azt a beállítást, ahol ki-be lehet kapcsolni az Android Auto-t a fejegységen. Ha bekapcsoltam, akkor működött, viszont így nem csatlakozott bluetooth-on (ha nem dugtam rá kábelen). Ha kikapcsoltam, akkor nem működött az AA, de BT-n felcsatlakozott.
Szerintem ez előtte nem így működött
De már nem vagyok biztos semmiben...
Megerősítené ezt valaki: ha be van kapcsolva a fejegységen az AA, de nincs kábellel rácsatlakozva a telefon, az attól még BT-n kapcsolódik? Én ritkán használom az AA-t, de akkor ilyen esetben nem elég csak simán rádugni, még a menüben is kotorászni kell, hogy elinduljon... -
g0dl
addikt
Nekem az alkalmazás pont megjavult mostanában, minden út megjelenik benne, régebben néha kihagyott néhányat. Ráadásul szinte azonnal megjelenik.
Az IP rádió, és a navigáció az melyik kategóriába esik?
-
st6969
őstag
Én is itt tanultam, hogy egy DCM (data communication modul?) van benne, mobilnetet használ. Többféle határidő van, parancsokat talán üzembe helyezéstől 4 évig adhatsz ingyen (fűtés, ajtó zárás/nyitás), lekérdezéseket 10 évig adja a Toyota. Lehet, hogy tévedek, de nekem ilyesmi rémlik, de meg tudod nézni az alkalmazásban. Én most ki vagyok dobva, nem tudom megnézni.
Előfizetéssel valószínűleg hosszabbítható. -
st6969
őstag
Ma arra ébredtem, hogy a MyToyota alkalmazás küldött egy push üzenetet, hogy "a gépjárművet sikeresen eltávolítottuk az alkalmazásból"...
Hát a jó k....
Nem kértem ilyet, sőt, napok óta meg sem nyitottam az alkalmazást.
Remélem, azért történt, mert innentől kezdve elkezd megbízhatóan működni végre.
Csak engem dobott ki, vagy mást is? -
OCTAMD
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic 7 Lite 256GB Graphite Megkímélt állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Corolla Cross-ra is ez volt már 21 végén mondták hogy mindjárt amikor Rav4-et rendeltem (aztán több mint egy év volt és drágább lett addigra mint a rav4 rendelési ára...).
igaz az enyém elmult 4 éves

Teljes mértékben igazad van 20-25 sec kel hogy a olaj nyomás felépüljön mindenhol…..

(újra ki kellett választanom, hogy fordulatszám mérős legyen a számlap, és mi legyen látható a 3 blokkban).
De már nem vagyok biztos semmiben...
i