Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mullein
csendes tag
Sziasztok, ma délután vettem meg életem első tengerimalacát és úgy érzem valami nincs rendben. Elég kicsi még kb 6-8 hetes, de mióta hazahoztuk semmit nem csinál. Nem iszik, nem eszik, meg se mozdul ahogy lerakjuk úgy marad. Ahogy néztem aludna is mert eléggé ragad le a szeme. Friss víz, répa és táp van neki bent, de mintha nem is látná, pedig úgy tudom ezek az állatok elég sokat esznek. Fura mert direkt azért választottuk őt, mert az állatkereskedésben fürgének tűnt. Lehet hogy szokatlan neki az új hely vagy esetleg komolyabb baja lehet?
üdv
-
niti
aktív tag
Te figyi már! Ez nem hörcsög topic, hanem tengerimalac! Elélnek 7 évig is, ha jól vannak tartva!
És nagyon nem normális náluk a levertség, bágyadtság. Amikor ilyen tüneteket mutatnak, akkor többnyire már nagy baj van!
De már nem is aktuális a kérdés.Megmutatom itt is, milyen új kecót építettünk: [link]
-
bigeni
csendes tag
válasz
l.krisz80 #2945 üzenetére
Ha fiatalabb a hörcsögöd nem kell félned nagyon, max tényleg csak megfeküdte valami a hasát valószínüleg. Viszont ha már benne van a korban (2-3 éves), akkor azért készülj fel arra is hogy nem fog sokáig már élni. Sajnos ezek a kis állatok ennyi időt bírnak ki általában. Azért hívd fel az orvost és mond el neki a gondod hátha ő tud segíteni rajta.
-
l.krisz80
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy problémával fordulok hozzátok!Sajnos
Még új tengerimalac gazdi vagyok, nem tudom mitévő legyek. Gondoltam előbb itt próbálkozok, mert most nem tudom elvinni orvoshoz.
Ma reggel, amikor felkeltem, a cocóm csak feküdt-feküdt, de ébren volt. Még most is úgy van azóta. Nem tud felkelni sem. Próbáltam kivenni, hogy megnézzem mi lehet vele, de csak nyöszörög, szuszog. Ilyenek. Nem merek hozzáérni sem, félek hogy csak nagyobb bajt okozok ezzel.
Mit tegyek addig, amíg nem viszem el dokihoz? Milyen kaját adjak neki, borogatás vagy hasonlók?
Légyszíves segítsetek! -
Sanyimaci
újonc
Sziasztok!Sajnos történt velem 1 rossz dolog
!!Meg elett a tengeri malacunk de sajnos rá két napra el is pusztult.Azt szeretném tudni hogy a kicsiket mien időközönként kell szoptatni,és ezt meddig kell csinálni??Tehát meddig szoptassuk öket mesterségesen és mikor lehet nekik adni szilárdat????Légyszives segitsetek!!!!!!!!!!!!!!Köszönjük előre is!!
-
Berita
csendes tag
válasz
totokmarika #2942 üzenetére
A tengeri malacoknak változatos étrendre van szükségük. Drasztikus módszerekhez ne folyamodj, mert nagyon megviseli a szervezetük azt. Kevés fehérje, sok rost. Tehát adj neki magvakat. Vannak speckó eledelek. Külön is, keverve is. Szénát minden nap. Ez elengedhetetlen. Fontos még a B/C/K-vitamin is. Répában sok a K-vitamin. A C pedig midnen gyümölcsben van...alma, szőlő, mandarin, narancs, banán..de a legjobb a frissen szedett fű. Ezzel még a szénát is hanyagolhatod.
De tényleg szép lassan csináld.
És vize mindig legyen bent. Legjobb ha adagolós. Tehát nem kis tálkában adod neki, hanem veszel egy itatót. és akkor nem kell sokat cserélned az forgácsot sem. -
totokmarika
csendes tag
Sziasztok , egy olyan kérdésem lenne hogyha a tengerimalacom csak a répát eszi meg az nagyon nagy baj?? Én próbáltam vele mást is etetni de nem akar mást enni , mindig csak a répa és répa és répa és répa... amúgy ha sok répát eszik akkor attól lesz valami baja? Előre is köszönöm a válaszokat és remélem valaki tud nekem segíteni.
-
Thulcandra
senior tag
Mosonmagyaróvár vagy környékén (40-60 km körzet) ha tud valaki ingyen elvihető tengerimalacot, az kérem jelezze felém! Főleg fiatal tengerimalac érdekelne, fiatal nőstény testvérpár, de hajlandó lennék befogadni igazából felnőtt párt is, lényeg h jól összeszokott, azonos nemű bagázs legyen!
Az állatok nyáron kint, télen lakásban lennének tartva, fő feladatuk házilag termelt biozöldség emberek számára ehetetlen részeinek elpusztítása lenne.Érdekelne még bármilyen fajtájú, természetesen utcagyőztest is beleértve kiskutya, ami egész biztosan maximum közepes méretű lesz kifejletten. Ő úgy 300 négyzetméteren rohangálhatna eszetlenül.
Remélem nem voltam túl nagy OFF, ha igen, elnézést!
-
30z.Samu
félisten
válasz
romeomalac #2939 üzenetére
Egyedül volt.
Az előző hsz-ben rossz a link, bocsi! Zsozsóka
-
30z.Samu
félisten
Sajnos idő közben meghalt.
Nyugodj Békében Zsozsóka!
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Van egy három éves tengerimalacom, ami reggelre egy helyben fekszik, nem mozog, de időnként kinyitja a száját egy pillanatra. Próbáltam etetni, nem eszik, ugyanazt csinálja. Mi lehet a baja? Haldoklik?
Köszi a választ előre is!
-
romeomalac
tag
válasz
D.Orion #2933 üzenetére
nagyon sajnálom a malackádat...
Pár napja kaptam ajándékba egy tengerimalackát ketreccel mindennel együtt... régebben volt hörcsögöm, de a Tmalac( Béla xD ) teljesen másképpen viselkedik
Mekkora a mozgásigénye, tehát mennyit tartsam a ketrecen kívül? Ti, hogyan csináljátok? -
D.Orion
veterán
Tegnap este 23:05kor csipogtak a malacok. Átmentem hozzájuk és adtam nekik be pár karika tápot meg egy kis salátát. Sajnos ahogy öregszenek egyre hangosabbak lesznek így esténként. Reggel anyum 4:30kor kelt és sajnos azt tapasztalta, hogy a két malacka fekszik egymással szemben. A hím lökdösi a nőstény orrát, de az meg sem mozdul. Az éjszaka folyamán Mollika elaludt.
Tegnap még kint futkároztak és este is még minden rendben volt. Valószínűleg lejárt a ketyegője szegénynek. Élt 4 évet.
-
-
D.Orion
veterán
válasz
orkester #2929 üzenetére
Nos hát megszületett a diagnózis. Izomgyulladás illetve izomláz.
Malackám kedvenc pihenő pozíciója a sarokban van. Ő ezt úgy szereti kivitelezni, hogy nekifekszk a saroknak és betolja magát. Ettől olyan pózba kerül, hogy az orra hozzáér a hasához, szabályosan olyan, mint egy összehajtott kifli. No ez nem tett jót a nyak körül lévő izmoknak és kicsit bedurrantak valamint némi víz is jelen van. A megoldás: Saroktalanítottam a fekhelyet nagy adag forgáccsal és figyelnem kell, hogy hason feküdjön csak. Eddig bevált.
-
D.Orion
veterán
Sziasztok!
Nőstény tengerimalacomnak meg van duzzadva a nyaka elég rendesen. Olyan, mintha a nyirokcsomója lenne bedurranva. Mit tehetnék érte?
-
Algieba
őstag
Elajándékoznám Karamellát és Fantomaszt. A topikba linkeltem be képeket róluk. Karamella négy éves, Fantomasz nyáron lesz három éves.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Etka boszi #2923 üzenetére
A forgacs nem nagyon poros? Vagy a fű. Sajnos mostanaban nem kapunk rendes füvet mi sem, kifogyott az alpesi gyogyfüves cucc a boltból.
-
Etka boszi
csendes tag
Simogattam... furi egy hapsi ez... ha kint van kutyog... de ha vissza teszem akkor meg ugrál és tök élénk lesz. És mitől hapcizik? Nem hiszem, hogy megfázott volna...
-
dokar
addikt
válasz
Etka boszi #2921 üzenetére
a nyakát simogasd az álla alatt, ha szereti, akkor felemeli a fejét, ha nem, akkor odaharap
-
Etka boszi
csendes tag
Hát attól függ van mikor a hátát simizem akkor is csinálja, de van, mikor egyáltalán nem csinálja vagy egy kis idő után kezdi el. Szóval akkor azért lehet, mert még ismeretlen neki a dolog?
-
orkester
őstag
válasz
Etka boszi #2918 üzenetére
Szia!
Bárhol simogatod is csinálja? Majd megszokja és nem fog nyavalyogni. Egyébként feneküknél nem szokták kedvelni, ha hozzájuk érnek. -
Etka boszi
csendes tag
a malackámat
ez kimaradt de gondolom lehet gondolni
-
Etka boszi
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég kaptam (pénteken) és szeretném, ha kézhez szokna de mikor simogatom, vagy kiveszem elég furi hangot ad ki, ami bennem nem éppen az öröm okát kelti. Kerestem neten hangokat de nem hasonlít egyikhez sem. (Ilyen kutyogós de kicsit visítós) Ha esetleg tudtok segíteni, hogy mit csinálhatnék vele, azt megköszönném -
Faforgács
csendes tag
http://faforgacs.vndv.com
-
wwenigma
Jómunkásember
Mostanaban Fidó furcsan viselkedik, megint, néha le se lehet lőni néha meg gubbaszt egész nap és alszik. Mikor bogyózik, néha megint nyüszög, méretileg harmada néha, amit alkot. Pisinél szintén furcsán fel-felhúzza a hátsóját.
Viszont zabálni zabál mint a dög. Nem értem ezt a malacot, megfázni biztos nem fazott meg. Emberi bacit elkaphat esetleg? Natha vagy valami? -
kisninja
őstag
válasz
orkester #2914 üzenetére
Egyszer engem is megharapott a malacom, no nem szándékosan éppen rátámadt volna a másik kan malacra nekem a körmöm alá ment meg a másik oldalról... Ne aggódj nem lesz semmi baj.
Nekem mondjuk utána soha nem mutatta a fogát... mintha tudta volna kit harapott meg.
Hülyén hangzik de az ilyen esetek után lettem nagyon jóban a malival. -
orkester
őstag
Tegnap éjjel megtörtént, ami még soha, Füles rendesen megharapott. A többiekkel agresszív néha, de engem még meg sem próbált harapni. Éjszaka arra keltem, hogy mindegyik baromi hangosan kocogtat, odamentem és elhesegettem őket egymástól, erre a sötétben Füli úgy belém harapott, hogy a kézélemnél 1cm széles vágással bement az alsó 2 foga (szerintem tövig), a felsők a csontomnál megakadtak, így az csak 1-2mm mély. Rendesen folyt a vérem. Remélem nem lesz bajom! A sebtől felfele 1 centin a bőröm kicsit érzéketlen, de nem néz ki rosszabbul, mintha késsel vágtam volna el a kezem.
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma #2909 üzenetére
Zöldséget kap eleget? Esetleg egy kis száraz kenyér segíthet, ha székrekedés jellegű a dolog. Meg Te is meg tudod nézni(ujjal tapintható), hogy a fenekénél nincsenek-e feltorlódva a bogyók; nálunk is volt anno hanonló nyüszögés közben, óvatosan ki tudod nyomkodni ha ez lenne a baja.
-
wwenigma
Jómunkásember
A mali egy ideje - miközben a kis lövedékeit gyártja - elég furcsa hangot ad ki, mintha valami fajna neki... ugy igazabol semmi nem latszik rajta, eszik-iszik, vinnyog ha nincs elötte 10 m3 kaja. Most kap kamillateát, valakinek esetleg valami ötlet? Jo helyen van, nem hinnem hogy megfazott volna.
mocskos paparazzi
-
orkester
őstag
válasz
Csiborbogár #2907 üzenetére
Az ők alatt a saját malacaimra gondoltam, csak nem voltam elég egyértelmű.
-
Csiborbogár
őstag
válasz
orkester #2906 üzenetére
Ezzel vitatkoznom kell.
Az előző malacunk, ha kiengedtük, és pisilnie kellett, mindig visszamászott a ketrecbe elvégezni a dolgát.
Ez csak akkor nem jött össze, ha éppen nagyon félt, és nem mert befutni a ketrecbe.
Újságpapíros módszer vált be nálunk.
A mostani malacok meg egyáltalán nem tudnak ilyesmit, ott engedik el, ahol éppen éri őket.
Szóval valszeg nem mindegyik vehető rá ilyesfajta szobatisztaságra. -
orkester
őstag
válasz
ravaszka* #2904 üzenetére
Turmixolj neki zöldségeket és fecskendővel próbáld óvatosan megetetni. Sőt ami mégjobb és Párom beteg malijánál is bevállt az a Calo-pet paszta, ebben elég tápanyag van, még ha mást nem is lenne hajlandó enni. A beteg malac sajnos általában étvágytalan.
Tv: Szobatisztaság? Na ők ezt a fogalmat nem ismerik.
Megfigyeltem viszont, hogy Pötyi(neki beraktam egy házat, kicsit különc malac), miután egy helyen telebogyózta a fekhelyét a házával együtt arrébb költözik. Érdekes és nem az 1. alkalom, 1 héten belül a terület egyik feléről szép lassan eljut a másikra.
-
ravaszka*
csendes tag
-
orkester
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ford topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest