Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BCs29
csendes tag
Valaki le tudná írni az Algára ajánlott tankönyv nevét? (az ajánlott irodalomban több is szerepel, melyik az?)
T. H. Cormen, C. E. Leiserson, R.L. Rivest, C. Stein: Új algoritmusok
T. H. Cormen, C. E. Leiserson, R.L. Rivest: Algoritmusok
D. E. Knuth: A számitógépprogramozás művészete
E. Knuth: A számitógép-programozás művészete
V. Aho, J. E. Hopcroft, J. D. Ullman: Számítógép-algoritmusok tervezése és analízise
Rónyai Lajos, Ivanyos Gábor, Szabó Réka: AlgoritmusokKöszi!
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Még nem voltam a héten a kabinetben.
A laborgyakorlatok tényleg elmaradnak egész héten?, még annyira sem lesznek megtartva, hogy a teljesítési feltételeket elmondják a gyakorlatvezetők?
köszi
-
Gergello
addikt
Irinyi 214-es teremben megtartják az órákat?
-
PazsitZ
addikt
válasz
LestatVenom
üzenetére
Én pl. architektúrából sok pdf-et szereztem be(, köztük könyvet is), így nem vettem meg.
Programozásból szintén ez a helyzet érdemesebb vagy venni egy valódit vagy online változatot szvsz.Idén viszont tanácstalan vagyok. Kalk 2-től parázok, szóval azt mindenképp megveszem.
Ahogy olvasom érdemes az alga-t is, már csak az a kérdésem, hogy a köszi könyv tényleg nélkülözhető? -
bibi55
tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne egy fölsőbb éves PTI-stől, hogy melyik kurzusnál érdemes tankönyvet vásárolni:
-Kalkulus
-Diszkrét matematika
-Számítógép Architektúrák
-Programozás AlapjaiKöszönöm szépen a választ előre is!

-
8904
csendes tag
hát azért tudni kell hogy sok a szar olvasó is. meg ha már kicsit kopottabb a kártyád akkor némelyik nem olvassa be, nekem van hogy 5-be is kipróbálom mire találok egy jót. de ha kicsit megfújkászod előtte, esetleg jó is lehet

különben földszinten a csipogtatós biztonsági őr mellett lehet pl ilyen ideiglenes kártyát kérni ha nincs nálad a diák véletlenül, így talán ott tudnak ezen segíteni is.
-
sany1987
csendes tag
válasz
pokerspan
üzenetére
Saját véleményem:
- adatbázisokból elég volt a jegyzet
- a Köszi könyvet megvettem, de lehet meglettem volna nélküle. Én személy szerint jobban szeretek könyvből tanulni, mint monitorról.
Prog II-ből és Dimatból nem vettem könyvet.
Kalkulus II példatár tényleg hasznos, sok szükség lesz rá. :-)
Az Alga könyvet is megvettem, két féléves tárgy és mestintből is hasznos.
-
pokerspan
csendes tag
Szerintetek melyikből érdemes könyvre költeni?

Adatbázisok,Köszi, Alga, Alkstat, Prog II, Dimat III, Kalkulus IIKalk II példatár meg dimat példatár megvan, adatb-ből meg köszi-ből szerintem nem érdemes egyáltalán, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok

Köszi!

-
Agaba
csendes tag
Hali!
Akkor mi a teendő, ha a tikben a kártyás számítógépek hibásként érzékelik a diákot? Hova forduljak, esetleg újat kell igényelnem ha ott netezni szándékozok?
-
-
azbest
félisten
Mondjuk azt nem tudom, hogy honnan tudják a csipogtatós rendszerben, hogy melyik hallgató melyik igazolványhoz tartozik... úgy sejtem hivatalosan/legálisan nem férhetnek hozzá a hallgatók ilyen jellegű személyes adataihoz a tanárok.
Vagy netán első alkalommal kértek nevet is hozzá?
-
-
corinne
tag
Tök jó ez a teljes terjedelmű, korrekt tájékoztatás az első heti laborgyakokkal kapcsolatban...
-
BCs29
csendes tag
Köszi-ből az első előadáson van katalógus / ill. végig meg van tartva 16:10-ig?
-
MrTurner
csendes tag
alternatív energiaforrások lemondva, csapjon le rá aki szeretne!
-
pethYeti
addikt
Nem aktuális csak érdekelne, hogy kreditátvitelnél valóban nem lehet átvinni a 2-es érdemjegyű tárgyakat?
-
BCs29
csendes tag
Programozás alapjai konzultáció indul (elsősöknek, ismétlőknek, NEM tehetséggondozó) a szorgalmi időszak 2. hetétől Szerdánként 11:00-12:00-ig az Irinyi kabinetben.
Érdeklődni a banfcsa@gmail.com címen lehetséges. -
PazsitZ
addikt
Elsőként. Van a PTI-s és a MI-s csoportok, ezen belül pedig 2 csoport szokott lenni.
Általában nem nagy különbségekkel.
Amire mindenképp kell figyelni, hogy a szaknak kiírt gyakot vedd fel!
Továbbá még arra érdemes figyelni, hogy lehetőleg minden órát ugyanahhoz a csoporthoz vedd fel. Bár az sem nagy katasztrófa, ha a másik csoport órájára mész be.
Egyébként az ok, hogy 2 csoport van kb. annyi, hogy a teljes létszám gyakon nem fér be egy terembe, így szét kell választani, de mint írtam gyakorlatilag minimális eltérés szokott lenni.(#8849) bibi55: Ez a kérdés engem is foglalkoztat, mivel nekem is a "beiratkozásra vár" szöveg van, holott úgy rémlik, ha 24 órára lezárod a felvételt (,ami nálam megtörtént), akkor át kellene váltania "beiratkozva" állapotra. Ez viszont nálam sem történt meg, de másnál is hallottam, hogy ugyanez áll fenn, így annyira nem aggódok.
-
Nerd
aktív tag
"Mert ők nem kifejezetten nyelvet tanítanak." Ez a kijelentés kicsit fura lehet, de elmogyorózom mire gondolok: általában egy nyelvvizsgára készítenek fel, ennek a feladatsorait gyakoroltatják, szituációt MAGOLTATNAK stb. (Programozni sem úgy fogsz megtanulni, hogy bemagolod a ppt-ket vizsgára
) Nem akarom tovább ragozni, hagyjuk, vitát pedig nem szeretnék indítani... -
Orionk
senior tag
Hello !
Tudna valaki segíteni a levelezős órarenddel?
Mármint azt tudom, hogy itt érhető el: [link]
Arra gondolok, hogy levelezőn csoportokban vannak a szakon levők(vagyis az egyes kurzusokat felvevők csoportokban vannak)?, hogyan megy egy csoportba a bekerülés?
Ezek a csoportok miatt hogyan lehet felvenni a gyakorlatokat?, mert levelezőn azt hittem, hogy nem lehet választani gyakorlatot. Azt hittem, hogy mint az előadásoknál, úgy a gyakorlatok között is egy van, és azt kell felvenni, nincs választási lehetetőség.
Most meg azt látom, hogy levelezőn is több gyakorlat van, több gyakorlatvezetővel, de hogyan kell felvenni a gyakorlatot?, mert nem olyanok a gyakorlatok mint Nappalin, hogy minden héten ugyanakkor van a kurzus, hanem minden alkalommal más hétvégén van, és más időpontban.
köszi
-
segi67
csendes tag
Az esetben mit lehetne csinálni ha rendszerfejlesztés gyakorlatra már csak csüt 8-10 van hely ami egybe esik algoritmusok előadással de ezen a gyakon még van 8 hely így nem valószínű hogy nyitnak újat?
-
menpee
aktív tag
Elsőre a mennyisége riasztott meg, 3 éve kb. csak aláírnom kelett, meg menetlevelet írni, erre 3 óra alatt ledaráltunk 12 oldalt

Meg nem vagyok magolós típus, inkább a megértős fajta. Ez nem baj, csak más szisztémában kell majd nekiesnem, mint eddig.Orionk: nem dobok semmit, majdcsak meglesz ez.
-
kunokb
csendes tag
"Szeptember 5-től február október 4-ig működik az automatikus bejelentkeztetés, beiratkoztatás a 2010-2011-1 félévre..."

-
menpee
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Ahh, csak a kimerültség beszélt belőlem kb, jó lesz ez így.
Gergello: Jah, mind kötelezőből van, így 30 pont.
DoL: fizika lehet, hogy sikertantárgyam lesz
Az elmúlt 2 napban ebből értettem legtöbbet meg elsőre, plusz amikor az értékelési rendszert elmondták, az se tűnt olyan nagyon véresnek.Na megyek linuxot telepíteni, meg progra gyakorolni :S
-
Nerd
aktív tag
Üdv!
Ki mit ajánl német nyelv tanulásra? Tudásom == nulla. Főként jó és használható interaktív anyagra lenne szükségem. Tanárban, tanfolyamban nem hiszek, erről ne is próbáljatok meggyőzni!
Angolból elég jó szintre hoztam fel magam (persze ezt tanultam középsuliban is), kreatív angol és effortless english segítségével, de németből nem tudok hasonló jó anyagot, kreatív német egyelőre még felejtős. -
bibi55
tag
Arról tud valaki valamit, hogy a csoportbeosztás alatt mit értenek? xD Vagy csak annyit, hogy mindne szaknak máskor lenne, és a PTI meg 11-kor?
Más:
ETR-ben, a kurzusfelvételnél az állapotom még mindig "beíratkozásra vár". Ez nem gond?
Lezártam a kurzusaimat, hol lesz kiírva, mikor majd aktív leszek?

-
DoL
csendes tag
Szia!
Ne add le se a fizikát, se az architektúrákat - szerintem. A fizika 1-re épül a fizika 2, ami tavaszi féléves. Viszont a tanterved szerint a fizika 2-re semmi sem épül, ha nagyon-nagyon le akarsz adni valamit, akkor talán azt. Ugyanakkor a fizika is szórótárgy valamennyire...
-
laco1990
újonc
Sziasztok.Valaki meg tudja mondani hogy a prog infosoknak hány órakkor van 5 én az ünnepélyes eskütétel ?!
előre is köszi -
sany1987
csendes tag
A kondibérletet tudom.
A Fit-world-be szól a bérlet. Egy ember egyet vehet fel, egy hétig lehet nála, és ez alatt kétszer használhatja. Egy hét letelte után egyszer meg lehet hosszabbítani. Ha már két hétig nálad volt, vissza kell adni, és egy hét múlva újra kiviheted - ha éppen van szabad.
Ja, és ha ezeket betartod, nem kell érte fizetni. Ha valamelyik ellen vétesz ( később viszed vissza, többet használsz, elhagyod stb. ), a HÖK irodában ki van írva, hogy mennyibe kerül.
-
zeus90
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja, h működik a kondi és színházbérlet? Hök honlapján nem találtam infót (meglepő) és sose akartam ezelőtt felvenni.
pl. a kondi bérlet hova szól? Kell ezekért valamennyit fizetni? -
raz0r911
tag
"A kari ünnepélyes eskütétel 2010. szeptember 5-én vasárnap lesz az Ady tér 10. sz. alatt"
Csak elfelejtették oda írni, hogy hány órakor, nem tudja esetleg valaki, hogy pontosan mikor lesz ? -
rt06
veterán
mernok infot nem ismerem, de mielott az elso ket targy barmelyiket is leadnad, nezz utana, mik epulnek rajuk, nehogy megszivasd magad, hogy emiatt nem tudsz majd kovetkezo felevben felvenni valamit, valamiket
emellett a szar - legalabbis nalunk, progmaton - szorotargy, a tobbsegnek nem lett meg elsore, esetleg erre is erdemes odafigyelniemelle en is azt mondanam, amit Gergello, hogy elsosorban szabadon es/vagy kotelezoen valaszthato targyaktol szabadulj meg, ha ugy erzed muszaj valamitol, azokra altalaban nem epul semmi, de legalabbis lenyegesen ritkabban es kevesebb targy, mint a torzsanyagban levokre
-
menpee
aktív tag
Üdv!
Mérnök infó 1. szemeszter levelező. Az első nap után kicsit sokallom az anyagot
Szerintetek melyik tárgyat dobhatnám le? Azt olvasgattam, meg kartársaktól is azt hallottam vissza, hogy nem baj, ha elsőben még kevesebb a kredit 30-nál (annyi van most felvéve), majd be lehet még pótolni.
Ezek között vacillálok, esetleg mindkettőt:
Fizika mérnök informatikusoknak 1. lev.
Számítógép architektúrákA Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek 1x10 óra, ott mire lehet számítani?
Köszi!
menpe
-
kunokb
csendes tag
A "Bevezetés a csillagászatba 1/3." kurzusok meghirdetéséről tud valaki valamit? Ilyenkor azért már bőven látszódni szoktak... :-/
-
szkatus
csendes tag
-
dlaccc
aktív tag
Fölszabadult airsoft-ra egy hely akit érdekelne.. megvagyok nélküle

-
Sofiel
csendes tag
Megújuló energiaforrások környezetjogi szabályozása az EU-ban Csak TTIK-s hallgatóknak
Erről a kurzusról vélemény? Mennyire nehéz? Milyen a vizsga? Követelmények teljesíthetők?
Kellett két kredit, és időpont + beteltség miatt csak ezt tudtam felvenni, a többiről sajnos lecsúsztam
Ha esetleg valaki lead csütörtök délutáni/esti szabadon választható 2 kredites tárgyat, légyszi, dobjon pm-et! -
Frenky89
addikt
CISCO-ról van valakinek valami infója?
Végignyálaztam a topic-ot, de nem találtam semmit.
-
8904
csendes tag
mikor lehet aktívvá válni? (azt tudom hogy 24 óra kell, bár az se mindig), de asszem van vmi időpont amitől kezdve egyáltalán lehetséges...
-
BCs29
csendes tag
szerintem Szabó T. beleegyezik, hogy 4 helyett 2 kreditet kapjon

-
rt06
veterán
válasz
LestatVenom
üzenetére
az nem ketto, hanem negy kredites, de a tobbi stimmel
-
BCs29
csendes tag
válasz
TMontana88
üzenetére
Szia! én igen Mail: banfcsa@gmail.com
-
fravik
tag
Leadom az alábbi tárgyat:
BSZV00-9
AGY - ELME - TUDAT: MEGISMERÉSÜNK HORIZONTJÁN – A TERMÉSZETTUDOMÁNY FRONTVONALAIN (ALAPOZÓ KURZUS)Jelentkezni pm-ben légyszi!
-
Obnoxious
csendes tag
nemtudom miért kevertem a számvitellel
makróból szerintem gyakon nincs semmi, csak egy vizsga van. meg kell tanulni év végén a defeket, amiből van pár, az kettes. ha gtk-s tárgyból jobbat akarsz, akkor tényleg érdemes bejárni. én nem voltam csak egy előadáson és egy gyakon ha jól emlékszem. -
MrTurner
csendes tag
üdv!
szabadegyetemet cserélnék valamely más 2 kredites tárgyra!
feltétel: ne kelljen bejárni, és laza 5ös legyen
-
rt06
veterán
Hi!
aki alberletet keres, vagy ismer ilyet, az legyen szives nezzen ra erre, vagy adja tovabb
Udv: VladimirR
-
8904
csendes tag
válasz
TMontana88
üzenetére
.
-
TMontana88
csendes tag
Valaki van itt, aki vállal egyébként prog 1-ből különórát, hogy rendesen felkészítsen majd vizsgára? Még nem igazán aktuális a dolog, úgyhogy egyelőre csak érdeklődnék.
-
Obnoxious
csendes tag
-
szkatus
csendes tag
válasz
dosailord
üzenetére
Kb az írás fejlődése a téma, a gyermekkortól kezdve, hogy a firkákból hogyan fejlődnek, sokat kell jegyzetelni órán, jegyzetről nem tudok, hogy lenne hozzá. Írást és rajzot is kell elemezni, néhány megtanult módszer alapján, de elég rövid a félév, szóval a betűkre biztosan nem marad idő, csak magára az írásképre. A tanárnő aranyos, de komolyan is veszi, amit csinál. Katalógus is volt, ha jól emlékszem, plusz félév végén egy 5 feladatos vizsga a tanultakból.
-
blend
csendes tag
valaki leírná, hogy makroökonómiára érdemes e bejárni?
köszi -
dosailord
tag
Sziasztok!
Az XA0021-7 Grafológia I. (rajz- és írásismeret) kurzusról tud valaki valamit?
-
nfgabor
csendes tag
Visszakanyarodva a Szervezeti viselkedésekekhez, azt írja hogy a 3. félévben ajánlott felvenni. Ezt felvehetem elsősként (1. félévben)? Mi előnyöm, hátrányom származik belőle?
Köszi

-
corinne
tag
ASV drágakövek ingyé' vihető, akinek kell, szóljon.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest