Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obnoxious
csendes tag
Én nála voltam. Jól osztályoz, ZH-ban ha odahívod sokat segít. Elég sok ponttal mentem vizsgázni. Tény, hogy az órái nem túl izgalmasak, monoton, egyhangú, de a ZH nem volt olyan vészes. Érdemes más anyagokból is készülni azért, mint a gyak. Ha ott nem értesz meg valamit, kérdezz nyugodtan, szívesen elmondja még egyszer.
-
pokerspan
csendes tag
Valamiért az volt bennem, hogy a Web Tervezés kötelező PTI-n. Most utána olvasva, és a tantervet megnézve, látom hogy csak simán kötelezően választható. Régen volt csak kötelező vagy alapból hülyeséget tudtam?
-
dekac
tag
akkor egyértelmű
szteinfo.tk címet jegyeztem be:-)
Az anyagokat most rántom át egy másik szerverről.
Még egy kicsit fejlesztgetem a scriptet, tesztelem a gépet, kimaradások lehetnek a mai nap folyamán.
Gyakorlatilag bármilyen webes szolgáltatást tudok telepíteni, első körben 40 giga helyet tettem alá tükrözve, ha gondoljátok ide nyugodtan fel lehet feltölteni jegyzeteket, nem lesz törölve (ellenben rapiddal és megauploaddal). -
snow.man
tag
Szerintem fel fogod tudni venni, elvégre aktuális féléves. De ezt csak az én logikám diktálja...
dekac (#9889): szteinfo.tk +1
Gidu (#9878): Hát nem tudom, én Paczolayról nem sok jót hallottam...
timtim (#9850): Nem igazán ajánlom 2. félévre. Bár ha PTI-s vagy, elgondolkodtató, mert a fonya + logika kombó elég kemény 4. félévben, a 2. félév meg nem olyan vészes...
DarkByte (#9838): Grat-grat!
[ Módosította: Ndruu ]
-
Orionk
senior tag
Ezek szerint a mérnök infósoknak menni kell a GAMF-ra, és ott kell valamit teljesíteni?
Programtervező informatikus BSc szakosok: Nálunk nincs a lentebb említett bsc1 és bsc2, ugye?
-
elnofx
tag
Igaz rövidítettem, de nálam ettől függetlenül mégis így van:
Mérnök informatikus BSc_1 (205/210)
Mérnök informatikus BSc_2 (189/210)és akkor nem tudom mi a konklúzió, és hogy van ez akkor...
-
Orionk
senior tag
Szia !
Nekem dinamikus tantervnél ez van:
[link]Nincs bsc1 és bsc2 . Nekem a két szakirány van. A tanári és a NEM tanári szakirány.
Mint a képen is látszik, hogy a tanári szakiránnyal kezdődik a dinamikus tanterv eleje, és utánna jön csak a NEM tanári szak.Én programtervező informatikus BSc szakon vagyok a NEM tanári szakirányon.
Ugyhogy nem tudom, hogy ti ezt hol látjátok?
-
dekac
tag
A tegnapi nap folyamán sikeresen bekonfigoltam egy szervert a CWAHI-s, jegyzetes oldalnak, amelyet már el is helyeztem egy 100Mbites végponton. Most teszem vissza az anyagokat.
Kérdés, hogy milyen domain alatt fusson, ehhez várnék ötleteket?valami.co.cc vagy ha tud valaki normális, ingyenes domain, szóljon!
-
Gidu
csendes tag
Újabb kérdésem lenne... :$ Alga2ből Paczolay-t egyik ismerősöm iszonyat szídta, másik csak Őt ajánlotta (másik kettő Bánhalmi és Németh T.). Itt mire szavaztok?
-
Gidu
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly (előre) felvettem a logikát, de sajnos elbuktam a vizsgán. Nem tudjátok véletlenül, hogy én akkor most a bukás miatt később vehetem fel (az egyébként aktuális féléves tárgyat) vagy elsők közt?!
Köszi a választ!
-
Labahajú
csendes tag
válasz
Obnoxious #9869 üzenetére
Hali!
Gazdinfó rendszereken év közben jött két fickó a Morgan Stanley-től egyik órára.
1. az ő előadásukról kellett esszét írni (2-3 oldal),
2. félév végén volt egy gyakvizsga 3 feladattal. Pofonegyszerűek, aki kicsit figyelt órán (vagy a szomszédja segített neki), annak 4-es, 5-ös. Nem kötelező bejárni sem, a diák letölthetők.
Ha arra a kérdésre kellene válaszolni, hogy összhangban van-e a kurzus nehézsége az érte járó kredittel, akkor 6-os járna rá, mindenképp érdemes rácuppanni -
fravik
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy Bsc-s képzésben (2008 előtt felvettek) vagyok és a tavaszi lesz a 8. félévem, viszont ETR-ben 7. félév van írva a hallgatói információknál. Régebben úgy emlékszem, azok, akik hasonló cipőben jártak kaptak a TO-tól egy mailt, hogy vissza kéne állítani a féléveket, hogy tudjanak órákat felvenni.
Ez most eddig még nem történt meg. Valaki tud ezzel kapcsolatban valamit? Vagy az a tuti, ha bemegyek TO-ra és visszaállíttatom?
Mert lassan tantárgyfelvétel és nem szeretnék majd úgy járni, hogy nem tudom felvenni az óráimat...Előre is köszi a választ!
-
Nhorbee
aktív tag
Sziasztok!
Tud nekem valaki információt adni az Elmés kurzussal kapcsolatban , hogy vizsgaesszét kötelező -e beadni vagy elég ha megírtam az év végi zh-t?
Előre is köszi a választ! -
Obnoxious
csendes tag
Sziasztok!
A Gazdaságinformatikai rendszerek (Bánhelyi) speckollról mit lehet tudni? Illetve még kellene nekem 2kr a 'Szabadon választható további szaktárgyak'-ból.
Amim már volt: SAS, Környgazdtan, Dimat II, Alkstat.Köszi!
-
Obnoxious
csendes tag
válasz
Maverick89 #9866 üzenetére
Ez pontosan így van. Vedd fel, megnézed hogy mennyire nehéz, milyen sok tételt kell tudni, és legközelebb bejársz előadásra, tanulgatod év közben is esetleg, és tudod már azt is, hogy mire kell számítani. Később még jól jöhet számtud / fonya / bonya kurzusokhoz is a tapasztalat.
-
Maverick89
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy akad-e itt valaki aki jó pénzért vállalná, hogy két-három órát rám szán és segít a keddi kalkulus 2 vizsgámra felkészülni. Nagyrészt én is igyekszek tanulni magamtól de van pár dolog ami nincs elég részletesen leírva számomra a példatárban, és ehhez segítséget szeretnék kérni.
Vállalkozó szelleműek kérem jelentkezzenek!
Előre is köszönöm.
-
Maverick89
csendes tag
válasz
Octachoron #9865 üzenetére
Szerintem nem csak a bizonyos szinttúl függ hanem elhivatottság meg tanulási moráltól is... Nekem a gyak pl sikerült, de az elméleten buktam. Ez miatt csúszok egy teljes évet. Szerintem inkább vedd fel most, bukj meg adott esetben (de minden erőddel törekedj arra hogy átmenj), és legorsszabb esetben másodszorra sokkal ismerősebb lesz az egész és talán könnyebb is... In my opinion
Én most "tapasztaltként" így tennék. De döntened neked kell.
-
Octachoron
csendes tag
"Szerintetek felvegyem a logika és informatika alkalmazásait 2. félévesként?"
Rövid válasz: Ne.
Hosszabb válasz: A tavalyelőtti 2. félévesek közül, akik felvették a logikát, nagyon kevésnek sikerült. (Emlékeim szerint körülbelül 2/40 az arány, de javítsatok ki, ha tévedek.) Ha úgy gondolod, vagy olyan szinten, mint az a bizonyos 2 kolléga, akkor hajrá. Egyébként ne. -
Octachoron
csendes tag
"A két választható szakirányunk külön van (szegedi és kecskeméti(gamf) )."
Erről szeretném kérdezni a nálam tájékozottabbakat. A GAMF-os verzió mennyire igényel utazást? Főként azért kérdezem, mert ebben az ösvényben is van a most következő 6. félévben egy szegedi tárgy (Digitális képfeldolgozás), illetve nyilván a szakdolgozat témavezetőm is az "itthoniak" közül kerül ki.
-
elnofx
tag
-
DoL
csendes tag
-
elnofx
tag
Üdv!
Valaki meg tudná mondani, hogy helyes-e az információm miszerint a Kötelezően választható tárgyelemekből (IB-s) 10 kreditet kell teljesíteni összesen mérnök-informatikus szakon ahhoz, hogy államvizsgázhass?!
Köszi!
-
pokerspan
csendes tag
A kurzusfelvételnél -> Új, csak X-es kurzusoknál most megjelent egy olyan, hogy Mobilty / Erasmus kurzusok... - ami nyilván eddigi k.felvételiknél nem volt ott-
Ez majd mit fog takarni pontosan,valaki tudja?
-
torpilla
csendes tag
Megvannak a nevek közben: digitális képfeldolgozásból tart Németh Gábor, Németh József, Hantos Norbert, Varga L. Gábor.
Kit ajánlotok?A másik kérdés: Mechatronikából is heti-kétheti zh-k vannak előadásokon, mint a többi Mester Gyula-féle tárgynál? Óraütközés miatt kérdem...
Köszi!
-
DoL
csendes tag
válasz
Maverick89 #9847 üzenetére
"Oprendszerek: Najzer Helga, Elek Roland"
Előbbi nem tart most gyakot, utóbbit ajánlom, valamint szintén oprendszerekre és multimédiára is Lugos Gábort.
-
timtim
újonc
Szerintetek felvegyem a logika és informatika alkalmazásait 2. félévesként?
Amúgy a 4. félévben lenne és csak a dimat1re épül -
Napster
tag
Távközlő hálózatok -ból valaki ki tud segíteni valamiféle idei tételkidolgozással ?
-
Koree
csendes tag
válasz
Maverick89 #9847 üzenetére
Apró Laci se tart már semmit.
-
Maverick89
csendes tag
válasz
Frenky89 #9841 üzenetére
Hát csak annyi hogy amennyire én tudom Cindel már rég nem tart semmit. Ugyanis már dolgozó ember nem diák így nem tart gyakokat sem... Apró Lacival kapcsolatban nem tudok mit mondani, nem tudom ő tart-e még.
Gyakvezérek akik lesznek idén és akiket személyesen is ismerek és mondhatni kezeskedem értük
Programozás-I : Ürmös Bea, Ördög Zoltán, Morvai Flórián
Oprendszerek: Najzer Helga, Elek RolandAkit meg nem ismerek mint haver de tudom hogy nagyon jó:
Dimatból: Kátai-Urbán KammillaKb ennyit tudtam segíteni mélyen tisztelt publikum.
-
Obnoxious
csendes tag
Van olyan közületek, aki bement Alexinhoz prog2 ügyben, mert 45++ pontot kapott? és 45,46 a max, mert 47,48,49-t már nem mer adni... Szóval volt olyan, aki bement megnézni? Elért vele valamit? PM-ben légyszi! Kösziii
-
Frenky89
addikt
Picit koros már ez a doksi, szóval ha valakinek van hozzáfűzni valója, akkor írjon és update-elek.
Viszont én is szeretnék kérni pár infót a következőkről:
Multi: Bodnár P., Erdőhelyi B., Filkus D., Nyúl L.
Képfeldolg.: Németh G., Németh J., Hantos N., Varga L.
HWSW: nem sok választás van
RF2: se a gyakokat, se az ea-t nem látom még. Más? -
zeus90
aktív tag
Nem tudom kik tartanak, de:
Opkut - Bánhelyi B, ő sztem tuti tart mondjuk most is
Sztocha - Szűcs G.
prog 1- Én Apró Lászlónál voltam, szerintem jó volt. Nem tudom idén tart-e.@BCs29 : Multimédiád van? Nekem az 4. féléves volt és ott van egy midterm az előadás időpontjában.
-
Szőri
csendes tag
Ha valaki ír be tárgyat, amiből érdekli kit válasszon, legalább annyit tegyen már meg, hogy a neveket összevadássza....
@DarkByte:
Gratula! -
DarkByte
addikt
Megvan a PTM-es diplomám!!
Gondoltam itt is kifakadok
-
dati91
csendes tag
Hello!
Tud valaki ajánlani gyakvezetőt a következőkhöz:
Programozás I.
Diszkrét matematika II.
Operációkutatás I.
A sztochasztika alapjai
(ha van még 2. félvéves(1. éves PTI-s) tantárgy amihez van gyakorlat akkor ahhoz is)
előre is köszi! -
BCs29
csendes tag
Melyik előadást érdemes látogatni? (4. féléves tárgyak) volt-e olyan tárgy, melyen ZH-t az előadás időpontjában írták tavaly?
-
BCs29
csendes tag
Köszi az eddigi válaszokat!
Úgy hallottam, Assembly-ből szokott lenni nagyZH, ezt az előadás időpontjában szokta tartani, vagy másik időpontban? -
torpilla
csendes tag
-
corinne
tag
Tavaly asszem egyik sem volt kötelező...
Gyakvezek:
- assembly: talán Erdőhely Balázs, róla mintha eddig jókat hallottam volna, javítsatok ki, ha tévedek.
- alkfejl: én Muhi Kornélnál voltam, teljesen rendben volt. Antal Gábor is biztos jó lesz, bár ő most tart először
- fonya: Mészáros Ági
- alga2: passz
- logika: Iván Szabolcs -
BCs29
csendes tag
Sziasztok! Kötelező az előadás valamelyik tárgyból?
- Assembly
- Alkalmazásfejlesztés
- Formális nyelvek
- Alga2
- LogikaTovábbá jó pár gyak meg lett hirdetve, azok alapján ki melyik gyakvezetőket ajánlja?
-
szivar1
csendes tag
Valaki tudja h hogy megy a grafika vizsga? Ki van adva, hogy melyik csoportnak (A,B,C...) milyen tétel van? Vagy hogy van ez...? Van egyátalán tételsor?
-
Gergello
addikt
válasz
Adamka1999 #9825 üzenetére
Nekem rf-ből rendben volt.
-
torpilla
csendes tag
Sziasztok!
"Idősebbektől" kérdem: digitális képfeldolgozásból, számítógéppel támogatott tervezésből ill. alkalmazásfejlesztésből ki tart szerintetek jó gyakorlatokat?
Előre is köszi a segítséget!
-
Gergello
addikt
Elég vicces, hogy a hszi úgy várja el azt, hogy visszaküldjek neki valamit, hogy nem mellékelnek hozzá válaszborítékot.
-
m.magus
csendes tag
válasz
Szögecs #9815 üzenetére
En ugy vettem eszre, hogy Imreh Csanad jol pontoz, nem keri vissza szo szerint az anyagot, hanem inkabb arra kivancsi, h erted-e. Azt sokkal jobban szereti, hogy ha a sajat szavaddal el tudod magyarazni. Jo azert egy ket def-et tudni kell szorol szora.
Algoritmus irasanal is elfogadja a jegyzetben levot max pontra, de itt is szereti a sajat megoldast -
Szögecs
csendes tag
Alga vizsgán mennyire pontoznak szigorúan?
-
garyskillz
csendes tag
Haliho!
Van esetleg valakinek menedzsment alapismeretekhez kidolgozott vizsgafeladatsora, esetleg tobb is? Visszaolvasgattam a forumot, de tavalyrol nem talaltam. Orommel vennem, ha valaki segitsegemre lenne.
Elore is koszi.
-
Obnoxious
csendes tag
nah még egyszer
Sziasztok!
Akinek volt a 2008-2009-es évben számtudja, légyszi küldjön nekem egy kurzusfórumot PM-ben!
Köszi szépen!! -
zeus90
aktív tag
válasz
Adamka1999 #9809 üzenetére
Ezek a feladatsorok nincsenek már meg?
-
Szőri
csendes tag
válasz
m.magus #9805 üzenetére
A vizsgán viszonylag kevés hely van a feladatok kidolgozására (a 6 kérdés egy kétoldalas A4-es lapon van és nincs plusz lap). Én nagy részét saját szavaimmal írtam és próbáltam valamennyire az összefüggésekre rámutatni. (mivel kevés a hely, nem is lehet az egészet leírni és ebből látszik érted-e vagy nem)
Szerintem a pontozás korrekt, nem igazán vészes a vizsga. (2 napot tanultam rá és Ko:5)
Vannak ismerősök akik a 9 krediteset csinálták és elég kevés tanulással meg lett nekik a 3-as. -
Adamka1999
csendes tag
válasz
m.magus #9805 üzenetére
Én tavaly vizsgáztam belőle. Csak megtanultam az előre megszerzett feladatsorokat, kivéve egyet, és pont azt kaptam, úgyhogy elővettem azt amit kútfőből tudok, meg előadásra bejártam és ott hallottam, és emlékeztem, jó pontokat kaptam nagyon 4-es lett...
SZVSZ korrekt a javítás. -
m.magus
csendes tag
Azokat kerdeznem akik mar voltak RF 1-bol vizsgazni.
Mennyire nehezek a kerdesek?, es mennyire veszi szigouran, hogy ha nem a diaban levo leirast irom, le hanem csak sajat szavaimmal a lenyeget?
Elore is koszonom! -
Donnie Darko
csendes tag
Hi!
Valaki tudna nekem segíteni, Pénzügyi alapismeretek tárgyhoz keresnék vmi összefoglaló jegyzetet. Állítólag van, vmi levlistán. Vagy bármilyen használható dolgokat a coospace-en kívül.
Segítségetek előre is köszönöm!
-
blend
csendes tag
válasz
Csökkentagyú #9801 üzenetére
Nem azért tűnt el minden mert épp vizsga volt?
ha nem, elküldöm. -
Obnoxious
csendes tag
Sziasztok!
Akinek volt a 2008-2009-es évben számtudja, légyszi küldjön nekem egy kurzusfórumot PM-ben!
Köszi szépen!!
-
Csökkentagyú
csendes tag
hali,
valakinek van termelésmenedzsment jegyzete, amit velem is megosztana? kószpészről minden eltűnt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest