Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
csiben1
üzenetére
Jó az Anki, csak egy idő múlva már akkora kártyacsomagjaid lesznek, hogy képtelenség lesz egy nap végigpörgetni őket. Sose az legyen a célod, hogy minél több kártya legyen az Ankiban, hanem hogy minél kevesebb! A szókincsbővítés hasznos dolog, de önmagában ettől még nem tudsz beszélni. Nyelvtanárok beszélnek olyan távol-keleti fazonról, aki bebiflázott 40 000 szótári szót, de egy mondatot nem volt képes összerakni.
Meg attól is függ, mit olvasol. Ha szépirodalmat (amit jelenleg én is), akkor találkozni fogsz egy rakás olyan szóval, amit még nem is hallottál, és nagy valószínűséggel nem lesz rá szükséged, hacsak nem készülsz irodalmi előadást tartani angolul valahol. Például megtanultam a könyvből, hogy az envoy az afféle követ, szóval már ezt is tudom, de egy beszélgetés során nem tudtam például elmondani, hogy a redőny zörgése mennyire zavar, mert nem tudtam, hogy van a redőny, így körbe kellett írnom, és például, amikor olyan hétköznapi dolgok nevét nem tudja az ember, mint az ásó vagy a lapát (ezt miért nem tanítják egyetlen kurzuson se?), akkor az neccesebb bír lenni.
Másfelől ha azok, akikkel beszélsz nem angol anyanyelvűek, hanem nekik is csak közvetítő nyelv, rá fogsz jönni, milyen szinten egyszerűsítik le a mondanivalójukat, ahogy te is fogod. Benne van a fejedbe 10 000 szó bevetésre készen, és közben lazán elboldogulsz a tizedével.
Én sitcom sorozatok nézését ajánlom, mert ezekben nincs szakszöveg, és általában humán párbeszédekből állnak, még akkor is, ha egészen blődek. De legalább ettől élvezhetőek. És ebből egy rakás szleng elsajátítható.
Persze könyvből is irkálhatsz ki, főleg, ha nem először látod a szót, hanem sokadik alkalommal. Ez azt jelenti, hogy érdemes tudni, mert gyakoribb. Ha egy 300 oldalas regényben kétszer fordul elő, valószínűleg nem lesz rá szükséged.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Autós topik
- Battlefield 6
- Windows 11
- Egérpad topik
- Milyen processzort vegyek?
- Gumi és felni topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 16 GB RAM 512B SSD 1 év garancia
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 14" 400nit 100% sRGB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő