- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Aktív témák
-
Otisz
őstag
válasz
Scalpel #9387 üzenetére
A csatlakozó tudomásom szerint ugyanaz. Amivel gondod lesz, hogy nem fognak megegyezni a felfogatási pontok, ergó nem tudod beletuszkolni a T6x-es bill-t. Ilyenre szoktak ügyelni - ne legyen mindig minden fenékig tejföl. Példa: a T4x-es bill-t nem tudtam az R52-vel kicserélni, pont a fentebb is említett csavarhelyek miatt.
-
_ak_
addikt
Milyen bluetoothal szállítják a T500-as notikat vagy hol tudom ezt pontosan megnézni? Win7-hez kéne drivert telepítenem, de nem tudom a gyártót.
-
Scalpel
senior tag
Igen, a csatlakozóra gondoltam, mert arról nem találtam semmit. Vajon kompatibilsek egymással?
Mert arra gondoltam, hogy [ennek] a fő klaviatúra részét kicserélem egy T6x billentyűzetre, a felső kék gombos sávot meg némi fusival átszerkesztem.
Feltételezem egy az egyben vették át a notebook alkatrészeket az asztali billentyűzetbe. -
-
Scalpel
senior tag
Nem tudod véletlenül, hogy a t4x széria windows gomb mentes billentyűzeteinek és a T6x=< sorozat win gombos billentyűzeteinek a csatlakozója mennyiben tér el egymástól?
Csak mert arra gondoltam, hogy megveszem olcsóért a problémásnak vélt teljes méretű ultranavos billentyűzetet, és a fő rész kinézetét tekintve a T4x szériáé amin nincs win gomb és kicserélném egy T6x billre, amin van win gomb.
-
Avalon
tag
Utángyártott akku mennyivel silányabb a gyárinál? Az árkülönbség 14e HUF. :S
-
evone
őstag
Kezdek mar kicsit ideges lenni, egy csomoszor kiirja a Windows hogy Cannot find fingerprint Sensor eszkozkeloben letiltom, majd engedelyezem es egybol jo, ezt miert csinalja, minden driver friss. :S
-
Scalpel
senior tag
Találtam valami zavaróbbat azon a billentyűzeten, amire sikerült licitálnom: se windows, se program menü gomb. Ebből ha csak az egyik hiányozna nem lenne gond, de a kettőt együtt már nehéz helyettesíteni. Kipróbáltam a Keyboard custumizer segítségével...
Hülye vagyok... pedig nagyon tetszik, mert így igazából rágcsáló sem kéne a gép a mellé...
-
Üdv!
Használ itt valaki T42-t, vagy hasonlót Windows 7-tel?
Én felraktam, de van egy pár ismeretlen eszköz, amihez nem találok drivereket. -
Gondwana
addikt
És még valami, windows alatt csak akkor fog működni a touchpad és a stick ha fent van az ultranav driver, különben csak gépelni lehet.
Ezt cáfolom (vagy csak az én példányom másmilyen), nekem eddig több, mint 20 géppel elsőre működött a tapipad és a clitmouse is, csak a középső scroll-gomb és a tap-zones nem.
Gyakran viszem magammal gépkarbantartásokhoz, mert magas a PVF-je (parasztvakítási faktor), eddig egyszer fordult csak elő, hogy Ubuntu 8.04 alatt a NumLockot nem lehetett kikapcsolni, de az egér-funkciók működtek - érdekes módon azon a gépen a scroll is. -
evone
őstag
Hehe, most latom csak, Dr. Akulanak teljesult egy regebbi kivansaga a mostani gepevel.
link
-
marcitp
őstag
Köszönöm a véleményeket! Lassan dönteni kell, vacakol a winyó!
Jó lenne megnézni a gépet SSD-vel!
Valaki használ már ilyet? -
_ak_
addikt
Valamelyikőtöknek volt már gondja input monitoringgal? Azt szeretném elérni, h a hangszórókon keresztül halljam a mikrofont, de köszönhetően a RIAA-nak ezt a funkciót kivették a vistából (vagy a többi winből) és így ez alapból nem kivitelezhető. Ellenben volt egy registry hack ami segítségével, helyre lehetett állítani ezt a funkciót, de az előbb hiába próbálkoztam vele, nem akart működni a dolog. (mondjuk nem is lepődtem meg nagyon, hisz azóta sok minden változott, de nem találtam semmi updated infót)
Valaki esetleg nem tudja erre a megoldást?
-
Otisz
őstag
Nekem az X41-ben ment tönkre az 1.8-as HDD. Kicserélték garancában, és 1 hét után már az új vinyón is volt 2 bad sector
-
Tim82
félisten
Nekem (desktop) WD vinyókkal nincsenek jó tapasztalataim, két WD3200AAKS-ból (az egytányéros verzió volt mindkettő, ez ráadásul a PH! megfelelő topikjában az ajánlott vinyók között van) az egyik meghalt, a másik miatt meg a rendszerem mindenféle stabilitási problémákat produkált (bár a mostani gépben nem csinálja). Szerencsére mindez a két éves gariidőn bőven belül volt.
Nem vagyok "Samsung-párti", csak a Samu notivinyóim működnek és kész. Vannak még elfekvő 30 GB-os (Hitachi) és 40 GB-os (Fujitsu) 2.5" vinyóim, azokra sem tudok rosszat mondani.
-
marcitp
őstag
http://ssd.hu/ssd-termekek.php
-
marcitp
őstag
Ezek alapján szerintem WD lesz, én sem bízok a samsungban, többször volt a márkával bajom, egyébként meg nagyon jó a marketingjük, szépek a dolgaik, de ha körbenézek családon belül is mindig van baj nem csak a számtech. termékeikkel.
Pink75:gyanítom, többe kerülne mint a notim....
-
Nand_i
tag
És még valami, windows alatt csak akkor fog működni a touchpad és a stick ha fent van az ultranav driver, különben csak gépelni lehet. Thinkpad gépek esetén ez ugye nem probléma, de ha csak egy sima asztali gépre dugod rá, alapból minden nem fog működni. Linux alatt nem próbáltam.
-
Nand_i
tag
3 éve használok egy 120as WD Scorpiot rackben, csendes, nem melegszik és semmi baja sincs. T61be pár hete ugrott egy új WD, 1 hét után csökkent a hangja is, most mar szinte alig van, szintén alig melegszik és gyors is. Asztaliban van egy 160as WD, szintén az előbb említett tulajdonságokkal.
Samsung-gal eddig nem volt túl sok jó tapasztalatom. Bátyámék gépében 1 évesen elszállt a Samsung vinyó, nekem egy korábbi rack-ben egyik napról a másikra egyszer csak nem indult el, korábbi notebookomban ha csak 45 fok körül volt a hőmérséklete már jónak számított. Utolsó eset mentségére legyen mondva, lehet ez inkább a gép rossz tervezésének volt köszönhető, nem volt épp egy hűvös gép.
Ezek miatt én annyira nem vagyok Samsung párti. Ja és mindegyik esetben új vinyókról van szó. -
Nand_i
tag
válasz
Scalpel #9341 üzenetére
Aki szeretne ilyen travel keyboard-ot próbáljon UK angolt szerezni. Nekem is van egy arra az esetre, ha külső monitorral használom a gépet, szintén vater.ról, de egy másik eladótól, jelenleg nem látom, hogy nála most lenne ilyen. Azon a kiosztáson van dupla magas enter és a hosszú í-nek is van külön gombja a bal shift mellett.
Annyi különbség azért van, hogy a trackpoint gombjai egy picivel nagyobbak, és azért nem 100% ugyan az a gépelési érzet mint a rendes notebook billentyűn, de azért még így is jobb, mint az átlag. -
Tim82
félisten
válasz
marcitp #9349 üzenetére
Szerintem egy főleg hardverekkel foglalkozó fórumon teljesen természetes, hogy bővítésen gondolkodsz, és hogy a legjobb ár/érték arányú alkatrészt keresed.
Ja igen, PATA csatlakozós 7200-asat nem fogsz újonnan találni, gyakorlatilag már nem gyártanak, a használtpiacon pedig aranyárban vannak.
-
marcitp
őstag
7200-est meg nem is nagyon találtam... ezzel a 80-assal sincs gond, érdekes, nem is találom melegnek. A t42p sem tűnik forrónak, langyos csak. Megnézem a momentus-t, mennyiért mérik. De szinte mindenhol a koreai van. egyre kisebb a választék a síma ATA-sból. Köszi a segítséget!
-
Tim82
félisten
válasz
marcitp #9345 üzenetére
2 db bad sector nem a világ vége. Egyébként meg nem tudom, de a T41p szeret felforrósodni (akár 70-75 fokra is, prociterheléstől függően, amit maga a gép jól bír, a vinyó lehet, hogy kevésbé szereti, hogy körülötte kissé trópusi lett a hőmérséklet). És nem dekkoltam a gép mellett, hogy figyelemmel kövessem, minden rendben van-e. Az is lehet, hogy a HD Sentinel nem mérte túl jól fel a vinyó állapotát. Mindenesetre semmilyen érzékelhető problémám nincs a 2 db bad sector miatt.
Egyébként a Seagate Momentust szokták leginkább ajánlani.
-
marcitp
őstag
WD scorpio, Seagate momentus?
Az az érdekes, a száraz adatok szinte ugyanazok, pedíg biztos van különbség, bár az is lehet, nem túl sok. -
TOZ
addikt
Csak a coolness factor. Olyannyira, hogy valszeg nem is veszek. Vergodnom kene az IT-val a hivatalban, hogy a nem szabvanyos eszkozomet ugyan engedelyezzek; meg jobban belegondolva az í is elobb utobb idegesitene (szerencsemre en tiz ujjas vak gepelest tanultam meg kozepiskolaban, es hivatalos ugyekben hasznalom is az ekezetes gepelest).
Scalpel: azt gondolom, hogy igy normalis "ismerosok" kozott. Amugy valaszolt az arc, numpades valtozatbol csak szitazatlan van... -
Tim82
félisten
válasz
marcitp #9342 üzenetére
Nekem Samsung 160 GB-os van (HM160HC), előtte a 80 gigás kistesója volt. Alapvetően egyikkel sem volt sok gondom (illetve a 80 gigással semennyi, a tárolókapacitását találtam akkor kevésnek, amikor megvettem a 160 gigásat, az külső tokba került és úgy üzemel).
A 160 gigással két problémám volt: időnként hallhatóan "kicsapódik" az olvasófej (utólag belegondolva, valószínűleg az APS miatt, de nem rémlik, hogy a 80 gigás csinálta volna), másrészt meg már van rajta 2 db bad sector, valamivel több, mint egy év után. Igaz, ez nem feltétlenül a HDD hibája, valószínűleg nem tett jót neki, hogy volt, amikor három hétig non-stop ment a laptop.
Scalpel: nekem pl. kell a hosszú í, mert magyar Word-nél fontos - az altgr+j meg macera.
-
marcitp
őstag
Sziasztok!
Kis tanácsot szeretnék kérni Tőletek. HDD-t keresek, (ATA) márkában szerintetek melyik, ami elfogadható? Nem vagyok samsung párti, de jó árban vannak, jelenleg is ez megy, egy 80GB-s, jó a sebessége is, de nem tudom, mennyire tartós. PC-ben nem voltam annyira elájulva tőlük. Van kínálatban WD is, tudom, régen nagyon jók voltak, aztán nem, most megint kezdenek jó winyókat gyártani, úgy tudom. Az is érdekes mondjuk, hogy amikor nálunk szidták a WD-ket, amerikában sorban nyerték a díjakat, lehet, válogatva van piac szerint. Árban meg a 80GB-s kerül annyiba, mint s-ből a 120, vagy a 160-as, elérési idő ua., cache ua. 8MB, fordulat ua 5400.
Szerintetek? Tapasztalat? -
Scalpel
senior tag
Majd irok és nem írok ;). Úgyis angolul használok minden, meg ha megtanulok rendesen gépelni egyszer végre valahára, akkor nem lesz probléma egy altgr+j kombináció használata. Vagy írok ékezet nélkül ahogy egyik csoporttársnőm is...
Nagyon nagy a coolness faktor, meg remélem a trackpoint is használható lesz rajta. A T60-amon annyira nem az...
-
Tim82
félisten
-
Scalpel
senior tag
Köszi a tippet!
TOZ-zal rákaptunk, mint vaktyúk a takonyra. Mindketten ugyanazt a billentyűzetet néztük ki, remélem lesz belőle kettő angol kiosztású. (szerintem tuti)
TOZ: jófejség, amit vaterán írtál, köszönöm!
i400: az egér lesz madzagtalan, szerintem a lenovo blutoothos laser egere lesz a befutó
-
Gondwana
addikt
válasz
Scalpel #9329 üzenetére
Nekem a legfanatikusabb féle van, ráadásul annyira nemzetközi, hogy semmi felírattal: csak a kék nyomatok vannak rajta (Fn, magnify, meg az F##-eken a funkciók), fehér semmi.
Arra ideális, hogy itt, a cégben nem piszkálja senki a gépem, amikor nem vagyok bent. -
Avalon
tag
Egyetemen van egy projectünk, ahol szenzoros érzékelést kell használni, és gondoltam ha már ennyit foglalkozom ezzel, utánanézek nem lehetne-e az HDAPS szenzorát használni irányításra. De nincs új a nap alatt.
Control Google Maps via ThinkPad tilt
Itt még részletesebb leírás is van. ThinkPad = Nintendo Wii? Not quite, but close. -
TOZ
addikt
Na mondjuk meg a main hdd-mel nem probaltam.
De az emlitett samu ha nem az UB-ben van, hanem a gepben megy rendesen (ezert gyanakszom arra, hogy a UB Caddy nem klappol - a csatlo amugy tutti jo, akku es cdrw gond nelkul mukodik benne). UB-ben max 10 percig megy, aztan kakukk. Probaltam ugy, hogy UBrol win7 bootol, es ugy is, hogy a mainrol Ubuntu indul, UB-rol samu csak felcsatolodik. Elso esetben a leallast fagyasos reboot koveti, masodik esetben egyszeruen eltunik a meghajto.
Ilyen esetekben ujraindulas utan pedig jon a 2102es bios hibauzenet.
Idokozben a kinaim is valaszolt. Dual bootrol vakeral... Egyelore probalom kiszedni belole mit is tanacsol pontosan. -
Scalpel
senior tag
Ez a billentyűzet milyen már: [link]
TP hívőknek kötelező darab. Az a kár, hogy nem wireless...
-
TOZ
addikt
Nem.
Samsung HM320JI .
Direkt sATA-I -est valasztottam, mert arrol olvastam, hogy a sATA-II-vel vannak problemak. (bar arra a "visszajumpereles" sATA-I-re szokott lenni a megoldas).
Koszi, hogy szetneztel. Meg nem adom fel. Irtam az eladonak is, bar gondolom azt fogja kerni, hogy kuldjem vissza a termeket a cserehez, es ugy mar pont nem eri meg az egesz deal.
Ha nem megy, hat buktam 20 USD-t. -
pink75
aktív tag
válasz
marcitp #9311 üzenetére
fehérvárról van, igen, de a vaterán találtam rá
két karc van rajta összesen, a töltésjelző led fölött, van hozzá egy 54%-os akku meg egy 100%-os UB akku
át akartam pakolni bele a pata 160GB meg a 250GB sata vinyókat az A30p-ből, de életem párja megtiltotta, hogy eladjam az "öreget", így erre még nem került sorszépen belefér a hátizsákomba, ha vonat+bringa kombóval járok, kocsiban meg mindegy
függő lettem a kijelzőtől -
TOZ
addikt
Olcso husnak...
bizony nem ketyeg rendesen az ebayes ultrabay HDD keretem. 5 perc alatt "eltunik" belole a HDD. Majd ujraindul a gep. Ezt egy 2102 bios uzenet koveti, amely szerint nem jo a disk az UB keretben.
A HDD (320as SATA-I, 5400-as fordulatszamu, Samsung) egyebkent teljesen egeszseges, ha nem UB-ben van mukodik rendesen.
Okozhatja a problemat mas, mint a rossz keret, szerintetek? -
pink75
aktív tag
ne kiabáljam el, de az A31p vs. Win7 teljes győzelmet hozott (némi plusz RAM segítségével)
boldogság -
Tim82
félisten
-
_ak_
addikt
Akinek baja volt a conexant smart audio 2-vel, az ITT olvashatja megoldást.
Más. Mint utólag kiderült a 1-3-3-1 pityegés sokaknál előfordul az újabb bios updatek után, egészen pontosan az 1.20-astol.
-
törölt tag
Nos a Win 7 problémái miatt úgy döntöttem, hogy visszateszem a Vistát (q és s meghajtókat meghagytam csak a c-t töröltem a 7 telepítésekor). Induláskor hiába nyomkodom a Thinkvantage gombot semmi nem jött be. Ekkor elővettem a backup dvd-ket amiket csináltam, viszont sajnos ezek nem működnek
. Mit tudok tenni most?
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest