- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
BobChemistry #9796 üzenetére
Igen, de fejből (és Linux alól) meg nem mondom, pontosan hol. Bár egyszerű meglelni.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
BobChemistry #9790 üzenetére
Li-ion akkunál nem létező fogalom a formázás és a csepptöltés.
Bedug, használ. A kímélés miatt érdemes beállítani, hogy ne töltse állandóa, pl csak 80%-os töltés alatt kezdjen tölteni, és 98-99%-nál hagyja abba.Sipi
-
BobMaster
senior tag
Sajnos nem adhatom ki a listát, sorry
a LED-es x200s 425e + ÁFA-tól indul, abba ez fér bele:
Gyártói weboldalFontos, hogy 3G/HSDPA modult nem tudsz beletenni, egyik LED-es x200s-ben sincs se antenna, se SIM slot.
-
BobChemistry
őstag
átvettem a gépet
az akksit csak simán feltöltöm, semmi formázgatás? -
neilszab
őstag
Sziasztok
éppen egy "nyomozás" folytatok, és ez már a 4. topic ahova a "nyomokat követem"
a megoldás felé...
A gondom az, hogy szeretném vhogy kikapcsolni a Notebook-omon az automatikust akksitöltést, mikor rádugom a hálózatra. (Szeretném meghosszabbítani az akksi élettartamát, mivel se a folyamtos csepptöltés és rátöltögetés nem teszi neki igazán jót)
Úgy látom, hogy egyes ThinkPad-okon működik ez a Power Manager progi, de csak néhány típuson, de igazából pont ez az, amire nekem szükségem volna.
Nekem viszont nem Lenovo-m van, így nálam nyilván nem futna el, és nem is találok olyan progit a neten, ami jó lenne egységesen bármelyik gépre.
Szóval a kérdésem az, hogy ennek a funkciónak van vmi hardware-s háttere/előfeltétele is, hogy csak néhány típuson használható? És ezért nem találok egységesen minden gépen működő hasonló progit?
-
SNor
tag
Azért AUUU....
Üdv:S! -
BobMaster
senior tag
hát hogyne, de az picit gyengébb:
Lenovo ThinkPad T400 notebook
Intel Core2Duo T9400 (2.53GHz/1066MHz/6MB L2) processzor; 1x2GB PC3-8500 DDR3 1066MHz (max 4GB); 14.1" WXGA+ (1440x900) kijelző + Webkamera; 160GB 7200rpm SATA HDD; DVD-RW DL meghajtó; ATI Mobility Radeon 3470 VGA 256MB; Gigabit Ethernet, Intel 802.11a/g/n WIFI, Bluetooth; 3xUSB2.0, VGA, S-Video, RJ-45, firewire csatlakozó; 4-in-1 kártyaolvasó, fingerprint reader, UltraNav (TouchPad és TrackPoint); 6 cellás Li-Ion akkumulátor; kb. 2,14Kg; Windows Vista Business; 3 év szerviz garanciaa +2GB és 3G/HSDPA frankón elfér benne.
-
BobMaster
senior tag
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9767 üzenetére
Kár, hogy nincs ebből nagyobb felbontású...
-
BobMaster
senior tag
válasz
Charybdis #9763 üzenetére
"A Thinkpad T500-ra esett a választásom. Azt mondták, lehet bele tenni akármilyen beleillő SSD-t, de inkább a szervizzel tetessem bele, hogy tutira nem sérüljön a garancia."
Ezt azért mondják, mert ha a szerviz építi be, akkor ráírják a jótállási jegyre, lepecsételik és onnantól az SSD-re is érvényes a gép garanciája (ha közel azonnal történik a beépítés, akkor 3 év)
Ha Te szereled be otthon, akkor csak 1 év. Memóriánál ugyanez a helyzet.
-
BobMaster
senior tag
válasz
Charybdis #9768 üzenetére
Lenovo ThinkPad T500 notebook
Intel Core2Duo T9550 (2.66GHz/1066MHz/6MB L2) processzor; 2x2GB PC3-8500 DDR3 1066MHz (max 4GB); 15,4" WSXGA+ (1680x1050) kijelző; 320GB 5400rpm SATA HDD DVD-RW DL meghajtó; ATI Mobility Radeon 3650 VGA 256MB; Gigabit Ethernet, Intel 802.11a/g/n WIFI, Bluetooth, 3G/HSDPA modem; 3xUSB2.0, VGA, S-Video, RJ-45, firewire csatlakozó; 4-in-1 kártyaolvasó, fingerprint reader, UltraNav (TouchPad és TrackPoint); 9 cellás Li-Ion akkumulátor; 2,63Kg; Windows XP Professional (előtelepítve); 3 év garanciaA korábbi darabokban volt 2GB-os Robson, itt kérdéses, nem derül ki a leírásból...
Amúgy igen, jönnek új típusok is, jellemzően P8700-as procival.
-
Charybdis
csendes tag
válasz
Napfénysüti #9765 üzenetére
Lol, ezt néztem ki, de mára már nem elérhető: [link]. Ugyanilyen konfigot nem tudtok máshol? Az a lényeg, hogy T500 legyen, 1680x1050 kijelző, hardveres virtualizációt támogató proci és 3 év garancia .Egyébként Lenovo T sorozatot alig lehet találni, már jön az új típus, vagy mi van?
-
Napfénysüti
nagyúr
Aki még esetleg nem látta de fanatikus: [link]
Ez a céges gépen a hátterem -
Charybdis
csendes tag
válasz
Dr. Akula #9754 üzenetére
Lol, nem kell kernelt fordítgatni, nem kell mountolgatni, és ugyanolyan könnyű kezelni, mint a Windowst. Sok verzió van, de winről átjövőknek csak az Ubuntut ajánlják, szóval ez a gond is megoldva. MP3-at lejátsza, sőt szinte akármilyen videó formátumot (lásd VLC player). Ubuntut ki tudod próbálni: Wubi. Ugyanúgy felinstallálod, mint bármilyen más Windowsos programot, utána bootoláskor kiválaszthatod, melyik oprendszer induljon el (alapból a win). Ha meg akarod szüntetni, simán unistallálod, és teljesen eltűnik, a meglévő rendszerhez egyáltalán nem nyúl.
Voltam ma notebookos üzletben, ott sem tudnak még a win7 akcióról. Akkor várok 26-ig, utána még mindig van időm vásárolni még 20%-os áfával.
A Thinkpad T500-ra esett a választásom. Azt mondták, lehet bele tenni akármilyen beleillő SSD-t, de inkább a szervizzel tetessem bele, hogy tutira nem sérüljön a garancia.
-
TOZ
addikt
válasz
fordfairlane #9757 üzenetére
Az mp3 az tenyleg jogi problema miatt van. Ubuntun detto igy megy, ott pl jol dokumentaltan megadjak, hogy milyen csomagot kell feltenni, onnantol nincs az az egzotikus formatum, amit ne vinne. Nem kell codecpackekkel jatszadozni.
Kicsit vedve a pigvint, a mai linux disztrok meglehetosen jol kezelnek igen sok hardvert. Kezzel meg vegkepp nem kell mar mountolgatni.
De hogy szidjam is kicsit: az energia gazdalkodas tenyleg nem az erossege. -
TOZ
addikt
Szerintem nem fogunk olcson/ingyen upgradelni. En szinte biztos nem (nem a linux miatt 8-) ), hanem mert nekem Home van a gephez, radasul, ha jol emlexem nem premium, ami a pletykakban emlitve van.
Mas. Nandival (koszonet) most csekkoltuk a hdd keretet. Egyertelmuen rossz. Szoval csak ovatosan a harmadaron kinalt ebayes cuccokkal. Bar lehet, hogy csak en vagyok peches. -
fordfairlane
veterán
válasz
Dr. Akula #9754 üzenetére
ne kelljen már kernelt fordítgatnom meg drivert kézzel hekkelni, fel/le mountolgatni a cserélhető eszközöket, stb)
off:
Nemrég felraktam a Fedora 11-et, és meglepve tapasztaltam, hogy nem játszik le MP3-at. Biztos valami jogi oka van, de akkor is... És persze tüsténkedett, hogy majd ő megnézi, milyen kodek kell ehhez az egzotikus formátumhoz. Aztán nem talált.Megrázó élmény volt.
-
evone
őstag
Akkor gondolom az en tavaly majusban vasarolt T61emen nem lehet majd uprgadelni penzert, vagy igen?
Rohadtul orulnek neki ha lenne olyan recovery lemez ami windows 7 professional 64 bitet tartalmaz, 20 ezret is siman kipengetnek erte...
Most Business 32 bitem van.
Errol orulnek ha lenne valami info
-
Dr. Akula
félisten
Lehet, de én nem vagyok fanatikus. Se pingvin, se ablak. Szal nem tólságosan zavar.
Használnék én linuxot ha 1. futna rajta minden program amit használok, 2. ugyanolyan könnyű lenne kezelni mint a windowst (ne kelljen már kernelt fordítgatnom meg drivert kézzel hekkelni, fel/le mountolgatni a cserélhető eszközöket, stb), 3. egységes lenne, nem 23456 féle verzió, aztán én találjam ki melyiken mit hol találok, 4. nem lenne helyenként gagyibb mint a win (jó, máshol meg a win gagyibb, de a másik fele is igaz). Sztem még a linuxnak nagy utat kell megtennie hogy valós alternatívája legyen a windowsnak. Sajnos - mert amúgy szimpatikus cucc, csakhát mindig van vmi "de...".
Charybdis:
Sztem ez a billentyűzet kiosztásától függ, mert pl X200 van duplasoros és egysoros enterrel is. Előbbi magyar, utóbbi eng. -
Otisz
őstag
válasz
BobChemistry #9752 üzenetére
Csak 1-et.
-
BobChemistry
őstag
holnap megyek a notiért
azt viszont nem tudom, hogy csak használható 1 partíciót fog létrehozni a rendszer a biztonságin kívül?
-
TOZ
addikt
válasz
Charybdis #9750 üzenetére
Insider informatorom az upgrade opciot megerositi, de a datum es az ar tekinteteben nagy kerdojelekkel valaszolt: "azt nem tudom, hogy ezt honnan vehettek" Egyes hirekben upgrade opcio lehetoseget VELELMEZIK Home Premium es Business kiadasok eseteben, de szamos egyeb Vista valtozat is forgalomban van, amely az ilyen talalgatasok szerint nem lesz (olcson/ingyen) upgradelheto.
-
Charybdis
csendes tag
válasz
Napfénysüti #9748 üzenetére
Cool, kösz az infót. De miért kék az Enter ?
Erről a windows 7 ingyen upgrade dologról tudtok vmit? Most azt olvastam, hogy június 26. után vásárolt vistás gép mellé kb. +6000 forintért jár majd ugyanolyan verziójú Windows7 október 23. után. Csak kérdés, ez melyik magyar boltokban lesz így?
Mert így notebook vásárlásra legalkalmasabb időpontnak a június 26-30. tűnik, hiszen ekkor jár alacsonyabb árú Windows7 és az ÁFA is még 20%.
-
abcukistván
tag
Nekem (T500) magyar, és 2 soros az enter-em. Viszont van még külön PrtSc, ScrLk, Pause, Pgup, PgDn billem is, plusz az Esc az F1 fölött van. Tehát a felső sorom más mint a linkelt.
-
Charybdis
csendes tag
válasz
Napfénysüti #9746 üzenetére
Alapból magyart, nyilván.
Tehát a magyar billentyűs T500-on kétsoros Enter van?
-
Charybdis
csendes tag
Helló!
Kétsoros Enter gomb csak az SL sorozatban van? Nem lehet kérni T500-at vagy R500-at kétsoros Enterrel? És ugye hosszú í van a bilentyűn? Mert az összes notebookbotl csak simán átvette a képet a lenovótol, azon meg persze angol billentyű van.
Szóval az a kérdésem, lehet-e szerezni T500-at vagy R500 ilyen billentyűvel?
[link]A bal alsó Fn gombot át lehet változtatni Ctrl gombbá?
-
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #9741 üzenetére
Az Intel integrált "grafikájának" tudtommal éppúgy gyér a Linuxos support-ja, mint az ATI kártyáinak.
Dr.Akula: szerintem kapásból volna úgy húsz ember a fórumon, aki rávágná, hogy "igen, a Linux a jobb".
(Nem én - én nem próbáltam, pedig van vagy háromféle Ubuntu LiveCD itthon.)
-
Magnat
veterán
válasz
Neil Watts #9729 üzenetére
Itt egy T61, igaz, bemutatódarab, de még 4giga upgrade-del is megállna 300k körül.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9733 üzenetére
A w700ds-ben NVIDIA Quadro FX3700M van... a "simaban" pedig NVIDIA Quadro FX 2700M ...
a keretbe mondjuk nem fer bele... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Létezik egyáltalán nVidia videokártyával felszerelt Thinkpad?
Tim82 igazad van a Quadro is nVidia.El is felejtettem.
A W sorozat mind fireGL-es? -
Tim82
félisten
válasz
Neil Watts #9731 üzenetére
A legújabb modellek ATI kártyákkal vannak szerelve (T400, T500, W500, W700 stb.).
Talán egy T61p esetleg, ami Quadro-val van felszerelve. Annál komolyabb Nvidia graf.-os TP-t nem fogsz találni.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Mi a baj az ATI kártyákkal?
-
Sziasztok!
300-350k körül tudnátok valami jó masszív ThinkPadet ajánlani amibe vmi normális C2D van és 2-4 GB RAM és nVidia videokártya?
-
Magnat
veterán
No, végül a sima linuxos DD parancs segített, tükrözte az egész vincsit, aztán PMagiccel átméreteztem a partíciókat.Viszont még mindig kíváncsi lennék a recovery dvd-ről hdd-re másolásának mikéntjére. És még két kérdés:
-recovery alól nincs netkapcsolatom, miért? Utp-n át próbáltam sima dhcp-vel, simán mennie kellett volna.
-hol tárolódik az oprendszer kulcsa? Gondolom, nem a recoveryn, mert akkor nem adogatná kölcsön mindenki a sajátját ... -
-
Obolony
senior tag
hello.
hasznalt gepet vennék az asszonynak. Hasonló árban látok R51e és T42 notebookokat.
mindkettő wifis, pentium M 1,7; 1,5 g ram, 80GB HDD, DVD, szal az alapok egyezőek,
az R51 ATI Radeon Xpress 200M (128 MB RAM) 15 col
a T42 ATI RADEON 7500 (32Mb) 14 col
Az R51 egy 10essel drágább.
Mit mondtok? Mit válasszak inkább?
Koszi
-
-
Gondwana
addikt
-
Magnat
veterán
Annyira jutottam még, h ha átkapcsolom a briósban a SATA vezérlőt compatibility módba, akkor látja a win boot lemez, de hiába adom ki a fixmbr meg fixboot parancsokat, semmi sem változik, indításkor azt mondja, h "A disk read error occurred Press Ctrl + Alt + Del to restart" ... mondjuk az sem világos, h a másik hdd látszik xp alatt anélkül is, h compatiblity módban lenne?
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
vettem egy nagyobb vincsit a T60-ba, ezzel kapcsolatban merül fel pár probléma: PMagiccel lemásoltam a meglévő hdd C partícióját (meg közben át is méreteztem az újon), szépen meg is történt, létre is jött, csak éppen nem bootol a gép az új hdd-ről. A partíció elsődleges és aktív. Vki írta vhol, h egy fixmbr jót tehet, ezért gondoltam, bebootolok egy xp-vel és megoldom ... csakhogy érdekes módon az sp2-es xp szerint nincs hdd a gépben ... viszont ha a régit visszateszem, akkor azt látja, ez vajon miért van? Na, gondoltam, akkor hátha a recovery feltelepítése átírja a master boot recordot, csakhogy sehol nem találok a recoveryben olyan opciót, amivel a már cd-re és dvd-re kiírt cumót vissza lehetne tenni hdd-re, ilyet csinált már vki? (Evone írta, h lehet ilyet csinálni, de nem sikerült rájönnöm, hogyan) Utolsó 5letem az volt, h akkor a Create Recovery Media progival átteszem az usb-n csatlakoztatott nagy vincsire a partíciót, ahogyan lemezre is kiírtam anno, csakhogy ez sem úgy működik, mint gondoltam: nem hozott létre partíciót, hanem lett egy preboot alkönyvtár és abban van 350 mega mindeféle, ami őszintén megmondva fingom sincs, mire jó.
Úgyhogy kérdezném, vajon miért nem bootol az új vincsiről, illetve hogy tudom lemezről feltenni a recoveryt? Köszi. -
BobMaster
senior tag
válasz
Napfénysüti #9717 üzenetére
Ne offoljunk, ejj
-
BobMaster
senior tag
válasz
BobChemistry #9709 üzenetére
Mi tart ezen három napig, ha raktárról átvehető?
-
rankesz
veterán
válasz
Napfénysüti #9706 üzenetére
Igen, az óra mellett a battery gauge bar-on átklattyantod power saver-ről performance állásba. Villan egyet a kép, szokásos hardver-felismerés win-hang és megjelenik a tálcán az Ati ikon.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Napfénysüti #9710 üzenetére
annyit már nem akartam érte kiadni, még sok mindent kell venne ebben a hónapban, így korlátozott volt a keret
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobChemistry #9709 üzenetére
Nagyon jó választás. Bár most már kis használat után azt mondom hogy jobb ekkora kijelzőre az 1440*900-as felbontás.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Napfénysüti #9697 üzenetére
végül is ezt választottam: T400
ha minden jól megy, csütörtökön meg is jön
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobMaster #9704 üzenetére
Olyan aztán nincs sok embernek.
Bár elég durva cucc elismerem.Próbálgatom a két videokártyát és az integrált Intelesnél sokkal hűvösebb levegőt fúj ki a gép még ilyen netezős alig terhelős állapotban is. Az ATI-snál azért forróbb a szitu
Szóval ha nincs kihasználva az utóbbi akkor érdemes az integráltat használni.
Amúgy akinek Vista van hasonló gépén attól kérdezném hogy ott tényleg működik oprendszeren belül a váltás? -
Otisz
őstag
Találkozott már valaki olyan TP modellel amihez 64bites oprendszert adnak
-
BobMaster
senior tag
válasz
Charybdis #9690 üzenetére
óóóóó, én már olyan szép modelleket látok
ThinkPad T400s, Centrino2 vPro, Core 2 Duo SP9400 (2.40GHz 6M 25W), 2x2GB, 128 GB SSD, DVD±RW DL, Mobile Intel GMA 4500MHD (GM45, 384MB), 14.1" WXGA+/LED non glossy, Camera, Eth Giga, Intel 5300 AGN (3x3), 3G/HSDPA, Bluetooth, FPR, 6 cell, XP Pro/Vista Business 32 RDVD, 3 Years
Aktív témák
Hirdetés
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged