- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #3148 üzenetére
Köszi az ajánlást, pár hónapja néztem én is, jónak tűnik
Még nem játszottunk coop játékot, a Pandemic Europe idén megjelenik idehaza is, azt néztem ki kezdésnek, 2 főnek ideális az ajánlások alapján (szinte kizárólag ketten játszunk, így csak olyat veszünk, ami ketten (is) jó). Amúgy kíváncsi vagyok milyen lesz a coop, eddig szinte csak azok tetszettek, amiben egymás ellen játszottunk, a "mindenki külön sütögeti a pecsenyéjét" típusúak kevésbé, fontos az interakció (bár ez megvan a coopban is gondolom).
Illetve lehet coop kezdésnek valami tematikus, egyszer játszósat (Time stories, unlock) nézünk majd. Most az Unmatched-et, nézegetem egy ideje, elvileg a kritériumoknak megfelel, de nem tudom, hogy a tematika miatt mennyire fog tetszeni az asszonynak.
(Menet közben beszerzős még: Mr. Jack pocket, Jaipur, Lost cities, Fedőnevek: Négyszemközt, Burgle bros.....). -
mike1334
veterán
válasz
Tristis #3146 üzenetére
Nálunk a Watergate került sorra. Baromi jó játék, instant kedvenc mindkettőnknek. Aszimmetrikus játék, én voltam a Szerkesztővel, az asszony Nixonnal, és azt hittem simán nyeri, de a végére tudtam fordítani (mondjuk ez annak is köszönhető, hogy még tanultuk a játékot, ha jobban ismeri a Szerkesztő lehetőségeit, akkor tuti nem hagyja, hogy ügyködjek csendben).
A Harry Potter: Sötét varázslatok kivédése viszont megy a háztól, a Bűvös Rengeteggel együtt. -
Tristis
őstag
Legutóbbi tapasztalatok:
- Brass: több főre biztos Birmingham, kettő főre is-is.
- Genotype: zseniális kis kockadraft.
- Dune: Imperium: jobb-jobb, mint a szerző korábbi sikerjátékai, de tőlünk megy.
- Raiders of Scythia: marad sokáig. Tényleg minden szarát javították a régebbi Raidersnek. Must have.
- Calico: cuki, veri az Azult úgy néz ki. Gyűrjük tovább.
- Schotten Totten 2: csalódás, bántóan random. Egyszer még nekiülünk.
- Yellow & Yangtze: elismerő hümmögés, de eladás. Igazi heavy darálós absztrakt.
- Mü: zseniális, de többet kell még vele játszani, hogy megmutassa magát.
- Kódfejtők: óriási szerelem mindenkinek. Veri a Fedőneveket. 4-6 főre tökéletes. Talán top 10-be megy fel...Most kb. ennyi jutott eszünkbe. Ne olcsó játékokat vegyetek, jókat. A jó játékok nem drágák, csak a lehúzósak azok. ;-)
-
törölt tag
Ezt mi is megtaláltuk, és itt mi sem. Nem csinálok fotót, már elpakoltunk, de itt ha megnézed a dobozát, a középső, piros lapon látszik a masni.
Freddy76 #3144
Akkor mi rosszul játszottuk másodszorra is. Mi úgy játszottuk, hogy az mögöttünk lévőnek kell felhúzni kettőt, tehát olyan, mint az ujjas, csak hátrafelé.
Mondjuk így is érdekes volt.
A villám védelem az meglett.
Nem rossz a Solo, de tényleg itt is az van, hogy ha valaki nyer, akkor kiesik. Nem érdemes tehát nyerni
Én pl sokszor cseréltem úgy paklit, hogy többet vittem, mint amit adtam, de végülis nem bántam meg. -
Freddy76
addikt
válasz
#48613632 #3142 üzenetére
Az a masni ajándék, azaz ajándék-kártya. Ha leteszed (azonos színre tudod, pl. a sárga ajándék-kártyát sárga lapra), akkor két kártyát a paklidból átadhatsz bármely játékosnak. Ez kivédhető a védelem-kártyával, azaz a villámmal.
Mi nagyon szeretünk solo-zni, hagyományosan minden este lefekvés játszunk egy partit.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #3141 üzenetére
Igen, jól érted, bár aztán kiderült, hogy mégsem lett meg. A masni továbbra sincs meg. Paklicserét mondtak rá a többiek, kizárásos alapon, de a paklicsere lapja is meglett, szóval az még bizonytalan.
(közben átmegyünk monopoly dealre, mert 3 kör fun volt, de szerintem ebben kb ennyi volt)
-
törölt tag
Sziasztok
Solot kipróbálnánk, azonban van két kártyatipus, aminek ninbcs leírása, illetve akik az Unot ismerik, azok sem tudják.
Az egyik egy masnis, a másik pedig villámos.
Tudtok ebben segíteni? Tudok képet felrakni, ha szükséges.(közben meglett, de most már nem törlöm, ha nem probléma)
-
jansky1
senior tag
Auchan társasjáték akció online/offline, BB topicból, ha valakit érdekelne.
-
Mexbacsi
tag
(töröltem)
-
mike1334
veterán
Végre asztalra (szőnyegre) került a még karácsonyra beszerzett Harry Potter: Sötét varázslatok kivédése, 2 fős, pakliépítős játék. Mind a ketten szeretjük nagyon a Harry Potter könyveket, és filmeket, így már vártuk, hogy sor kerüljön rá. Nagyon hangulagos...de baromi hosszú...a bgg szerint 30-60 perc...ez alatt 3 körnek le kellene menni. Nekünk egy kör több, mint egy óra volt (a tanulási fázis nélkül). Ez nagyon sok, jobb szeretjük a pörgős játékokat (20-40 perc). Jövő héten jön a Watergate, és még gondolkozok az Unmatched-en. Ezek is ilyen hosszúak? Illetve mi az ami még ketten jól játszható, pörgős, nem passziánsz szerű (tehát nem egymás mellett játszunk, hanem egymás ellen, esetleg kooperatívan a játék ellen)? Etalon játék a Schotten Totten (főleg az első rész), a 7 csoda párbaj (ennek jó a Pantheon kiegészítője?), illetve még a Five Tribes is tetszik. Mr. Jack pocket-en gondolkoztam, azzal játszottam régen mobilon, az is jóféle volt.
-
Frod
addikt
Ajándékba szántam volna egy Unstable Unicorns magyar verziót, de természetesen pont hiánycikk mindenhol.
Here To Slay (Bájos kis bestiák) mennyire lehet jó helyette?
Partijátéknak/fillernek lenne választva, mert csak 90+os játékok vannak a kollekcióban -
citkar
addikt
válasz
NyxNyxNyx #3133 üzenetére
Többen kellemesen csalódtak a Camel up-ban (ismerősöm nemrég kapott 2. változatot, húzta a száját eleinte, de megszerette). Nekem mondjuk a régió verzió és a kiegészítője van meg. Ha nem is mindenkinek tetszik ugyanannyira, de senki sem mondta, hogy ezzel sohase játszana. Kellemes, jópofa játék szerintem is.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
fateless #3131 üzenetére
Egyszer jatszottunk vele tarasos kocsmaban, a pincer ajanlasaval, ott mindenkinek nagyon bejott. Aztan megvettem es azota szinte csak ul a polcon.
Uj embereket elijesztett, mert a tul casual megijedt tole, hogy valszám, a tobbiek meg megijedtek attol, hogy csak szerencse.Pedig szerintem hatalmas poen. Ha van kivel, akkor en is ajanlom (de csak a 2.0-at).
-
w.miki
veterán
UNO, 1 oldalra kinyomtatható, érthető játékszabályzatot linkelne valaki?
-
válasz
MittuDomain_ #3129 üzenetére
Baromi jókat szoktunk szórakozni rajta, én javaslom megvételre. Nem egy roots, de nagy élmény könnyed játéknak
-
DJGABI
addikt
válasz
MittuDomain_ #3129 üzenetére
-
Azie
őstag
válasz
jansky1 #3125 üzenetére
CCGs playmatokat lehet venni 1000 félét, mtg, keyforge, 5rings (ezek kicsig, ha egész asztalt akarsz beterteni)
milan közös rendelés szokott lenni, ott néha jó áron van a 90x90
blackfire-nek van jó minőségű
óriás gamer egérpadok is jók lehetnek, pl. hp omenből a nagy
ikeás tányér/kézalátét parafa
sima filc szövet méretre vágva
puzzle mat nem annyira jó, vékonyabb, mint a filc és gyűrődik
osb lap rátűzve bútorkárpit (egy ilyenem van erzsébeten ingyen elvihető, ha inger van rá 90x125) -
citkar
addikt
-
Nunder
őstag
Most találtam csak rá a topikra, örülök hogy ilyen is van.
Tegnap érkezett meg a régóta dédelgetett Brass: Birmingham, jelenleg betanulási fázisban van, de már most imádom.
Viszont megfogalmazódott bennem, hogy kellene egy gigászi (90x160-180 körüli) playmat. Nem tudom, hogy filc kellene vagy ilyen "egéralátétes" szövet. Kinek mi a tapasztalata? Nem akarok tematikusat, egyszerű sima fekete/szürke kellene csak. Vett valaki ilyet mostanság, akár itthonról akár külföldről?
Alin nézegettem, nem nagyon találtam értelmeset. Puzzle mat van, de az ugye össze van "firkálva".
-
tboj
tag
A Game of Life (Az élet játéka) hasonló még ezekhez. Még fiatalon, amikor nem ismertem más társasokat, addig szerettem. Ma már kb. elképzelhetetlennek tartom, hogy ilyen típusú játékokkal játsszak, ahol kvázi semmi sem azon múlik, hogy én milyen döntéseket hozok, hanem a kockadobás/pörgetés dönti el, hogy mi történik, én pedig csak engedelmesen végrehajtom az adott mezőn leírtakat.
-
citkar
addikt
válasz
mike1334 #3118 üzenetére
Üdv!
Azt hiszem ezt ez EladLakot (vagy hasonlót, lehet a fenti listán?) néztem, de licitálós téma valószínűleg nem lenne nyerő, pedig a téma miatt jó esélye lehetett volna.
Az ezüst tó kincsét játszottuk, de nem nyerte el a célszemély tetszését (talán a vadnyugati téma miatt), mint a legtöbb társas.
Olyan személynek keresek, aki keveset játszik, tulajdonképpen csak a gazdálkodj okosan és a Hotel, amire néha rá lehet venni, hogy újra játsszon, de bővíteném ezt a listát (a Monopoly-t kihagynám, a Cashflow meg drága, ami még eszembe jutott). Úgy látom kifejezetten a pénz szerzés tetszik neki (számolgatja a bankjegyeket) , ahogy gyűjtögeti és vásárol rajta ezt-azt, ami mg több pénzt hozhat, vagy szükséges a győzelemhez. Különösebb komplikáció nem hiányzik.
Találtam magyar játékszabályt a Prét-a-porter-hoz, megnéztem, de sanszos, hogy le se ülne mellé a bonyolultsága miatt, pedig jópofa.
-
citkar
addikt
Köszi, hát fura lista, kétségtelen, hogy az Arkham Horrorban is van bankjegy, de hogy tovább pontosítsak: bankjegy/pénz központú jön szóba, azaz pénzt keres, gyarapítja, elkölti, hogy többet keressen, vagy nyerjen (előny, ha nem túl bonyolult, mint egy Gazdálkodj okosan, Hotel). Van egy-kettő a listán, ami talán jó lesz, de még nézelődök, ha valakinek van ötlete, akkor megoszthatja itt.
-
citkar
addikt
Üdv!
Hátha tudtok segíteni. Pénzes társasjátékot keresek, mint a Hotel, a Gazdálkodj okosan, a Monpoly, vagy esetleg, mint a Cashflow (de ez utóbbinál olcsóbban). A lényeg a kézzel fogható bankjegyszerű pénzen van, amit az ember megkeres és elkölt.
-
NyxNyxNyx
addikt
Metagames-en meg akciosabb lett a Vikings: Raid and Conquer, 5k most ha valakit erdekel. Nem ismerem a jatekot, de egesz jora van ertekelve.
-
maross
nagyúr
Persze, a gyártás ugy mukodik, hogy lenyomnak par ezer darabot egyben, es ha elfogyott, elfogyott. Reflexshop (vagy gemklub?) majd ujra eldonti, hogy be mer vallalni ujabb par ezer darabot, vagy sem. Boltokban jelenleg nem latok, de nem kizart hogy valamelyik kis videki boltban van még.
-
Sziasztok!
Kinéztem egy társast: Harry Potter: Roxforti csata társasjáték
Nem igazán lelek Mo.-n oylan helyet ahol ez kapható. Mindenképp magyart szeretnék, így külföld nem játszik. Van ötletetek honnan lehetne mégis beszerezni? -
maross
nagyúr
válasz
anorche1 #3102 üzenetére
Nem latok neten, helyedben tarsasjatek facebook csoportban megkernek valakit, hogy fenykepezze le neked, jo eselyekkel indulsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest