- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gerner1
Aktív témák
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Napfénysüti #8894 üzenetére
Ez nem érdekel:
Eladó egy IBM Thinkpad Z61m
proci:T2500(2GHz),
ram: 3GB,
HDD: 100GB 7200rpm
kijelző: 15.4in 1680x1050 LCD
video: 128MB ATI Radeon X1400,
CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, IEEE 1394, Fingerprint reader, Camera, 6c Li-Ion batt, SD-card reader, WinXP Pro
Aksi kb 2 órás.Garancia: 2009.10.25 ig.
-
Rez_Grof
őstag
Szinte minden modelben amit lehet kapni plussz költség a WWAN kártya, csak az elő készítés van benne.
Szerintem neked egy nagyon aranyos T400 lenne a megoldás.
2,2Kg-nál meg áll a súlya diszkrét videó karival is van belőle WWAN ready.pl:
Lenovo ThinkPad T400 (2765-22G) Core 2 Duo P8600 (2.4GHZ/1066MHz/3MB L2), 1x2GB/4GB (PC2-8500 DDR3 1066MHz), 250GB/5400rpm SATA HDD, DVD±RW Dual Layer, ATI M86M (256MB) Hybrid, 14.1" WXGA+ (1440x900) matt kijelző, Gigabit Ethernet, WWAN: Ready, Intel 5300 AGN (3x3), Bluetooth, Ujjlenyomat olvasó, 6 cellás akku, Express Card + 4-1 Media Card, Microsoft Windows Vista Business + XP Professional DVDvagy
T500 - 2056-4RG, Intel Centrino 2 vPro, Intel® Core 2 Duo processor T9400 (2.53GHz/6MB/1MHz), 1x2 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz, 160GB/7200rpm, 15.4" WSXGA+ (1680x1050), ATI Mobility Radeon 3650HD 256MB/256MB, 56K v.92 modem, Gbit ethernet, DVD±RW, Intel 5100 AGN wireless, WWAN
eady, ExpressCard + PC card, Bluetooth, IEEE1394, TPM, ujjlenyomat-olvasó, Intel AMT, 7 in1 Media Card Reader, 9 cell, Vista Bus 32, EPEAT Silver, 3 év helyszíni garancia
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #8894 üzenetére
Nekem pl. még soha nem volt, de még ismeretségi körben sem.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Jó régen nem jártam erre fele.
Viszont még üzemel a T43-am.Továbbá most megértett a cserére. De egy kicsit kiestem, hogy most a thinkpad-ek közül milyenek futnak, legutóbb egy x200-t néztem ki.
A lényeg és ami fontos:
- könnyű legyen 2 kg >
- legyen benne GSM-SIM foglalat HSDPA-hoz
- Chipszet alapján minimum 4gb ig bővíthető legyen a memória
- 1280/1440x800/900 felbontásÉs itt a 2. pont az ami x200 esetében még egyéb költségeket vet fel, az pedig egy Mini-PCIe beszerzése lenne.
A gép fejlesztésre is lenne, tehát kell, hogy legyen benne erő.
Köszönöm a segítséget!
Esetleg a javaslatokat még ha az más márkára értendő (Dell-t is néztem még.. azokhoz van hsdpa modul kapásból..) -
atee
őstag
Nem ismerem az eladót. Viszont hátha valaki valami hasonlót keres mostanság.
Szerintem jó áron adja. Én is megvenném ha lenne rá pénzem éppen. Vagy ne volna egy hasonló csak éppen jobb paraméterekkel bíró t60 as gépem. -
Mészike
aktív tag
Az mennyire normális, hogy tegnap délután hibernáltam, 100%-on volt az aksi.
Most bekapcsolva, 88%-on. Ennyit veszít fél nap alatt?
42 töltési ciklus van az aksiban. -
_ak_
addikt
válasz
Napfénysüti #8878 üzenetére
T500as kijelzőjét kalibráltattam old_artist-al.
Bár állítása szerint a tökéletestől messze van az eredmény, így is bőven látható, h eredetileg mennyire kékes a samu tn panel. Ha érdekelnek a kalibráló progi (blue eye pro) riportjai, akkor elküldhetem azokat a számodra. Ill felkeresheted őt is nyugodtan, biztos vagyok benne, h szívesen segít. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
T42-re (1024x768) nem tud valaki olyan Ati drivert, vagy Catalyst drivert amivel teljesen szét lehet húzni a tv-n a képet mikor filmet szeretnék nézni? Mert a mostanival vízszintesen tudok sokat húzni, de függőlegesen picit nyomott.
HELP!
THX.
-
Napfénysüti
nagyúr
Van olyan itt aki már kalibráltatta a kijelzőjét? Mondhatna véleményt erről.
-
Otisz
őstag
...kivéve a többi partíció és a rendszeren felül lévő adatok.
Egyébként egyszerű lenne a dolog, ha lenne egy USB-s ház, amibe mehetne a régi vinyó. Így a saját adatai/fájljai onnan egyszerűen átmásolhatóak lennének, az új vinyóra pedig mehetne az R&R lemezekről a gyári telepítés.
Így semmilyen külsős programra nem lenne szükség. -
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #8868 üzenetére
Ok.
Felmenni felment az OS X egy USB-s vinyóra, de betöltéskor újraindul...TOZ: elég sokat kipróbáltam
-
Gondwana
addikt
Ami biztos, hogy a Ghost a service partíciót rosszul viszi át, illetve, ami szintén fontos nála, amikor írja a rendszer-partíciót, az oda legyen felkötve (pont azon a SATA konnektoron), ahonnan majd első alkalommal bootolnia is kell. Ezt hosszú elvesztegetett órák árán tanultam
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
meg tundá vki mondani, mi a legegyszerűbb módja a rejtett (meg az összes többi) partíció átmásolásának egy másik vincsire? Upgradeolnék nagyobbra... jah, és reinstall után nekem is látható lett az elvileg rejtett partícó, az millyé van?
-
Gondwana
addikt
Eddig volt egy olyan észrevételem a Power Managerre, hogy, ha az akkukat oda-vissza cserélgettem, elfelejtette a másik akkura vonatkozó töltési/merítési limiteket.
Ma vettem csak észre, hogy 1.51a PM-el nem felejtette el a % értékeket! (65-ön indulás, 95%-nál megállás) -
Scalpel
senior tag
válasz
rankesz #8863 üzenetére
Nekem úgy volt, hogy a Windowsba való bejelentkezés után kellett bejelntkezni ujjlenyomattal a programba, utána meg töltötte ki automatikusan. De mostanság nem használom, talán majd az RC-n ha végre felkerül, akkor feldobom azt is.
Otisz: Jaja, már én is törtem rajta a fejem, de most a Se7en-nel elégedett vagyok, így nem fogok almás logot nézegetni...
-
rankesz
veterán
Meg lehet azt csinálni hogy a kedvenc oldalaimra a user/pass-os bejelentkezés kiváltható legyen az ujjlenyomat-szenzorral? Néztem ezt a Client Security nyavaját, de ilyet nem találtam
-
Otisz
őstag
válasz
Gondwana #8855 üzenetére
Érdekes történetem van a MacBook-ról. Egyik szemem sír, a másik nevet.
Sír, mert a legtökéletesebb jelenlegi oprendszer az OS X, és most Win-t kell megint használnom.
Nevet, mert a ThinkPad anyagminősége felülmúlhatatlan.
A legjobb megoldás egy ThinkPad-en futó OS X lenne (nem hacintosh).
MacBook-om anyaghasználata siralmas volt
Még ha nem is hurcolászod, akkor is egyszer csak szétreped, töredezik. Igaz, hogy garanciaidőn túl is ingyen cserélik a burkolat egy részét, de az új burkolat is ugyanolyan anyaghibásViszont: pillanatok alatt megvették mindezek ellenére is!
-
Otisz
őstag
Na, most én is gazdagítom a T61 tulajok táborát
-
macikos
addikt
-
-
SNor
tag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy hol érdemes 14"-es T60-asra "palm rest"-et nézni? Fontolgatom hogy lecserélem, mert a mostani a csuklómnál már nagyon sima. Eddig 1 helyen láttam 28K-ért újat, de sokallom. Ebayen a használtak ~40 USD-ért kaphatóak...
Köszönöm:S!
-
macikos
addikt
válasz
Mészike #8847 üzenetére
Meg hogy így kikapcsolhatod a virtuális memóriát, már ha eddig nem tetted meg
Más:
Egy dolog idegesít a T40-en. A hűtése. Nem igaz, hogy egy 1.5Ghz-es proci ennyi hőt termel. Alaphelyzetben nem megy, amikor minimális a terhelés. Gond akkor van, ha egyszer bekapcsol, mert utána egyszerűen nem tudja visszahűteni annyira a processzort, hogy kikapcsoljon. Azt már nem is mondom, hogy igencsak melegíti a gép alja a tojásaimat
-
Mészike
aktív tag
Noh, bekerült még 2 giga ram a gépbe
Igaz, hogy 32 bites a Vista, de valamennyit csak számít. Másnem a dual chanel. -
neomorf
csendes tag
válasz
neomorf #8845 üzenetére
egy kis segítség (nekem persze semmit nem mond)
közben lefuttattam a System Toolbox diagnosztikai progiját. Hááát. Csomó hiba a kapcsolatoknál.
Modenm adapter: dial Tone Test failed (no dial tone)
Gigabit Network Connection: network link test failed (cannot run)
Wifi: ezek közül az első 3 failed
remélem segít a megoldás megtalálásában. kapcsolatot (kis monitorok) még mindig nem sikerült elővarázsolnom -
neomorf
csendes tag
hali!
van egy hatalmas problémám, remélem tudtok segíteni. sikerült eltüntetnem a hálózati kapcsolatok mappából mindent! jelenleg nem tok csatlakozni nethet, semmilyen varázslóval nem tok mit kezdeni. nem látja a wifi hálózatokat sem... eddig asszem 4 db ikon volt a hálózatok mappában, most egy darab sincs. windows telepítőm nincs (nem adtak), vagyis csak a rescue & recovery discek vannak. azzal helyre lehet hozni? mit tegyek?
előre is maximális köszönet, aki segít. THX -
Snowcat
tag
válasz
Snowcat #8842 üzenetére
Rájöttem!!!
Éreztem, hogy valószínű valamelyik eszköz okozza, így bios-ban módszeresen ki-be kapcsolgattam mindent, és a végére meglett.Szóval a security --> security chip ha enabled, akkor jó, ha disabled, akkor is, viszont ha inaktív, akkor jön a 10 perces boot.
Egyébként ez a security chip mire jó pontosan? -
macikos
addikt
Amikor Fn+F5-tel bekapcsolom a Bluetooth-t, akkor feljön egy fekete ablak (Change Power Settings of Wireless Radios), ahol ki/be lehet kapcsolni. A gond az, hogy elvileg itt a wifi-t is ki kellene tudni kapcsolni, de feljön egy hibaüzenet, hogy gond van a driverrel. Intel 2200BG-m van, legújabb driverrel. Van valakinek valami ötlete? Vagy ez a kártya ezt nem támogatja
Azért az ciki lenne...
-
rankesz
veterán
Szerintek a T400ra telepítendő winXP elfogadná egy régebbi IBM T42 OEM XP serialját?
-
evone
őstag
nekem t61 is 5-6 percig bootol vistaval. a power manager nagyon lassan indul el, rohadt idegesito, de ugyis csak sleepeltetek
-
Snowcat
tag
Helló!
Meglett a kis x200s és nagy is lenne a barátság, de lenne egy kis probléma
Felraktam rá a win7 rc-t, és szépen is megy, azt leszámítva, hogy a boot elviselhetetlenül lassú
Minden indításkor vagy egy 5 percet tölt a gép úgy, mintha szinte lefagyott volna, semmi nem történik, aztán egyszerre hirtelen összeszedi magát és megindul ahogy kell. Próbáltam 32 és 64 bitesen is és mindkettőnél ugyanezt produkálja
Ötletem sincs miért van ez, esetleg valakinek? -
fordfairlane
veterán
Házon belül is nagy a különbség, épp tegnap raktam egymás mellé a T61-es gépemet a könyvelőnő Lenovo n200-as gépe mellé, az meglehetősen bumfordi jószág, vastag, és az ezüstszerű fedlapja szerintem ronda is (stabilnak stabil, nem recseg-ropog). Van itt még régebbi nemalu fehér Macbook, az kicsi és vékony, de sehol nincs robosztusságban egy T61-hez képest, a tenyértámasznál már töredezik. Szóval nincs olyan rossz véleményem a T61-ről.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #8825 üzenetére
A ThinkPad nevet bármeddig. Az IBM márkanevet azonban csak 5 évig használhatják (ez idén decemberben jár le, de már 2007 elejétől kezdték "leszedni" a gépekről az IBM logot).
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #8825 üzenetére
Az IBM ThinkPad logorol van szo.
-
Napfénysüti
nagyúr
Meddig használhatja még a Thinkpad nevet a Lenovo? Ha jól emlékszem volt valami megállapodásuk hogy csak X évig lehet.
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Mészike #8821 üzenetére
És ott se tudtak semmit mondani hogy miért nem megy, hülye kérdés, de fn+f5 mit mond rá?
Nem emlékszem hogy mit én szereltembe kártyát az kért-e valamit, vagy egyszerűen csak megjelent.
Lehet hogy szar a foglalat, de mondjuk azt nem hiszem.Próbáltasd ki ott másik gépbe csak van nekik valami teszt masinériájuk.
-
evone
őstag
Azért megjelenésben hozza a formáját a T61 is ( mint TP ), enyhén szólva komolyabb és letisztultabb érzet mint az éppen mellettem lévő mindenhol csillogós ( maszatos, összefogdosott ) FuSi notebook.
-
válasz
fordfairlane #8819 üzenetére
én tegnap láttam t400 at
asushoz képes (amihez van 1 viszonyitási alapom) egy állllat
-
fordfairlane
veterán
válasz
Rez_Grof #8817 üzenetére
Ez jól hangzik. Öcsém T43-asa is masszívabbnak hatott az én T61-esemnél, pl. a tenyértámasznál, viszont alapvetően a T61 is elég robosztus felépítésűnek tűnik. Egy két ilyen pontja van, ahol a műanyag túl vékonynak hat. Az a gyanúm, hogy súlycsökkentés miatt történhetett ez a vékonyítás a nem kritikus pontokon. Meg kéne néznem nekem is egy T400-ast, kíváncsi lettem.
-
Rez_Grof
őstag
válasz
fordfairlane #8815 üzenetére
Először is összeépítés terén, másodszor wwan előkészítés.
Proci, vga természetesen erősebb volt, ja és nem volt kikönnyítve a billentyűje mint valamelyik tesztben, hogy szét van luggatva a lemez amin fekszik a billentyűzet. Olyan masszivnak hatott mint a T43-am. -
evone
őstag
Azt hiszem fogok venni ilyet valaki nem tart majd igényt a T61embe lévő 2x1GB 667MHz-re?
-
Mészike
aktív tag
Nincs valakinek ötlete arra, hogy miért nem ismeri fel a T400-am a HSDPA modemet? Még ismeretlen eszközként sem...
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #8805 üzenetére
Arra nekem is fájt a fogam, csak el kéne adnom a mostani notim, ami nem egy egyszerű történet
-
HXY
addikt
válasz
Snowcat #8788 üzenetére
A bill 18 000-ért kapható pl az iponban, vagy a pcxben. Csak annyit mondj, x200 billentyűzet.
A dokkoló ára 50ezer + bele az író megint 50, a kettő együtt egy százas.
Én inkább 12e-ért vettem egy külső Samsung dvdrw-t. -
Rez_Grof
őstag
válasz
Pedig az egy nagyon jó vas. Volt már pár T500 a kezemben hát ahhoz képest a T61-m egy fataliga.
-
Rez_Grof
őstag
Egészen véletlenül láttam egy testvérét:
[http://hardverapro.hu/apro/ibm_thinkpad_z61m_elado/friss.html]még meg van ha érdekel
-
Otisz
őstag
válasz
Jó cuccnak hamar lesz gazdája...
-
Nand_i
tag
Uxga jó cucc, mondjuk az már 15ös.
Venti hangjával nekem még nem volt bajom, bár tény, hogy a 41esben az is kevesebbet megy
, de az is tény, hogy nem kell annyi hőt elvezetni. Ha egyszerű progit akarsz, akkor a mobmetert ajánlom, mondjuk inkább régebbi gépekhez passzol. Proci sebesség pl mindig 2GHz lesz két magos gépeken, gondolom mert főleg 1 magos procik voltak mikor írták, T41en jól mutatja a sebességet. Aztán alatta lesz egytől háromig bármennyi hőmérsékleti grafikon, attól függően mennyi termikus zónát ismert fel. Nálam most kettő van, 42, illetve 44 fokosak, Hdd 36. Ja és letöltéskor nem kell megijedni a sok ismeretlen karaktertől, lap tetején van 1 download link.
RnR-ben nyitóképen van egy olyan, hogy Set schedule and preferences, ott meg tudod nézni, hova végzi a mentést (alapból azt hiszem C-re, lehet neki megadni másik partíciót, külső vinyót, cd-t, ...)
UK billentyűzet kiosztásom van, úgyhogy AltGr-t ritkán használok. Max ha fórumozok és átváltok magyarra.
Aktív témák
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest