Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Előbb néztem a Kari, és a TO-s naptárt.
Azt írja, hogy az őszi szünet október 25-től 29-ig lesz.Ezek szerint idén nem lesz szünet a November 1-e?
köszi
Üdv., -
Nerd
aktív tag
Most nem néztem ezt a rart, de gondolom ez a régóta keringő pack. Elég rossz megoldások vannak benne, ezzel vigyázz! pub-ban van két pdf SNS meg PNS, ezekből készülj főkként. Elég jól érthetők, bár lehet érdemes beszerezni ezeknek a pdf-eknek a full verzióját, már nem tudom kinek a doktori munkájából vannak. De SNS-re PNS-re rákeresel szinte csak ezeket találod meg. A tárgy rohadt könnyen teljesíthető (oktató hozzáállása miatt), viszont államvizsga tétel is
, szal lehet nem árt érteni... Ja és államvizsgán annyira nem barátságos a tanárbá...
-
LestatVenom
csendes tag
Köszi srácok!!!
-
dekac
tag
válasz
LestatVenom #9191 üzenetére
tess!
gazdinf.rar -
fravik
tag
válasz
LestatVenom #9191 üzenetére
Gazdinfó
gazdinf.rar -
LestatVenom
csendes tag
Azt a gazdinfó rar-t felrakná valaki megint? A linkről nem lehet tölteni.
-
skybot
csendes tag
Üdv! Valaki tudna nekem segíteni dimatból? Közös tanulásban, esetleg online tesztben. Hol az egyik, hol a másik fele sikerül, ami már kezd elég idegesítő lenni. PM
Köszi! -
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Szervezeti viselkedésre van-e valami anyagotok a beugróhoz? (4 db történet)
Köszi!
-
zeus90
aktív tag
Sziasztok!
Bánhelyis gazd infó zh-ról valakinek van valami infója? Olyan lesz, mint amik órán voltak? Esetleg egy tavalyi zh nincs valakinek?
-
cocma
csendes tag
válasz
Blaise7 #9178 üzenetére
Egy lehetséges megoldás:
#include <stdio.h>
#include <string.h>
void strtorles(char[]);
int main()
{
char str[6] = "hello";
printf("kezdo: %s \n", str);
strtorles(str);
printf("torolt: %s \n", str);
return 0;
}
void strtorles(char str[])
{
int hossz = strlen(str);
int ujhossz = (hossz / 2) + (hossz % 2);
int i = 0;
for(i; i < ujhossz; i++)
{
str[i] = str[2 * i];
}
str[i] = '\0';
}Több probléma is van a kódoddal (forgatni nem is próbáltam, így nem tudom, hogy konkrtan mi a baja a fordítónak). Először is, ha mindenképp új tömbbe szeretnéd megkapni az eredményt (nem célszerű, lásd később) akkor annak (str2), ahogy előttem is írták helyet kell foglalnod. Mivel nem tudod előre fordítási időben, hogy milyen hosszú sztringről van szó, ezért mindneképp dinamikusan (malloc) kéne foglalnod, tehát ilyesmi szóba se jöhet: char str2[5];
A getchar() stdinput-ról olvas, tehát akkor jöhetne szóba, ha pl. az lenne a feladat, hogy egy bill.-ről beolvasott sztringből töröld minden 2. karaktert. Itt viszont a függvény argumentumaként kapod. Tehát ahogy te gondolod, úgy nem fogod mekapni a sztring hosszát.
Az utolsó hiba, hogy tömbnek nem adhatsz értékül tömböt, át kellene másolnod az elemeit egyesével. Mint korábban írtam, ezért is célszerű abban a tömbben dolgoznod amit argumentumként kapsz. Ezzel elkerülheted a másolgatást és még a tárigény is kisebb lesz. Ha nem tiszta a kód amit írtam, javaslom magyaráztasd el valakivel.
(Ui.: Ha string.h-t nem használhatsz, akkor strlen helyett neked kell kézzel megnézned a sztring hosszát.)
-
dvcs_
csendes tag
válasz
Blaise7 #9178 üzenetére
tomb deklaralasnal meg kellene adni a meretet is, nem?
szal char str2[5];long shot, de beprobalom: az alga feladatgyujtemenyhez van valakinek leirasa? leginkabb az 1,3,(4) fejezetek nem mennek aszomptotikus, legjobb-legrosszabb-atlagos eset, rekurzio(ez csak kicsit)
vagy esetleg tipp, hogy Berend Gabor melyikekbol szeret feladatot adni? -
Blaise7
tag
Ez a feladat:
/*
Az alabbi fuggveny parametere egy sztring. A feladat torolni belole
minden masodik karaktert. (Ezaltal a sztring rovidulhet.) Kodold le
a fuggvenyt C nyelven. A fuggveny fejlecen ne valtoztass!
*/Én ezt írtam:
void strtorles(char str[ ]) {
int hossz;
int i = 0, j = 0;
char str2[ ];
hossz = 0;
while (getchar () != EOF)
++hossz;
for (i = 0; i <= (hossz/2); ++i) {
j = 2*i;
str2 [i ]= str[j];
}
str[ ] = str2[ ];
}(I)Valamiért nem fordul le a program. Mi lehet a probléma?(/I)
-
dekac
tag
válasz
Adamka1999 #9170 üzenetére
sztem ha rákényszerülnél, akkor Te is keresnéd az utazás költségeinek csökkentését...
-
Nunder
őstag
Szevasztok!
Kérdésem a következő: Hétfőn 8-tól írnám a grafika Zh-t, de nem biztos hogy meg tudom oldani. Lehet e másik gyakvezérnél, másik időpontban Zh-zni?
-
MrTurner
csendes tag
hát szerintem az sms szolgáltatáson nem éri meg spórolni. Ha vásárolsz a kártyával akkor nyugodtabb vagy ha rögtön jön egy sms a terhelésről, így nem vernek át. Én az OTP-nél vagyok, és fix számlavezetési díj helyett sms-enként 10 forintot fizetek, de amennyire én használom a kártyát ez havi 50-100ft költséget jelent. Szal igazán nem sok és sokkal biztonságosabb!
-
Orionk
senior tag
Tudna valaki szerezni korrekt áron a diákigazolványra matricát?
Ha van erről információtók, akkor privátban légyszives keressetek.
Köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
parigabi69 #9159 üzenetére
Nekem a CIB-nél van.
Lassan 1 éve lesz, hogy nyitottam.
A nyitásakor nagyszerű akciók voltak, és lassan már 1 éve abszolút semmiért nem kell fizetnem. Díjmentes minden, még az utaláskor sem számolnak fel utalási díjat. Valamint havi számlavezetés is 0 ft.Azt is letiltottam, hogy sms értesítést se kapjak, igy az is 0 ft. Szerintem felesleges is, a neten úgyis lehet látni az egyenleg állását.
Viszont évente 500 ft, a bankkártya díja.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Maverick89 #9163 üzenetére
Nem 100%, de szerintem az ALI_G oldala volt.
Köszi a linket a másik hsz-ből!
-
Maverick89
csendes tag
De hogy én is adjak valami segítséget:
A pszaf honlapján eléggé eldugva, de az összes nagyobb bank összes folyószámlája felvan tüntetve egy excel táblázatban.
Amik nincsenek:
-takarékpénztárak (fontana credit, fókusz stb)
-az aktuális "szuper" számlanyitási akciókAmik vannak:
-száraz tények, amik alapján mindenki könnyen tud dönteni. Ennek a honlapnak a fontossága sztem legalább olyan magyar embernek mint a google, vagy az elviraÉs akkor az emlegetett link
[link]Nem értem miért dugják el ennyire... Én csak az egykori pénzügyis munkám miatt tudok róla.
-
Maverick89
csendes tag
Hali!
Annak idején nagyon nagoyn régen volt alkalmazott statisztikához egy okosság ezen a linken: http://tealc.extra.hu/bonto/Alkalmazott_statisztika.zip
A link már nem él. Netán esetleg valakinek megvan még ez a dolog és megosztaná velem, vagy bármi egyéb jellegű okosságot, amit érdemes lenne használni alkstat zh-án.Előre is köszönöm.
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok!
Akad itt vki, aki tudna nekem segíteni ebben? Előre is köszi!
-
zsózsóka
újonc
válasz
parigabi69 #9157 üzenetére
Én összehasonlítottam a kondíciókat, sok minden számít : pénzfelvétel, diákhitel, lekötés, stb, stb. A végén aztán az is döntött, hogy melyik banknak van a közelben bankfiókja, na meg persze melyik a legjobb fej bank: ) én végül az Erste Bank Szemeszter számláját választottam: http://erstediakszamla.hu , de mielőtt döntesz, szerintem nézz meg párat, menj be bankfiókba, ilyesmik.
-
brutalcsajsz
újonc
válasz
Szerintem OTP vagy Erste Bank, most Ipadet lehet velük nyerni, meg asszem jogsit is…. Nekem a szüleim is az Ersténé bankolnak, így az sem utolsó dolog, hogy az átutalásnál azonnal ott van a havi zsebpénzem (pl. hétvégén a Szigeten kisegített nagyon, hogy anya utalt némi életmentő cash-t), míg más banknál jó pár napot kell várnom.
-
DoL
csendes tag
válasz
Nekem bejött az OTP, de érdemes a nagyobb bankok honlapján szétnézni, szinte mindenhol vannak ifjúsági akciók.
-
parigabi69
csendes tag
A TO-n most szóltak,hogy nem jó az anyukám bankszámlája,mi a véleményetek,hol nyissak számlát,hol érdemes bankolni??
-
nfgabor
csendes tag
Sziasztok
Nincs esetleg valakinek meg a tannenbaum féle szar könyv pdfben? -
Orionk
senior tag
Diktafonnal felveszem egyes gyakorlatok anyagát, mármint az oktatót, ahogyan leadja az anyagrészt.
Viszont nem egy méregdrága diktafont vettem, ezért felveszi a sistergős háttérzajt is.Tudnátok ajánlani valami szűrő programot, és ahhoz egykis leírást, amivel ezeket a háttérzajokat ki tudnám szűrni?, és akkor tisztán hallható lenne a gyakorlatvezető hangja.
Előre is köszi
üdv., -
pilsner
aktív tag
Kalkulus korrepre keresek jelentkezőt, aki segítene hülye fejemnek. Minél hamarabb! Írj PÜ-t!
-
Orionk
senior tag
Délután hogyan alakult a Programozás előadásnak a vége? mindenki aláírta a jelenléti ívet?, vagy tanár úr azt mondta, hogy nem szükséges?
én első sorokban ültem, és aláírtam kb. 17 órakor.
Utána viszont sokan jöttek le a karzatról, és még 17:25-kor is írták, amikor vége volt az előadásnak. Én nem vártam meg, hogy a tanár úr mit mond.
-
snow.man
tag
Valakinek nincsenek véletlen kérdései az újfajta géptermi szar zh-hoz?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Jövő héten Alga1 nagy ZH Paczolay-nál és kb semmi infóm sincs arról, hogy mit kérdeznek. Valakinek van bármilyen tippje/ötlete/régi feladatsora, hogy mégis mire kellene számítani a ZH-ban?
Előre is köszi!
-
Szögecs
csendes tag
Másnak is lomha az összes inf-es oldal?
-
MrTurner
csendes tag
nem tudjátok hogy Irinyiben mikor kapjuk vissza netezős termünket? Meg mit csinálnak azok az emberek ott akik most elfoglalják?
-
pokerspan
csendes tag
AlkStathoz tudnátok valamit ajánlani? Kicsit már összezavar ez a sok különböző opció, beállítás és valami összefoglaló nem lenne rossz
Esetleg amit ajánlanak könyvet, azt érdemes kivenni?
Köszi a helpet!
-
snow.man
tag
Hm. Ösztöndíjakhoz no comment...
-
ALI_G
veterán
Tessék bejárni, mert később életet ment.
Egy bónusz kérdés: mi a különbség a távoktatás és a levelezős szakok között, azon kívül, hogy a távoktatásban résztvevők megkapják a teljes anyagot.
bónusz2: postgraduális képzésben milyen lehetőség van arra, hogy csökkentsem a tandíjat?
-
ALI_G
veterán
üdv.
Gazdinfón a tematika ugyanaz mint azon a flash-es ábrán?
-
forrest85
senior tag
Sziasztok,
tananyaghoz kapcsolódó kérdés. Tudtok valami jó jegyzetet vagy könyvet, amiben a sorozatok mértani sorozatok meg sorok benne vannak? (konvergencia, divergencia...) -
Nunder
őstag
Ahoy!
Kaptam egy ilyen levelet a grafika oktatómtól, Németh Józseftől, hogy okt. 18-án az Irinyi 105-ben Grafika Zh. Ez most mi lehet? A héten nem voltam gyakon mert otthon szenvedtem, lehet hogy Zh volt? Hétfő reggel 8kor volt a gyak, de nem volt beígérve. Ez egy ilyen előre generált naptárüzenet. Kíváncsi vagyok nektek mi a véleményetek.
Grafika ZH
Organizer: tnemeth
Date: Monday, October 18, 2010 (Repeating)
Time: 2:00 PM to 5:00 PM GMT+02:00 (3 hours)
Description:
Attendees: Rigó Nándor, tnemeth -
Danieell
csendes tag
Sziasztok.
Van egy plusz alga kódom az 5. előadásra. Akinek kell jelezze! Az első viszi!
üdv: Daniel
-
blend
csendes tag
üdv!
ösztöndíjat ki kap? nem tudja vki hogy milyen átlagtól osztanak? -
Napster
tag
Számtudból lenne szükségem olyan példasorra amihez van megoldás is. THX
Itt van egy Gombás féle de sajna megoldás nélkül. http://www.inf.u-szeged.hu/~gombas/Peldak
(vagy ha létezik ilyen akkor tavalyi Gombás féle ZH k )
-
kisszmeti
csendes tag
Hello!
Architektúra tesztekhez van valakinek valami anyaga?
-
Obnoxious
csendes tag
Sziasztok! Grafikából midtermre és vizsgára valaki tudna küldeni használható anyagot? Illetve érdekelne még mestintből és számtudból is bármi használható
(nem ttkinfós extra.hu-s történet) Köszi szépen!!!
-
Miya
újonc
Akinek van még alga1-es kódja az engem is megtudna szánni eggyel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- SQL kérdések
- Hálózati / IP kamera
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest