- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
Aktív témák
-
Scalpel
senior tag
Tápot hallgasd meg nem zúg-e nagyon. A gépbe menő tápcsati mozgatásakor nem szakad-e meg a kontakt. Ventillátort is hallgasd meg. A gépet valamivel terheld meg nagyon durván, és nézd meg, hogy felpörög-e a venti rendesen, illetve nem fagy-e le. Kijelzőt bekapcsolt állapotban nyitogasd, és nézd meg, hogy a kép nem zavarodik-e meg, nem megye-e el. Külsejét tényleg erősen nézd meg. És MINDENT PRÓBÁLJ KI! Ezért lehetőleg menj valami wifi képes területre, és azt is próbáld ki. Próbálj ki különböző színeket a pixelhibák felderítése végett.
Nem mellesleg rázd meg kicsit a gépet, nem zörög-e.Annak idején, amikor az R100-at vettem, volt egy portégé 2000 is, az r100 elődje (kinézet majdnem ua., de PIII procival, nem P-M-mel. Majdnem megvettem, a visszatartó erő az volt, hogy a kijelzőn volt két folt, ami főleg világos hátteren látszott, és nem maszat volt, hanem mintha a kép mögött lett volna. Pedig volt a géphez egy vadi új fóliás ház, mert az első ház már eléggé kopott volt.
Pedig teljesen jó gép volt.
Ha eszembe jut valami, még leírom.
-
macikos
addikt
Az alapvető dolgokat kell megnézni, amit más gépnél is. Én ha lehet, megnéznék mindent, optikai meghajtótól kezdve, szóljanak rendesen a hangszórók, stb. még a billentyűket is egyenként végignyomkodnám, hogy jól járnak-e
Egybe legyen, ne olyat vegyél, hogy van rajta valahol valami javítás, stb. Ne legyen foltos a kijelző, ne legyen pixelhiba. Akksi ne egy leharcolt példány legyen, ha van a gépen telepítve MaxiMiser vagy talán az Everest is kiírja a töltésciklusok számát (egy Li-ion akksi olyan 800-1000 töltést bír ki).
Azért a laptopinfo-nál olcsóbbat találni és főleg venni, hogy még azért jó is legyen, hááát....
-
Gergő_
őstag
Ha veszek egy T4x-et mit érdemes megnézni rajta valaki részletesen meg tudná mondani vagy linkelni,biztosan volt ilyenről szó
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #8288 üzenetére
Hát így más. Ha magánszemély az eladó akkor jogosan bizonytalanodik el az ember. Mondjuk ha nem, akkor is.
Azt gondolnám, hogy úgy rakták össze ezt a gépet. Sok Thinkpad van amit leselejteznek kisebb nagyobb sérüléssel, hibával. De ezt csak gondolom. Kérdezd meg miért kellett ezt tenni azzal a géppel. -
Tim82
félisten
válasz
Napfénysüti #8288 üzenetére
A P8400-at én nem nevezném egyértelműen downgrade-nek (újabb, kisebb fogyasztású a T9600-nál), de egyébként durván belenyúltak a gépbe...
macikos: linket tudsz adni? Kipróbálnám én is a T41p-n. Köszönöm!
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #8280 üzenetére
Úgy érted Xp van rajta, nem Vista? Mert akkor simán mernék. Az csak egy OP rendszer. Hardveres downgrade már kicsit más tészta.
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
nemrég kérdeztem, h járt-e már úgy vki, h nem mutatja semmiféle progi a hdd hőmérsékletét ... további sokkal érdekesebb adalék a problémához:
A defragnál látszik a hdd, de elindítani nem lehet, és az optikai drive-ok sem látszanak rendesen, pl a Nero nem lát írót a gépben, csak az image writer jön fel ... látott már vki ilyet?
(install után minden ok volt, látszott a hdd hőmérséklet, kiírtam a recoveryt dvd-re, csak vmitől elszaródott, de mitől?) Sajátgépben minden látszik rendesen.Mod: t60 az alany Xp Pro-val
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #8280 üzenetére
A kérdés, mennyire jó az ár...?
Egyébként nagyon meggondolandó így... -
Napfénysüti
nagyúr
Találtam itt az aprón egy nekem tetsző T400-at de ahogy nézem a Lenovo oldalán a serial number alapján ezt házilag downgradelték
Mernétek így gépet venni? Eddig csak olyat láttam hogy bővítették... -
macikos
addikt
Kisebb változás történt.
Felraktam az XP SP3-at, vele együtt a Media Player 11-et, mellé pedig a legújabb K-Lite Codec Packot.
Nos... 720p akadásmentesen megy, de ami még fontosabb, hogy 1080p is megy gond nélkül
Ráadásul most a processzor is csak 50%-on van mindkettőnél...
-
macikos
addikt
Felraktam az SP3-at. Most az a gond, hogy így láthatóvá vált a Recovery partíció. Hogy rejtsem el, hogy ne legyen baja és hogy a meghajtó betűjelek stimmeljenek?
-
C@rbon
senior tag
Miért van az, hogy ha wgy képet szeretnék küldeni bluetoothon telefonról a gépre, akkor azt írja ki a telefonom, hogy a küldés sikertelen?
Pedig be van kapcsolva a bluetooth és társítottam is a két eszközt. -
macikos
addikt
Én meg most felraktam a legújabb AccessConnections-t... nem kellett volna... most rakom az XP SP3-at...
-
macikos
addikt
MPlayererrel jobb a helyzet, jobban megbírkózik vele, mint a Windows Media Player, de ennek ellenére ez sem teljesen folyamatos. A hang teljesen jó, a kép is, de azért észrevenni egy nagyon kicsi akadást. Az én konfigom 1.5Ghz Banias, 1GB RAM, Ati 7500 32MB
Tehát ha 720p-t akarsz majd nézni, akkor minimum egy X300 legyen a gépben.
-
C@rbon
senior tag
Hali!
T500-nál kell valami driver a touchpados scrollozáshoz?
Köszi! -
macikos
addikt
De nem röhejes?
Közben megtaláltam a 1802-höz a Patch-et, amivel egyszerű volt megcsinálni. Elvileg ki kellett volna venni a kártyát és úgy bootolni CD/DVD-ről, de elég volt BIOS-ban letiltani a kártyát, Bootolni, megcsinálni a patch-et, majd kikapcs, BIOS, kártya engedélyezés.
De ettól függetlenül igencsak felbas... na jó, nem folytatom, a lényeg, hogy működik.
-
macikos
addikt
A rohadt életbe
Megveszem a 2200BG-t, hogy ez IBM approved, működni fog, stb. erre 1802 és baszik elindulni vele
-
Magnat
veterán
Nem tudom, de én már azon is többször csodálkoztam, h htpc-be javasolnak 2 giga ramot, amikor ha megnéztem lejátszás közben, h mennyi memóriát eszik a lejátszó program, meglepve tapasztaltam, h alig 40-50 megát. Nekem 780g chipsetes a htpcm, megnézem majd, h mennyi a minimum ram, amit dedikálni lehet az igp-nek és kipróbálom, h úgy műxik-e a 720p lejátszás. Persze ha vki kipróbálná egy T40-enen, az lenne a legjobb :-)
-
Tim82
félisten
Egy kérdés: miért szokás 720p-hez minimum 64 MB RAM-mal rendelkező VGA-t javasolni? Ebbe már belebotlottam a HTPC topikban is, hogy min. 64 megás videókari kell. Hogy IGP vagy dedikált, az majdnem mindegy, 64 MB-os ATI 9100 IGP-n szoktam 720p-ket nézni, probléma nélkül. Tudtommal a VRAM mennyisége számít megjelenítésnél, a technikai indoklását nem tudom. A legtöbb T40/41/42 egyébként 32 MB-os VRAM-os Radeon 7500 chip-pel van felszerelve.
-
Magnat
veterán
A saját gépemet a cpu miatt hoztam fel, nem a vga miatt ... a szűk vga keresztmetszet dolgot meg még mindig nem értem ... ha a cpu dekódolja a filmet, akkor a vga-nak nincsen más dolga, minthogy kitegyen másodpercenként 1024x768 (ha ennyi a natívja, de max 1366x768, ha tv-re köti) képpontot 25-ször ... ha jól tévedek, a vga szempontjából gyakorlatilag mind1, h a source 720p vagy 200x160-as webkamerával felvett maszat full screenre széthúzva (na jó, itt lehet, h nincs meg a 25 fps, de akkor legyen 640x360-as dvd rip)... ammeg azért szokott menni még az Intel vga-knak is.
-
Dottore
addikt
válasz
-XadAnuX+ #8247 üzenetére
Annyit tudok róla, hogy inkább munkaállomás, sem mint hordozható.
Nem hiszem, hogy a minőségét tekintve eltérne a szokásos Thinkpad modellek minőségétől. Ha valakinek ez kell akkor jó választás, de cipelgetni nem nagyon kell sehova.Szerintem a súlya miatt vadászni is lehet vele.
-
Tim82
félisten
Még ha nem is támogatja a VGA, akkor is van jelentősége. Mellesleg, pont a T42p-dben ugyanolyan videókártya van, mint a T41p-mben, tehát ugyanolyan, vagy leheletnyivel (1.7 Dothan vs. 1.8 Dothan) jobb konfiggal próbáltad.
Ettől még egy 32 MB VRAM-os Radeon 7500 (amivel az átlag T40/T41/T42 kijött) bizonyulhat szűk keresztmetszetnek a megjelenítés szempontjából, legalábbis egy 128 MB VRAM-os FireGL T2-höz mérve. Nem is beszéltem másról.
-
-XadAnuX+
őstag
Sziasztok,
Lenovo ThinkPad W700-ról van valakinek személyes tapasztalata?
Előnyei, hibái?
Üdv! -
Scalpel
senior tag
válasz
Dottore #8234 üzenetére
Akkor nem kell semmit sem próbálgatnod, és ez jó!
Mindkét notimnak XGA a felbontása. A TP mellé van itthon egy 17"-os LCD, egyszer ezt lecserélem valami 24"-os szörnyre. Felbontást én is néha kicsinek érzem, de a kisgépen ez annyira nem számít, a TP-n meg van külső monitor. Ha nem cipelgeted a gépet, akkor nem lesz gond a nagyobbacska gépekkel. Mivel én tömegközlekedem és válltáskában cipelgetek, minden gramm számít.Nyitott ablak közelébe ne menj.
-
Magnat
veterán
-
C@rbon
senior tag
válasz
Dottore #8237 üzenetére
Tudom.
Ki volt nézve egy T400-as 3470-el, ma mentem volna délután érte, de reggel szóltak, hogy gariba kell vinni.
És volt egy T500-as is, de arról nem tudtam semmit. Aztán kiderült, hogy ugyan az a felszereltség, csak integrált videokarival.
Nálam a méretbeli különbség nem számít, az X4500HD-t meg el tudom fogadni és használható lesz arra, amire én fogom használni.
6 cellással így is kibír a tesztek szerint több, mint 6 órát. Nekem teljesen megfelel.
Szóval ma belépek a Thinkpad klubba
Köszi a segítséget!
Üdv! -
C@rbon
senior tag
-
Dottore
addikt
válasz
Scalpel #8230 üzenetére
Hát egy T61 lesz benne a dokkolóba, sima standard, nem wide. Ha összejön.
Nézegettem az x (x200) sorozatot is, de az valóban cipelgetésre jó, én néha dolgoznék is vele és elég kicsi nekem a felbontása miatt. Jó a szemem, de fél óra után már hunyorognom kellett.Marad a T61. Nem megyek ablak közelébe és jó lesz az szerintem.
-
Dottore
addikt
Gyorsba: Tanulásra, netezésre, és egy kis letöltésre.
Ha sima 4500 (GMA 4500), akkor nem rendelkezik teljes, hardveres videó gyorsítással, csak a Clear Video képjavító eljárást tartalmazza. A GMA X4500HD viszont képes tehermentesíteni a processzort és hardveresen lejátszani a H.264-es, MPEG2-es és VC-1-es fájlokat.
Szóval simán jó mindenre, nagyon nem kell videót vágni és játszani vele.
-
C@rbon
senior tag
Hali!
Valaki gyorsba' meg tudná nekem mondani, hogy mire elég a 4500-as integrált videokari a Lenovo T500-ban?
Van, aki ilyet használ?
Igazából nem játszok, mert van asztalim, max. san andreas vagy mafia esetleg nfs underground.
P8400-as proci lenne még hozzá és 2gb ddr3-as RAM. Gondolom hd filmeket viszi. Bár azokat sem szoktam nagyon nézni. Tanulásra, netezésre és egy kis töltésre használnám.
Köszönöm a válaszokat!
Üdv! -
marcitp
őstag
Szia !
Én is ott vettem a gépet, korrekt volt a kiszolgálás, T42. Több drabból lehetett váloatni éppen, bármelyiket a kezedbe nyomja, ki lehet próbálni, segítőkész volt a srác. Itthon előjött pixelhiba, hívtam, mondta vigyem, garban kicseréli, sajnos még nem jutottam el odáig. 3nap garit válalt rá, de úgy néz ki, semmi baja a masinának egyébként. Nekem is volt "kálváriám", melyik gépet kellene, olvass vissza, ha gondolod, sok segítséget kaptam itt a fórumon. Sok sikert a vásárláshoz!
-
Scalpel
senior tag
-
Tim82
félisten
Az nem egy nagy etvasz. Arról van szó, ha jól sejtem, hogy van egy repedés a palmrest közepén, a touchpad alatt. Nem olyan, mintha sérülés lenne, hanem mintha a palmrest két, teljesen egyenlő méretű részből állna. (Ott van egy forrasztás vagy mi a palmrest műanyagán, ami, ha túlhúzzák a csavarokat, el szokott engedni.)
-
Tim82
félisten
Tudtommal ha sérült volna, feltüntetnék ott. Van lehetőséged megkérdezni, ill. kipróbálni. Jó pár fórumtársnak (Shadowfax, Scalpel pl.) onnan van a Thinkpad-je, általában véve jók a tapasztalatok a laptopinfóval.
Háromnegyed-egy órás akkukra számíts, ezek az akkuk új korukban 4 óra körüli időt bírtak.
A T42 egyébként jó választás, valószínűleg elbírja a 720p-s mkv fájlokat is (a T41p-m elbírja, igaz, itt erősebb VGA van).
-
Gergő_
őstag
a laptopinfos használt Thinkpadek mindegyike sérült?Mennyi garit vállalnak rá?Nagyon gondolkodom egy T42-őn ez lenne az első laptopom...Különösebb igényeim nincsenek: netezni,dolgozni kellene a legnagyobb megpróbáltatás talán egy 720p lenne de azt hiszem azt elbírja..Ezeknek a használt gépeknek az akkumulátorai mennyit bírnak?Újak?
-
Tim82
félisten
válasz
marcitp #8221 üzenetére
Ne aggódj. Eddig négy IBM notim volt, X20, A30, T40, T41p (ez van meg most). Mindegyik nagyon strapabíró volt.
Az X20-szal egy bajom volt, mégpedig az, hogy hardverileg kevés volt már (PIII 600 MHz, max. 320 MB RAM). Remek ultraportable gép volt egyébként, kicsi (12"), könnyű (másfél kiló alatt).
Az A30 egy kiváló DTR gép volt, nagyon szép fényerejű kijelzővel. Ami még hatalmas előnye volt, hogy két Ultrabay drive-t lehetett belerakni. Ez nem fémvázas egyébként, hanem erős műanyag. Mivel DTR (desktop replacement), asztali gépet helyettesítő munkaállomásnak volt szánva, így 3 kg körüli súlyú volt. A fedelén volt két karc, ennyi. Kicsit bánom, hogy eladtam.
A T40 volt az első IBM-em, el voltam tőle ájulva. Lazán túlélt egyszer egy másfél méteres esést, amikor leszakadt az a táska, amiben hurcoltam, keletkezett egy apró karc a kijelzőn és két bad sector a vinyóján, oszt csókolom. Amivel volt gondom, hogy az USB-portjai rakoncátlankodtak, azt hittem, belefutottam a szériahibába - de idővel egy intel chipset-driver telepítése megoldotta a problémát.
Mindhárom gépet itt a fórumon adtam el végül, az A30 néha fagyott az elején az új tulajnál, de tudtommal ezt egy XP + driverek újratelepítése megoldotta.
Jelenleg a T41p van. Hardveresen ez a legerősebb gép (igaz, eléggé fel is bővítettem - a T40 DVD-íróját és vinyóját kapta meg, jelenleg 2 GB RAM / 160 GB HDD / 1.7 GHz-es Dothan proci van benne) . Különösebben nem kímélem, és jól bírja a gyűrődést, igaz, ez főleg ide-oda hurcolást jelent. Negatívumot annyit tudok róla mondani, hogy melegszik (57-62 fok közötti átlaghőmérséklet), köszönhetően az erős VGA-nak (128 MB VRAM-os ATI FireGL). Ja, meg lehet, hogy elöregedőben van a kijelző, bekapcsolásnál, ill. készenlétből való visszatérésnél rózsaszínű lesz először és csak aztán vált vissza a normál színekre. Ezekkel a problémákkal együtt tudok élni.
Annyira kell "vigyáznod", hogy igen, ne dobáld és ne emelgesd egy kézzel. Az én gépemnél nem ritka a két-három hetes uptime (ha nem viszem sehova, mert ha viszem, azért kikapcsolom) és nem okoz neki gondot.
-
ody42
senior tag
válasz
marcitp #8221 üzenetére
Nalunk a csaladban egy T43-as es egy R50-es van, 3 ev feletti mindketto.
Mindketto esett mar tobbszor is, menet kozben. A T43-asnak semmi baja, az R50-esnel viszont a zsaner mellett a muanyag megrepedt egy helyen.
A T43-asban volt DVD olvaso csere, 2.5 ev utan megadta magat, szo nelkul csereltek ujra.
Az R50-esnek pedig az enter billentyuje kilazult, de abban benne van a baratnom keze is, mert le szokta szedegetni a gombokat, hogy kitakaritson alatta...... és egy ido utan ez nem tett jot neki
Az akksi mindkettoben olyan 2 orat bir meg most is, es eleg sokat voltak hurcolaszva.
Szerintem a T egyertelmuen jobb minosegi kategoria, de az R kategoria is strapabirobb, mint a HP 8510w laptopom, amibol ket honap utan mar potyognak a muanyagok... -
Otisz
őstag
válasz
marcitp #8221 üzenetére
Egyáltalán nem kényes szerkezetek. Én is nem hiába e márka mellett tettem le a voksom.
Mondok egy példát. Én 1 hete adtam el, egy közel 5 éves T40-et, ami olyan állapotban volt, hogy más gyártók hasonló korban lévő gépei nem hiszem hogy tudnának űberelni, vagy esetleg megközelíteni is. Eddig hiba nélküli volt, szervízt soha nem látott.
Természetesen az általad említett típushibák meg vannak. Ezekkel nem lehet mit tenni. Ellenben ha vigyázol rá, jóval pötibb a valószínűsége, hogy tönkre menjen, de ez soha nem zárható ki. Még az újnál sem.Egy ismerősömnek szintén T40-es gépe van. Ő nem kíméli (meg is látszik az állapotán). Táskát még nem látott, a kocsi hátsó ülésére is szabadesésben csapódik be, és még nem volt baja.
Én azt mondom, megnyugodhatsz.
-
marcitp
őstag
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mi igaz abból a legendásan megbízható-strapabíró dologról, ami úgy általában körbelengi az IBM notikat? Most lehet, eretneknek tűnök itt a fórumon, semmi bajom a kis géppel, ami segítségetekkel megvettem, nagyon szeretem.
Csak így utánaolvasgatva (már vétel előtt is)ugye a T4x szériánál a VGA-rész érzékeny, a panel megrepedhet, forrasztások elengedhetik, (műszerész vagyok) USB ledegradálódik, ne emeljem az elejénél, stb. Vannak videók, leesik, semmi baja, bemutatón 80kg ember rajta van, semmi baja, egy ponton emelik az egész gépet, semmi baja stb. Sosem volt még saját notim, a környezetemben több is, szóval csak annyit kérdeznék, a többi még gyengébb? Az én gépemnek is egy helyen el van törve a burkolata, azt mondta a szervízes srác, mindegyik elreped, alulról ott egy csavar, nagyon meghúzzák, és nem tünt kamunak az ember.
Csak azt nem tudom, szóval hogy mennyire kényes kis gép, persze, hogy nem dobálom... nyugtassatok már meg, hogy tényleg bírja a strapát
Egyébként meg bocs, ha hosszú lett, meg köszönöm, hogy végiglvastad! -
Dottore
addikt
válasz
macikos #8217 üzenetére
Drivereken és programokon kívül nincs különbség, már ami a működést érintheti. Az, hogy van IBM logo (Pl. az OEMLogo is megváltoztatható, nem kell hozzá Recovery cucc) vagy sem az nem befolyásolja a rendszert, hiszen a Recovery XP is úgy készül, hogy kezdetben van az XP és erre pakolják fel a drivereket, kiegészítőket.
Tehát ha te magad telepíted, akkor lehet nem lesz logo, de gyakorlatilag a lényeg ugyanaz.
-
macikos
addikt
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e különbség a Recovery-s XP és egy sima XP között a drivereken és programokon kívül? Úgy értem, hogy például a Sajátgépben ott van egy nagy IBM logo. Tehát akkor ez azt jelenti, hogy vannak olyan fájlok a Recovery-s telepítőben, melyeket egy gyári XP-re a driverekkel nem lehet feltenni?
Vagy pedig az van, hogy egy szűz XP után felrakva a drivereket teljesen olyan lesz, mint a Recovery-s?
-
Scalpel
senior tag
válasz
Dottore #8214 üzenetére
A Dokk jó is hozzá, egészen biztos, hiszen dokk csak egy méretben készült (most nem a gép mögötti bővítési lehetőségeket rejtő különböző méretű potrohra gondolok), így jó minden modellhez, aminek a dokkcsatlakozója megfelelő. Lásd az újabb dokkok jók T60-tól felfelé gyakorlatilag bármihez... talán csak a W sorozathoz nem. De ott mondjuk a W700-at megnézném egy ilyen dokkolón, szerintem fele lelógna...
-
fotel
aktív tag
Szereztem T23 XP Recovery-t (angol) ha valakinek kell, szóljon és megoldjuk az eljuttatását is) 2CD.
-
Dottore
addikt
És esetleg létezik-e Advanced Mini Dock nem wide típushoz. Lehet béna vagyok de nem találok.
-
Tim82
félisten
Ugyanúgy miniPCI-os, tehát a T40-be is jónak kellene lennie, de eddig még nem találkoztam ilyennel. Ha az ismerősöddel legközelebb beszélsz, kérsz tőle egy típusszámot, csak hogy a topikba is bekerüljön, hogy legalább egy N-es kártyát ismerünk, ami jó a T40 szériához? Köszi.
Gugliztam most kicsit, de semmi eredmény.
Dottore: a nem wide és a WXGA+ (1440*900) felbontás üti egymást. Ha nem wide, akkor vagy XGA (1024*768), vagy SXGA+ (1400*1050) jöhet szóba 14" méretnél. Ha az utóbbi, akkor szerintem vedd meg, nagyon kevés SXGA+-os 14" T61 jön Veled szembe.
Tudtommal az Advanced Dock használható wide és non-wide típusokhoz egyaránt.
Magnat (# 8212): tenkjú!
-
Dottore
addikt
Tud valaki erről (ND2R5HV_TS) a gépről?
Ahogy nézem ez egy 14 colos nem wide, 1440x900 (WXGA) felbontású T61. De alig találok róla infót, és nem tudom miért van a sorozat végén a "_TS"
-
Magnat
veterán
Szia, ismerősöüm T42-jében Cisco N-es wifikarcsi van, sztem az T40-be is ok ... csakhát gondolom, nem óccsó.
Jah, ha vkinek lenne esetleg (bár kétlem) óccsóé T60-hoz való működőképes de kis kapacitású akkuja (10-20 perces tökéletes) akksija és meg is válna tőle, az ne kíméljen!
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
találkozott már vki olyannal, h sem a Hdd Thermometer, sem a HD Tune nem mutatja a vincsi hőmérsékletét? Utóbbira ha rányomok, sértődötten dob egy 'no hdd found' feliratot és kilépeget ... pedig tuti van benne
T60 1ébként az alany, és a Thermometer telepítéskor még tuti működött. -
macikos
addikt
Szóval nem lehet? Pedig igazán nem lehetne belőle gond, azt hittem a Serial a lényeg...
Már vettem egy 2200BG kártyát, elég lesz az nekem
Igazi csoda az lenne, ha majd a későbbiekben egy n-es wifi kártyát belevarázsolnék
A beszerelés fog menni, szedtem már szét T21-et darabokra. Mondom, én csak ettől a műanyag vetemedéstől félek, hogy ha egyszer szétszedi az ember, akkor utána már nem lesz olyan... persze lehet túlvariálom az egészet.
Meg remélem a csavarokat fedő műanyagok is visszamennek majd, nem fognak leesni. Ragasztót meg mit tegyek rá szerinted, ha nem maradnának a helyükön?
-
Tim82
félisten
válasz
macikos #8202 üzenetére
Nyugodtan "kísérletezz", nem lesz gond, ha kell, szívesen segítek a beszerelésben. Az égadta világon semmilyen problémád nem lesz abból, hogy IBM-firmware-s, szabvány miniPCI-s Intel helyett szintén IBM-firmware-s, szabvány miniPCI-s Atheros kártyát raksz a T40-be.
Az egész egyébként 5 perces művelet, mármint az oda-vissza csavarozást is beleértve.
Recovery-n ilyet nem tudsz csinálni. A recovery ilyen szempontból nem változtatható. Szép is volna (mind jogi, mind technikai szempontból), ha a júzer variálgathatná a gyárilag a géphez adott oprendszert!
A FAQ-ról már beszéltünk Shadowfaxszal, hónapok óta meg kellene írnom, lehet, hogy jövő hétvégén meglesz. A recovery-ről egyébként ő és Sipi írt külön FAQ-ot, a kereső segítségével megtalálod a linkjét.
-
macikos
addikt
Nem jobb, csak nem merek kísérletezni másikkal, nehogy gond legyen és ne ismerje fel.
Más:
Lehet olyat csinálni, hogy a Recovery partíción kicserélem a Drivereket frissebbekre? Illetve lehet más oprendszert rakni oda, hogy azt rakja fel (XP SP3)? Na és ugye ebbe bele lehet integrálni a drivereket? Programokat is lehet (tűzfak, stb.)? Ha igen, akkor hogyan?
Valaki vállalkozó kedvű igazán írhatna az első hozzászólásba egy FAQ-t, hogy ne kelljen ilyeneket keresgélni
-
Dottore
addikt
Kis érdekesség.
Már a második munkatársamat térítettem meg thinkpad ügyileg. Vett is egy használt T61 típust. Nekem is az volt szóval ismerem. Ami neki van annak az alján a palmrest rész alatt plusz csavarok vannak amik az enyémnél nem voltak. Amúgy meg nem is mocorog annyira mint az enyém (ami már ugye nem mocorog semennyire mert megoldottam, hogy ne tegye).
Úgy tűnik mintha többféle összeszerelés is lenne ezeknél a gépeknél. Másra nem tudok következtetni ebből.
Aktív témák
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512SSD Érintőkijelző
- újszerű MacBook Air M1 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar 2 év garancia ajándék
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD 16GB space gray asztroszürke Apple magyar 3 év garancia
- 2 Év garancia!! Asus RTX 4060 32Gb RAM, i7- 13650, 8GB GDDR6 Gaming notebook
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest