- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Aktív témák
-
marcitp
őstag
Sziasztok!
Évek óta használok XP-t, és egyszerűen nem tudom, miért kellene nekem Win7, vagy Vista?
Milyen nagy különbségek vannaka, amiért megéri lecserélni a jelenlegi (jogtiszta, vásárolt) XP-met? Van értelme? Azon kívül, hogy szebb? Milyen alapvető, és fontos különbségek vannak? Ne haragudjatok, láma vagyok, olvasgattam a dolgok után, nagyon sok mindenre nem jutottam... -
Napfénysüti
nagyúr
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #9697 üzenetére
Jól tudod
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobChemistry #9696 üzenetére
Ha mostanában rendelted akkor biztos. De ha jól tudom kompatibilis a T61 billentyűzetével. Szóval ha mégis gáz lenne akkor beszerzel egy olyat.
Amúgy milyen konfigú gépet rendeltél? -
BobChemistry
őstag
válasz
Napfénysüti #9695 üzenetére
tehát nagy valószínűséggel a ma megrendelt gépemben is normális bill. lesz
ez elég örömteli hír -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobChemistry #9692 üzenetére
Ahogy Otisz írja
Viszont maga a gép kb fél éves. -
Otisz
őstag
válasz
BobChemistry #9692 üzenetére
kb. 2 hete vette tőlem.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Napfénysüti #9691 üzenetére
és Te mikor vetted a sajátodat?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Charybdis #9690 üzenetére
Az új T sorozatnál írták mikor kijött hogy hullámzik a bill mert ilyen lyukacsos lett az a fémtálcája a súlycsökkentés miatt. Viszont ha jól tudom akkor azt nemsokkal a gyártás megkezdése után cserélték a régi jól bevált nem lyukacsosra. Az enyémben szerintem már utóbbi lehet mert nyoma nincs hullámzásnak. Masszív a bill.
-
Charybdis
csendes tag
válasz
Dr. Akula #9683 üzenetére
Nem tudom. De keress rá a thinkpad keyboard flex-re, Lenovo hivatalos fórumokon csomóan panaszkodtak/panaszkodnak a billentyű miatt. Meg néhány tesztben is olvastam erről a jelenségről, igaz az még 2008 szeptemberben volt.
Egyébként mennyi időnként szokták frissíteni a Thinkpad sorozatokat? Most hol vagyunk a termékciklusban?
-
Gondwana
addikt
Hűtés-tisztítás al'á Angus MacGyver:
Kitekerem alul a 4 csavart, leemelem a billentyűzetet, fogok egy fehér A4-es lapot (mivel ilyen paraméterű Audim még nincs), átlósan feltekerem az egyik végén kb 1cm, a másikon kb. fél cm átmérőjű csővé, (nem megyek túl közel az ablakhoz), és a vitálkapacitásommal szabályozott erősséggel kifújom a ventillátor fölösleges tartalmát. Közel sem olyan hatékony, mint kompresszorral, de a sprayjel már versenyképes lehet. -
Kobak77
aktív tag
válasz
BobChemistry #9663 üzenetére
Hmmm. Nekem nincs itthon kompresszorom, a sűrített levegős spay meg már kifogyott, de nem is sokat használt. Elővettem a porszívót, és a szellőzőrácsokon keresztül szívtam ki vele a port. Látni ugyan nem láttam, hogy mi jött ki belőle, de ha lehet hinni a hőmérséklet szenzornak, akkor sokkal többet ért a dolog, mint a sűrített levegős spay!
Nomeg nem még beljebb akarom küldeni a port, hanem kiszedni
!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobChemistry #9676 üzenetére
Tökéletes. Nekem ilyen felbontású a T400-am ami switchable graphic-os. Én is aggódtam hogy ekkora kijelzőn nagy lesz (előző gépem 15,4 és 1280*800 volt). Ráadásul rövidlátó vagyok.
Ha meg cipeled is akkor valóban sokkal jobb a 14,1 mint a 15,4. -
Dr. Akula
félisten
válasz
BobChemistry #9684 üzenetére
A Vostro inkább home user noti ami businessnek van álcázva. 15-17", nincs ins-dell blokk, játék videokártya. Ez nem egy Latitude.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Nekem 12.1"-on annyi.
-
evone
őstag
info tanarom mikor nezte a kijelzomet megjegyezte hogy de rohadt kicsik a betuk, szoval mindenkeppen kell hozza egy jo szem, mert nekem tokeletes 14.1"on az 1440.
-
Otisz
őstag
válasz
Én 13.3" használok 1440x900-as felbontást, és tökéletes.
Akinek jó a szeme, annak nem gond. Egyéb esetben nem biztos hogy az a megfelelő.Keress vissza a fórumon, mert tettem fel a GPU-ról eredményt.
-
BobChemistry
őstag
14,1 col esetén nem túl nagy az 1440*900 felbontás?
most egy 20-as TFT-t használok, 1680*1050 felbontás mellett, ennél gondolom "zsúfoltabb" lesz -
rankesz
veterán
válasz
BobChemistry #9673 üzenetére
xp alatt BIOS-ból válthatsz csak. 3470 kb 5x erősebb ha 3dMarknak hihetünk.
Ha nem játszol, akkor jó a csak inteles is hd videókat az is gyorsíjja dxva segedelmével. -
BobChemistry
őstag
a switchable graphics ugye csak Vista alatt működik?
mi van akkor ha XP van a gépen?és mennyire erősebb az Ati 3470 mint az Intel 4500HD?
kedden meg kell rendelnem a gépet, és még nem döntöttem...
-
Otisz
őstag
Maradtak T6x-es alkatrészek - akit érdekel küldjön PÜ-t, még nem hírdettem meg őket.
-
Charybdis
csendes tag
Sziasztok!
Thinkpad t500 gépen tanakodok, de több fórumban, tesztben is olvastam, hogy hullámzik a billentyűzete, meg hogy régen sokkal jobb volt a keyboard. Ha rákerestek a Thinkpad keyboard flex kifejezésre, akkor jönnek ki erről a vélemények. pl. itt van erről egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=S6IzwiEsFKA. Erről tudtok vmit?
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #9664 üzenetére
Legegyszerűbb a beépített partícionálót használni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BobChemistry #9663 üzenetére
Miért, a kompresszor ion ágyú? Akkor a legjobb ha simán csak leföldeled a notit, az ugyan nem takarítja ki a gépet, de legalább tuti nem lesz feltöltve.
Napfénysüti:
Gondolom amivel a Vistát, XP-t. Telepítésnél felkínálja melyik HDD-re rakja, ott lehet formázni, partíciót törölni / létrehozni. -
Napfénysüti
nagyúr
Ez nem igazán ide tartozik de akinek Win7 van a gépén az mivel tudja particionálni?
-
BobChemistry
őstag
-
Avalon
tag
-
evone
őstag
T61 tulajok, a hutoracsokba fujkaljatok bele jo erosen, mindket oldalon, nekem kijott belole eleg sok por, es a homerseklet is jobb lett.
-
Napfénysüti
nagyúr
Juhéé. Hazahoztam a gépet és itthon vígan megy a wifi
Első kommentem az új gépemről. -
Nand_i
tag
válasz
Dr. Akula #9643 üzenetére
Nekem így elsőre egy x300++nak tűnik leginkább. A törekvés is ok, T61 picit amugy is vastagra sikeredett, az csak jó hogyha kicsit vékonyítani akarnak. És megint van piros csík a trackpoint gombjain. Viszont a hangerőszabályzó gombok gagyinak tűnnek, nem hiszem, hogy odaadnám érte a T61em. Szvsz továbbra is a 14es T4x széria a legszebb.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #9602 üzenetére
Nekik írj, segíteni fognak ingyen: Delta Services Kft: info@delta.hu
-
Shadowfax
addikt
Azért az valami hihetetlen, hogy mit össze tudtok fikázni egy új gépen...
Lassan már totál kiábrándulok ebből a fórumból.
-
SNor
tag
Nem is tudom, az ESC, DEL gomb nekem elsőre szimpatikus, érdekes a Caps lock-ba épített led is ha jól látom. Viszont a trackpoint gombjainál az ív!
Egy thinkpadnél... finoman szólva kicsid diszharmonikus. Sebaj WSXGA+ kijelzőt bele!
Szerk: és újra nem elől van a hang ki/bemenet! Juhhé!
-
TOZ
addikt
Hat igen en a Windows rakassal vagyok igy.
Pedig elobb utobb azt kene, hogy berakom a 320-as HDD-t a gepbe es dualbootos rendszert osszeallitom.
Mar csak ki kellene tapasztalni, hogy Vista vagy 7 (de errol mar volt ertekezes nem is olyan regen)...
Bar teljesen elegedett vagyok a Linuxxal, mar el is szoktam a Windows dolgoktol. -
evone
őstag
Engem marhára idegesit a ciripeles, nemtudom nem meghallani, Windowson nincs ilyen ciripeles csak ha Maximum Performance van, viszont ha visszrakom kimelore akkor ugye a cpu feszultsege is leesik es akor nem serceg már, ezert gondoltam az unervoltingra, majd megnézem csak most nincs kedvem gentoot rakni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Napfénysüti #9635 üzenetére
Nekem a trackpoint és környéke nem tetszik igazán, de a képeken lehet látni, hogy ritka rossz minőségűek. Egyiken fekete színűnek tűnik a borítás, a másikon inkább sötétbarnának, zajosak a képek, látszik, hogy szobavilágítás volt csak és valószínűleg egy mobiltelefonnal fényképeztek. Jobb lenne élőben látni.
-
TOZ
addikt
undervolting:
Az megoldhato, hogy ne C2-ben maximalizald a cstate-et ("processor.max_cstate=2"). Ekkor viszont a undervolting mintha nem menne (15Wkorul fogyaszt wifivel). Ha nincs C2 maximalizalas, akkor olyan 12-13W koze megy a fogyasztas (most konkretan neztem, tegnap csak fejbol irtam a szamokat). Viszont akkun hasznalva tenyleg ciripel a CPU. Ez eddig nem igazan tunt fel, mert ha tehetem 220V-re dugom a gepet. Es altalaban tehetem.
Hogy mik vannak... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
fordfairlane #9634 üzenetére
Én nem mondtam hogy undorító. Nekem a gombjai nem tetszenek. Amúgy ha megnézed a képeket és mellé a sima T400 képeit láthatod hogy külsőre is elég sok különbség van.
Külsőre amúgy nem csúnya de az a gombsor... -
fordfairlane
veterán
válasz
Napfénysüti #9631 üzenetére
A hátuljára sok csatlakozó került, de az miért lenne undorító?
-
evone
őstag
válasz
fordfairlane #9632 üzenetére
En nem is az anyagat szidtam, hanem a kulsejet, azert a mostaniak szepek, ez ronda. Ennyi.
-
fordfairlane
veterán
Megnéztem, de mit kéne látnom? Szinte ugyanaz, mint a régi. Amit most fedeztem fel, az a delete és insert gomb átvariálása. Ugyan a képeken kicsit világosabbnak tűnik a notebook borítása, de ehhez élőben is látni kéne. A képek és a megvilágítás sokat számít, és elképzelhető, hogy pontosan ugyanolyan az anyaga, mint az eddigieknek, csak a képek rosszul sikerültek.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
fordfairlane #9629 üzenetére
Szerintem a zsanér is más lett. Legalábbis a mérete.
Itt vannak képek: [link]
De ha jól látom a hátulja teljesen átalakult.Hopp evone megelőzött.
-
evone
őstag
válasz
fordfairlane #9629 üzenetére
Nézd meg az osszes kepet. Mondjuk az eSata nagyon nagy jóság. Azt hiszem várok még egy kicsit az uj géppel, lehet jövöre az x201s-en már lesz szintugy eSata meg displayport es vga csati is.
-
Napfénysüti
nagyúr
Amiket én láttam képeket azokon nem tűnt ilyen rondának. De tényleg elég csúnya lett. Azok a gombok ott...
Nem is vágyom rá itt a sima T400 -
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #9622 üzenetére
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #9622 üzenetére
Hat ez gusztustalan ronda, kár volt megemlitened.
EZ egy VICC.
-
Napfénysüti
nagyúr
Na kutakodva a Lenovo oldalán találtam olyat hogy T400s. És ahogy nézem ez valami új változat ami vékonyabb mint a sima T400. Van ezekről a gépekről valakinek infója? Elnézve a képeket nem csak vékonyabb lett hanem másabb a kialakítása is.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9620 üzenetére
Nem. Van ugye a SU, ami megcsinalja. Nekem linux okan ez nem jatszik. Helyette van .iso letolt. Cdrw-re firkant, bebootol, ket-harom enter nyomas, öröm-bodogtág eljárás.
-
Napfénysüti
nagyúr
BIOS-ról ugrott be, hogy kell frissíteni? Bonyolult?
-
Dr. Akula
félisten
-
válasz
fordfairlane #9612 üzenetére
Értelek, de ezeket feltelepíteni kb. negyed óra, ha tudod, hogy mikre van szükséged. Aki nem ért a géphez, nem tudja hogy mi az a "driver" annak viszont tényleg jó ha kéznél van egy ilyen.
Nekem nincsenek recovery lemezeim, se partícióm, de igazából nem is hiányzik egyik sem. Amire szükség van minden beszerezhető az IBM oldaláról. -
Napfénysüti
nagyúr
Igen kb ezt jelenti az én olvasatomban is. Magyarán nekem felesleges rendelgetni recovery lemezeket.
Amúgy a többieknek akik nem tudják: vinyó lett cserélve a gépben így azon természetesen nnem található recovery partíció. Nincs valaki olyan rendes Székesfehérvár környékén aki rendelkezne Vista recovery lemezekkel? -
válasz
fordfairlane #9607 üzenetére
Fogsz egy OEM windows lemezt, és a gép alján levő kóddal feltelepíted.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Azt tudom hogy Business verzióhoz nem lehet nyelvi packageket leszedni, de ha lehúzol egyet a netről, azt nem lehet rádobni egy Business Vistára? Mondjuk a magyart a németre.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BobChemistry #9573 üzenetére
Ez az üzemidő nagyon sokmindentől függ. Most volt itt a 24h-s HP noti teszt, ott is kb. üresjáratban ment a noti, 150 Wh (55 + 95) aksiról. Namost az én notim 9 cellás aksival (ami 60 Wh) megy üresben kb. 10 órát (kicsit terhelve 7-8), azaz 150 Wh-ból kb. 25h-t lehetne kihozni. Sőt, a noti adatlapja szerint 13.2h-t tud üresjáratban 9 cellával, tehát 33h-t is elfityegne 150Wh-ból.
-
Ezek a recovery lemezek miért olyan fontosak? Ha elkezd a windons vacakolni, akkor lemented az adataidat aztán mehet egy format és egy clean reinstall.
-
Otisz
őstag
válasz
Tehát akkor lényegében: telepíts magadnak egy Vistát, és ennyi? Hm.
Így akkor egyszerűbb lenne valaki olyantól kérni egy recovery szettet, akinek már van. -
fordfairlane
veterán
válasz
Én rövidre zártam a dolgot, csináltam recovery lemezeket magam. Egy XP szettre még jó lenne szert tenni, ez ugye jár a Vista Business mellé, de nekem nyűg bemenni a központi szervizbe. Lusta disznó vagyok.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
fordfairlane #9599 üzenetére
Nekem viszont ezt írták a recovery lemezes kérdésemre:
"Adataink szerint az Ön gépe németországban került forgalomba és a csomagnak a német XP helyreállító lemezeket is tartalmaznia kellett.
Emiatt valószínűleg csak térítés ellenében kaphat helyreállító lemezeket és a Microsoft szabályai szerint csak német nyelvűt.
A Vista cimke azt jelenti, hogy Ön jogosult a Vista használatára (rendelkezik érvényes licencel), de telepítő médiáról Önnek kell gondoskodnia."Ez az info@lenovo.hu címről küldték. A központi szerviznek holnap lesz egy hete hogy küldtem mailt ők még semmit nem írtak vissza...
Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged