Új hozzászólás Aktív témák

• kutyuska

aktív tag

válasz cd930 #14773 üzenetére

Sziasztok!
    Vásárlás előtt én is szerettem volna tudni részleteket a TCL-ek csatornakezeléséről és a tuner minőségéről, de mély hallgatás volt a válasz a topicban.

(Aztán szembejött egy fél éves 43C725 baráti áron)

Így utólag látom, hogy talán nem véletlenül. Volt egy kisebb vita nem olyan régen, melynek része volt hogy TV vagy megjelenítő-e bármelyik TCL.

A csatornakezelését látva ne nevezzük TV-nek! Megjelenítőnek elég jó, de ennyi.

A műholdas SD csatornákat is elfogadható módon megjeleníti 2m-nél távolabbról nézve. :)
    Az 5+ éves CI+ modulommal gond nélkül együttműködik.

A csatornalista szerkesztése viszont embert próbáló feladat, legjobb ha egeret/billentyűzetet teszel rá. Vagy fizetsz 30 Eurót a SetEditTCL-ért.

Ha szolgáltatásként DVB-T2/S2 tunert raknak egy eszközbe, illene felkészülni az ott megjelenő csatornahalmaz kezelésére. Itthoni DVB-T2 csatornalista még véges, de az S2-es tuner több műholdat is kezelhet, több ezer csatornával.
    "Szerencsémre" csak egy műholdat kellett ( ami 3 - Thor 5/6/7) lekeresnem, alig 600 csatorna.
    - Egy frekvenciát nem tudsz lekeresni, csak a teljes műholdat. De a kereséshez egy jelenleg élő csatorna frekvenciadatait meg kell adnod ( freki, szimbólumsebeség, polaritás, stb.)
    - ABC listában jeleníti meg a csatornákat. 3-4 azonos nevű is lesz, mert az adott csatorna több Mo-i, és kelet európai szolgálatatónál is előfordul, de a néven kívül más infó nincs megjelenítve (pl. frekvencia, szolgáltató).
    - Az ismert nevűeket végig kattintgatod, amelyiknél bejön az adás, azt beteszed a kedvencek közé.
    -A Kedvenc listán állva megpróbálod behívni a csatorna szekesztőt, beadja ismét a teljes listát. A "beszúrás/mozgatás" menüpontban kijelölhetnéd a "kedvenc" csatornáidat, de a kijelöléshez szükséges mező pont eltakarja a kedvenc jelölésed. Célszerű még ez előtt felírni a kedvenc csatornák sorszámait. Néha a jobbra-balra lapozás megakad, van amikor csak egy újraindítás segít.
    - Ha sikerült a kedvenceket átmozgatni, jöhet a csatornaszámok átírása. / Oldalbordád azt igényli, hogy ugyanott legyenek ahol az előző TV-n ) Végig kell kattingatnod a csatornaszámot, csatornanevet,stb, különböző virtuális billentyűzeten, ha nem szeretnél változtatni az adott mezőn, akkor meg kell keresned az Entert, nem oda ugrik alapértelmezetten.
    - Nagy kérdés, ha a szolgáltató módosít a csatorna kiosztáson évente 2x-3x ( új, megszűnő, másik frekire áthelyezett csatorna) mi fog történni a megszenvedett csatornalistáddal.

A ChanSort-ot már ismerem, LG TV-m csatornalistáját azzal kezelem.
    Megkerestem a fejlesztőjét a GitHub-on, hogy a TCL-t tervezi-e berakni a támogatott típusok közé. Van már több androidos TV közöttük.
    Itt a válasza:
    "So far I only received a single TCL channel list in this format and with that little demand it's simply not worth the effort to put dozens of hours of work into it. Especially since there is a free alternative available "made" by TCL (which seems to be a web-based specialized clone of ChanSort)".

A webes csatornaszerkesztő jó ideje elérhetetlen.

A csatorna adatbázisát megnéztem egy SQL browserrel, minden adat ott van, ami kell, de én nem értek az SQL-hez. Ez valamilyen SQLite adatbázis.
    Lehet megkörnyékezem, valamelyik SQL-es kollégát, hátha a bejglikóma alatt tudna valamit kezdeni vele.

Bocs a hosszú szösszenetért :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés