- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjani81
senior tag
Egy história ha valakit érdekel. 2 Tcl került hozzám ebben az évben. Egy 55 x815 és egy 65 C715. Mindekettő jó tv deeeeee. Sajnos vannak hibák elég rendesen. Az android az alap hiba elég lassú. Az x815 8 hónap után pixeles lett sokszor kifagyott. A c715 stabilabb volt de a hdr nem volt az erőssége és az az sd adás se volt kielégítő. Persze előtte samu 1 gen q7f volt ami lényegesen drágább de az meghalt 2 éven belül. A 715 öt eladtam az x815 nem javítható csereutalványt várom. Nagy bajban voltam az új tv k beszerzésében de valahol macere az egész de örülök 2db Hisense lett az utód egy 55 7100 és egy 65u8qf. Mérföldekben mérhető a különbség. Bár a használati idő majd megmutatja tartósabbak e de minden tekintetben jobbak számomra. Senkit nem akarok ezzel befolyásolni de gondoltam leírom
-
t-joco
tag
55 c715 mozgás megjelenítése milyen? véleményeket,tapasztalatokat várok. előre is köszönöm!
-
adp
őstag
55c715-on 606-os szoftver van fent nekem is, es a hang nem mindig szazas, latom masnal is. de en feladom visszakuldom inkabb. Kerdes: vissza tegyek masik fw-t?
-
darius09
tag
válasz
Botika89 #4688 üzenetére
vissza raktam optikai kábelra most nem tapasztaltam ilyet a digitális hangkimenet most automatikusra van állítva... egyébként volt nálam denon hangprojektor azzal nem csinálta bár az eleve csak hdmivel volt összekötve . meglátjuk most jó pcn már nem állítgatom a dolgokat mintha azóta jó lenne csak sima stereon van mert van egy dolby atmos for home teather opció lehet az kavart
-
Botika89
tag
válasz
darius09 #4683 üzenetére
Nekem korábban a logitech 5.1 el csinálta hogy egyet egyet pattant a hang mintha újra csatlakozna ki gyult minden led az 5.1 vezérlőn is!ezt az összes fw allatt el játszotta!de mióta a jbl soundbar van nem tapasztaltam ilyent!
logitech 5.1 optikan volt!jbl soundbar hdmi csatlakozik!
-
tothjani81
senior tag
Tud valaki abban segíteni, hogy hol tudom megnézni mennyit ment a tv? 65 C715
-
darius09
tag
Nem tudja valaki hogy miért csinálja azt a hangprojektor hogy egy pillanatra elmegy a hang aztán visszajön??? optikai és hdmi kábelon keresztül is tapasztaltam egy pillanatra néha néha csinálja...
-
vmack
tag
tcl 65c715 606-os fw-n hogyan lehet teljes képernyőre nagyítani a 16:9 nél keskenyebb netfilx filmeket?
Egyszer sikerül, de lehet az még a gyári fw volt? nem emlékszem. -
yanesz
tag
Sziasztok,
Van egy TCL 55EC780 Smart LED tvm es egy xbox van csatlakoztatva ra.
Amikor nezem a tvt (netflix,online tartalmak)semmi problema a keppel.
Viszont ha az xboxon jatszok akkor a kontraszt vilagitassal van problema.(azt hiszem)
Pl ha a jatekban egy sotet szobabol kimegyek a szabadba akkor nagyon vilagos,eles lesz a kep es nehezen all vissza.
Ez csak az xboxal all fel ez a problema.
Mi lehet a gond?hdmi kabel vagy a beallitassal van problema -
Kiskutya
veterán
Akinek van netflix nézzen rá az idegenek világa című sorozatra. Nagyon szép a dolby vision és érdekes a téma is.
-
kecsawi
senior tag
válasz
tothjani81 #4665 üzenetére
Értelmezésem szerint ÁSZF III/16 alapján Te nem, de én igen, linkelhetem, hogy [link] itt lehet jó tv-t venni ár-érték arányban.
-
tomp
félisten
Azt én se értem, hogy az USB-t miért oda rakták. Az egy hot swap csati. A HDMI még rendben van mert azt NEM cserélgetjük bekapcsolva, de kikapcsolva se olyan sűrűn.
Gondolom az alaplap kialakításánál erre nem figyeltek. Pedig a másik oldalra is rakhatták volna a CI+ olvasót. Akkor pont felül lenne. -
gabter
tag
Minap kicseréltettem a UPC (Voda) boxot Mediacard-ra, hogy ne foglaljon el 1 HDMI helyet. Erre kiderült, hogy a Mediacard kb. 2/3-a kilóg a kártyahelyből, így eltakarva 1 HDMI és 1 USB portot. Nem egy okos megoldás! Megoldom majd, a HDMI-t nem kell gyakran ki-be húzni, az USB meg kap egy rövid toldót. De akkor is, ez komoly design probléma!
-
kecsawi
senior tag
válasz
tothjani81 #4662 üzenetére
Saját hirdetést tilos!
-
tothjani81
senior tag
Ha esetleg valaki szeretne egy jó tv-t
https://hardverapro.hu/apro/tcl_65_c715_qled_tv/friss.html
-
Kiskutya
veterán
Ha valakit érdekel a lengyel tcl gyár: [link]
-
bulek
tag
Szia!
Én a gyárit használom, mert a többi szerintem elég gyengusz hozzá képest...
A kézzel telepített programokhoz a következő oldalt használom: http://atvlauncher.trekgonewild.de
Itt le tudsz gyártani egy indító apk-t a kívánt programhoz. Ezt telepítve meg fog jelenni az ikonja. Teljesen jól működik. Logo és banner képeket meg lehet találni a neten -
tomp
félisten
válasz
tothjani81 #4657 üzenetére
Akkor már 2-en is meg tudjuk erősíteni, hogy a TCL szervize a Videoton, nagyon jó!
-
tothjani81
senior tag
válasz
Kiskutya #4655 üzenetére
Igen fent van. Konkrwtan nem a fényerővel inkább a HDR tartalommal van. Nem igazán adja azt vissza mint a samu q7 f. na oersze nem is annyiba kerül. de néztem most egy Hisense 65 uq8 f et ahol 1000 nit a maxx fényerő na azmár a samut is letolja. Szerintem benevezek egyre árban sem rossz most 319.00. adják.
-
pane
tag
Tud valaki jó launchert ajánlani? 3-4 alkalmazást kézileg telepítettem és nem jelennek meg a gyári launcherben. Android alkalmazások között ott vannak. Még nem jöttem rá hogyan kéne oda vatázsolni.
-
Kiskutya
veterán
válasz
tothjani81 #4653 üzenetére
Új frissítést feltetted? Azok is sokat segítettek és a fényerő is mintha jobb lenne.
-
tomp
félisten
válasz
tothjani81 #4653 üzenetére
ohh sajnálom, hogy így jártál!
Akkor a részedről egy 10-es skálán milyen volt a szerviz?
Nálam 10-es!C715-nek kevesled a fényerejét? Milyen üzemmódban? Dolby Vision-ben is?
DV-ben elég brutál fényerőt tud ha a film is olyan. -
tothjani81
senior tag
Ha valakit érdekel esetleg. 55 x 815 tcl em pixelhibás lett. Ment a szervízbe. A szervíz segítőkész korrekt még futárt is küldtek nem nekem kelett killódani vele. Ugye ez penge kijelzős így nem javíthatónak diagnosztizálták de már előre leszögeszték, hogy kb ez lesz mert nehéz alkatrészt szerezni a tcl ekhez. Kapok csereutalványt. Kicsit sajnálom mert amúgy jó kis tv volt. Van egy 65 c715 öm is szerintem azt meg lecserélem keveslem a fényerejét.
-
embe
nagyúr
válasz
Botika89 #4617 üzenetére
Nincs ott.
Viszont van 2 féle 606-os fw., lehet ez valami más.
HDMI bemenetre kötött házimozi mellett néztem, de nekem ez van. Illetve ott van ez a HbbTV beállítás. Lehet ez valami spéci fw. Megnézem a másikfajta fw-t, lehet abban ott van.Lehet user error, mert elképzelhető hogy nem az eu-s fw-t tettem fel.
-
Na ok, valami tenyleg nem oke. Ratettunk hdd-re egy masik 4k filmet. Azon nincs akadas, viszont zoom-olva jatsza le barmit csinalunk
16:9-en van a kep beallitas, de a tv-n nem jelenik meg alul felul a fekete csik. Pc-n lejatszva megvan. Ugye a 606 fw-t nem kell kicsomagolni telepites elott?
-
t-joco
tag
Mi van akkor,ha fogod a laptopod(asztali géped),és hdmi kábellel összekötöd a tv-vel? és ugy nézel filmet? ez így nem megfelelő,nem "elég"?
miért kellenek mindenféle külső alkalmazások a film nézéshez?
-
tomp
félisten
-
Igen akad a sajat lejatszojan is. A 4k nem annyira, de a Dolby Vision nagyon, az nezhetetlen. Egy laptop hdd van egy kulso taroloban.
-
válasz
Kiskutya #4636 üzenetére
Az altalad linkelt 606 azt hiszem. Plex-el kinlodom, mert ugye az ethernet csak 10/100 de az ac wifi sem jo nalam. 88Mbit/s maximum. Ugye tomp forumtarsnak joval tobb a letoltes mint nalam. DV filmet most kiprobaltuk usb-n de nezhetetlen ugy is
A 4k is nagyon akad usb-n is szintugy
Tehat ugymond kell szereznem valamit, hogy a 4k teven tudjak 4k adast nezni
-
-
Jajj de nehez nekem megerteni a PC dolgokat
Nehez eset vagyok tudom es elnezest. Plex topikban irtam, hogy vennek mondjuk egy USB wi-fi stick-et, de azt hittem itt meg az USB 2.0 csatlakozo keves. Nem is fontos mondjuk a Dolby Vision annyira, de a 4k igen. Szoval nem tudom javitana egy usb wi-fi stick, vagy az altalad emlitett usb-lan adapter. Mondjuk nem ertem nalad , hogy van ekkora sebesseg amit betettel. Nalunk Tp-Link ax10 router van de 88Mbit/s a maximum. A note 10-em tud 500Mbit/s-et ezen a halozaton.
-
tomp
félisten
válasz
fojtviki #4625 üzenetére
Fire 4K stick-el nagyon ritkán áll meg bufferelni wifin. Csak a nagy méretű 4K DV filmeknél fordult eddig elő. Egy USB-LAN adapterrel viszont soha! Azon stabil!
Viszont nálam csúszik a Dolby hang a sticken. Ha sztereóra állítom a Fire sticket akkor már nem csúszik.
Van még egy Zidoo Z9X is. Azzal nem csúszik a hang. -
Koszi. Akkor csak az a megoldas, hogy media lejatszot kell venni?
Nem tudom, hogy mondjuk 4K fire stick-kel megy e a plex, meg, hogy ott is van e ez a problema
szerk: Mondjuk nalad mar elegnek kellene lennie a savszelnek, akkor ez Plex "hiba"? Akkor azt a fire stick se oldja meg
-
Lenne meg egy keresem, ha lehetseges
Valaki meg tudna nezni, hogy 5Ghz-n mennyi a letoltesi sebessege? Nalam max 88Mbit/s ami ugy nez ki, hogy keves a 4k meg Dolby Vision tartalmakhoz
-
embe
nagyúr
Szerintem tuti nincs ott.
Még a "works with alexa" sincs ott.
De ez a C715-ös modellben is megtalálható? -
Sziaqsztok, hasznal valaki Plex-et c715-tel? Nalunk a 4k, Dolby Vision stb nezhetetlen, mert megy egy kicsit a film, azutan jo sok masodpercekig tolt
Ami meg hiba nelkul fut, az 1080P Blu-Ray. Vagyok a Plex topikban is, de kivancsisagbol megkerdeztem itt is
-
GeoPhoto
tag
válasz
belashx #4612 üzenetére
A monitor DP kábelen van, de azt hiszem ment ezzel is. Van itthon egy rakat kábel, de bizonyos kombinációkban ki sem választható a 60Hz. A lényeg, hogy most egyelőre megy, majd átnézem holnap, hogy megy e bármilyen jobb beállítással.
Elvileg HDR képes, de ahogy olvastam igazából nem tudja, szóval nem fogom erőltetni.Egyébként monitornak vettem elsődlegesen, mert sokkal olcsóbb, mint akár egy ultrawide akár egy normális 32+-os 4k kijelző. Otthoni munkához kényelmetlen volt a noti meg a 22-es monitor, de a 28-as sem volt elég egymagában.
Jelenleg a 43-as a legkisebb 4k-s tévé a piacon, most Black Friday-en ez volt a legolcsóbb, ami nem annyira gagyi. Sajnos az elfelejtettem megnézni, hogy BT nincsen benne, mert annak azért örültem volna.
-
GeoPhoto
tag
Köszi, nem találtam meg!
A Radeon szoftvere még így is vacakol, engedte bekapcsolni elméletben 60Hz-et HDR-nél de a TV Hi10 30-at mondott, ha azt kikapcsoltam akkor kép sem volt. Lehet valami driver hülyeség, de már órák óta ezzel játszom, már driver uninstall is volt.
A firmware a TV-n a legfrissebb elérhető, szóval megyek vissza nyomkodni a PC-t.
-
GeoPhoto
tag
Hello!
Ma jött meg a TCL 43DP600-as tévém, és sehogy sem tudom PC-ről 4k60Hz-re állítani. Van esetleg valakinek valami ötlete, vagy ehhez a modellhez létezik esetleg firmware vagy windows driver?
Próbáltam színformátumot állítani, RGB-re meg 4:2:2-re de semmi nem változott.Egy Radeon RX 580 Nitro kártyám van, A Samsung 28-as 4k monitoromon tudok 60Hz-et használni.
Előre is köszi.
-
vmack
tag
válasz
Elektrosokk #4604 üzenetére
köszi!
-
Elektrosokk
veterán
-
vmack
tag
válasz
Elektrosokk #4596 üzenetére
Hol lehet a felirat színét állítani? max nyelvet találtam eddig
-
vmack
tag
Az utolsó fw-el lényegesen kevesebbet csúszik a hang az optikai kimeneten, de egy picit így is. Lehet ez valahogy állítani? (ősi samu tvben volt ilsen anno) a másik, megnéznétek, hogy ha egy fülest bedugtok a tv-be akkor leveszi e a hangszókimenetet? Nálam ilynekor is szól minden, füles, tv külső optikai kimenet
A másik: a smart tube nem hajlandó 4k-t kicsikarni ayoute-ról. a bétája viszont teljesen jól működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motoros topic
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- GTA V
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Részesedést vásárol az Intelben a Softbank
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest