- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
Aktív témák
-
Lpat01
csendes tag
hi!
áprilisi t400-as elég sokszor fagyogat, vista ultimate-tel....
megoldás van rá? -
Gergő_
őstag
Egy dolgot nem értek mióta nézem a T400s árakat. Az aktuális T modell mindig ilyen magas árszintről indult?
-
Integra
titán
meg kéne tapizni
végignyálaztam most fél tucat cikket róla és bitang jónak tűnik
dícsérik az új belső szerkezeti kialakítást is, nem kell már a palmrestet szétkapni de a klavit sem kiszedni.
most érezni azt, hogy noha komoly munkagép, komoly teljesítménnyel, a multimédiára igazán figyelmet fordítottak, én eddig pont ezt hiányoltam igazán a komolyabb thinkpadekből. megkell nézni, hogy mi lesz a 2009 q4 lista és mennyiért. -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10391 üzenetére
nem hinném.
szerintem sima döntés kérdése, főleg, hogy nem tudja kikezdeni a vázat az a plusz hő, ami szvsz minimális, azért azok a mobil gpu atik már elég fejlett energia menedzsmentesek. csak hát az intel az az intel..
én inkább itt látom a lényeget -
Integra
titán
ez az intel vga egy fos, hátha tesznek bele egy ati-t...
ettől függetlenül azért nem duzzognék, ha egy ilyet kéne használnom, igaz a sima 250-es hdd nekem tökéletes bele 4 giga rammal, valszeg nem is lenne 7 kilo az ára..
egy picit a merevségtől tartok, hiszen nicsen meg a szögletes kerete, mint a mostani gépeknek, mikor rácsukódik a vázra, akkor nem alkot vele egy olyan masszív egységet. -
SNor
tag
válasz
Dr. Akula #10377 üzenetére
Én amit nem értek meg, ha 12"-be bele tudnak rakni egy 1440x900-as kijelzőt, 15"-ösbe meg egy 1920×1200-as kijelzőt, akkor a T400/T400s-be miért nem szerelnek egy 1650x1050-eset? Valahogy az az érzésem, hogy a mostani T4xx széria nem arra a szintre van pozícionálva, mint annó a T2/4/6x széria. Annak aki 14"-es 1400x1050-es kijelzős gépet használt most vagy az X301es (int grafika) vagy a W500-as (~2,7kg) felé kellene mozdulnia. Pont a középút szűnt meg. A T400s egy szép dolog, és értem hogy a business részben (excel, same time, etc...) pont ilyesmi kellhet, de akkoris!
Megmondva, üdv:S! -
Dr. Akula
félisten
válasz
Obolony #10380 üzenetére
Tudja, csak nem teszi. A vevőnek van igénye rá, a gyártónak nincs, és inkább az olcsóbb előállításra mennek, mint a tömeges vásárlói igények kielégítésére. Ugyanaz megy itt is mint a filmiparban. Ott se a jó filmeket dotálják, hanem az x+1. unalmas folytatásokat. Úgy gondolják a név majd eladja, minek kockáztatni eredeti ötletekkel. Aztán meg csodálkoznak hogy nem megy a néző a moziba. Persze, mert az nem olyan hülye mint amilyennek nézik, elolvassa a kritikákat, aztán az egyértelmű csődre jegyet se vált, tökmindegy hány sztár van benne, meg minek a folytatása. Sztem netbookkal is ott tartunk hogy tök felesleges kihozni mégegy atom+945 modellt, mert mivel is tudna meggyőzni hogy pont azt vegyem meg és ne a 23 másikat? Semmivel. Csak azzal tudna ha kitűnne a langy állóvízből. Mondjuk egy Nano+Ion kombóval.
Napfénysüti:
Kandó. Budai út 6, ha jól emléxem. Van/voltmellette egy pékség is, lehet már az sincs. A legjobb hogy a főbérlőm, akinél laktam azt se tudta hol van a fehérvári vár. Végülis csak 3-400 méterre lakott tőle. -
Dr. Akula
félisten
válasz
BobMaster #10376 üzenetére
Fogyasztásban valóban "jobb" nála (csak nem a jó irányban), de a W700 még azt is übereli. Sőt, akkor már lehetne felhozni pár SLI-s, quad coreos kazánt is (Alienware, Clevo, stb). De a business class nem erről szól. Nem véletlenül használnak (U)LV procikat, integrált videot. Na ez az amiben a T400s a csúcs közelében sincs. És akkor még a méretről nem is beszéltünk. Az 1440x900-at az X301 13.3"-ben hozza, az X200s pedig 12.1"-ben. Ehhez képest a 14"... Ez bizony egy mainstream business noti, mint a T jelölés is mutatja, ezzel a Lenovo is tisztában van. Nem rossz, de hogy nem csúcs az biztos.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #10332 üzenetére
Hát olyan pont 10 éve, akkor diplomáztam.
-
-
válasz
marcitp #10368 üzenetére
Agreed. Én is imádom a T42-met, mert a valaha készült egyik legjobb Thinkpad, és ez még "igazi" IBM. Teljesítménye pedig bőven elég arra, amire egy laptop való. (net, office) Egyetlen zavaró hátránya talán, hogy tn paneles TFT van benne sajnos, mint a laptopok 99,9%-ában. Bár lehet, hogy ez sem zavarna ha nem s-ips asztalim lenne.
(#10369) SNor
Ha nem akarsz bajlódni belső bluetoth beszereléssel, akkor szerintem szerezz be egy ilyet. Mellesleg sokkal olcsóbb is. -
SNor
tag
válasz
Integra #10361 üzenetére
Megkérik az árát, aztabetyár!
Más: Raid vezérlő ugye nincs a TP-ekben? Arra gondoltam, hogy ultrabaybe +1 winyo... Vagy valami hasonló megoldás?
Más2: Milyen áron mozognak a T60-as dokkolók? Van valakinek tapasztalata, érdemes venni? Lassan kevés lesz az USB-k száma, így felmerült bennem, hogy dokkoló, vagy egy sima hub.
Más3, utólagosan Bluetooth beszerelésével érdemes foglalkozni, vagy nagyon meg kell bontani a gépet?
Üdv:S!
-
marcitp
őstag
Kövezzen meg, aki akar, én még mindig nagyon szeretem a T42-őmet!
Gyorsan boot-ol, nem fagy, nem nyeklik, kb 2,5cm magas, rendben van! Még mindig kösz Gondwna kartársnak! -
pink75
aktív tag
válasz
Napfénysüti #10349 üzenetére
nekem az avast simán megy
-
mdk01
addikt
Mikor én felraktam anno az sp2-őt vistára másnap leszedtem.
Eleinte nem mertem felrakni mikor lelkesen ,hogy frissülne mert ,éreztem hogy nem lesz jó vége.
Aztán elcsábultam és biztam benne...hátha, aztán mint írtam másnap ,mert úgy éreztem hogy instabilabb lett az egész cucc.
Amúgy én a T61-et egy hónapban egyszer ha újraindítottam .Mindig elaltattam és gyorsan már használható is volt. Soha semmi gondom nem volt vele és 1 év után éreztem mikor eladtam hogy talán mintha lassult volna a gép, de még akkor sem raktam volna rá új OS-t. -
Scalpel
senior tag
válasz
Integra #10361 üzenetére
Már megint lecserélték a dokkolócsatlakozót... menjenek az anyjukba...
Ez most hirtelen felindulásból a véleményem.
Nem hirtelen felindulásból:
T400s 'Instant get' dokkolóstól, mindenestül... a többi, amin nincs rajta a ThinkPad logo meg nem érdekel, sznobnak azért sznob vagyok... -
Integra
titán
-
jtrompi
csendes tag
Sziasztok! Némi segítségre volna szükségem. Elrepedt a t41-em palmrest-je a jobb oldalon,a hdd felett. Van vmi ötletetek,hogy hol lehet beszerezni ill. mennyiért? Üdv!
-
jtrompi
csendes tag
Sziasztok! Némi segítségre volna szükségem. Elrepedt a t41-em palmrest-je a jobb oldalon,a hdd felett. Van vmi ötletetek,hogy hol lehet beszerezni ill. mennyiért? Üdv!
-
-
-
Scalpel
senior tag
válasz
Charybdis #10351 üzenetére
Sajnálom, hogy ennyire nem vagy elégedett.
Talán valami űr van a jobb sarka alatt, az okozhat ilyet szerintem.
Vagy még lyuggatott billentyűzet van a gépedben...
Ennyire durva egyébként? -
Charybdis
csendes tag
Helló!
Most jött meg a Thinkpad T500!
Még csak most kapcsoltam be, de elsőre nem vagyok elragadtatva a billentyűzettől. Bal és jobb oldalt picit benyomódik az egész billentyű, ha lenyomok egy gombot. Igaz, ez nem zavaró gépelés közben, de azért gagyinak hat. Viszont szép halkan lehet gépelni.
Illetve a jobb alsó nyilak nemtom miért, de sokkal hangosabbak, mint az összes többi gomb, és itt van a legnagyobb benyomódás, az egész jobb alsó rész berezeg, ha nyilakat nyomom. Nermtom, szerintem a legolcsóbb notebookoknál vagy billentyűknél vannak ilyen gombok (csak a nyilakról beszélek). Egy ilyen drága notebooknál ez nem fér bele.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Scalpel #10348 üzenetére
Pont ilyesmit akartam írni. Itt bent melóhelyen nem gond a védelem van minden. Bár egy nyomorult officet nem tudnak adni pedig kellene.
Viszont otthon szűkösebb a keret meg annyira durván nem fontos hogy most mindent teljesen lebontva védjenek a tűzval stb progik.
Egyelőre örülök hogy használtan meg tudtam venni ezt a gépet. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Integra #10347 üzenetére
Csak WIN 7 alatt azt se tudom mi futna el. Most megvennék egy progit és kiderülne hogy nem hajlandó elindulni asszem megfejelném a falat...
Sajnos több programnál is előjött már hogy nem indult el. Ezen még van mit csiszolni a szoftvergyártóknak.
De ha tudnál ajánlani olyan védelmi szoftvert ami megy WIN7 alatt megbízható és nem horror áron adják azt szívesen venném -
Scalpel
senior tag
válasz
Integra #10347 üzenetére
Nem mindenki használja vállalati környezetben, én még nem, kell még hozzá 2 év... akkor meg majd lehet valami X-et teszek a helyébe... otthonra, oskolába meg megfelel az ingyenes is Szvsz. Support... ubuntuhoz kéne ingyenes 24/7 support inkább, nem egy víruskergetőhöz. Free Avg-hez meg napi több virusadatbázis update van...
-
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10345 üzenetére
bevallom őszintén, de lehet, hogy nekem furcsa, hogy 200-400ezres gépeken ingyenes herélt védelem fusson... ezen spórolni egy megbízható, valamit is érő védelem helyett, amihez support is van és nem azon kell kattogni, hogy jaj, mikor kell újratelepíteni..
de ha már freeware-t akartok használni és valóban jót, akkor spywareblaster a javacoolsoftware-től. ezt nagyon ajánlom.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Napfénysüti #10345 üzenetére
Evonenak köszönd, nélküle nem linkeltem volna.
Tűzfalmban nem tudok segíteni, mert talán xp-n használtam utoljára 3rd party tűzfalat, Comodo nekem még xp-n összeakadt a client securityval, 3x teljes win reinstall... Online Armor elég jó volt, talán az elmegy win 7-en is és nem akadt össze client securityval akkor, hogy most mi lenne, nem tudom
.
-
evone
őstag
Visszavonom, nem is az Avast volt a hunyo, igy mar latom ahogy szepen kapcsolgatom ki be a dolgokat.
-
Scalpel
senior tag
Free avg hivatalos download (outsourced
). Ezt használom évek óta, mert elég keveset eszik. Annyi, hogy kicsit ki van herélve a teljesverzióhoz képest, nincs antirootkit, meg ilyesmik... de még egy általam írt programot is vírusosnak minősített, heurisztika kicsit érzékeny...
-
evone
őstag
Na, probalgattam egyenkent rakosgattam be a dolgokat, es mint kiderult az Avast gyilkolja le ennyire a gepet, tudtok valami mas virusirtot ajanlani? ( ha az avast nem indul el akkor kb 1:50 alatt felall a gep )
-
Integra
titán
válasz
Mészike #10336 üzenetére
soha sem értettem, hogy miért tart sokaknál 4-5 percbe a boot.
xp, pista, 7, tök mindegy, simán feláll pikkpakk nálam, soha nem volt gond, de még széthullott rendszernél sem. én mindig kikapcsolom, max ha cégben dokkolóból kiveszem, nyomok rá egy undockot mert tárgyalóban felnyitom, de amúgy turn off, turn on.az szerintem okozhat lassulást, ha wifire akar becsatlakozni, és a vírusírtó is hamarabb akar felállni, mint a wifi maga és ha nem áll fel az internet kapcsolat, akkor a vírusírtó a frissítés miatt elkezdi akasztani a bootot egy ideig és aztán kidobja ha letelt x mp..
lassíthat a skype és msn felállás is és minden más, ami azonnali internet kapcsolatot igényel és startupban be van rakva.
azt még nem láttam, hogy lehetne sorrendet állítani, hogy mely alkalmazás hányadiknak álljon fel.. talán ez hasznos lenne, de szerintem ilyen funkció még a 7-ben se lesz -
Mészike
aktív tag
Nekem is 2 perc kb. De lemérem.
Mondjuk én hibernálom mindíg, csak néha indítom újra.Ellenben egy kérdés: Outlook 2007-et használ valaki? Mitől lehet, hogy jobb oldalt alul, mikor jön egy új levél, akkor megjelent a buborékablakban a feladó, meg a tárgy (vagy ilyesmi). Viszont már pár hónapja az istenért nem akarja ezt a funkciót. Nincs ötlet?
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #10334 üzenetére
Vagy esetleg valami pingvinben? Igaz, akkor egy nagyobb akku lehet elkél.
Ubuntu Jaunty 2.6.28-13-as "gyári" kernellel nagyjából 30 másodperc... -
evone
őstag
Hát én már komolyan nem tudom, semmi extra szart nem rakok fel sose erre a hulye Vistara, de par honap utan megis extra lassu lesz a boot, es valami rendszerszintu dolog TUTI elcseszodik benne, egyszer a DHCP service halt le javithatatlanul, most sleepbol visszajovet nem tudom allitani a fenyerot csak ha lecsukom meg1x a kijelzot aztan fel ( ez a kis extra biztos jot tesz a zsaneroknak ) aztan mire felhajtom tiszta csikos a kijelzo, power managerbol power off display hogy jo legyen.
Olyan kellemes erzes. Lehet jobban jarnek ha downgradelnek XPre. Ez a vista teljesen elcseszi a thinkpadtol a stabilitas erzetet.
-
evone
őstag
Nektek most mennyi a Vista boot ideje? Nekem kb 4-5 perc. Normalis ez? Ennyi ido mire hasznalhatova valik es nem teker a vinyo mint a rohadt elet, Indexeles off, Superfetch off.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #10313 üzenetére
2 hete voltam Fehérváron, tökre megváltozott. A piac helyén Media Markt nyílt, Lehet azóta már a Kandót is elbontották.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Napfénysüti #10325 üzenetére
Engem már röhögtek képen kedvesen és mosolyogva... persze saját érzékenységem és elvárásaim (telefon illesztési hézagok, furcsa zörgés)... de hát akkor se kell éreztetni a vevővel, hogy ő a hülye... de hát mi magyarok már csak ilyenek vagyunk...
-
Scalpel
senior tag
válasz
Napfénysüti #10322 üzenetére
Sajnos ezek szerint rájuk is jellemző, ami a legtöbb magyar cégre... a vevő addig vevő, amíg vesz... pedig magyarként szívesebben venne az ember magyar terméket... de hát a hozzáállás rengeteget számít...
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,X200 szándékozok vásárolni csak egy kérdésem lenne vele kapcsolatban DDR3 ram van ezekben vagy még van olyan amibe DDR2 is található? Köszönöm.
-
-
SG3rg0
őstag
válasz
Napfénysüti #10319 üzenetére
Ahogy mondod
Engem érdekelne! -
i400
senior tag
válasz
Scalpel #10315 üzenetére
faterom használatra kapott laposa valami albacomp... hát szinte csak heti max 2 alkalommal van táskában+autóban utaztatva és már hullanak ki belőle a csavarok... kijelzője fos melegszik a dvd írója meghalt kályhaezüst és karcolódik és akkor a beltartalomról még nem is beszéltem amibe a proci (c2d) az egyetlen épkézláb cucc... és még sorolhatnám hosszan
-
Scalpel
senior tag
válasz
Napfénysüti #10313 üzenetére
Szerintem a töltőre a teljes garanciaidő vonatkozik.
Szerintem megér még egy próbát, ha már úgyis ott vagy állandóan.
Nálunk az egyetemen sok helyütt az alba szállítja az IT infrastruktúrát. Mondjuk amikor az alba laposokat megláttam, hát nevethetnékem támadt... nem véletlen beszéltük rá annak idején egyik tanárom egy T60-ra.Valami 500k-s gép volt, mert kellett neki a bikább VGA, erős proci meg a sok RAM nagy kijelzővel.
Szerintem azóta is boldogan használja.
-
Integra
titán
T, mint tökönszúrás in progress..
-
Napfénysüti
nagyúr
Bár nem szorosan ebbe a topikba illik a gép típusa de ez a népszerűbb a kettő közül így ide írom.
Sajnos nagyon úgy néz ki hogy barátnőm gépének (R61e) behalt a töltője, rosszabbik esetben a gépben a csatlakozó. Első kérdésem hogy a töltőre mennyi garancia van?
Második hogy néztem és elvileg az Albacomp is hivatalos szervizpartner. Van valakinek Thinkpades tapasztalata velük? Nekem más termékkel már volt és nem rózsás a kép, sőt...
Csak mivel Fehérváron dolgozom és ott lakom nem messze inkább ide vinném a gépet ha megbízhatóak. Vagy felejtsem el és vigyem be Pestre a központi szervizbe?Előre is kösz a véleményeket.
-
Otisz
őstag
fanatikus
Erről jut eszembe.
Még a 90-es évek elején bejött egy új rágógumi. Trident volt a neve.
Kiírtak egy pályázatot, hogy csináljanak hozzá a fiatalok reklámgrafikákat a márka bevezetéséhez.
Adott volt a márkanév, és a szlogen: "Kirobbanó érzés"
Csupa poénos munkákat küldtem be, mivel úgy is tudtam, hogy ott nem fogok nyerni.
Egyiken két ellentétes nemű orrszarvú esett egymásnak félreérthetetlen pózan (a'la doggy style), és alatta szerepelt a "kirobbanó érzés"... -
evone
őstag
Aki SP2-t rakott Vistára annak minden oké? Az egyik Feature hogy elvileg gyorsabban csatlakozik WiFi-re sleepbol visszajovetkor, de a poen az hogy nekem egyaltalan nem is csatlakozik már wifire sleep utan, manualisan kell Acces Connectionsbol fellepnem ra... bootkor is. Nem értem miért van ez, eddig jó volt.
-
Napfénysüti
nagyúr
A töltőkre mennyi garancia van? Remélem 1 év legalább.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Minstrel #10301 üzenetére
Talán mert nem kap elég energiát az USB-ből, ugyebár max 500mA...
A 6 MB/s meg azt hiszem az USB 1.1 sebessége felett van, meg ha azon menne sípolna a win, hogy az eszköz gyorsabb működésre is képes... próbáld valami tempós pendriveval is az USB portokat, azokkal mit bírnak...
-
Minstrel
senior tag
Mitől lehet az, hogy a T60-asomnak minden USB portja nagyon lassú? Alig éri el az USB1.1 sebességét, pedig telepítve van minden IBM driver, XP SP3 is és mégis csak max. 6000kbyte/s-el másol egy merevlemezre.
Az ezer éves MSI alaplapos gépem pedig 20.000 körül simán, tehát a merevlemez bírná.
Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- Kerékpársportok
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- HP ZBook FireFly G10 / i5-1350P!!!!! NEM U!!
- XPRO Wood fa állvány / stand / riser (laptop, macbook, tablet, ipad)
- HP ZBook FireFly G11
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest