- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya #3695 üzenetére
Mindezt úgy, hogy nem volt kérdés jobb-e vagy sem
és mindezt úgy, hogy valószínűleg életedben nem hallottál még komolyabb hangprojektort
pl egy Enchant 1300-at [link] (ami tudom most kegyetlen drága a SUB-al, de volt ez már majdnem fele ennyi is) vagy pl szintén Harman kardon közreműködésével egy HW-90R-t. Itt nem is kell messzire nyúlni pro és kontra tekintetében [link] [link]
-
rainman72
nagyúr
TCL 65C715 eMag 240e [link]
-
Kiskutya
veterán
válasz
Fantomas80 #3697 üzenetére
378 vagy 379! A 389 meg tesztelés alatt.
-
Fantomas80
tag
Sziasztok melyik a legstabilabb rom most a 65 C715-re. Linket kérhetnék?
-
Piftuka
veterán
válasz
Casseius #3686 üzenetére
"1 évre bolti garancia is van rajta ami azt jelenti hogy rajtuk keresztül is intézheted a garanciális ügyeid (persze ettől csak lassabb lenne)"
Félretájékoztattak. A hazai fogyasztói jog nem ismeri a "bolti garancia" fogalmát.
A teljes jótállási idő alatt a Te döntésed alapján fordulhatsz közvetlenül a szervizhez, vagy a forgalmazóhoz (ebben az esetben a Telekom) is. Ugyanis a fogyasztói szerződést velük kötötted, ezért egyetemlegesen felelnek a garanciális jogaid biztosításáért.
-
Casseius
tag
Na végre megérkezett a 65-ös C715, elsőre nagy vonalakban szerintem sikerült mindent beállítani egy dolgot leszámítva ami részemről nagyon zavaró, nem lehet vezérelni egy távirányitóval a telekomos boxot?
/
Garanciával kapcsolatban én is belefutottam ebbe már idén a Samsung TV-el, 2 év garival hirdették, de a Telekomos gari levél 1 évre szól.
Felhívtam a Telekomot majd a biztonság kedvéért a Samsungot is, mindketten megerősítették hogy a 2 év a garancia, a telekomos 1 év csak arra vonatkozik hogy arra az 1 évre bolti garancia is van rajta ami azt jelenti hogy rajtuk keresztül is intézheted a garanciális ügyeid (persze ettől csak lassabb lenne) -
Piftuka
veterán
válasz
lasse001 #3680 üzenetére
"nem szeretem az emagot. Ha lehet kerülöm."
Ezt nagyon helyesen teszed!
Az a rossz hírem van, hogy Edigital vs. EMAG a "Gizike vs. gőzeke" esete...
A jó hír viszont az, hogy a hatályos jogszabályok szerint, ha 10 kg feletti a televízió készüléked, akkor elméletben egy esetlegesen szükséges garanciális ügyintézés során nem szükséges sem egyikkel, sem másikkal kooperálnod.
Felhívod az említett Kft. központi szervizét, ők pedig házhoz jönnek, javítják; ha helyszínen nem javítható, akkor saját költségre elszállítják, javítják, hozzák javítva, vagy a cseredarabot.
Ha viszont utalványt állítanak ki, és ettől függetlenül is a jótállási idő időtartama szempontjából viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen feltételekkel vásároltad meg a készüléket.
Ugyanis mind az EMAG, mind az Edigital (és még sorolhatnám a hasonló hazai vállalkozásokat napestig) esetében akkor van probléma, ha a garanciaidő időtartamára vonatkozóan nincsen egyetértés közöttetek.
Akkor jön a jogvita, amely során az említett cégek nagy általánosságban finoman szólva sem korrektül járnak el.
Persze... jó hír, hogy a törvény szerint akár a számla, akár a garancialevél biztosítja a garanciális jogaidat a jótállás időtartama alatt. Elegendő bármelyik ezek közül. És ha a garancialevélen 5 év jótállás áll (mert jó esetben a Conelser Kft. állította ki), akkor mondhat bármit az Edigital, azt kell érvényesnek tekintenie.
A rossz hír, hogy nem egyetértés esetén marad számodra a békéltető testületi eljárás indítványozása, szerencsétlenebb esetben azt követően a polgári per. Aztán kérdés, hogy megéri-e számodra arra időt, és mentális energiát áldozni.
(Bár talán a hazai fogyasztóvédelem hatáskörének növelésével a teljes ellátási lánc ellenőrzésének lehetősége által mostantól ilyen szempontból sem lesz olyan rossz a helyzet. 'Worst Case scenario" a hatóság "kiveri" az importőrből, gyártóból számodra a csereterméket.)
Summa summarum: fentiek alapján mindenki gondolkozzon el, hogy egy termék aktuális piaci kínálatából vajon melyik üzlet az, amelyik tényleg a legolcsóbb!?
Mert amíg nincsen jogvita, addig boldogság van, és kvázi teljesen mindegy.
Hanem amikor aztán mégis szükség van élned a fogyasztói jogaiddal... no, ott nem mindegy hol vásároltál. -
pane
tag
Vásárolt valaki ExtremeDigital-nál 65C715?
Garanciára vagyok kíváncsi hogy hány év.
Mikor megrendeltem 5 évet írt. Tv hétfőn érkezik de honlapjukon már nincs rajta az 5ÉV plecsni és csak kettő évet írnak.
Sajnálom hogy nem csináltam képernyőképet. -
tomp
félisten
válasz
Chesterfield #3665 üzenetére
A Chromecast Audio-n is lehet az optikai kimeneten a hangerőt módosítani. Nem a rákötött eszköz hangerejét állítja hanem ő adja ki optikán a "hangosabb" hangot. Gondolom valami módot a dB értéket módosítja.
-
betmen3
csendes tag
Sziasztok! P715 re melyik szoftvert javasoljátok és hol lehet letolteni?
köszi előre is! -
ritkaság
aktív tag
Előre leszögezem, hogy nem vagyok promoter!!!
Klassz kis billt találtam és jól müxik a tv-vel. Tesztelve-kipróbálva!
Ajánlom figyelmetekbe ezt. -
Gino20
őstag
válasz
Chesterfield #3665 üzenetére
HDMI-n használom, így pontosan nem tudom csak SB topikban láttam, hogy más is optikán vezérli a hangerőt
-
Gino20
őstag
válasz
darius09 #3662 üzenetére
Működnie kell, de ebben az árban nem lesz pl HDMI-d (CEC), vagyis optikán tudod összekötni, így elvileg tudod a TV távval vezérelni a hangprojektort, de ha jól tudom a ki be kapcsot nem vezérli. Ha használtban is gondolkodsz, akkor pl egy ilyen 2.1 [link] egész biztos klasszisokkal jobban szól, mint a TV csak speakers hangszórói.
Itt érdeklődj esetleg [link] -
darius09
tag
Van itt olyan aki hangprojektorral használja a tv? Érdemes egy ilyenre beruházni? Kicsit szeretnek minőségibb hangzást.
-
Fleed
aktív tag
Hello! Frissítettem TCL 55EP640 tv-t v378ra. Semmi változást nem vettem észre , pedig kihagytam pár frissítést. Csak hogy minimumra véve a fényerőt , mozi módban legalább eddig nem játszott a fényerővel a tv. Ha világos kép van a tv n, akkor felnyomja a fényerőt, ha sötét akkor minimum. Ezt hogy lehet kikapcsolni? Dinamikus kontraszt, fekete sáv, micro dimming is ki van kapcsolatva. Megis csinálja.
-
Botika89
tag
válasz
Kiskutya #3648 üzenetére
382 is kiirta!jobb lenne ha javítanák a le ragadós dolgokat!ne pedig ilyen hülyeséget tegyenek bele!kezd az agyamra menni hogy be állítok dolgokat pl ps4 re!utánna nézek netflixet mikor meg vissza lépek ps4 nem az a képp beállitas van amit én beállítottam de ha bele lépek menübe azt mutassa pl ps4 szin nativ ki lépek netflix vissza ps4 már nem az a kép van látszik!bele menü szín ugy mutassa nativ de nem az at lépek automatikus vissza nativ ugy vissza áll nativra!és még más beállitás is szokott ragadni!
-
Kiskutya
veterán
[389fw] csak saját felelőségre még nem teszteltem!
-
Kiskutya
veterán
válasz
Chesterfield #3638 üzenetére
Szerintem nem.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
A C715 TV-k csak egy digitális tunerrel rendelkeznek, vagy kettővel?
Konkrétan az érdekel, hogy lehet-e egy csatornáról felvenni pendrivera, miközben egy másikat nézek.
köszönöm.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Melyiket érdemes megvenni? És miért?
Az 50-es nem jó méretileg, csak nem tudtam kivenni a felsorolásból. -
rainman72
nagyúr
válasz
JimPike #3632 üzenetére
1-2 infot tudok irni de a döntés a tied!
A DP600 tényleg jó ár 105ezerért!
Szüleimnek ez van,megy elég sokat hiba nélkül,egy fél éve!
Jó forrással tv hd adás,720p-1080p jó képe van!
A P815 már egy kat. fentebb van nála,de nem ismerjük mert még itt a forumon nem vették meg!Viszont a paraméterei jók!
Fényerőt HDR-hez kár nézni mert mind3 tv-é kevés,minimum
600-1000nit kéne hozzá,ezek max 400t tudnak!
A legjobb a 3 közül a C715
Van itt több tulaj,hogy az milyen,olvass vissza,vagy kérdezz rá pontosan erre a tipusra!
Egy kis összehasonlitás [link]
55C715 volt már nem rég 190e is! -
JimPike
csendes tag
Sziasztok. TLC tv tapasztalatom kb annyi hogy 50dp600-ast láttam, nyomkodtam és néztem HDR tartalmat. 8 éves LG 42lm620s-t szeretném lecserélni. Csak eleg tanácstalan vagyom. Minnél többet olvasok fórumokat, teszteket, annál tanácstalanabb vagyok.
55DP600 szerintem 104000-ért igen baráti, de teszten kisebb a fényerő, mint az 50-esen.
55P815-ről meg valahol azt olvastam hogy nagyon " gyenge " a HDR és túl sok információ nincs is a displaystec.com-on..
Valaki látta már élőben ezt a tv-t ? Ami előny számomra hogy androidos.
55c715 200.000-ért adják. Személyes tapasztalatok alapján melyiket érdemes venni ?
55c715 mennyivel " jobb " a képminőség mondjuk a P815-höz képest ? Megéri azt a plusz 50.000 forintot ?
Mondjuk könnyebb lenne a választás ha ugyanazt a tartlamlat egymás mellett lehetne nézni. Válaszotokat előre is köszönöm. -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki akinek van vagy volt nem androidos tv-je írjon már priviben egy telefonszámot.Segítség kellene, mielőtt visszaviszem a pár napos tv-t.
-
tomp
félisten
válasz
belashx #3624 üzenetére
Igen a film.
Ez inkább a sötét-világos egyszerre való megjelenítésnél látszik.
Maga a film fényereje nem ennyi.
pl Vissza a jövőbe trilógia 4000nites de nincs hatalmas fényereje. Viszont szebbek a világos jelenetek.
Gemini Man na az már jó nagy fénnyel rendelkezik. MaxFALL:1577cd/m2.
Este nappali fénybe borítja a szobát a TV ennél a filmnél.Kiskutya
Ha van olyan lejátszód ami kezeli a Single Track Dual Layer Profile 7 Dolby Vision-t mp4-ből akkor oké.
Spoiler: a TV nem kezeli
A TV csak a Profile 4, Profile 5, Profile 8-at kezeli. -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
megint kellene a segítségetek a téma DLNA.
Serviio-t felraktam a pc-re, az ős régi Technikát nem ismeri fel, de látja és a tv-n tudom is nézni a filmeket. A TCL-t felismeri, de a tv-n nem találom a Serviio-t. Hol keressem a DLNA-megosztást? -
tomp
félisten
Na a TV becsomagolva várja a holnapi futárt.
Most élvezhetem a régi 32-es EDGE LED-es Sony-t...(egér TV basszus) TCL után eléggé szappanopera hatása van a mozgásnak pedig ugyan úgy 50Hz-es a panel benne. -
darius09
tag
válasz
Kiskutya #3607 üzenetére
A Samsung is edge ledes volt nekem felhosodott az elsőnél durva be világítás a szeleken... A tcl nel a felső sarokban látok minimális felhosodest de ez ahoz kepest kiváló... A panel sokkal jobb nekem meg mindig tetszik nem bántam meg sőt bánom hogy nem hamarabb rendeltem mert ak olcsóbb volt valamiért felment az ára itt a telekomnal..
-
Casseius
tag
A 65-ös C715 ára most is a legolcsóbb MO-n, sőt mielőtt pár napja leakciózta az emag 300 volt a legolcsóbb a Telekom 250-ével szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Robogó, kismotor
- Google Pixel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged