- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
válasz
Botika89 #5698 üzenetére
Érdemes megjegyezni, hogy az ARC nem teszi lehetővé a teljes zsírtartalmú, kiváló minőségű kodekek, például a Dolby TrueHD, a Dolby Atmos, a DTS-HD Master Audio vagy a DTS: X hangsávok bitfolyamát a Blu-ray és 4K Blu-ray sugárzásokon. Egyszerűen eltávolítja az alapvető 5.1 adatfolyamot. Ha ilyen szintű funkcionalitást szeretne, akkor HDMI eARC-re lesz szüksége.
-
Botika89
tag
A 65 c715 támogassa az eARC ot vagy csak ARC?Mivan akkor ha rá kötök egy eARC os atmos erősítőt ?nem fog menni az atmos? Vagy dtsx ?gondolkozom egy atmos sony erősítőn!valakinek van ilyen komboja itt?
-
bulek
tag
Én a TV-n használom, nem külső lejátszón. Optikával összekötve.
Megvettem, nem volt nagy pénz érte.
Korábban nem minden AC-3 5.1 hangsávot kezelt jól - statikus zaj -, viszont a EAC-3 (6.1, 7.1) jól szólt, 5.1-ben
Asszem 8.88 verzió óta és a 625fw, pont megfordult. EAC-3 csak stereo. Viszont a sima AC3 gondok megoldódtak. -
Drpesti1985
csendes tag
Anno vettem egy Sony házimozit. DTS-HD-t, illetve Dolby True HD-t támogatja. Ugye ezek csak hdmi-n mennek át, de csak optika van rajta, szal az arc lett volna a megoldás, de ugye csak az earc képes erre, no meg a tv-nek is támogatni kellett volna, ami 10 éve nem volt nagyon divat. Szal zsákutca... Vagyis nem... Kiderült kizárólag BD lemezről képes ilyen hangokat megszólaltatni... Szal ráírták, mert tudja.... Szal jó lejátszó/erősítő az egyetlen megoldás, még ma is.... (ugyanitt keresek BD50-es Avatart 😂😂😂)
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #5691 üzenetére
A hang nálam nem csúszik. Akadni csak akkor akad ha van felirat is. Azt már nem szereti. De alap lejátszónak szerintem tökéletes.
Shield TV Pro és Ugoos is a TV-re van kötve. Engen így nem zavar.Érdekesség: hiába 10bites QLED panel van a TV-ben de egy 12bites FEL típusú DV film esetében látható a különbség a 10bites MEL-hez képest!
-
tomp
félisten
Telepített lejátszóval elérhető bitstream hang!
Vimu Media Player for TV
"Olyan" helyeken fellelhető az "ingyenes" verziója is. Én először azt kezdtem el használni az Ugoos lejátszómon de miután rájöttem, hogy a legjobb lejátszó app, töröltem és megvásároltam.
Kíváncsiságból felraktam a TV-re is és a megfelelő beállítások után gond nélkül kiküldi a TV a Dolby Digitalt HDMI-n.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Töff_PLS #5687 üzenetére
Ne stresszelj!
Amúgy bármilyen márkát tipust vennél egyik sem jobb mindenhol vannak gondok. Az LG nél a legutóbbi frissitéssel elcsesztek a hdr fénykezelést de még sorolharnám. Szoktam más helyeken is olvasgatni és nincs olyan tv aki mindenkinek tetszik. Ha bármi gondod lenne vele megpróbáljuk megoldani a legrosszabb esetben visszaküldöd!
-
Töff_PLS
tag
Kiskutya: A szoftveres "gondok" gondolom amúgy sem befolyásolják a kép minöségét.
Javíts ki kérlek, ha tévedek. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
TCL 65C715-re mehet fel ez a firmware?
És akkor így jó lesz a telepítés menete (redati leírása nyomán)? Valaki átnézné a lépéseket? (Ha igen, mehetne ki topikleírásba is.)
1. Pendrive-ot formázzuk FAT32-re, majd felmásoljuk rá a linkelt kicsomagolt zip fájlt.
2. TV bekapcsolása, majd a "Service" menü elindítása. Ott "reset all", majd egyből "reset shop". Ezután nem kezdjük el a beállítást, hanem kikapcsoljuk a TV-t. (A hátsó gombos modelleknél a konnektorból is ki kell húzni.)
3. Csatlakoztatjuk a pendrive-ot az USB 2 portra (ez a service port), majd nyomva tartjuk a bekapcsológombot, amíg a led el nem kezd gyorsan villogni. Ezzel el is indul a frissítés.
4. Ha feltelepült, elindul a TV, kihagyjuk a beállításokat (e-mail, csatorna-keresés stb.), hogy újra elő tudjuk hívni a "Service" menüt. Ott ismét "reset all", majd "reset shop".
5. Újra elvégezzük a beállításokat, immár az összes lépést végigzongorázva. Ha kész a beállítás, akkor újraindítjuk a TV-t.
A "Service" menüt hogy érem el amúgy? Még nem volt alkalmam bekapcsolni a TV-t
-
GoZoL
senior tag
válasz
Kiskutya #5669 üzenetére
Hihetetlen de nem működik.
Plex app, Xplay csak sztereóban küldi át a jelet az erősítőnek. HDMI ARC-ot használok és jeltovábbításnál autmaikust állítottam be akkor az erősítőn megjelent a dolby digital piktogram de a film elindításakor csak a front hangfalak szólnak.
Netflix appnál tökéletes a hang, 5.1 működik.
XDA fórumon ezt találtam, a TCL support nem válaszolt a problémára. -
embe
nagyúr
Nekem annyi nyűgöm van a 634-es fw-vel, hogy elég hülyén keresi a csatornákat.
SzolgáltatóUPCVoda.
Eddig beállítottam hogy analóg/digitális. Végig pásztázta majd ha végzett elindult az egyik csatorna. A talált csatornák között természetesen volt lekódolt is, de azt ugye nem jeleníti meg.
Most keres, majd mikor hol ( 20, 28 %-nál...stb. ) talál egy kódolt csatornát, és leáll a kereséssel. Sokadjára próbálkozok, most jelenleg 40%-nál jár. ha mst em sikerül, akkor megy vissza pl. a 625-ös, beállítom a tévé csatornákat, majd utána lefrissítem. -
Botika89
tag
válasz
Kiskutya #5679 üzenetére
Nekem előtte egy Logitech z906 volt rá kötve és azt váltotta a JBL de nem csalodtam!Sőt hang minősègben,Basszusba sokkal jobb a JBL! terhangzasba jobb a z906! hissz 5 külön álló hangszóró van de mint írtam hogy picivel nagyobb mint 1 méter széles kis cuccbol jön a hang de abszolút nincs az az érzés hogy onnan jön a hang van itt is térhangzás csak nem olyan precíz! Na meg hogy ilyen kis hangszorokbol milyen hangerő préselődik ki hihetetlen
torzításnak nyoma sincs bármilyen beállításnál lehet az max hangerő max basszus! Le a kalappal
-
Botika89
tag
válasz
Kiskutya #5649 üzenetére
Figyu nem tudja azt amit egy igazi 5.1 de... most az én JBL bar 5.1 ből kiindulva mondom ezt úgy hogy előtte 5.1 volt és van is most is!olyant tud hogy pl akciónal a toltenyek a fűled mőgőt repkednek stb mondjuk az enyém multibeam technologias na mind1 azért nem lehet össze tenni egy igazi hazimozival de azért meglepő hogy mit tud!és nincs kabel rengeteg sem!
a basszus na az igazi fal rezgetős!
-
Kiskutya
veterán
Aki szeretné rakja fel nyugodtan a 634es fw-t én semmi problémát nem tapasztaltam. A 631 fagyás hibákat javították.
-
webb04
csendes tag
Sziasztok!
TCL 55C715 4K vagy TCL 55P715 4K. MEgnéztem a boltban,de ott sem tudták megmondani.
T-home IPTV egységet kezeli-e a távirányító? Eddig Logitech Harmony 525 volt (szuper),de megszűnt a frissítés,és új tv-t már nem tudok hozzáadni.
Köszi -
AtaWrc
aktív tag
Ha nem volt még, egy kis segítség:
A frissítés megtörtént, viszont újra induláskor csak a TCL logó jelent meg, és itt kifagyott, semmit nem lehetett kezdeni vele.Nem kell megijedni, letöltöd a firm-et, !!!! KICSOMAGOLOD !!! usb-re felmásolod /Ntfs/
Bedugod a tévébe a pendrivot.
Tápkábelt kihúzod, vársz pár másodpercet, és ez után visszadugod, közben nyomod a bekapcs gombot kb 10 másodpercig.
Ha mindent jól csináltál, elindul a telepítés automatikusan.TCL65-715
-
-
-
Kiskutya
veterán
Gyorsan reagáltak a srácok nálam fagyott a saját player új fw előzőnek javítására! v634 [link]
-
ThomBp
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget.
Nedves törlőkendővel , valahogy sikerült szerencsétlen módon megnyomni
-
rainman72
nagyúr
Új TCL SB [link]
-
ThomBp
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Meg tudnátok mondani, hol van TCL szervíz?!
Én szerencsétlen le takarítottam a képernyőt, és frankón megrepedt
Telekomnál vettem, még garanciális a TV.
Tudna valaki ebben segíteni hova forduljak?! -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Kérlek, adjatok egy kis gyorstalpalót.
Szűz TCL 65C715 tévén mit érdemes beállítani, milyen appokat érdemes használni?
Gondolok itt pl. színbeállításokra (hogyan, mit), firmware-re (hogyan, melyiket), lejátszóprogramra.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
tomp
félisten
Az új verzióval bekapcsolásnál néha nem ad hangot a soundbar. TV restart nem segít csak a soundbar restart!
-
-Rolika-
senior tag
Egyik nap feltettem én is a 625-ös drivert a C715-re és azóta Netflixen elég sokszor beakadnak a filmek. Ezzel mit lehetne tenni?
-
rainman72
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5638 üzenetére
Vàrható teszt az rtingsen a C825-ről.
-
Saccco
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5636 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
Alza végre listázza: 65" TCL 65C728
Illetve a többi új TCL TV-t is, de az ára nem annyira baráti... 500+
-
Kiskutya
veterán
ÚJ:
- A grafikus felhasználói felület környezeti beállításainak frissítése (ablakkezelés)
- Új mozgás opció menü: „ Mozgás tisztasága ” + „Törölje a LED mozgását (dinamikus automatikus tompítási funkció) ”
- Hozzáadta a „ Dinamikus színek ” opciót : BE-KI a gyorsmenüben. (= natív és dinamikus színek használata)
- Frissítés optimalizálása + Új frissítési menü (Automatikus, Hálózati, Helyi, Chanel által) és és két új funkció: Frissítés → Hálózati frissítés → „ Rendszerfrissítés ” vagy „ Szolgáltatásfrissítés ”
- Rendszeroptimalizálás
- Optimalizálás az „SDR” – „HDR” konverzió (HDR prémium)
- Frissítési jogok
- Frissítse a helyi „Realtek_player” audio / video könyvtárakat. -
Kiskutya
veterán
631-es frissítés: [link]
Nem teszteltem csak saját felelőségre! -
Kiskutya
veterán
Mivel elkezdődött a magyar feliratok és szinkronok gyártása a prime videóra gondoltam meglesem a 7 napos próba időszakba. A kép minősége hasonló mint a netflixen csak hdr 10+ ami szépen fel is villan a tv bal sarkában viszont a hang sajnos mint a plex esetében nem megy ki 5.1-be az erősítőre..... tv 65c715 és a saját rendszerén teszteltem. (mellesleg eddig egy feliratot vagy szinkront nem sikerült elővarázsolni)
-
Botika89
tag
válasz
feriferi12 #5623 üzenetére
Nekem alsó-felső sáv nem zavaró jó sötét fekete nem tűnik ki!és én nem is állítottam a fekete menüt!
a shielden belül is van szín állítás lehetőség próbáld ott is állítgatni!
-
feriferi12
csendes újonc
válasz
Botika89 #5622 üzenetére
A shield-el neked nem lett az alsó-felső fekete sáv filmeknél inkább világosabb és szürkésebb?
Nekem ez a zavaró sötétebb jeleneteknél.
Azért nem vártam hogy a shield majd egy csapásra oled-et csinál a tv-ből
Most szebb a hdr viszont mintha jobban meg lenne világítva a fekete és nem olyan amilyen volt, még úgy se ha lentebb veszem a fényerőt vagy pl. állítgatom a feketeszintet vagy a gammát.+ Köszönöm a válaszokat és a segítséget mindenkinek!
-
Botika89
tag
válasz
feriferi12 #5612 üzenetére
En Shield Tv Proval használom de nekem a HDR gyönyörűen megy a HDR javítás opcióval de anélkül is
-
rainman72
nagyúr
TCL News [link]
-
-
y2K_o
csendes tag
Elsősorban a TV-ről filmeznéx, box csak játékra van, ezért lenne fontos, hogy menjen rajta az atmos valamilyen formában.
-
y2K_o
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy 65C815-ösöm és nem tudom rávenni, hogy működjön a Dolby Atmos.
Jelenleg ez a felállás: XboxhdmiTVhdmierősítő.
Ha így próbálom Xboxhdmierősítő és elindítok egy Netflix-es filmet, minden okés, de ha a TV-t közbeiktatom megjelenik a Dolby Atmos felirat, viszont az erősítő sima 5.1-et ír. Próbáltam a TV-n elindítani ugyanazt a filmet Netflix-en, de olyankor a felirat sem jön fel.
Mi lehet a titka? -
Kiskutya
veterán
válasz
Ahogy fentebb írták gamma +2 illetve én a fekete színtet 48-on használom de viheted lentebb is viszont akkor már lehet több részletet kitakar. Ahogy régebben írtam valamit valamiért az ismerősöm Samsung q80r-en jobbnak tűnik a fekete viszont rohadt sok részlet nem látszik a filmből.
-
Reggg
csendes tag
Szia.
Több fajta bekötésű kábel létezik. A TCL-nek ez van:
Én ilyet vettem, csak nálam a sárga-piros rca csatlakozót fel kellett cserélni. De az a biztos, ha a kábel multiméterrel ki van mérve hogy melyik szál hova van bekötve. https://www.bestmarkt.hu/valueline-nedis-jack-rca-av-kabel-2m-35mm-jack-apa-3x-rca-apa-fekete-p346460
A kábelnél az a lényeg, hogy a föld a képen jelölt pozícióba legyen, mert akkor az rca csatlakozók felcserélhetők hogy a megfelelő helyre kerüljön.
De előfordulhat hogy nálad más probléma van. -
pkaresz
őstag
válasz
szia!
Nem ismerem ezeket a típusokat, így nem tudom van e olyan beállítás, hogy gamma.
A plazmáknál van,egyép kép beállításoknál, minél kisebb annál feketébb, a 2.0 ajánlott filmezésre plazmán.
Ha nem releváns, elnézést!Üdv: Karesz
-
feriferi12
csendes újonc
Valaki használja esetleg nvidia shield-el itt a 65c715-öt?
Hdr-nél milyen beállításokat használtok?
A tv feketéjével nem tudok megbarátkozni sajna.
Ezen a problémán shielden keresztül lehet valamit javítani?
Ha olyan feketét tolna a tv hdr-ben mint sdr-ben nem lenne gondom. -
Dyraxx
tag
válasz
feriferi12 #5608 üzenetére
Ja értem, köszönöm!
Ha viszont átállítom a SmartHDR-ről mozira, vagy máshová, akkor a DolbyVision-ös filmeket nem fogja DolbyVisionnel lejátszani, nem?
-
D.Va
őstag
Üdv! Nem vagyok n00b de egy ismerős vett egy TCL-t és eléggé megizzasztott.
3 órán át próbáltam beüzemelni a TV-re a régi VHS lejátszót de nem sikerült.
Csak ilyen zajos szétfolyt összevissza színfoltok jelennek meg de normális kivehető kép nincs...
Próbáltam 2 külön VHS lehátszót, 2 külön AV kábelt, és 2 külön scart to rca adaptert is, illetve a végén már egy DVD lejátszót is próbáltam (dvd 3RCA AV OUT -> tcl jack AV IN) de a DVD egyáltalán nem adott képet.
Ehhez a fostalicskához valami szuperkülönleges extra gyári AV kábel kell hogy működjön az AV bemenete? Vagy mi a rák lehet... Nem vágom de több órát el*asztam vele és semmi.A VHS régi hagyományos TV-re kötve scart-scart kábellel tökéletesen működik.
-
tomp
félisten
válasz
rainman72 #5602 üzenetére
Ez a lehallgatnak dolog olyan vicces
Felőlem csinálják. Úgyis tudnak rólam mindent. Google teljesen magától kitalálta az "Otthon" és a "Munkahely" címet!
Google Pay-el konkrétan házszám pontossággal tudja hol vásároltam.
Pl étel futárnak a ház előtt fizettem. Mutatja is, hogy xy utca 32. Felszállok a buszra megkérdezi a Google, hogy mennyire zsúfolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- iPhone-t használók OFF topikja
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged