- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
orkester
őstag
Tegnap "kimentettem" a kereskedésből egy apróságot.
6 nyúl között volt teljesen egyedül, a fekete füle megrágcsálva, a bal szeme felett a szőr kicsit kikopva. Állítólag sokan voltak és verekedtek. Szegényt így lehet nem sokan akarták elvinni. Most már jó helyen van!
-
nyilas10
csendes tag
Egy kis pihenés
-
nyilas10
csendes tag
Ma két és félszer akkora ketrecbe költöztek a malik.Nagyon élvezik.
-
D.Orion
veterán
-
dokar
addikt
hihi, a Nina bemászott a szénatartóba
-
Diego!
senior tag
válasz
malacok.hu #2531 üzenetére
Értem. (Köszönöm a választ)
Amúgy amikor legelőször hoztuk a picit és beraktuk a nagy mellé a ketrecbe, a nagy rögtön elkezdte nyalogatni a fülét, és az odakapásokat is a nagy csinálja (mert bizony néha oda-oda kap a picinek), akkor remélem a nagy a főnök.Az igaz, hogy a kukorica árt a rágcsálók májának?
-
kisninja
őstag
válasz
Algieba #2536 üzenetére
Nagyon nyersen nézed a valóságot. Szerintem ezzel mindenki tisztában van de jobb a köré épített mese igy jobb szebb, hiába ilyenek vagyunk mi emberek. Még egy élettelen tárgyat is meszemélyesítünk.
Dokar: ilyen féltékeny röfföm soha nem volt egyiksem merne megharapni de senki mást sem.
-
dokar
addikt
válasz
Algieba #2536 üzenetére
Amikor a kettő nagyobb bántotta, akkor vagy kivettük és megvigasztaltuk, vagy pedig az agresszornak az orrá pöccintettem, hogy tudja hol a helye. Mostanra már megfordult a dolog, a Pipe kenterbe veri a másik kettőt. Sőt, ha egy közelében lévő malacot simogatunk, akkor féltékenységből támad. A másik állatra és a kézre is. Nagyon szeretni való, de önző malac lett. Őt bármikor meg lehet simogatni, sosem ijed meg, bárhogy is közeledjek. Igazából nem is a simit szereti nagyon, hanem a masszírozást.
-
Algieba
őstag
Az első tengerimalacomat még gyerekként kaptam meg, és fiatal jószág volt. Akkora, hogy egy fél kókuszdióhéjban aludt összegömbölyödve. Aztán megnőve már csak a fejét pihentette benne.
Ő volt Mazsola, egy barna-fehér, rövid szőrű hím. Egy éves kora után kapott párt, így zsenge korában engem fogadott el fajtársként. Felnőttként is, ha megijedt, hozzám szaladt, nálam keresett menedéket. Én voltam az ő nagy csapatvezetője, a vezér "tengerimalac".Azért az ember félre tudja érteni az állatok ösztönös ragaszkodását. Hiszen a tengerimalac csapatban élő állat. Érdeke, hogy kötést alakítson ki a fajtársaival, és ha azok nincsenek, akkor a legközelebbi értelmes lénnyel. Csak így tud fennmaradni, illetve csak így érzi magát biztonságban.
Pipe titeket fogadott el fajtársnak. Ezért ragaszkodik hozzátok.
-
Algieba
őstag
Sajnos, a saját malacaimmal nem tudtam bizalmas kapcsolatot kialakítani. Karamellát 2-3 hónapos korában vettem meg, és túl sok időt töltött egyedül a kicsi állatkereskedésben. Csak egy érdekelte, az ennivaló. Hiába kedveskedtem neki jó falatokkal, sosem kedvelt meg. Most sem nekem örül, ha meglát.
Fantomaszt ugyan kiscociként hoztam haza, de ő viszont teljesen érthető módon Karamellát választotta, a fajtársát. Ők ketten, bár torzsalkodnak kifejlett hímekként, elvannak a maguk tengerimalac világképe szerint és engem csak egy nagy, teljesen be sem látható, ennivaló-adónak tekintenek. Akitől jobb félni, mert egy kiismerhetetlen óriás.
Ha nem is utálnak, de garantáltan nem bíznak bennem.Ez van. Ők tengerimalacok, én ember vagyok. Annyi kapcsolat van köztünk, hogy akaratuk ellenére, a gondoskodási ösztönöm levezetésére, rabságban tartom őket. Aminek egyáltalán nem örülnek. Persze emberi értelemben nincs "akaratuk", de azért a maguk esze szerint "gondolkoznak".
Végül is, nem érdekel a félelmük, jó dolguk van, és az ellátásért cserébe igazán elviselhetik a heti 3-4 alkalmat, amikor megsimogatom őket.
-
malacok.hu
csendes tag
válasz
Algieba #2526 üzenetére
szia,
persze értelek, hogy te hogy éled ezt át, de sokfajta ember van, és nem mindenki olyan erős, hogy egyszerűen túl tud lépni a kedvence halálán.
Sose felejtem el, 2,5 éve, amikor komolyabban tenyészteni kezdtünk, azt javasolták nekünk, hogy több helyünk legyen, válnjunk meg a kedvenc malacainktól. Egy ideig gondolkoztunk, végülis találtunk egy gazdit Sunyi nevű malacunknak, aki a kedvéért befüvesítette az erkélyét, vett neki egy 100 x 50-es ketrecet és éreztük, hogy jó gazdija lesz. El is vitte, kb. fél nap múlva hívtuk fel telefonon, hogy bocsásson meg, de szeretnénk visszakérni a malit, mert hiányzik nekünk. Jó fej volt, visszahozta, azóta is tartjuk a kapcsolatot.
Persze, a halál az más. Nekünk elég sokmindent végig kellett már néznünk, de az első halálesetek azok, amikre teljes egészében emlékszem. Mi mindenkit elbúcsúztatunk a magunk módján, van egy kis kertünk, ahol általában végső helyet kapnak a malik, gyújtunk nekik gyertyát és felidézzük, milyen is volt nálunk neki, milyen sztorik voltak vele...
Sajnos általában nem a gazdin múlik, hogy meghal-e a malija, nagyon kevés állatorvos ért a kisállatokhoz, és nagyon sok betegség nem mutatható ki egyszerűen (vagy sehogy). Sajnálom a malid.
Bálint
------------- -
malacok.hu
csendes tag
szia,
a berregést nem mindig a domináns nőstény csinálja, 17 naponta ciklusuk van és általában ilyenkor fél-1 napig körülberregik egymást. A domináns jegyek pl. elsőnek megy enni, inni, néha odakap a másiknak, ha kell...
De pl. van egy olyan, hogy egyik nyalogatja a másiknak a fülét. Erre is azt mondták régen, hogy az alárendelt nyalogatja a főnök fülét, kifejezve, hogy elismeri a főnökséget. Sok csoportot tartunk és már 1 hónap múlva láttuk, hogy egy 8 hetes kicsinek nyalogatja a fülét a csoport főnöke... Szóval így sem lehet ezt "lemérni".
Valószínűleg tehát az idősebb a főnök, a kicsi csak "kívánós" napjában volt.Bálint
------------ -
EGOKA
tag
Sajnálom, jó fej mali lehetett.
Nekem meg úgy fest Bogyókám megfázott. Aggódtam is érte, kapott kicsit több kaját (vitaminnal dúsított), meg aszkorbinsavas vizet. Erre már nem látom rajta, pedig még az orra is folyt.
Hülye az a malac, folyton megijeszt, aztán meg néz rám a buta képével, h most mi van, mit aggódok, ő tök jól van.
-
Algieba
őstag
válasz
kisninja #2527 üzenetére
Ez nem azt jelenti, hogy nem tudom, mit élsz át.
Számos kisállat haldoklását végigkísértem, és a legmegrázóbb élmény, az egyik kutyánké volt. 12 évet élt és elég viharvert kis eb volt. Sokat csavargott, nem bírt magával. 12 éves korára kiégett. Májusi este volt, zivatar vonult el a kertek alatt. Szólongattam a kutyát, hogy jöjjön be, ne ázzon kint. Kimentem a zseblámpával előkeríteni, az egyik tuja alatt találtam rá. Felnézett rám, és láttam a tekintetén, hogy semmit sem kér tőlem, hagyjam magára.
Másnapra halott volt. Egy nagy pulóverbe csomagoltam be. Megástam neki a sírt. És most is sírtam, annyi év elteltével.Tehát, tudom, milyen látni a halálukat...
-
kisninja
őstag
válasz
Algieba #2526 üzenetére
Igen nagy vonalakban ez van. Most szar.... nekem sem az elsőm sőt nem is vagyok olyan fiatal, de egy állat haláltusája megvisel főleg, hogy ő is szeretett, reggel még melóba menet semmi gond ágaskodva üdvözölt majd kaját kért
hatalmas sipolások közepedte ( 5:00 ).
Hazaérek ránézek és... dögrováson, elvittem egyböl dokihoz majd biztatott hogy van 3 nap kiderül mi lesz vele.
Egy malacom sem ment el ilyen hamar. Az rám vonatkozik ha másra nem is, hogy amelyik álat komunikál velem.... játszik látom rajta, hogy szeret azt sokkal többre tartom mint egy közönséges állatot.
Itt a forumban írtam is anno, hogy nekem nem egyszerű kedvenceim voltak. Ragaszkodtak hozzám, persze meglepően okosak is voltak.
Valahogy az álattartás eme részét nem igazán tudom megszokni, noha tudom ez vele jár.Köszönöm az együttérzést.
-
Algieba
őstag
Biztosan magam is megsiratnám a malacomat, ha bármelyik is hirtelen szenvedne ki. Próbálnék segíteni rajta, de ha tehetetlen vagyok, akkor csak nézném a haláltusáját.
Az biztos, hogy a malacaim nem bújnának hozzám, mert nem kedvelnek. Az ételt minden mennyiségben elfogadják tőlem, de nem tekintenek maguk közé tartozónak. Így a haláluk csak annyiban viselne meg, hogy egy érző, melegvérű állat távozott el, akinek jóléte az én felelősségem volt. Megsiratnám, és egy hét múlva vennék még egyet, mert a másik malacot nem hagyhatom egyedül.Ezek végül is csak rágcsálók, a fenébe is. Néha túl sokat látunk bele a kedvenceikbe. Pedig ők a maguk értékrendszere szerint élő állatok, és különösebb képen nincsenek odáig értünk. Mi imádjuk őket, mert tehetetlenek szeretetrohamainkkal szemben, hogy az ember úgy van összerakva, hogy túlbuzog benne a gondoskodási vágy és a szíve ellágyul, ha lát egy nagy, gombszemű, szőrős állatkát. És felkiált, hogy de cuki, ölelni akarom!
A malac pedig elviseli az ember furcsaságait.Ez van.
Béke poraira.
Nem vagyok érzéketlen. Tárgyilagos vagyok. 12 éves korom óta tartok kisállatokat. Láttam születésüket, halálukat. Egy idő után nincs semmi megrázó a halálukban. Egy-két nagy könnycsepp, aztán mély levegő, bedobozolása a tetemnek, persze valami puha szövettel körbetekerem. Aztán sírásás, közben dünnyögöm a temetői zenét, mondok néhány szót az állatról. Visszaszórom a földet. És leteszek a kicsi hantra valamilyen idény virágot. Aztán x ideig tartó gyász időszak után veszek még egy kisállatot. Mert az élet megy tovább. Majd egyszer nélkülem is, de tovább megy. Ilyen az élet.
-
kisninja
őstag
Nem irok mindenkinek külön.
Nem, ugyanazt az ételt kapták mind3 an.
Nem 11 éves de nagyon öreg... 9-10 felé jár, sajnos ő is hamarossan
.
Nos mindvégig a kezedben tartani.... vergődik de már nem lélegzik.... nyög már hideg a lába... és hozád bujik. Eléggé kikészített ezután elmentem kocsikázni, hogy lenyugodjak. Végig vele voltam, hozzáteszem nagyon a szívemhez nőt.
Élt 2 szép évet. -
Diego!
senior tag
válasz
malacok.hu #2519 üzenetére
Szia!
Mint tapasztalt tengerimalac tartó/tenyésztő vagy ezért feltennék egy kérdést:
Otthon van egy nöstény malacunk aki kb. 1 éves koráig egyedül élt (egyedül nőtt fel), nem rég (kb. 2 hete) vittem haza egy szintén nöstény de kölyök mali olyan 2 hónapos körüli és úgy tudom ilyenkor a nagy a domináns, a pici az alárendelt (általában), de úgy látjuk hogy a pici mintha átvenné az uralmat, először is "berreg" (ha jól tudom az a malac berreg amelyik a domináns), aztán kiváncsiságból beraktunk egy házat és bement mindkét malac majd a nagy kijött és a pici maradt bent....szóval létezik hogy a pici legyen a főnök?
-
dokar
addikt
válasz
malacok.hu #2519 üzenetére
3-an vannak, 3 nőstíny
-
malacok.hu
csendes tag
szia,
egyedül él (mert szokott olyan lenni, hogy a másik rágja a szőrét)?
Ha igen, akkor valószínűleg vitaminhiány, csepegtess Cebion cseppet plusszba az itatójába és több zöldség-gyümölcsöt adj neki. Persze, lehet más jellegű is a baj, de elsőnek ezt érdemes megpróbálni.Bálint
----------- -
kisninja
őstag
Sajnos megbetegedett a legkedvesebb cocám csupán 2 éves hatalmas leányzó. Reggel minden rendben volt most meg mire hazaértem felpufadt elhagyja magát mintha görcsei is lennének...
-
nyilas10
csendes tag
Elsőre lehet nem hozza be,próbáljátok meg többször.Nekem csak másodjára hozza be.
-
nyilas10
csendes tag
Bocsi,azt hittem hogy egymás alá rakja.Akkor a hátsó dagi(a barnás szőrű).Itt pedig egy kép ahol együtt vannak.Nektek mennyi idő alatt szokott meg titeket?Mert velem úgy el is vannak,de ha egy családtag megmozdul a közelben akkor gyorsan az egyik sarokba összebújnak.Még tőlem is szoktak elbújni,vagy ma azt csinálták hogy mikor kivettem őket akkor minden áron ki akartak szökni az öleből.Mt csináljak?
[link] -
nyilas10
csendes tag
-
nyilas10
csendes tag
Szerintem egyáltalán nem büdösek.
Az egyéim este szoktak fogócskázniEz elég hangos,de ki lehet bírni.
Tegnap láttam amikor aludtak,nagyon édesek.Képet id fogok felrakni,ha tudok. -
dokar
addikt
válasz
kisninja #2505 üzenetére
enyémek is kapják rendesen a zenét, de szeretik, most ez a kedvencük: Natural Born Grooves - Candy On The Dancefloor (Cahill Mix)
még a legnagyobb zene mellett is meghallják, ha fütyülök nekik és visszafütyülnek. nálunk ez a kaja adás jele. korábban csengőt ráztunk, az is poénos volt. de akár egy sablon mondatot is meg lehetne nekik tanítani.
-
Algieba
őstag
Karamella (az előtérben látható haspók) betöltötte 3. életévét.
Mi mást is kívánhatnék neki, hogy még sokszor cujjogjon nekem élelemért. -
ladybug
őstag
Lassan, de úgy néz ki elindul Bogyó a hízás felé. Kapja a tápot rendületlenül és eszi is szorgalmasan, de a zöldséget nem tudja teljesen elhagyni.
-
orkester
őstag
válasz
Csabee. #2501 üzenetére
Hello!
Büdösek, ha nem takarítod őket rendszeresen, amúgy nem. Napszaktól függetlenül mocoroghatnak, de ahogy tapasztalom, éjjel nyugodtabbak. Nagyon jó fülük van (ennek ellenére az érdektelen hangokra nem igen reagálnak), ne tedd ki őket hangos zenének semmi esetben, a hangzavar egyik állatnak sem egészséges. -
Csabee.
nagyúr
azt még előbb elfelejtettem kérdezni, hogy én szeretek zenét hallgatni, olykor hangosan is.
Kérdésem az lenne hogy mennyire érzékenyek a hangra a hörcsögök?tehát zavarja őket az esetleges zene?
-
Csabee.
nagyúr
Hello, már régóta gondolkozom azon , hogy vegyek egy tengeri malacot vagy hörcsögöt, mennyire van szaguk? büdösek nagyon? este mennyire mocorognak?: )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Villanyszerelés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest