- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
sellerBP #7599 üzenetére
"+ garanciát (Biztosítást is)": ezt emailban külön kapod komplett szerződéssel. Ez alapján fog élni és nem a garancialevél alapján. Mert ez egy külön szerződés egy biztosítóval. Emailben benne van a rendelésszám és számlaszám is csatolmányként meg a biztosítási szerződés. A mellékelt tájékoztatóban benne van minden infó
Amikor átadják a futárnak akkor küldik ezt is! -
sellerBP
tag
válasz
Bélabácsi #7598 üzenetére
Rendben köszi. Azért reménykedek,hogy TV-vel csak jönni fog egy gyári garilevél, ha nem azért én írni fogok az Euronicsnak,hogy se egy SN nincs rajta semmi. Gond az,hogy én kértem az enyémre + garanciát (Biztosítást is) és ha gond van,de garancia papír nincs kitöltve biztosítok szeretnek szórakozni... Ezt próbálom elkerülni.
-
válasz
sellerBP #7579 üzenetére
Nekem is üres, nincs kitöltve a csatolt garanciajegy. Ha jól látom, ez manapság már nem nagyon divat, szerintem a számla elegendő a későbbi az esetleges garanciális ügyintézéshez.
Esetleg célszerű egy screenshot-ot lőni a webshop-ban a TV áráról és a feltüntetett garanciaidőről, nem árthat. -
turho
addikt
válasz
Vhiktor #7593 üzenetére
Akkor bug.... Egyébként nekem nem tuszta ez a led mozgástörlés. Mit csinál(na) és hogyan. Amit látok, hogy sötétebbre vàltozik a kép.
Egyébként azt sejtettem, hogy más paraméter állítása befolyásolja, hogy lehal a brightness....
Én írtam már a TCL-nek is emiatt, de nem jött válasz.Kiskutya: ha kockázatmentes, lehet hogy kipróbálom hétvégén
-
Kiskutya
veterán
Lehet érdemes lenne az új drivert kipróbálni hátha javítja!
New TCL T615T01 Android TV Update available in V082.
MT9615 Platform (C728 & C825).......V8-T615T01-LF1V082
V082
http://eu-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V082/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V082.zip
http://as-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V082/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V082.zip
http://na-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V082/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V082.zip
build date= Oct 19 2021
build= 1634576634
security_patch= 2021-01-05
gmsversion= Android_11_R
product.build.fingerprint= TCL/C05_4K_GB/C05:11/AR2101/AR20:user/release-keys
revision= 000005
OTA size= 1.462GB -
Vhiktor
nagyúr
-
-
edeleny
őstag
Hali!
Ma lettem kicsiny gazdája egy 55C725-nek!
Pár kérdés.
- Be lehet állítani, hogy úgy induljon el, mint egy normális TV? Tehát, ha bekapcsolom, akkor ne az android TV induljon, hanem 1-2 másodpercen belül a TV adás, akármelyik csatornán!- jól olvasom, külső programmal nem lehet csatornát szerkezteni? Így elég macerás.
- és ha már így van esetleg magyar nyelvű leírás? Az Euronics-ba vettem, de még nem futottam össze magyer nyelvű leírással.
Egyébként szép, tetszik, tudja amire vettem!- és ha van valami tuti képbeállítás, azt elfogadom!
A hálóba egy 6 éves LG sima LED TV-van (55LW5590), nem estem hanyat a különbségtől. -
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #7537 üzenetére
Hali! Ez a fw C715-höz akkor nem jó?
Ahhoz mi most a legújabb? Kicsit lemaradtam, a TV bekapcsolás után úgy be van már lassulva, hogy fél percig mintha ki lenne fagyva, hiába nyomom a távkapcsolón a csatorna váltást, vagy bármi mást semmi nem történik. aztán fél-egy perc után megéled magától.
Szóval mi a legfrissebb FW a C715-höz?
Köszi!Szerk.: Azt látom a francia oldalon, hogy a V900, ami tartalmazza az Android 11-et. Van ennél újabb? Illetve mennyire stabil ez? érdemes feltenni?
Hmm, vagy ez nem is ehhez való? máshol a V653 van megjelölve, mint legújabb.
-
Kiskutya
veterán
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #7580 üzenetére
Erdekes, hogy nem lehet állítani részletesen. C728on ezen belül van vagy 3 különböző opció több beállítási lehetőséggel. Blur reduction, judder 0-10 skálán, bfi (led mozgás törlés) ki és be kapcsolasa.
A led mozgás törlést ne kapcsold be mert csökkenti q fenyerot a mozgason viszont szinte semmit nem javít.
A kép tisztaság vagy be vagy ki ahogy tetszik.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kecsawi #7569 üzenetére
Lehetséges, de nem lehet teljesen megbízni az oldalban, mert van amikor nagy marhaságokat állít.
Pl én már láttam olyat, hogy odaírta, hogy 1000 feletti local dimming zóna szám, miközben a tv abszolút nem tartalmazaott egy 1db zónát sem. Vagyis egyet igen ami a komplett héttérvilágítás volt -
junior19
senior tag
Az én értelmezésem szerint, a fórumtárs nem konkrét beállítások után érdeklődött, hanem hogy melyik vezérlő konkrétan mit csinál, mit kell vele beállítani, s esetleg hogyan.
Ezt nem értem miért privátban kell egyébként megbeszélni, sokaknak segítség lenne, akik nincsenek tisztában a dolgokkal. Egyáltalában nem biztos, hogyha nekünk valami egy bizonyos értéken tetszik, az úgy jó is. Többet érne egy ilyen magyarázat, s akkor mindenki magának be tudná állítani a dolgokat. Sokat úgy sem lehet egyébként szemre állítgatni, a mai készülékek nagy része már gyárilag elég jól be vannak állítva. Műszeres kalibráció nélkül szemre pár dolgot lehetne állítani, ezt elmagyarázni nagyobb segítség lenne, mint konkrét értékeket megadni. -
dropi
senior tag
Légyszi, akinek van c715 otthon, és nagyon vágja, hogy melyik képbeállítás pontosan mit csinál, az írjon már rám privát, ha van egy kicsi ideje, lennének kérdéseim
-
dropi
senior tag
-
sellerBP
tag
-
Sziasztok!
Egy TCL 55C728 TV-vel szemezek
Viszont picit bizonytalan vagyok a garanciával kapcsolatban: hol érdemes megrendelni a TV-t? Gondolom itt elsősorban a nagy kereskedők játszanak, esetleg van ezek közül is javaslat?
Azért kérdezném, mert a TCL honlapján a következő mondat szerepel:"
Közvetlenül a TCL által forgalmazott TV-termékekre 2 éves országos gyártói garancia érvényes.
Legyen óvatos a külföldről történő behozatal esetén: a TV-készülékre eltérő garanciális szabályok vonatkozhatnak.
"A MM-ban nincs, jelenleg az Alza, Euronics, Auchan forgalmazza.
• az Alza-n 3 év garit adnak,
• az Euronics-ban 1 évet, és plusz pénzért veheted rá a további éveket,
• az Auchan-ban a TCL honlapon is említett 2 év az alap garancia.Szóval ez nekem picit furcsának tűnik.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kiskutya
veterán
Gyári hivatalos béta driver ami v-vel kezdődik. Ami r-el kezdődik az nem hivatalos én úgy tudom. A v-vel kezdődő drivereket általában nyugodtan fel lehet tenni kipróbálni nagy gondot nem okozott még senkinek amit ne lehetett volna szoftveresen megoldani. Ezekből lesz a hivatalos végleges driver csak a tesztelőktöl kikerül a netre.
-
dropi
senior tag
válasz
Kiskutya #7542 üzenetére
Én már régóta használom, tökéletesen működik. Nekem arra kell, hogy visszategyem a régi Kodit, mert az újjal nem működik a Digi kiegészítő, így a frissítés is le van tiltva.
Akkor amúgy ha jól sejtem a gyári hivatalos frissítésen kívül egyéb verziókat is le lehet tölteni valahonnan és feltenni a tévére? Érdemes valamit módosítani?Vhiktor:
Na nekem ez semmit nem változtat, ugyanúgy kiírja azt a hülye szabályozást. -
Kiskutya
veterán
MT9615 Platform (C728 & C825).......V8-T615T01-LF1V081
V081
http://eu-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V081/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V081.zip
build date= Oct 11 2021
build= 1633967720
gmsversion= Android_11_R
OTA size= 1.465GB -
agent11
tag
Sziasztok! 65C728-as TV-t szeretnék majd hamarosan venni. Ez kifutó modell vagy szerintetek lehet majd még 1-2 hónap múlva is kapni?
-
hulkobb
tag
Sziasztok! PS5 mellé szeretnék TV-t, ami már tudja a HDMI 2.1-et. Első ránézésre a TCL 55C728 néztem ki, ez tűnt alegjobbnak ár érték arányba. Mehet ez a TV esetleg van ennél jobb deal hasonló árkategóriában? Valakinek esetleg van tapasztalata ezzel a TV-vel? OLED nem igazán jöhet szóba, mert kb csak Warzone pörög egész évben, és félek, hogy hamar beégnénének a statikus tartalmak napi 2-3 óra gameles mellett. köszi
Hozzászólok Téma mentése Aktív témák -
dropi
senior tag
válasz
Kiskutya #7520 üzenetére
Köszi, ezeket átnézem. Én egyből lecsaptam a sport módra, mert elég sok sportot nézek, de az kiégette a szemem, és az összes piros rózsaszín volt
Amúgy itt többen szidták, hogy lassú a menü. Na azoknak még nem volt androidos philips tévéjeNekem volt, ez ahhoz képest komoly felüdülés, szélvészgyors
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #7522 üzenetére
Igen mert kontraaztosabb lesz a kép, a fekete közeli dolgokat feketén a fehér közeliket meg fehéren jeleníti meg és ugyanez igaz a közép tónusokra is. Tehát kontrasztosabbnak fogod látni a képet, de cserébe részletek vesznek el. Viszont a max fenyeron nem segít vagy csak nagyon minimalisat.
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
Pontos beállítást nem tudok de irányt tudok adni. Ha természetes színeket szeretnél akkor a mozi módbol indulj ki. A képjavítókat én kikapcsolom de hdr-nél a dinamikus kontraszt javíthat a fényerőn. A fekete színtet én 47-48 körül használom úgy jobb a fekete megjelenítés. A színhőmérséklet nekem melegen nem teszik túl sárgás a kép én azt normálra vagy 1-el alá szoktam tenni. A beállítások szoftver függő is nekem a V653 van fent az én tévézési szokásaimnak tökéletes mert hibát nem találtam benne viszont telepítés után érdemes egy szerviz menüs resetet csinálni. A gyorsinditást kapcsold ki régebben okozott problémákat. Dolby vision esetén a világos megjelenítés ajánlott szerintem jobb a kép és nagyobb a fényerő.
Én még annyit állítottam mozi módba hogy a színtelitettséget 55re állítottam én szeretem kicsit színesebben nézni illetve a kontrasztot 95re. Nálam a helyi kontraszt alacsonyra van állítva azt még próbáld ki a fényerő menüben. -
dropi
senior tag
Sziasztok, tegnap beszereztem én is egy C715-ot. Nézegettem, és egy dolog eddig idegesít nagyon, és nem tudom, hogy hogyan lehetne kikapcsolni. Mégpedig az, hogy ha átállítok bizonyos képi beállításokat, akkor jön egy figyelmeztetés, hogy az energiagazdálkodás blablabla. Ez rohadt idegesítő :)
Plusz, nézegettem ideális képbeallitasokat, és ott írták, hogy az Eco módot kapcsolják ki, de hol kell ezen azt kikapcsolni? :)
Plusz, ha valakinek vannak tuti képbeállításai, azok is jöhetnének :)
-
Saccco
nagyúr
Néztem YT-ról egy focis videót, alapbeállítások (standard képmód) mellett sem láttam semmilyen képszétesést. Nem volt nyúlás és zavaró képi hiba. Jó vétel volt a 65C728!
-
Botika89
tag
válasz
mikrofon #7511 üzenetére
Mondjuk ez igaz! Én pl csak játékra használom ! Ahol jól hallatszik hogy hol lépkednek vagy épp hol lőnek épp ezért írtam hogy nem csak humbuk a térhatású fej hallgató ráadásul DTS X 7.1! 2 éve van meg eszemben sincs le váltani nagyon jól végzi a dolgát ! Filmhez van atmos rendszerem!
-
Kiskutya
veterán
New TCL R51MT02 Android TV Update available in V272.
V272 IMG file...
V8-R51MT02-LF1V272.020169
http://celesw.tcl.com/Test/software/V8-R51MT02-LF1V272_AP_EU_JB_MEA.zip
build date= Sep 09 2021
build= 1631241158
security_patch= 2020-12-05
gmsversion= Android_ 11_R
product.build.fingerprint= TCL/BeyondTV6/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR03:user/release-keys
IMG size= 2.83GB -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #7505 üzenetére
PH oldalon nem is tesztelnek HDR-t
, mindig csak az SDR-re vonatkozó méréseket adják meg.... Arról nem is beszélve, hogy icc profilt hoznak létre a tv-hez.
Gondolom megadták a gyári értékeket.
Tegnap mértem ki HDR és Dolby Vision esetében is a maximális fényerőt (temészetesen mindekét esetben teljesen ugyanaz) és köze nincs a 600-hoz.
De ettől függetlenül szerintem jó a HDR teljesítménye.A 600 nagyon esetleg csak úgy lehet meg, ha a leghidegebbre van állítva a színhőmérséklet, és dinamikus képmódban van a tv valamint az összes dinamikus cucc be van rajta kapcsolva.
Ezt én nem szoktam mérni, mert hiába nagy valaminek a fényereje, ha közben meg nem színhelyes és nézhetetlen a kép.
De kiváncsiságból megfogom nézni így is.
Rtings-en is sokszor hamukálnak a maximális fényerőt illetően, de ők legaalább odaírják, hogy milyen beállítások mellett mérték és sokszor a legszínhelytelenebb, dinamikus módban adják meg ezt az értéket ők is, de legalább feltüntetik, hogy ez nem színhelyes állapot.
-
Kiskutya
veterán
Ha valaki szeretne tesztelni! Saját felelősségre!
MT9615 Platform (C728 & C825).......V8-T615T01-LF1V078
V078 IMG file.....
http://celesw.tcl.com/Test/software/V8-T615T01-LF1V078.zip
build date= Sep 18 2021
build= 1631942358
gmsversion= Android_11_R
IMG size= 1.731GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- USB portok garmadája az ASRock AMD-s alaplapján
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen alaplapot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- LEGO klub
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65LS03AAUXXC) 165CM 4K Q-LED FRAME SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55Q67D) 140CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest