Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Be van állítva a frekvenciaváltás -nem tudom, hogy ez e a helyes kifejezés:
ON Start/Stop-ra kell állítani (én angolul használom, ott ez a menü). -
dave_gahan
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Erre senki?
(bocs, a 28644. kommentre gondoltam
)További észrevétel. Ahogy nézem rajta a foci EB meccseit, érdekes, hogy bármely képmódba rakom, olyan, mintha bizonyos időközönként (mondjuk 10/20 másodperc) enyhén változtatná a módot. A fű hol élénkzöld, aztán inkább sárgásabb, elképesztő. De csak épphogy. Mintha hullámozna a színhőmérséklet és/vagy egyéb paraméterek...

-
Reverting
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
En probaltalm v135-re 55c805-on, de toroltem is, NF. Harom test problema 1E.3E. 23:50-tol... ez volt a tesztem... eleg eros jelenet... ;-) igy lehet adok neki megegy lehetoseget.. de gyari beallitasal jobb volt...
Totalnal hatalmas laggok, a lovas jelenet szethullot, jobban mint a gyari erteken, sima dv iq-n... de mint irtam, csak ezzel neztem... szoval ujra felrakom es megnezem tobb filmen is, mert ez csak egy gyors teszt volt, es nem tudtam rendesen foglalkozni vele, de koszonet erte h megosztottad... kivancsian varom a tesztet is...
es velemenyt is ha az lesz elobb... 
-
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Várni kell egy-két napot, hátha megjön.
Szóval én megvárom a teszted, ha addig nem jön ota, akkor a teszttől függően feldobom (vagy nem) pendrive-ről a v135-öt.
Egyre jobban idegesít ez a hercehurca. Nem értem, hogy ua tv különböző régiókban miért nem kaphatja meg ua firmwaret.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Így gondolom én is. Ha valakinek belefér a keretbe egy Mini LED vásárlása, és még ki is használja a képességeit, akkor nem érdemes gyengébb minőségű készülékeket venni.
Szerk.:
Ha valaki mondjuk 24/24 -ben Jocky TV -t néz, annak szerintem felesleges drágább készüléket venni. De nála van konzol, PC, és talán még filmezni is szoktak. -
BlueSteel
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én hosszas tesztelések után visszatettem img-ből a v098-at. A korábban tapasztalt hibák egy része megszűnt. Ami maradt:
- sharpness bug (már 1-es értéken is túlélesít mindent, kb 40-es értéknek tűnik, nem lehet használni)
- a 4k 144 hz-et nem tudja a tv, game barbol sem, csak a 120 hz-et (NVIDIA kártya), csak egy CRU hackkel lehet megoldani
- a local dimming a v028-hoz kepest érzésre nekem rosszabbnak tűnt anno, ezt már nem tudom biztosra kijelenteni, mivel a v028-al többé nem lehet összehasonlítani
- HDMI 2.1-es bemeneten időnként elveszíti a kapcsolatot a PC-vel, csak ki-és bekapcs segít (ez lehet hogy win11 vagy saját beállítás hiba, nem tudom, én sokat használom monitorként igy nálam előfordul)A mozgásmegjelenítés kikapcsolt deblur, dejudder mellett a gyari lejátszón stabil. TV adással csak tarr mobiltv-vel teszteltem, nekem nem volt problémám vele.
Szerintem érdemes azt is megemlíteni, hogy a TV gyári lejátszója nem tudja lejátszani a Dolby Vision filmeket. Ez például érthetetlen számomra, hiszen ezzel reklámozzák a TV-t. Kodi 21 vagy Vimu kell hozzá.
Vhiktor, még egy érdekes dolog, lehet hogy ez a Mini LED tv-k "feature"-je, de a hirtelen sotetbol fenyes jelenetre valtas eseten a local dimming miatt van egy villanás. Lehet, hogy akinek nem érzékeny a szeme, az nem veszi észre, engem zavar. Nem tudom hogy van-e rá terminus, én local dimming lag-nak kereszteltem el. Firmware-enként változott ennek a késleltetése, a v098-on nem rossz, de bőven érzékelhető. A v028-bol erre sem emlékszem.
-
MrDrake
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Igen, ezzel érveltem én is, annyi különbséggel, hogy nyilván nem várom el, hogy olyan legyen mint a gyári, de azt igen, hogy olyan állapotban hozzák vissza, mint amilyenben én is odaadtam. De nem vicc, szerinte belefér, meg hogy azért lesz szerviz után rosszabb állapotban a TV, mert használják(!). Azt se tudom, kikérhetem-e a vodafone-tól a beszélgetést ( a pontos ideje megvan), mert tényleg ezt mondta.
De sajnos akkor is ott tartok, hogy nem tudom, hogy reálisan mit tehetnék, mert nem voltam ilyen helyzetben sosem. Most annyi van, hogy visszahívtam, hogy a szállítasra térjünk vissza később. Előtte szeretnék utánajárni, hogy mik a jogaim/kötelességeim. Ezért is írtam ide, hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Akkor lehet valami hálózati probléma ez ami androidon jön ki nálam. Tegnapig tökéletes volt sok éve. Mindegyik androidos tv boxon ( nvidia shield tv, fire tv 4k max 2023, fire tv 4k max régebbi ) is csinálja. Mindegyiken tökéletes volt tegnapig. Kösz! Akkor keresem a hibát routerben.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Alapjában véve igazad van, de ott van ellenpélda gyanánt a C645 például. Ott a vásárlás után a tévé frissítette magát a V576 fw-re és ezzel be is lassult a készülék és sokszor le is fagyott. A V599 fw és a friss V613-as ezen hibákat javította és fel is gyorsította a tévét...
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Érdekes módon a fórumot olvasva is legtöbbször azoknak van gondjuk akik első bekapcsolaskor már pendriverol azonnal telepítik a fw-eket.
Vállalom, hogy én vagyok itt az egyik leginkább elégedetlen másik talán classic B, pedig soha nem raktam fel semmilyen bizonytalan eredetű fw-t. Csak a ráerőltetett OTA frissítés ment fel, ami el is qrta rendesen a tv-t.
Sajnos a TCL support még nem jutott el odáig, hogy felfogja a szoftverhiba fogalom jelentését. -
Csorbi
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
A vicc az, hogy a TCL-nek még a globális angol oldalán sincs terméktámogatási aloldala, csak és kizárólag a mobiltelefonokhoz. A TV modell oldalán belül sem.
Viszont találtam valamit, ami némi összefüggést jelenthet a Telegramos csatornával:
Itt van pl. az 55C735 TCL oldala: [link]
A Termékinformációs adatlap linkjét ha megnézitek, az már ugyanúgy egy Sharepoint alapú kiszolgálóról jön, mint a Telegramos fw frissítések. Nem mondom, hogy a Sharepoint annyira ritka lenne, de jellemzően cégek ezt inkább intranetként használják, mintsem publikus kiszolgálásra, sőt, ez utóbbi elég ritka! A Telegramos frissítések egyébként így vélhetően egy belső fejlesztő alkalmazott céges Sharepoint oldaláról tölthetőek, mert nagyon úgy tűnik a TCL-nek rohadtul nincs kb. semmilyen IT kiszolgálói infrastruktúrája a firmware frissítésekhez, de vélhetően pluszban ezeket inkább más okok miatt nem tolják ki a készülékekre (nincs megfelelő minőségű tesztelés, költségmegtakarítás - igen, ez jelentős tud lenni ezzel!, stb.)És akkor ezt a végére már csak mementóként hagyom itt

-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ami hivatalos az kint van a termék oldalán a támogatásnál vagy a tv frissíti saját magát.
Én is a gyári megoldás híve vagyok.
De a TCL nem teszi letölthetőve a szoftvert ,a tv meg nem frissít. Így vagy kerülőút vagy majdnem 400ezerért sakk-matt és így jártam.Vagy még amit írtam ,szervíz,visszaküldés ,akármi.
Na de ez mégsem egy hajszárító,hogy táskába rakom azt jónapot.
A gyártó embere nem fog egy "idegen" tárhelyet hivatalosnak nevezni. Ha tudja hogy tőlük származnak a feltöltések még akkor sem .
Ez teljesen egyértelmű.Csorbi kollégánál lesz az igazság, mert zárt loaderrel egy random fw nem fog települni. Egyébként pedig telegram fw esetén én még téglásított tévéről nem olvastam.
-
classic B
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nekem azt mondta a support pár hónapja, hogy régebben nyilvánosak voltak a fw-k, de levették. Mondjuk az semmit nem jelent, hogy nem tudnak a telegram csatornáról. Mást sem nagyon tudnak, csak sajnálkozni, ha keresed őket valami hibával. Teljesen inkompetens banda. Szerviz ugyanez. De ez az én véleményem, és biztos, hogy vannak jó tapasztalatok is.
-
Csorbi
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, de ez az OS nem az Android logikájára épül ugyanúgy zárt bootloaderrel, és idegen szoftver(frissítést) csak úgy, nem lehetne rá telepíteni, csak ha az tartalmazza a gyártó egyedi digitális aláírását? (vagy valami ilyesmi, remélem értitek mit akarok kinyögni
)
Ha gyárilag nyitott a bootloader, az sztem k.rvagáz lenne, ha meg illetéktelenkhez került volna az aláírás, az szintén (főleg ha a TCL egy azonnali gyári update-el ezt nem orvosolta volna). -
F.B.I.
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Azért szórakoznak, mert a “virágbolti” DV vagy HDR tartalom, amit Pistike tett fel, vagy amit Józsi, az nem fut jól az XY külső médialejátszóval és ezért a pénzért az milyen dolog már!!!
Miért nem tesztelik a kínaiak is az Core-os tartalmakat!??!
Szóval igazad van, nem értem én sem az embereket. És sok ismerős, azért nem vesz TCL készüléket, mert sok hibát olvas a fórumokon (pedig csak gyári Streaming fog menni és Tv műsor).
Mert az LG és a Samsung vagy bármilyen más márka, ezt egyből jól csinálja (nem androidos szoftver)….jah, nem.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Az enyém legalább 3-4 fw -vel le volt maradva.
Ha nem frissítem , meddig kellett volna várnom?
A tv soha nem frissített ,még keresve sem.Összességében az fw jó lett,csak elfelejtett megérkezni.
Hozzáteszem én frissítés előtt átolvastam néhány külföldi kommentet is nem random elkezdek bármit rátenni.Ha van majd telepíti a tv
Majd kb. 2036- an amikor piros hó esik egy keddi napon
Azt akarod mondani,hogy a telegram fw amit feltettem nem a tcl-től származik , hanem egy harmadik fél írta és közzétette?
Mert mint ahogy írtam ,soha egyetlen update nem jött nekem a tv-re. Kézi kereséssel sem.Ha meg nem frissítem és a tv sem magát, akkor indulhat az örök sz.pás. Vigyem vissza ,kivizsgálják, frissítik (vagy nem) hozzam vissza. Vagy kijön valaki ,szabit vegyek ki stb.... Közben ott parkol benne 370e forintom és egy netflix filmet nem tudok megnézni.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ezt én személy szerint csak annyiban vitatnám ,hogy ebben a gyártó is hibás.
1, Normális fw-t kellene írniuk (lásd C805 bugok) és ,akkor nem kellene azzal harcolni ,hogy melyik fw a leghasználhatóbb.
2, Nincs a gyártó oldalán letöltető fomában hivatalos fw, saját magát sem frissíti, így az embenek marad az alternatív megoldás. (lásd az én C835-öm, nem talált soha OTA frissítést és akadt a netflix,így telegramról frissítettem) kopp kopp kopp nekem bevált.Viszont a szervízmenüben való nyomkodást az én sem értem. Főleg ott resetelni az bátor.
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem lehetetlen, bár nagyon szép a kép, dw valami disznóság van.
Mindenki össze tudja vetni egy pc-vel vagy laptoppal, 4k60 vs. 4k120 váltás a Windowsban. Már látszik a képen, ha eltér.
Mondjuk amúgy meg haragszom érte, mert ezek szerint a 65c728 nem 4k120, csak papíron.
Újabb modellekkel nincs ilyen "gond"?
Az sokat segítene,.ha valaki kipróbálná ezt nekem 55 vagy 65c728-on, esetleg frissebb fw verzióval is
-
st6969
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Kipróbáltam. SDR tartalomnál átváltottam valami másra, majd vissza mozira. Semmi sem változott
Tehát per pillanat az van, hogy bármit állítok SDR-ben, pont ugyanaz a beállítás van HDR10-ben is, és fordítva is igaz. Mintha nem mentené el a beállításokat
Nincs gyorsindítás bekapcsolva, konnektorból is kihúztam már...
V098 van rajta (kikapcsolt auto frissítés ellenére tette fel, mint ahogy másnak is).
Ez csak nálam ilyen, másnál megjavul képmód váltása után? -
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szerintem azért ez a grafikon még ma is érdekes mivel hiába manapság a TV-k nagy töbsége 4k, a tartalmak még nagy részben nem igazodnak annyira hozzá és a legtöbbször ahol kijön a különbség a "budget" és a "premium" TV-k között az a felskálázás lesz.
Teljesen más élményt tud nyujtani egy tartalom ha "megfelelő" távolságról nézed. Ezért is írtam, hogy nem mindegy mit nézel. Túl közelről egy FHD rosznak, pixelesnek tünhet, míg távolabról élvezetessé válik. Egy jó minőségű 4k (pl bluray vagy REMUX és nem a lebutított streaming) viszont közelebbről sokkal imerzívebb mig távolabról nem veszed észre a különbségeket. (Szerintem ez lehet az egyik oka az olyan kommenteknek is, hogy jobban tetszik X film 1080-ban mint 4k-ban).
És persze nem utolsó sorban ott vannak a személyes preferenciák. Pl. én nagyon szeretem az IMAX-ot a moziban mert akkor ott úgy érzem, hogy benne vagyok a filmben míg a feleségemet zavarja, hogy nem látja be az egész képernyőt. De valjuk be öszintén, hogy sokszor az is dönt, hogy mi fér be / mi mutat jól (pl az én nappalimba 75" a max és hiába van a kanapé majdnem 5 méterre, nagyobb TV-t csak akkor tudnák betenni ha kidobnám a mostani bútorunkat
)
Van a témában egy rövideb videó ha valakit érdekel és készült eről egy hosszabb tanulmány is: [link] -
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ráadásul normál használat mellett láthatatlan számomra (fehéret még csekkolom majd). Mindenképpen megpróbálom gariztatni, de félek, hogy rosszabb állapotban kapom vissza...
Sajnos a Pana 77-es OLED Tv-je 1,5 millió
Alap LG 77-es OLED is 750 ezer és csak 100Hz-es, ha jól láttam...
(a 20 havi 0% THM is csak 30.-ig van, kevés már az idő)Szerinted csalódás lesz a Pana OLED-hez képest a Mini LED? Egy barátomnál láttam TLC Mini LED-et, nagyon tetszett (talán a 935-t vagy az elődjét, ha van)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen széket vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OTP Bank topic
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autós topik
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Új Bontatlan dobozos Horizon 4K Qled 139cm 55" Tv Wi-Fi,Netflix,Youtube, HDR stb
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- Lenovo ThinkVision LFD E65 65" LFD kijelző új
- Samsung UE55TU7102KXXH 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Jó hír, kíváncsian várom az eredményt.