Új hozzászólás Aktív témák

• kokokka

addikt

válasz kokokka #34274 üzenetére

Nos. Beüzemelés megvolt, tesztelés szintén. Amit biztosan tudok:

Z9X-ről etetve hibátlan. Mindegy mit indítottam el, mindegy milyen kódolással, hanggal, mindegy, hogy HDR10, HDR10+ vagy éppen DV volt, tökéletes az összessel.
    Fire TV 2nd Gen: Youtube, Netflix, Max, Prime, Disney hibátlanul akadásmentes.
    A TV saját Netflix, Max, Prime, Disney és Skyshowtime appjával szintén. A Youtube appja már nem annyira, de csak pár akadozást láttam. Ezeknél azt vettem észre, hogy szinte csak a video indítása után csinálja egy ideig, aztán már nem, vagy csak nagyon ritkán. Ellenben rengeteg olyan video is volt, amivel tökéletesen működött.
    A mérete hatalmas, a képe kolosszális. Láttam már OLED-et, csak sötétben tudnám megmondani (talán), hogy ez nem az. Döbbenetesen jó a feketéje, a kontrasztaránya persze nem végtelen, de közel áll hozzá, fényben és színekben meg ronggyá veri az OLED-et. Még akkor is, ha most sokan anyáznak miatta. Samsung QLED-em volt (van) előtte, ég és föld a különbség, pedig az is szép képet tol. Bár annak a feketéje nem az igazi, de ragyogó színei vannak.
    A TCL-en lenyomtam az összes létező tesztfájlomat, mindegyik kimutatta amiért erre voksoltam. Se bevilágítás, se felhősödés, a több, mint 1500 Local Dimming zóna bizony nem csak adat, egyszerűen elképesztő amit tud. A 2400Nit-es csúcsfény pedig tökéletesen bizonyítja, hogy miért is találták ki a HDR-t. Azt hiszem minden filmet újra kell néznem rajta, bár ez nem igazán kivitelezhető :).
    A csomagolás pazar. Az a két sérülés a dobozon ( @zsolt501) egyébként sem vészes, de ahogy be volt dobozolva, akár nagyobbat is kaphatott volt. Persze szerencsére nem kapott :)
    Az Onkyo rendszer egyszerűen pazar, nem hiába dicsérték szét a teszteken. Persze úgyis házimozin nézek filmeket (történetesen egy Onkyo erősítővel), de azért nem rossz, hogy ennyire brutál jól szól önmagában is.
    Az asztali talp állítható magasságú, bár nem tudom van e értelme, mert csak pár centi a különbség. Minden estre stabil, tökéletesen tartja a TV-t. Bár falon lesz majd, ha eljutok odáig.
    A távirányítója viszont nem túl logikus és ennyi pénzért akár még világíthatna is, de csak megszokás kérdése a használata. Már most kézre van sötétben is pár fő gomb, pedig úgy néz ki, kínosan ügyeltek rá, hogy ne legyen túl logikus az elrendezésük.
    Természetesen hajtom még ami kifér a csövön, ha valami kiderül az még most legyen. Folytatom a teszteket, hisz pl. a saját lejátszóját még el sem indítottam, külső tárolót sem dugtam rá. A CEC úgy néz ki jól működik, de azt is kivesézem még töviről hegyire. A plusz 3 év garit beregeltem, azt írták 30 napon belül érkezik az emailembe az igazolás róla. Egyébként a legfrissebb firmware-rel kaptam.
    Nem akarom elkiabálni, de eddig jó vételnek tűnik. Még akkor is, ha 750K-t kellett kifizetnem érte, hisz lássuk be, az azért nem kevés pénz.

Új hozzászólás Aktív témák