Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Botika89
tag
válasz Drpesti1985 #5198 üzenetére
Az szép kijelentés!
-
tomp
félisten
válasz Drpesti1985 #5198 üzenetére
Na ez így nem igaz!
Médialejátszókra is van hivatalos Dolby Vision. Ami itt fontos dolog, az a profil!
Van Profile 4-5-7-8.1
Ezen felül MEL és FEL!A Shield TV/TV Pro hivatalosan támogatja a Dolby Vision-t!
feriferi12
A helyi tartalomnál mire gondolsz? Hálózati lejátszás? Ahhoz tökéletes a Plex.
FEL típusú DV-t át kell alakítani MEL-re.
FEL-re pedig Sony X700. -
Drpesti1985
csendes tag
válasz feriferi12 #5197 üzenetére
Hivatalosan Dolby Vision támogatás jelenleg kizárólag Tv-re létezik, médialejátszó hivatalos támogatást nem kapott még, ha van is, az mind mókolás....
-
feriferi12
csendes újonc
Üdv,
Akinek c715+nvidia shield kombója van milyen appal/lejátszóval tud dolby vision helyi tartalmakat nézni?
Gondolkozom én is egy shieldben és érdekelne hogyan lehet megoldani. -
félisten
C825-ös miniLED TV-k már az Alza webshop-ban láthatóak! Ez jó lesz!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Gyuro!
aktív tag
Nekem is segítene valaki? #5183
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét!
-
kecsawi
senior tag
Bosszantó, visszatérő jelenség, hogy optikai internet és iptv tcl 65c715 (606-os szoftver) előfizetése esetén többszöri csatornaváltások után előjön egy hanghiba, másodpercek maradnak ki, élvezhetetlen a műsor. Nem tudom mi okozhatja, találkozott már valaki ilyennel? Mindent kihúzva, újraindítva egy ideig nem jelentkezik a hiba. Tanácstalan vagyok mi lehet a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
elod22
senior tag
Sziasztok!
A TCL P615 modelleknél van a méreten kívül bármi eltérés a 43, 50 és 55 atmérőjű változatok között? Főleg a képernyőpanel minőségére gondolok, mert a csatlakozók száma nem annyira lényeges. Köszi. -
szizoka
csendes tag
Sziasztok!
Elég nagy (számomra) problémába ütköztem! Kérem aki tud segítsen, vagy ha csak ötletet ad a megoldásra annak is örülnék.
Tegnap este HBO Go-n minden probléma nélkül néztem a sorozatom. Mai nap kapcsolom be a tv-t és nem várt működés fogadott.
A kép bal szélén az alábbi szöveg jelenik meg (pár másodpercenként ciklikusan megjelenik majd eltűnik).Próbáltam milyen funkciók működnek : youtube megy(de ott is bevillog ez a szöveg), HBO go nem indul, beállításokban rendszerfrissítésre sem nyílik meg semmi.
Mit kezdhetnék ezzel??
Előre is köszönöm a segítséget. -
Gyuro!
aktív tag
Sziasztok!!
A segítségetek kérném az alábbi problémákban (Garanciás még a készülék, 1 éves, Telekomtól vásárolt):
- A tv (50DP600) bekapcsolását követően (de amúgy bármikor), ha Tv funkcióra kapcsolok a menüben (az applikációk mellett), akkor elsötétül a kép, de halványan látszanak az ikonok. Csak akkor jön vissza a fényerő, ha ki- majd újra bekapcsolom a tv-t (ezt csak a tv funkciónál csinálja és elég csak "rálépni" a kurzorral). Csatorna szolgáltató vagy antenna nincs csatlakoztatva, csak netflix-re van használva a készülék.
- Ha a tv webes böngészőjét megnyitom, akkor vibrál a kép. Ezzel mit lehet csinálni, szervíz?
- Továbbá érdeklődöm, hogy Logitech K400 plus tv USB-s vezeték nélküli billentyűzetet hogyan lehet használni ennél a típusnál (hiába dugom be az usb-t, nem történik semmi), esetleg programot kell a tv-re letölteni hozzá?
Köszönöm előre is a válaszokat!Üdv!
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét!
-
-
MarceeKa
tag
Sziasztok, gondolkozom Tcl vásárláson, olyan kérdésem lenne, hogy Plex alkalmazás letölthető a tv-re? Ha igen működik rendesen? P815 vagy C715 inkább?
-
lumpy95
tag
Sziasztok,
Most találtam rá a fórumra. Még karácsonyra kaptam egy 50p610-es modellt. Érdeklődni szeretnék, hogy a kezdő oldalon lévő random yt videókat, nem lehet valahogy módosítani? Szvsz, de a PaulStreetes csávó darkwebes random bullshit videója nem tetszik hogy a főképernyőn virít, még úgy is hogy be vagyok lépve YT-ba és nem követem a csatornát...
Ezen felül bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok
-
bulek
tag
Csak az új fw-rel jött elő a felirat, 609,616. Ott is csak néhány filmnél.
Legújabb Vimü volt fent. Engine v1 és az pass-through mode: az over pcm. Ezekkel használom, így átmegy az 5.1. már amelyik hangsáv tetszik neki
Erre is véletlenül jöttem rá, mert hiába lett tekerhető a gyári lejátszó, nincs külső felirat kezelés, ezért vimü alatt néztem meg a filmet -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Xbox Series X-hez, 1.5 méterről, melyiket: 43P615, 50P615 vagy 43P615?
Árban 120K a max, majd 2 év múlva cserélem, ha alap lesz a HDMI 2.1.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
bulek
tag
Be volt állítva az automatikus képarány, mégis a 4K HDR szélesvásznú filmeket nyújtotta , a 16:9-s viszont jók. Az 1080p filmek viszont jók, bármilyen is a képarány.
Vimu Player-ben nekem kitette a Dolby Audio logót.. viszont ezt nem minden filmnél. WW1984 1,85:1, Greyhound csatahajó 2,35:1 4K verziója, a Mandalorian 1080p ill SW 3 1080p Ezekkel teszteltem a Vimu-t:
Az első 3 tökéletes, 5.1 hang.
Dolby logó az elején
Starwars 3, csak borzalmas zaj.
Gyárival mind jó volt, 5.1 hang. Viszont a Greyhound széthúzott képpel
Nova player sem adta ki az 5.1-t, ami korábban jól működött.
Vlc, kodi, mx lejátszókat nem tudtam 5.1-re bírni az új fw-rel sem -
RVR400
veterán
Ez nem is lenne baj, de 616 alatt, ha beállítod automatikusra, akkor jól beállítja olyankor, csak folyamatosan villog a kép. Nem tudom, hogy más verziónál ez működik-e rendesen, de ez így nagyon zavaró.
És ahogy korábban is írta valaki, a Dolby hang nem jön ki sem MX Playerrel, sem VLC-vel, csak a gyári lejátszóval.
-
-
-
törölt tag
TCL P815-öt vettem 130 ezer forintért.
Hát ez best buy ennyiért, az biztos. Előtte C9-es OLED volt, ami ugye elég magasra tette a mércét, de attól sajnos meg kellet válnom. És nem csalódtam ebben.
Külsőre egy drága, prémium tv benyomását kelti gyakorlatilag, nagyon jól néz ki.
A képek nagyon nem adják vissza, a képek alapján nagyon nem így képzeltem el.Képminőségre is nagyon rendben van, bár a "Mozi" mód használható csak leginkább.
Tehát nagyon meglepődtem ezen a minőségen ennyi pénzért.
Rosszat nem tudok mondani rá, még drágábban is jó vétel lehet szerintem.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
2019-2020-as modellekre jön a Google TV 11!
TCL will also bring Google TV to its 2019 & 2020 Android TVs
TCL's 2019 and 2020 models are currently running Android 9 and will be updated to Android 11, which introduces the Google TV user experience. The update is scheduled for release in Q3 2021. -
Piftuka
veterán
válasz Kiskutya #5158 üzenetére
Igen, rossz hír viszont, hogy a "C825" esetében a demo képen kiemelik a "120 Hz"-et, a másik kettőnél viszont nem.
Ebből én arra következtetek, hogy sajnos azoknál maradtak a 60 Hz-nél! Ez nagy kár, mert bíztam abban, hogy végre elfelejtik ezt a butaságot.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen árakon nyitnak az egyes típusok!
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Véletlenül a Hisense topic-ban osztottam meg, de...
Négy nap múlva kiderül, hogy mit rejt ez a csoda:
Elméletben ez a megoldás egyenes út a fényszivárgás lehetőségének minimalizálása, vagy kizárása, és a fényerő növelésének irányába.
A gyakorlatot pedig majd meglátjuk a tesztek alapján.
Mindenesetre szerintem nagyon szép készülék.
"Aquila non captat muscas."
-
tomp
félisten
Szia!
Zip fájlnak pedig mennie kell! A TCL oldaláról letöltött zip fájlban van egy másik zip fájl?
Ha igen akkor csak az első zip fájlt csomagold ki hogy megkapd tisztán a másodikat. Azt már nem szabad kibontani.De jobban jársz képminőségben a 395-ös verzióval. Ezt a verziót megtalálod itt a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 55" C715-ös tv-t 382-es fw van rajta. Sajnos nem tudom frissíteni a rendszert. A gyártó honlapjáról szedtem le a 606-ost, de nem látja a tv. Se be se kicsomagolva nem megy, próbáltam fat32-vel, ntfs-vel is akkor se. Mindkét usb-t próbáltam, meg wifi-n sem engedi.
Mit csinálok rosszul?Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
tomp
félisten
-
embe
nagyúr
Na én is erről beszélek.
Hogy a Zidoo fórum tele van formátum problémákkal .. ok. Még ott is elnéző vagyok, hisz annyi formátum van már, annyiféle felhasználói kódolás, hogy nem csodálkozok azon hogy van amit nem visz, vagy problémázik.Én úgy tekintek a tévére mint egy megjelenítőre. Ha emiatt olcsóbb lenne, akkor azt választanám, hogy ne legyen benne médiaplayer. Nekem ez felesleges pénzkidobás. 2 hónapja van meg a tévé - de talán egy filmet próbáltam már róla elindítani. Azt sem tudom hogy néz ki a lejátszi kezelői felülete felülete.
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
Halkan kérdezem: Van olyan tévé ebben az árkategóriában ami 40-50-70GB-os filmeket tökéletesen lejátszik?
Csak mert dedikált médiaplayerekkel is vannak problémák, azok sem mind tökéletesek. De még mindig jobbak szerintem mint a tévék lejátszói.Nem túlzó ez az elvárás így egy tévével szemben?
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
vmack
tag
Nem csak késik a hang az optikán, de szerintem rendes surround sem jön ki. Igaz az erősítő szerint 5.1, de a hátsó hangszórókat nem igazán hajtja meg. (se netflix se youtube....)
-
belashx
senior tag
Most FTP kapcsolatot adtam meg a nashoz, és a 42 GB-os Alita nem akadt. Egy 70 gigás film már bufferelt.
Majd figyelek a méretekre, amíg nem lesz dedikált lejátszóm, vagy PC-n keresztül nézem őket, ahogy eddig.
Illetve van valami Kodi varázsló addon, amivel a cache méretét lehet optimalizálni, azzal is teszek egy próbát."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
-
belashx
senior tag
Perzse, de én wifin használom.
Jó, rámértem, és az olyan 160 Mb környéke, szóval a 40 GB méretű film mehetne rendesen. A 20 GB körüli méretűekkel nimcs baj.
Majd még tesztelem."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
válasz Jonesy84 #5132 üzenetére
Ma pröbálgattam, és a 70GB-os film nekem is töltöget Kodi alatt. Azt hiszem a proci kevés, mert Sambán, és Ftp-n is másoltam a tv-re, de olyan 8-10 MB/s sebesség volt csak, holott a nas sokkal többre képes monduuk a pc felé. Hiába tudna nagyobb sebességet a kapcsolat révén.
(A tévedés jogát fenntartom. )[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
bulek
tag
Visszatettem a 606-t... Az újabb fw-ekben majd 1mp csúszás volt a hangban, optikán keresztül. Nagyon zavaró. A 606-n is van egy nagyon minimális, de élvezhető a filmnézés.
Egyébként az újabb fw-ekben pozitívum, hogy a gyári lejátszó végre tekeri a filmet, így félbe lehet hagyni. Már csak a külső feliratokat kellene kezelni. Persze egy mkvmerge-gel az is orvosolható. Illetve a helyes képarány beállítása. HDR filmeknél vettem észre 2,35:1filmeknél. 1080p esetén tökéletes.
Amit még észrevettem filmnézés közben Vimu Playerrel (feliratok miatt), hogy 609 alatt megjelenik a HDR és Dolby Audio ikon. Ezt eddig más lejátszónál nem láttam.
Viszont nem minden filmnél jelenik meg, hiába van Dolby hangsáv. És nem is megy jól a pass-through filmek bizonyos százalékában. -
-Rolika-
senior tag
Valaki esetleg csinált már olyat, hogy WIN10-es laptop képét tükrözte a tv-re? C715-ről lenne szó, de nem igazán tudom hogy kellene működnie.
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
belashx
senior tag
válasz fojtviki #5123 üzenetére
Tervben van egy androidos box, de nem Shield. Szeretem a kihívásokat. 😄
Jonesy84:
Kodival nincs gondom, bár azt is csak próbáképp indítottam, mióta van NAS, mert egyelőre azt állítgatom.Ac-s routered van, vagy madzaggal van összekötve a tv?
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
válasz Kiskutya #5121 üzenetére
Van olyan, akinek rendben megy Plex-szel a 4k HDR?
Vettem nast, és csak futólag néztem, de bufferel szépen.
(Wifi kapcsolat, 200mbit körüli sebességgel.)
Valami egyéb mediaszerver app, amivel átmegy a DV? Gyári lejátszó elég finnyás.Majd beleásom magam a témába, de egyelőre itt tartok.
-
embe
nagyúr
Na kint van az orosz oldalon a 715-s tévékre az 616 fw is. Vajon mit javítottak a 615-ben? Gyorsan jött.
-
2ttitan
csendes tag
válasz Kiskutya #5116 üzenetére
Dolby vision, dts, dolby atmos formátumokat felismeri és kezeli is a p815. Értelemszerűen ezekhez tartozó hangot nem a saját hangszóróján tudja kiadni, de át tudja adni külső hangrendszernek. A képi megjelenítésnek meg a panel szab bizonyos korlátokat, de a formátumok mennek. (nem kérdés, hogy a c715 képének jobbnak kell lennie).
-
2ttitan
csendes tag
válasz #18663680 #5107 üzenetére
Egy LG BX Oled-hez tudnám hasonlítani, de az más liga (leginkább képi megjelenítésben).
Eddig elégedett vagyok vele. 129eFt-ért vettem, ami jó ár volt. Nekem fontos volt a középső talp. Szerintem jobban néz ki és praktikusabb is, mert így igény szerint könnyebb kicsit elfordítani (amire nálunk néha van igény).
A kép homogén szürkénél nem egyenletes, de ezt később nem látod, mikor több minden is van a képen. Amúgy a mozis beállítás szerintem természetes színeket ad (jó nézni) és nem egy túlszaturált demo hatását kelti (mást nem is állítottam a TV képbeállításán csak a mozi módot be). Van valami mozgás megjelenítést javító technológia benne, ami nincs benne a p715-ben (azt hiszem sport módban magától aktiválódik) de ezt még nem próbáltam.
A VA panel hátránya látszik rajta (korlátozott betekintési szög), oldalról nézve egyre fakóbbak a színek
A 4k 60 fps hdr youtube akadás mentesen megy (ezt azért írom mert a c715-ösök eseté n panaszkodnak erre). Netflix 24p -s anyagok ugrását néha lehet látni (leginkább mikor a kamera is mozog oldalra), de ezzel együtt lehet élni (hbo-go--val minden rendben).
A menű sebessége közepes (picit lehetne gyorsabb, egy ismerősöm sony androidos tv-je gyorsabb).
A leírása nem mindenhol pontos pl. usb 3 is és beépített mikrofon is van rajta amit nem írnak sehol. Ez utóbbi jól működik pl a youtubon keresésénél, viszont használata után vissza kell lépni a távirányítóval egyet, mert párosítani akar egy mikrofonos távírányítót ezzel egy időben (a hangot beveszi, de mintha nem tudná, hogy neki van saját mikrofonja és várja a távirányító mikrofonját is), ezt gondolom majd javítják.
Sotware update nincs hozzá még. Mivel valamiért ez a TV nem az itteni általános sotware packot használja egy külföldi oldal alapján.
Valahol olvastam, hogy az egyik hdmi rajta már 2.1. (tesztelni nem tudtam), de ennek amúgy sincs jelentősége mert csak 60hz-es a panel. Viszont 10 ms alatti az input lag ami miatt akár konzolhoz is ok lehet.
Hangja elmegy kategória. Be kellett állítani a beszédkiemelést, mert anélkül nagyon halk volt és sok effekt esetén nem lehetett érteni a beszédet, de azóta ok.Ami nekem nem tetszik, hogy hiába reklámozzák úgy (még a dobozán is ki van emelve), nem működik együtt az amazon alexával (kiírja, hogy ebben az országban nem elérhető ez a szolgáltatás). Ezt sajnálom, mert alexás cuccom és hangfalam is van és jó lett volna erre is használni.
Összességében egy nagyon jó külsejű tv, aminek nincs rossz képe (nem egy oled és nem is qled) közepes menű sebességgel és hanggal oár extra tulajdonsággal (usb 3. stb).
Én elégedett vagyok vele ezért a pénzért és remélem pár évig elmegy meghibásodás nélkül.Ha van még valami ami érdekel kérdezz bátran.
-
-
tomp
félisten
válasz Kiskutya #5105 üzenetére
Hogy érted a feliratot? Én bekapcsolom és ott van a képen.
Át kell tolni minden hangot DDP-ba és ki fogja adni HDMI-n.
Amúgy érdekes, hogy a Realtek miért használ saját audio API-t....
Shield TV-ben Tegra SoC van de teljesen a natív android API-t használja az Nvidia. Ki is adja az összes létező hangot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest