- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
csul1
tag
válasz
sellerBP #6694 üzenetére
Nem rég volt 65-ös akcióba 270-280 körül az best buy lett volna neked. Kiskutya jól mondja a többi TV sokkal drágább ami ezt tudja. Én nem rég vettem egy c725-öt összenéztem a többi TV-vel ami ki volt rakva (c728 is), de mivel nem is ugyan az a video futott rajta nem láttam a különbségeket. Ránézhetsz a nagyon rossz és a jó között látni fogod a különbséget de ennyi szerintnem.
-
sellerBP
tag
Igazából még PS4 van, majd hamarosan PS5 is lenne. De erre régi samura nem kötném rá. Amúgy van valami gond kijelzőkkel? Pixel hiba stb. Megbízható ez C728-as? Mert Samsung amiatt esett ki, hogy ismerőseimnek akinek volt az mind kijelzőhibás lett 1 - 2 év után meg drága is lett, úgyhogy elindultam én is kínai TV-k és az Androrid irányba.
-
sellerBP
tag
Sziasztok!
Valakinek van itt TCL 55C728-as TV-je? PS5-höz venném elsősorban. Egész jókat mondanak róla egy 8 éves FULL HD-s samut váltana. -
Compika
aktív tag
Hol van a mikro dimming opció, nekem is 65c715 van de nincs.
-
Kiskutya
veterán
Ebből nem derül ki a szoftver verzió azt nézd meg. 145be jó vétel volt. 650es a legujabb béta a hivatalos a 645 végű. Ha a természetesebb színvilágot szereted akkor a mozi mód legyen a kiinduló pont. A micro dimminget alapra rakom a szint normálra az összes képjavító kikapcsolva.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Tegnap sikeres volt a 65C715 TV vásárlás (köszönöm az infókat mégegyszer), így érdeklődnék a javasolt beállítások felől és firmware frissítés is esedékes lenne szerintem. Jelenleg ez van rajta [kép] . Mi a javasolt eljárás a frissítés esetén? Ha talál "online" akkor simán mehet rá? Ha nem, akkor pendrive-os megoldás hogy működik és melyik a megfelelő szoftververzió?
Ja és milyen tartalmat javasolnátok ami odab***? Lehet akár enkórról is.Végül megérte a 400km "túra"
Üzemanyagköltség nem volt szerencsére mert céges kocsival megoldottuk. 145e volt a tv, júliusi vásárlás és 5 év garancia.
Kombi kocsival szállítottuk fektetve. Memóriahabos fedőmatracra tettük végül szállításnál. -
gorje
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, tanácsokat! Milyen anyagot, online videót ajánlanátok az esetleges hiba kiderítésére?
-
rainman72
nagyúr
Én adtam el igy tvt nem vettem.
Nem tudják tiltani,az telónál lehet esetleg,garit se tudnak megvonni.
Garancia doboz nélkül érvényes.
Lehet doboz nélkül is szàllitani kellő odafigyeléssel..,mi vittünk igy 65s tvt 500km-t.
Android tvn lehet ellenőrizni a üzemórát:
123654 Ok,Philipsnél,ki lehet próbálni.
220e volt bolti ára nem rég,ha jelentősebben olcsobban adja akkor talán megérihanem akkor inkább egy új.
-
Kiskutya
veterán
Egy "hiba" jellemző hogy szürke bizonyos árnyalatainál sávosodás látható viszont felhősödés illetve bevilágítás nem jellemző. Vannak tesztek a panel tesztelésére én ha lehet sötét szobában nézném mert úgy jobban kijönnek a hibák ha vannak. Garanciát én felhívnám a szervizet és megkérdezném de szerintem ha megvan a számla meg a garancia is nem hiszem hogy gond lenne de ebben nem vagyok biztos. Beállításban segítünk he megvan a tv gyere vissza! Én ha lehet fektetve nem szállítanám de volt már aki rácáfolt mert nem lett semmi baja a tv-nek! Szerintem állítva és jól rögzítve lenne az igazi a szállítás.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
A commentem nagy része nem biztos hogy ide illik de megkérdezném itt is...
65colos C715-ös készülék lenne a kiszemelt. TV topikban és itt is keresve, úgy látom nem rossz választás. Ezen típus esetén mire érdemes figyelni? Voltak jellemző hibák, problémák? Milyen beállítás javasolt pl a képet illetően, melyik firmware ajánlott stb. Minden hasznos infót szívesen fogadnék.
Na és a helyzet hogy érthető legyen és pár kérdőjel...
Ismerősömnek szeretnék segíteni tv vásárlásban és van pár kérdőjel jelen esetet illetően.
A legfontosabb... Adott 1 telekomnál részletfizetéssel vásárolt TV amit szeretne megvenni. Lehet ebből bármi problémája? Tegyük fel ha az eladó nem fizeti a részletet? Garancia megvonással járhat? Le tudják tiltani? Meg szabad venni?
Mire érdemes még figyelni? A garanciajegy és számla már át lett küldve neki (sorszámok egyeznek). Okozhat garanciavesztést ha nincs meg a doboza?
Hogyan érdemes megvizsgálni a tv készüléket hogy van e bármi féle hibája? Tegyük fel gyűrött a képernyő? Bevilágítás, felhősödés problémát megnézni pl. Minden hasznos infót szívesen fogadnék.
Ha pedig minden rendben van akkor doboz nélkül egy 65-colos qled tévét hogy kéne biztonságosan szállítani? Kombi autóba férne be fektetve. Gondoltam most arra hogy 1 dunná-ra a hátával lefektetni és szállítani. Mit javasolnátok?
-
darius09
tag
Itt pont látni a kocsi felett szerintem netflix hiba lessz úgymond de csak ennél a résznél :D
[kép] pont az 1 és alatt
-
darius09
tag
Szerintetek ez pixel hiba lenne? Netflix DV alatt vettem észre.. sima fekete háttéren nem látszik se youtube alatt... [kép]
-
bulek
tag
A Prime megy már 5.1-ben? Kipróbáltam a nyár elején az ingyenes egy hónapot, de csak 2.0-t tudtam kihozni. Optikai kábellel van az erősítőhöz kötve a tv
-
törölt tag
Netflixet vettem AliExpress-en egy évre, a köcsög eladó 1 nap után atirta a kódot, de kitaláltam, raktam PIN-t a fiokra, és jött a full refund. Ingyen egy év Netflix.
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #6652 üzenetére
Amit vettem onnan 2 filmet azok 4200 és 5500Ft volt.
Apple TV-n jobb árak vannak. Ott 1000-4000Ft között mozognak a filmek.
Mind2 helyen magyar 5.1-el vannak a filmek!
Olyan filmek érhetőek el Dolby Vision-ben amelyek lemezen max HDR10-ben jelentek meg illetve ami itthon lemezen 4K-n csak felirattal került a boltba.
pl. Tenet! Lemezen HDR10 felirattal. Play Movies-on Dolby Vision magyar 5.1! -
falco5
tag
Tudnátok segíteni!
Ki honnan szerez 4k tartalmat?
Netflix-en ( havi 4ezer ft)
Megveszitek eredetiben es külső olvasóval vagy torrent?
Ha az utóbbi, akkor melyik oldalt ajánljátok?
Köszi a válaszokat! -
csul1
tag
válasz
mikrofon #6638 üzenetére
Kipróbáltam 2 filmet:
70 gigás Gemini man (60 fps)
Kép
CODEC : HEVC
TYPE : 2160p
FRAME RATE : 59.940 fps
DISPLAY ASPECT RATIO : 16:9
FORMAT PROFILE LEVEL : Main 10@L5.1@High
BITRATE : 81.0 Mbps WIDTH x HEIGHT : 3840 x 2160 pixels
Hang
CODEC : TrueHD Atmos
LANGUAGE : English
CHANNEL(S) : 7.1
BITRATE : 4204 kbps
SAMPLING RATE : 48 kHz BIT
DEPTH : 24 bitsWindows SMB megosztással azt írja a Kodi, hogy túl lassú a forrás. Pár másodpercenként folyamatosan megáll és tölt. Hordozható winyó usb 2-es portból tökéletesen megy semmi akadás. VLC kilép nem megy vele. A gyári lejátszóban is megy szépen a TrueHD Atmos hangot nem ismeri, nem játsza.
53 gigás Avengers.Endgame
Kép
CODEC : HEVC
TYPE : 2160p (Progressive)
FRAME RATE : 23.976 fps
DISPLAY ASPECT RATIO : 16:9 FORMAT PROFILE LEVEL : Main 10@L5.1@High
BITRATE : 36.3 Mbps
WIDTH x HEIGHT : 3840 x 2160 pixelsHang
CODEC : TrueHD Atmos
LANGUAGE : English
CHANNEL(S) : 7.1
BITRATE : 4777 kbps
SAMPLING RATE : 48 KHz
BIT DEPTH : 24 bitsWindows SMB megosztással a legelején egyszer állt meg a Kodi, hogy túl lassú a forrás utána tökéletesen ment végig. Hordozható winyóról USB2-es porton is szépen szaggatás nélkül ment. VLC-vel nem próbáltam, sem a gyárival.
Azt amúgy értem, hogy miért csak az USB 2-es portal működik a hordozható winyó (elvileg 3-as, igaz nem mai darab). A Kodi hangcsúszás úgy tűnik megszünt a V267-es verzióval.
-
Zoli50
kezdő
Ma megjött a Tv (65C728) és rendeltem mellé még TCL TS 8111 Soundbar-t is.
Hát agyeldobós a cucc, nem bántam meg, hogy ezt vettem és nem a Hisense-t. Köszi mindenkinek a jó tanácsokat.
-
embe
nagyúr
65C715 -el a következő anomália lépett fel nálam.
Ha tévét nézek akkor nem működik a ARC. Ha YT videót indítok el, akkor szépen szól az erősítő.
Ha átkapcsolok tévére nincs hang, viszont kommunikál az erősítővel, mert ha emelem a tévé távkapcsolóval a hangerőt, akkor megjelenik az erősítő ikonja a tévén a hangerő csúszkával, csak éppen hang nincs. Kikapcsolom az erősítőt, meg jön a tévé hangja.
YT-al ilyen probléma nincs.Pórbáltam több fw-vel, minddel így működik.
Resetelni nem reseteltem egyik készüléket sem, nincs kedvem egyelőre állítgatni vissza őket.
-
horseface
csendes újonc
Sziasztok. Hű de mákom volt. Tcl 65c728 tegnap vettem a euronicsban 275-ért. Ma reggel már 320... 5 centi kellett volna, hogy beférjen a kocsiba, így csak hétfőn hozzák. Remélem jól választottam.
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Hát én c715-ön próbáltam és az 50-80Gb-s filmekkel volt problémám. Ami mondjuk 4K-HDR vagy 4K-DV és van mellette több jobb minőségű hangsáv. pl Atmos és/vagy DTs-HD és/vagy TrueHD. Ezekkel nem birkózott meg és össze is omlott tőle. Sajnos Android rendszer alá a 2GB memória kevés de még a 3GB is határeset.... Ezt a TVbox-ban jártasabbak is tudják, hogy ilyenkor kell felrakni a CoreElec rendszert és megy minden mint a karikacsapás....
A c725 meg pont ugyan azt a hardvert használja.
De érről korábban részletesebben írtam.
Ezért írtam. Persze az öröm teli, ha c725-ön megy. Ezért jó ha vannak tapasztalatok. -
Kiskutya
veterán
Egy ideje nem jött ki új szoftver a c715-re remélem már a 11-et hegesztik!
-
mikrofon
veterán
válasz
tobias40 #6618 üzenetére
"Kandencia helyes lejátszás alap vagy állítani kell hozzá valamit?"
Az én információm szerint nem megy, sajnos ez saját lejátszóval, tehát ha tv-n játszod le a videót akkor nem működik.
Csak akkor van tartalomhoz illő frekvenciaváltás ha hdmi bemenetre érkezik a videó jel. Így ha van box-od ami ezt tudja akkor érdemes ezt használni. Én is ezt használom. Ez az ami engem a legjobban zavar a tv-kben.Szerk: bocs hirtelen c728-nak hittem.
A 725ben nem olyan jó a hardver és kevés a memória, így nem érdemes komolyabb videókat kodival lejátszani mert nem bírja. Nem a kodi van lebutítva hanem a hardver a kevés. Így emiatt is érdemes külső lejátszót használni. -
tobias40
veterán
válasz
Kiskutya #6617 üzenetére
Köszi a helpet,mingyá megnézem melyik szoft van rajta,mert nem talált frisset!
Már csak a kodi a kérdés de igazából amlogic box is van csak ha jó a tv-é is akkor nem kell másik eszköz!
Habár gondolom a filmek lejátszására legtöbben külső eszközt használnak nem a beépítettet...
-
Kiskutya
veterán
válasz
tobias40 #6612 üzenetére
Még annyi ha valami nem ok érdemes első körben a szoftvert frissíteni. Nem mindig jelez magától ha kijott egy újabb.
Nézd meg a verzioszámot talán jelenleg ez a legujabb a tiédre:Új TCL R51MT02 Android TV frissítés érhető el V267 -ben.
V267
http://eu-update.cedock.com/apps/resource2/V8R51MT02/V8-R51MT02-LF1V267/FOTA-OTA/V8-R51MT02-LF1V267.020119.zip
építmények date = 29 július 2021
építmények = 1627555338
biztonsági javítás = 2020 -12-05
gmsversion = Android_11_R
product.build.fingerprint = TCL/BeyondTV6/BeyondTV4: 11/RP1A.200622.001/AR03: user/release-keys
OTA size = 1.335GB -
Kiskutya
veterán
válasz
tobias40 #6612 üzenetére
Képjavítókat érdemes kikapcsolni én a micro dimminget szoktam használni alapon meg hdr filmeknél a dinamikus kontrasztot az kicsit dob a fényerőn. Beállítás a te szemed szerint ajánlott én nem szeretem a túlszaturált képet ezért a mozi módot ajánlom kiindulásnak. Amiket írtam a c715-ön teszteltem. A paraméterek alapján a 725 kB ugyanaz. Úgy látom a sávosodás tcl betegség ezt vagy megszokod vagy visszaküldöd. Filmezés közbe ritkán érzékelhető. Kodit nem használok.
-
tobias40
veterán
Ma megjött a 65C725.
Bekapcsoláskor eléggé sávos volt a kijelző ami filmek alatt nem látszik,remélem később elmúlik.Menü egész jól használható de még szokni kell,tv-t nem néztem még majd holnap rákötöm a telekomos ip-tv beltérit,kíváncsi leszek rá!
Most még csak full hd és 4k filmeket néztünk,azok rendben vannak ahhoz képest hogy lcd tv-ről van szó..
Kandencia helyes lejátszás alap vagy állítani kell hozzá valamit?Nem láttam röcögést de sokat nem is néztem még.
Kodi mennyire van lebutítva tv-re?
Netflix 4k-s adások nagyon jók rajta de mondom még csak keveset néztem..Képjavító funkciókat itt is ki kell kapcsolni mint a plazmákon,ugye?
Valamint van ajánlott beállítás fényrő-kontraszt stb-re?(van bőven állítási lehetőség ahogy néztem,nem nyúltam még hozzá)Ennyi pénzért jó vétel volt szerintem!
(238 volt a vége mindenestől)
-
rainman72
nagyúr
Az alap 14 nap de csak ha neten rendeltél!
A 30 naposak is netes rendelésre vonatkoznak,de ott már szokott apró betüs rész is lenni.
MM-ban van 60 napos is vagy alzan is de ott plus pénzért.
Ha személyes vetted boltban,a 3 nap is csak meghibásodás esetén sztem. [link]
Ennyi előnye van,illetve ma már jobb is talán így venni bármitCsak hibás termék esetén illet meg a három munkanapos cseregarancia!
Ha a terméknek nincs hibája, akkor nem kérhetünk cserét, és természetesen nem is állhatunk el indokolás nélkül a vásárlástól! Az indokolás nélküli elállási jog csak az internetes vásárlásoknál (pontosabban minden távollévők között kötött szerződésnél) illet meg bennünket. -
csul1
tag
Ha jól értelmezem 30 napig visszavihetem a TV-t a boltba indoklás nélkül?
-
rainman72
nagyúr
C825 teszt [link] Nem is rossz
-
Saccco
nagyúr
Ez most az 'A' gép:
B550 / Ryzen 5 3600 / 32GB DDR4 / Kingston A2000 500GB / RX480A 'B' meg ez:
B450 / Ryzen 5 2600 / 32GB DDR4 / Kingston A2000 240GB / HD7870A HD7870-et 2012-ben adták ki, akkoriban még nem volt olyan, hogy 4K.
A fő gépre a 2560-as monitor van kötve, azért tükrözi azt. A fenti gépek egyike sem elég 4K játékra.
Akkor itt jegyzem meg azt is, hogy a 2560-at is tudja 120Hz-en a TV.Kíváncsi lennék, hogy most akkor van-e local dimming, pl.: Alza szerint is van.
-
falco5
tag
-
tobias40
veterán
Amikor viszaküldünk egy droidos tv-t akkor gyári visszaállítást érdemes csinálni,gondolom.
Nem elég az app-okból kilépni amit használtunk....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Indulhat a hardverparti!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- iPad topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 320S-13IKB - i5-8G I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest