Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Total Commander

Hozzászólások

(#1401) pilóta válasza szaki26a (#1400) üzenetére


pilóta
nagyúr

Na de más programnál nem jelentkezik a hiba, csak a TC 7.55 és 7.56a-nál. A 7.0-val vagy Win intézővel ugynazt meg lehet csinálni ugynazon a NAS-on gond nélkül...

Egyébként a legfrisebb van rajta...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1402) pilóta


pilóta
nagyúr

Feltettem a 8 bétát, de ugyanaz.
Valahol találtam egy 7.04-et, azzal jó.
Végül is tud mindent, amit nekem kell, lecserélem az összes gépen erre...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1403) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
A képen jelölt helyre szeretnék mappát beilleszteni,hogy könnyebben eltudjam érni vagyis mint kedvencek legyenek megoldható?

[ Szerkesztve ]

(#1404) fatal` válasza qwertly (#1403) üzenetére


fatal`
titán

Nem, az a meghajtóknak van.

Illetve kerülőmódon, lassabban megoldható, ha megosztod a hálózaton és \\sajátgépedneve résznél bekötöd valamilyen betűjelre a mappát, de ez hülyeség.

A fölötte lévő eszköztárra viszont nyugodtan húzkodhatsz mappákat. :)

(#1405) qwertly válasza fatal` (#1404) üzenetére


qwertly
addikt

Szia!
Én is ezt csináltam csak gondoltam hátha megoltható valamilyen egyszerű húzd oda eresz el módszerrel :D.Úgy-hogy akkor megy a felső sorra a mappa.

(#1406) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

Tud olyat a Total Commander, hogy a kijelölt mappákat üresen, fájlok és alkönyvtárak nélkül másolja át a célterületre (tehát lényegében a mappaneveket másolja, az alap mappastruktúrát hozza létre)?

Kicsit bővebben, az mp3-lejátszóm feltöltéséhez lenne hasznos számomra a következő dolog:

A zenéim a laptopon "előadó/albumok" struktúrában vannak tárolva, és úgy szeretnék a lejátszómra is felmásolni zenéket, hogy ott is így legyen. Viszont egy adott előadótól nem az összes, csak bizonyos albumokat akarok feltenni, így magát az "előadó" mappát nem másolhatom, hanem kiválasztok mondjuk 2 albumot, és azt másolom (a lejátszóban így nem lesz "előadó" főmappa, csak "album1", "album2", stb. ömlesztve, de ez nem jó, amikor van mondjuk 40 különböző előadó 65 albuma).

Így az lenne a célom, hogy azon a szinten, ahol csak előadók látszanak, albumok nem, ott kiválasztom azokat az előadómappákat, ahonnan akarok majd albumot másolni, mondjuk akár 20-at egyszerre, és azokat üresen áttegyem. Ezután az adott üres előadómappákat a lejátszón szépen lassan feltöltöm a laptopról az adott albumokat kiválasztva, majd sorbaállítva másolva. Ez sokkal gyorsabb, mint mondjuk új az előadók nevével új könyvtárakat létrehozni egyesével.

Remélem, érthető voltam, valójában egyszerű dologra gondolok. Tehát lehetséges ilyet csinálni TC-vel?

Köszi!

(#1407) Mauzes válasza Mauzes (#1406) üzenetére


Mauzes
őstag

Vagy ami szintén nagyon jó lenne, ha az adott mappákat kiválasztva, majd F5 nyomása után be tudnék írni valami olyat a *.* elé, hogy másolja az eggyel fentebbi szinten lévő mappával együtt ezeket. Így "album1" és "album2" lenne kiválasztva, de a *.* elé beírom, hogy /source-1 (most csak a hasamra ütöttem), és ezt a sort tudnám ctrl+c-zni, és az összes további másoláshoz beilleszteni...

Persze lehet, túl nagy a fantáziám, és ilyen nem létezik.

(#1408) Mauzes válasza Mauzes (#1407) üzenetére


Mauzes
őstag

Találtam 2 lehetőséget, de egyik sem tökéletes, így bocs a sok üzenetért, de ha van jobb a fenti problémára ezektől, akkor légyszíves osszátok meg velem!

1. Kiválasztom azokat az mappákat (előadók nevei), melyek albumjai közül fogok válogatni, és a másolás ablakban "csak a köv. típusok"-nál olyan kiterjesztést adok meg, ami nincs egyetlen mappában sem. Ekkor az összes mappát (kiválasztott előadók) átmásolja üresen, de ezeknek összes almappát is (albumok mappáit)! Ezután megcsinálhatom azt, hogy az egyes albumokat kijelölöm, és F2 másolással hozzáadom, és míg a háttérben fut a másolás, szépen megkeresem az összes albumot, amit másolni akarok.
Probléma: rengeteg üres almappa is lesz az előadóknál (olyan albumok, amiket nem másoltam át utólag fájlokkal együtt, azok üresen maradnak). Megoldható lenne, ha lenne olyan parancs, hogy üres mappák törlése, de nem tudok ilyenről.

2. TreeCopyPlus plugin telepítése után az ALT+F5 parancs (azaz a tömörítő előhívása) ablakában tudom választani az adott plugint, ami lehetőséget ad parent directory-val együtt töténő másolására is, én választhatom ki, hogy hány szintet másoljon még. Ez az, amit a második hozzászólásban említettem, szóval nagyon jó lenne, de az a baj vele, hogy ALT+F5 esetében nem tudok F2 másolni, se a folyamatot háttérbe állítani, így lényegében karba tett kézzel megvárnom, míg az adott albumokat bemásolja, és csak ezután léphetek át egy másik előadó mappájába, hogy kiválasszak bizonyos albumokat, majd azok másolását is meg kell várnom, szóval nem praktikus...

(#1409) PhoenixK


PhoenixK
őstag

Újabb pénteki béta: Total Commander beta 9

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#1410) Visormail válasza Mauzes (#1408) üzenetére


Visormail
addikt

[link]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1411) Sk8erPeter válasza Mauzes (#1406) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Total Commanderrel nem tudok ilyen lehetőségről.

Viszont van egy fasza program egy Microsoftos fejlesztőtől, a RichCopy, amivel meg lehet csinálni, hogy csak a könyvtárszerkezetet, a mappákat másolja át egyik helyről a másikra totál üresen (azt is be lehet állítani, hogy csak azokat másolja, amiknek van gyerekeleme).
Ez mondjuk azt jelenti, hogy a főkönyvtárat és az alkönyvtárakat (meg azok alkönyvtárait) is átmásolja, de legalább üresen. Azt meg már nem nehéz eltüntetni.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1412) PazsitZ válasza Mauzes (#1406) üzenetére


PazsitZ
addikt

Üres mappaszerkezet másolása:
Csak a köv. típusok: nonexistent.*

- http://pazsitz.hu -

(#1413) Sk8erPeter válasza PazsitZ (#1412) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Vazze, tényleg, ez is működik... Sose jutott volna eszembe TC-ben. :R

"Csak a köv. típusok: nonexistent.*"
Mondjuk ehelyett nyugodtan lehet "asdasdasdasd" is. :D

(#1414) hunfatal : vágom, közben kipróbáltam, szerkesztettem is a hsz.-t, csak hirtelen nem jutott eszembe ez a lehetőség, hogy az eggyel lejjebbi mezőbe írjam. :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1414) fatal` válasza Sk8erPeter (#1413) üzenetére


fatal`
titán

Bármilyen típusú fájlt beírhatsz oda, ami nincs az adott mappában. *.asdfasdfa-ra is működik, most próbáltam ki. :D

(#1415) Sk8erPeter válasza fatal` (#1414) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

(milyen meglepő, hogy mindkettőnk példájában szerepelt az "asd" is :D Amúgy a csillag karakter is felesleges, anélkül is műxik)

Sk8erPeter

(#1416) fatal` válasza Sk8erPeter (#1415) üzenetére


fatal`
titán

Igaz, a * is felesleges.

A hsz-t még a második szerkesztésed előtt küldtem amúgy. :D

Próbánál az "a" vagy az "asd" szerintem mindenkinél szerepel. :D

(#1417) Visormail válasza Sk8erPeter (#1413) üzenetére


Visormail
addikt

Pedig ezt már a kérdező is leírta: "1. Kiválasztom azokat az mappákat (előadók nevei), melyek albumjai közül fogok válogatni, és a másolás ablakban "csak a köv. típusok"-nál olyan kiterjesztést adok meg, ami nincs egyetlen mappában sem. Ekkor az összes mappát (kiválasztott előadók) átmásolja üresen, de ezeknek összes almappát is (albumok mappáit)!"

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1418) Sk8erPeter válasza Visormail (#1417) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Amikor olvastam, akkor számomra már egy idő után egybefolyt az egész, és ezek szerint rohadtul nem is fogtam fel a lényegét, olyan hosszasan írt le egy egyszerű problémát. :D Mondjuk másnaposan olvastam, lehet, hogy ez is közrejátszott. De tény, hogy néha a kevesebb több. :D

Sk8erPeter

(#1419) hektor24


hektor24
aktív tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy a Total Commander 7.56a-ra feltettem a WebDAV plugint (2.1), el is érem az adott webes megosztást, viszont az ékezetes fájlneveknél az ékezetes karakterek helyén érdekes jelek vannak, nem igazán kezeli jól az ékezetes fájlneveket. Van erre valami megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!!!!! :R

(#1420) hektor24 válasza hektor24 (#1419) üzenetére


hektor24
aktív tag

UP! :F

(#1421) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Hali!

A Total Commander 64 bites változatánál lehet másolásban (bármilyen adatmozgatásban) sebességbeli javulás a 32 biteshez képest?
Elméletben úgy gondolnám, hogy lehet, ha már Photoshopnál is elvileg a 64 bites előnye ott jelentkezik, hogy adott idő alatt több adatot képes feldolgozni, de most hirtelen értelmes érvekkel nem tudnám alátámasztani, hogy jelentkezhet ez másolásnál - jó, nagyobb memóriacímzés, meg az összes többi blabla a 32 bit vs. 64 bit mizériával kapcsolatban, de mi köze pl. ténylegesen a másolásnál?

Sk8erPeter

(#1422) sz.j


sz.j
nagyúr

Szevasztok!

Az mitől van, hogy ha nagyobb mennyiségű fájlt kijelölök majd áthúzással úgymond "automatikusan" szeretném feltölteni a tárhelyre, akkor a legkülönbözőbb helyeken, pl. a teljes feltöltendő mennyiség 41%-nál, 18%-nál, vagy mint a képen is látható 2%-nál megáll a feltöltés és minden így marad.
[link]
Hiába próbáltam meg újból és újból sajnos továbbra is a legkülönbözőbb helyeken megáll.
Pedig eddig nem volt ilyen gondom a Total Commander-el ....

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#1423) Sk8erPeter válasza sz.j (#1422) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hali!

Sajnos konkrét választ nem tudok adni, de nálam is gyakran előfordul Total Commander esetén. Ebből következően én nagyobb adatmennyiség FTP-n keresztüli mozgatására nem a TC-t szoktam használni, mert szerintem rendkívül megbízhatatlan, még automatikus újracsatlakozási kísérletet sem tesz, hanem rákérdez, de van, hogy otthagyom a gépet, és mire visszaérek, már ténylegesen megszakad timeout miatt a kapcsolat, újracsatlakozási kísérlet esetén meg idióta hibák jönnek elő.
A WinSCP már stabilnak tűnik, néha régen fagyogatott, de most már tudom ajánlani. Nekem ami különösen tetszik benne, hogy beállítható, hogy külső szerkesztőprogrammal nyiss meg bizonyos fájlokat (pl. *.htm, *.html, *.php, stb. - igazából bármi), és a progi lemásolja egy átmeneti könyvtárba, és figyeli az ezen a fájlon történt változásokat, majd ha pl. némi változtatásokat elmentesz a fájlon, akkor azt egyből fel is tölti, felülírva az eredeti fájlt. Plusz alapból küld NOOP parancsokat a kapcsolat fenntartásához, ezt sem kell külön beállítgatni. Ezenkívül tud teljes könyvtárszinkronizálást, az alkönyvtárakkal együtt az egész könyvtárstruktúrát tudja tükrözni helyi könyvtárról távolira, és fordítva.
Funkciógazdag program, FTP-re, SFTP-re, stb. inkább ezt javaslom.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1424) sz.j válasza Sk8erPeter (#1423) üzenetére


sz.j
nagyúr

Hát ez szomorú ....

Mindenesetre köszi az infót és a linket.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#1425) Sk8erPeter válasza sz.j (#1424) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szívesen!
Mindenképp próbáld ki majd a WinSCP-t, a felülete valamelyest hasonlít a Total Commanderre, kétpaneles, így olyan nagyon nem is kell tőle idegenkedni az elején. Viszonylag könnyű megtanulni a használatát.

Szerk.: ja, és előre is BÚÉK! :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1426) sz.j válasza Sk8erPeter (#1425) üzenetére


sz.j
nagyúr

Boldog Újévet Kívánok neked is és az összes PH-s fórumozónak is!

:K

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#1427) aag


aag
őstag

Sziasztok!

Windowsra telepített XAMPP alatt kellene fájl jogosultságot állítanom Totalcommanderrel. Nekem ez az ablak nem jön elő sehogyan-sem:

Segítsetek légyszíves!

(#1428) PhoenixK válasza aag (#1427) üzenetére


PhoenixK
őstag

A File -> Change attributes alatt lehet módosítani az attribútumokat, de te ilyet helyi meghajtón nem nagyon fogsz látni, mert ezek UNIX jogosultságok! szerintem keress egy Win-re szabott leírást!

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#1429) aag válasza PhoenixK (#1428) üzenetére


aag
őstag

:R

(#1430) olivera88


olivera88
veterán

Van valami lehetőség törölt ftp szerver adatok visszaszerzésére? Tudomásom szerint nincs de gondoltam rá megkérdem hátha.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#1431) canniball


canniball
nagyúr

Az üres területen történő jobbklattyos menü elérésének idejét le lehet-e valahogy rövidíteni (ne kelljen nyomva tartani hozzá)? Mindezt úgy hogy a fájloknál marad a rövidjobbklatty=kijelölés+hosszújobbklatty=menü beállítás.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1432) dodopek


dodopek
addikt

Sziasztok!
7.55 Commandert használok. Most szükségem lenne egy openssl dll file-ra.Honnan szerezhetek ilyet?

(#1433) Fire/SOUL/CD válasza dodopek (#1432) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

[link]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1434) dodopek válasza Fire/SOUL/CD (#1433) üzenetére


dodopek
addikt

THX! :)

(#1435) Dedkov76


Dedkov76
tag

Sziasztok!
Következő a gondom:win7 64bit,bármelyik verziót rakom fel a TC-ből nem mutat mindent az asztalon levő ikonokból.Van pár progi aminek ugye az indítóját elhelyezem az asztalon,csak egy 32bitest lát a TC:Tehát nem mondhatom,hogy csak 32bitest vagy 64bitest nem lát.Win7 32biten nem voltak ilyen gondjaim.Valamit nem jól állítok be a TC-ben vagy ennyire gáz a Win7 64bit?

"miért vagytok gyengék?"

(#1436) PhoenixK válasza Dedkov76 (#1435) üzenetére


PhoenixK
őstag

Egy kicsit nem tiszta, amit írtál... hogy jeleníted meg az asztalt TC-vel? A Users\<felhasználó>\Desktop mappát nézed? Esetleg valami plugin-t használsz?

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#1437) Fire/SOUL/CD válasza PhoenixK (#1436) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Parancsok menü/Asztal könyvtár megnyitása ;)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1438) PhoenixK válasza Fire/SOUL/CD (#1437) üzenetére


PhoenixK
őstag

Akkor pláne nem értem a problémát, nekem ugyanis mindent megjelenít (user folder és public folder desktop is)

@Dedkov76: Egy példát írj pls, mit nem jelenít meg! (akár screenshot is). Nincs véletlenül ékezet a felhasználó-nevedben?

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#1439) Dedkov76 válasza PhoenixK (#1436) üzenetére


Dedkov76
tag

Igen a desktop mappát nyitom meg.32bites Win7-nél láttam mindent ami az asztalon van (parancsikonok,fájlok,mappák,stb.) itt nem.A parancsikonok közül csak egy 32bitest látok a többit nem bármelyik TC-vel is próbálkoztam.

"miért vagytok gyengék?"

(#1440) Fire/SOUL/CD válasza Dedkov76 (#1439) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Uninstalláld a TC-t (minden beállításával együtt) és telepítsd újra, de most úgy, hogy amikor felajánlja, hogy hova települjön (ami alapban a c:\program files(x86) mappa), akkor azt változtasd meg c:\program files-ra. Ez az apró "trükk" talán segít.
(persze ez úgy értendő, ha x64-es rendszer alá telepítenéd)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1441) Dedkov76 válasza PhoenixK (#1438) üzenetére


Dedkov76
tag

ezek vannak

[link]

csak ennyit látok

[link]

Rengetegszer raktam újra a progit és bárhova is lett telepítve ugyanez maradt az eredmény

[ Szerkesztve ]

"miért vagytok gyengék?"

(#1442) Gabás válasza Dedkov76 (#1441) üzenetére


Gabás
addikt

ezek valszeg az "All users" fiók asztalára vannak kitéve, a megoldás áthelyezni a sajátodra

(#1443) fatal` válasza Dedkov76 (#1441) üzenetére


fatal`
titán

A többi ikon az összes felhasználó asztalán van, nézd az all users\desktopon, ott lesz. :)

(#1444) Sk8erPeter válasza fatal` (#1443) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ugyanezt mondta Gabás is két órával előtted. :DD (néha echo-zol :D)

Sk8erPeter

(#1445) fatal` válasza Sk8erPeter (#1444) üzenetére


fatal`
titán

Már mondtam jópárszor, hogy fentről lefelé olvasok és válaszolok, de azért csak belekötsz újra és újra. Mikor válaszoltam a hozzászólására, akkor még nem olvastam Gabás hszét.

[ Szerkesztve ]

(#1446) Sk8erPeter válasza fatal` (#1445) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Újra és újra? :Y Én? Szerintem az valaki más lehetett, aki "belédkötött". :N
Egyébként nem tudom, miért sértődsz vérig egy ártatlan szúrkálódáson. :N De bocs, ha ennyire megsértettelek ezzel...

Sk8erPeter

(#1447) Dedkov76 válasza Gabás (#1442) üzenetére


Dedkov76
tag

Hát elkezdtem keresni a jó kis all users mappát(amit megszoktam 32biten),de nincs :)
Van a saját fiókom,nyilvános és update user.Nem a TC-vel lesz gondom szerintem,mert a Win intéző sem látja keresett ikonjaimat :)Annyi eszem lehetett volna,hogy először azzal is megnézem.Azért köszönöm mindenkinek a válaszokat ha esetleg valami értelmes eszébe jut valakinek azt megköszönném.Asszem megy vissza a 32bites rendszer azzal minden kerek volt.

"miért vagytok gyengék?"

(#1448) Gabás válasza Dedkov76 (#1447) üzenetére


Gabás
addikt

Public=All users

(#1449) aag


aag
őstag

Egy furcsa kérdés: Melyik a legjobb TC klón?

(#1450) Dedkov76 válasza Gabás (#1448) üzenetére


Dedkov76
tag

A nyilvános mappám csak ezeket tartalmazza:

[link]

Tényleg teljesen új dolog ez nekem.

[ Szerkesztve ]

"miért vagytok gyengék?"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Total Commander
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.